Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

jiří jakubec

12.5.2006 19:32
jiří jakubec

Už 8 let mám doma samce želvy čtyřprsté!Jeho krunýř je sice pevný a tvrdý,ale rok od roku ztrácí na své pískové barvě.Ta už je pouze kolem tmavých skvrn na krunýři.Je to snad nedostatkem vitamínů?!

17.5.2006 16:01

jiří jakubec napsal(a):
Už 8 let mám doma samce želvy čtyřprsté!Jeho krunýř je sice pevný a tvrdý,ale rok od roku ztrácí na své pískové barvě.Ta už je pouze kolem tmavých skvrn na krunýři.Je to snad nedostatkem vitamínů?!

Nejsem odborník, ale každé želvě, jak stárne trošku šisuje krunýř, nejsou už tak barevné jako když byly malé. Takže myslím, že se nemusíš bát, zvláště jestli ji dáváš pestrou stravu.

18.5.2006 16:54

jiří jakubec napsal(a):

Me rikal doktor, ze to muze byt i nedostatkem slunicka, tak jsem tomu mymu koupila solarni zarovku asi za 100 Kc a jak hreje tak to je labuzo pro nej a taky mu pravidelne mazu krunyr sadlem. Mam ho uz 6.5 roku a ma ho krasne a jasne zbarveny tak to zkuz taky... terba Ti to pomuze...

21.5.2006 13:04

dana eliasova napsal(a):
Me rikal doktor, ze to muze byt i nedostatkem slunicka, tak jsem tomu mymu koupila solarni zarovku asi za 100 Kc a jak hreje tak to je labuzo pro nej a taky mu pravidelne mazu krunyr sadlem. Mam ho uz 6.5 roku a ma ho krasne a jasne zbarveny tak to zkuz taky... terba Ti to pomuze...

Jiřiku,
jak se máš? tebe už jsme neviděla. Ozvi se kdyžtak někdy.
Majka S. z gymplu.

21.5.2006 15:29

oko sara napsal(a):
Jiřiku,
jak se máš? tebe už jsme neviděla. Ozvi se kdyžtak někdy.
Majka S. z gymplu.

Tak to je góóól!Ani ve snu by mě nenapadlo,že tu narazím na někoho známého!Můžeš mi prosím prozradit tvé celé jméno?Podle Majky vůbec nevím kam tě mám zařadit!Promiň,ale ať přemýšlím jak přemýšlím fakt nevím!Jinak všem díky za odpovědi!Byl sem se želvou u doktora a je v pořádku!

21.5.2006 19:47

dana eliasova napsal(a):

Boze na nebi,mazat krunyr sadlem,to ti asi zalezi vic na tom jak tvoje zelva vypada,nez na jejim zdravim co?jen tim ucpavas pory v krunyri a skodis ji....

21.5.2006 20:49

wesley napsal(a):
Boze na nebi,mazat krunyr sadlem,to ti asi zalezi vic na tom jak tvoje zelva vypada,nez na jejim zdravim co?jen tim ucpavas pory v krunyri a skodis ji....

Nebojte se!Ničím jí ten krunýř nemažu!Jak už sem říkal, byl sem s ní pro jistotu u veterináře a ten mi řekl,že to je běžná věc,která přichází spolu s věkem.

21.5.2006 23:09

wesley napsal(a):

To ses asi pekne vedle ne??? To ze ji ho mazu tak jednou za mesic ji rozhodne nema jak uskodit, zeptej se klidne nakyho odbornika, nevim kolik toho o zelvach vis, ale jednou za cas to rozhodne neskodi... Kdybych ji to patlala na krunyrek kazdej den tak to bys mel 100% pravdu, ale tak hloupa nejsu...
Chybou bylo, ze k tomu prispevku jsem nenapsala jak casto a kazdy si to mohl vylozit po svem zrovna tak jako ty...

21.5.2006 23:49

dana eliasova napsal(a):
To ses asi pekne vedle ne??? To ze ji ho mazu tak jednou za mesic ji rozhodne nema jak uskodit, zeptej se klidne nakyho odbornika, nevim kolik toho o zelvach vis, ale jednou za cas to rozhodne neskodi... Kdybych ji to patlala na krunyrek kazdej den tak to bys mel 100% pravdu, ale tak hloupa nejsu...
Chybou bylo, ze k tomu prispevku jsem nenapsala jak casto a kazdy si to mohl vylozit po svem zrovna tak jako ty...

No podle me a jak tu bylo i nekolkrat receno i v jinych pripadech mi neprijde ze by zelva ve sve domovine mela moznost se kazdy mesic namazat sadlem:-}tot muj nazor.

22.5.2006 00:15

dana eliasova napsal(a):

no a jeste by me zajimalo, co je to vlastne ta "solarni" zarovka? Ty tedy o ni pises, ze se pod ni vyhriva a je mu dobre, ale k tomu poslouzi i obycejna ne? Pokud jsi samozrejme nemela na mysli kratkovlne ultrafialove zareni v rozmezi od 315 do 400nm, neboli UVA, ktere zpusobuje fluorescenci latek. i presto nemuzes tuto zarovku nazvat solarni, cili slunecni, protoze 99 procent celkove intenzity zareni slunce pripada na oblast vlnovych delek mezi 170nm az 4000nm, coz zadna zarovka nedokaze.

22.5.2006 11:34

wesley napsal(a):
no a jeste by me zajimalo, co je to vlastne ta "solarni" zarovka? Ty tedy o ni pises, ze se pod ni vyhriva a je mu dobre, ale k tomu poslouzi i obycejna ne? Pokud jsi samozrejme nemela na mysli kratkovlne ultrafialove zareni v rozmezi od 315 do 400nm, neboli UVA, ktere zpusobuje fluorescenci latek. i presto nemuzes tuto zarovku nazvat solarni, cili slunecni, protoze 99 procent celkove intenzity zareni slunce pripada na oblast vlnovych delek mezi 170nm az 4000nm, coz zadna zarovka nedokaze.

Asi by sis mel sprchovat prirozeni vlaznou vodou. Nic spatnyho jsem nerekla a ty to nemuzes rozdejchat.

22.5.2006 12:25

dana eliasova napsal(a):
Asi by sis mel sprchovat prirozeni vlaznou vodou. Nic spatnyho jsem nerekla a ty to nemuzes rozdejchat.

Osobne bych rekl,ze tu nejsme kvuli otazkam o sexualite cloveka, ale kvuli zachrane a spravne peci o ohrozene druhy. Upresnil jsem jen neco malo o tve "solarni" zarovce a nejaky zacinajici chovatel by se mohl domnivat,ze slunicko mu v terariu nahradi zarovka za 100 korun.

22.5.2006 15:18

wesley napsal(a):
No podle me a jak tu bylo i nekolkrat receno i v jinych pripadech mi neprijde ze by zelva ve sve domovine mela moznost se kazdy mesic namazat sadlem:-}tot muj nazor.

Přesně tak... Já své želvě kdysi mazala krunýř nočním krémem proti vráskám... ten byl na bázi vody, čili by póry ucpávat neměl... nakonec jsem zjistila, že nejlepší na želví krunýř, aby byl krásně lesklý, je plivnout a přeleštit :))

Ne, vážně, lepší než sádlo je dobrá strava a pravidelné kouplele :)

22.5.2006 17:17

dana eliasova napsal(a):

Si pěklně hloupá, přes různé krémy a v tvém hloupém případě dokonce sádlo se nedostane velice potřebné UV záření... I když ho mastíš měšíčně, želvu to poškozuje...

22.5.2006 17:38

wesley napsal(a):
Osobne bych rekl,ze tu nejsme kvuli otazkam o sexualite cloveka, ale kvuli zachrane a spravne peci o ohrozene druhy. Upresnil jsem jen neco malo o tve "solarni" zarovce a nejaky zacinajici chovatel by se mohl domnivat,ze slunicko mu v terariu nahradi zarovka za 100 korun.

To jo no, to jí asi někdo napálil ve Zverimexu, ale je pravda, že sem tam viděl žárovky, který jsou jako pro želvy, ale to je naprosto k ničemu a prodávají to jen podvodníci, nebo tomu nerozumí...

22.5.2006 18:26

paulin21 napsal(a):
To jo no, to jí asi někdo napálil ve Zverimexu, ale je pravda, že sem tam viděl žárovky, který jsou jako pro želvy, ale to je naprosto k ničemu a prodávají to jen podvodníci, nebo tomu nerozumí...

Už výraz "solární žárovka za 100 Kč, která nahradí sluníčko" mě vyděsil, a ještě ponoukání k mazání krunýře sádlem (medvědím?). A teď poradenství ohledně vlažné vody, začíná to nabírat hezké obrátky nehezkým směrem.

27.5.2006 21:41

hambun napsal(a):
Už výraz "solární žárovka za 100 Kč, která nahradí sluníčko" mě vyděsil, a ještě ponoukání k mazání krunýře sádlem (medvědím?). A teď poradenství ohledně vlažné vody, začíná to nabírat hezké obrátky nehezkým směrem.

jsme na nemoderce?

27.5.2006 22:50

milan napsal(a):
jsme na nemoderce?

ludkovia vazne klud...nemate k sebe uctu???
myslim ze ked sa raz za cca mesiac korytnacke natrie pancier tak je to tazko v pohode...dokonca mi to bolo odporucane aj ked musim priznat nie tak casto len raz za cca 2-3 mesiace...a mimochodom pokial som dobre cital ma ju niekolko rokov a nemala ziadne problemy tak nevidim dovod osocovania ze by jej ublizovala...
a rozpravat o volnej prirode pri zvieratkach chovanych v zajati je neskutocna (prepacte za vyraz) sprostost, lebo nech sa akokolvek snazime nikdy im nedame to co maju vo volnej prirode...

Přidejte reakci

Přidat smajlík