Měla bych dotaz ohledně venkovního výběhu. Na Vašich fotkách je vidět, že výběh je docela velký a protože chystám rekonstrukci výběhu, chtěla bych ho udělat větší. Jde mi o to, jestli máte zkušenosti se psem nebo kočkama. Já mám teď výběh na dvoře krytý karis sítí a je tam i pes (malý) a kočky. Když ten výběh udělám větší, což rozhodně chci, bude nezakrytý.
Dík IRA
irab
napsal(a):
Měla bych dotaz ohledně venkovního výběhu. Na Vašich fotkách je vidět, že výběh je docela velký a protože chystám rekonstrukci výběhu, chtěla bych ho udělat větší. Jde mi o to, jestli máte zkušenosti se psem nebo kočkama. Já mám teď výběh na dvoře krytý karis sítí a je tam i pes (malý) a kočky. Když ten výběh udělám větší, což rozhodně chci, bude nezakrytý.
Dík IRA
dobrý den, já sám mám doma dva psy a jsou v pohodě. několikrát jsem toho mladšího psa vzal k želvám a důkladně a opakovaně mu vysvětlil - Nesmíš! No a prostě jsou v pohodě, jen mi občas nadělí do výběhu k velké radosti želv svůj exkrement. Samozřejmě ho odklidím hned jak na něj příjdu. Taky máme kočku, krysařku. Zatím se neprojevila. Želv se nevšímá. Pokud by ale měla nějaké náznaky, tak bych ji musel dát z domu pryč. Několikrát jsem tu měl i lasičku, ale na želvy neútočila. Likvidovala mi jen holuby a došlo to tak daleko, že jsem ji musel odstranit. Kun se bojím. Bojím se, že kuna menší želvu odnese a ne že by ji snad sežrala, ale že by ji odnesla někam mimo výběh a já ji pak už nenašel. Kuny tu také byly, ale co máme toho druhého psa, tak je klid. No, neviděl bych to tak drasticky. Ani jednou jsem nepřišel o želvu druhým zvířetem, jen jednou jsem přišel o několik želv bleskem. To když udeřilo do baráku a spadl nám komín a část střechy. To se ale stává velmi - velmi vyjímečně :-)
Hodně štěstí
Milan