Dobrý den,
o víkendu mi byli ukradeny z letního výběhu želvy rodu testudo hermanni.Sameček - 3 roky, 280 g, žeroucí, nebojácný.
Dále mládě, 170 g, vypadá to na samičku..
Jakékoliv zprávy vedoucí k odhalení zloděje peněžitě odměním.
Jedná se o Jihomoravský kraj.
Děkuji čestnému chovateli.
tel.: 605 230 578
jurakuba
napsal(a):
Dobrý den,
o víkendu mi byli ukradeny z letního výběhu želvy rodu testudo hermanni.Sameček - 3 roky, 280 g, žeroucí, nebojácný.
Tusim sme to tu uz resili, nepodhrabaly se ti? Cos tu ukazoval tu ohradku, tak nebyla zapustena do zeme a ja ti rikal, ze ti to hrozi. Jinak bych ti doporucoval sem hodit fotku skvrn na spodku krunyre, aby se daly identifikovat. A zkus objet par nejblizsich burz...
cijoml
napsal(a):
Tusim sme to tu uz resili, nepodhrabaly se ti? Cos tu ukazoval tu ohradku, tak nebyla zapustena do zeme a ja ti rikal, ze ti to hrozi. Jinak bych ti doporucoval sem hodit fotku skvrn na spodku krunyre, aby se daly identifikovat. A zkus objet par nejblizsich burz...
děkuji za reakce, opravdu, když říkám, že mi je někdo ukradl, tak mi je někdo ukradl, ohrada je zapuštěná dvacetpět cm do země a asi bych tam viděl tu díru...ani nepřelezli, měl sem je tam i minulý rok..tady se prostě krade úplně všechno..mrzí mě to.Ale boží mlýny melou pomalu, ale jistě..
Je mi to líto hlavně kůli těm nevinným zvířátkům, tak jak se měli u mě se budou mít málokde.
jurakuba
napsal(a):
Dobrý den,
Tomu zloději bych s chutí rozkopal držku
jurakuba
napsal(a):
Dobrý den,
To je mi fakt líto... To bych byl naštvanej, stát se to mě... Snad je najdeš
jurakuba
napsal(a):
Dobrý den,
zdravim, tak to je otresne, to je mi Te lito, ale nezlob se na me, nechat bez dozoru vybeh ? no nevim, ale tak trochu si tomu hajzovi co je ukradl celkem nahral, treba se nekde objevi nadeje umira posledni, ale je to dalsi priklad toho, co se muze stat, nashle
jurakuba
napsal(a):
Dobrý den,
Nedej bože, že želvy nenajdeš, co budeš dělat? pořídíš si nový? Strasne ti držím pesti, ja mam želvy na zahrade v takovych te otevrenych zahradkach, ale vsichni o nich vedi a muzou se na ne divat, tak snad by nikoh nenapadlo je ukrast... :(
paulin21
napsal(a):
Nedej bože, že želvy nenajdeš, co budeš dělat? pořídíš si nový? Strasne ti držím pesti, ja mam želvy na zahrade v takovych te otevrenych zahradkach, ale vsichni o nich vedi a muzou se na ne divat, tak snad by nikoh nenapadlo je ukrast... :(
no uvidíme co se bude dít, ale jedna věc je jistá, želvy bez možnosti výběhu chovat nechci, no a na zahradu už je dát nemůžu, leda si pořídit pořádnýho čokla, nebo je na noc brávat domů, ale to už není ono..Je to škoda, ten sameček byl hodně ochočenej, když mě viděl, tak hned za mnou valil, samozřejmě kůli jídlu, ale to je jedno, vůbec se nebál, neměl žádný stresy když sem s ním jakkoliv manipuloval, strašně pořád žral a lítal po výběhu, no radost, mám strach, že už to takhle nebude, je to šílený, když si to člověk piple od mala, vidí jak to roste...no co vám mám povídat.
Zlodějovi sem možná sice nahrál, ale výběh byl docela skrytý, nebyl na očích. Minulej rok v pohodě,
Každopádně děkuju za reakce..už nebuďme smutní a užívejte si svých miláčků. Já se s tím nějak poperu..
Pořád platí, že kdyby někdo z JM kraje něco zaslechl nebo tak, tak mě prosím informujte. Odměna čeká.
Tak ahoj
605 230 578
jurakuba
napsal(a):
děkuji za reakce, opravdu, když říkám, že mi je někdo ukradl, tak mi je někdo ukradl, ohrada je zapuštěná dvacetpět cm do země a asi bych tam viděl tu díru...ani nepřelezli, měl sem je tam i minulý rok..tady se prostě krade úplně všechno..mrzí mě to.Ale boží mlýny melou pomalu, ale jistě..
Je mi to líto hlavně kůli těm nevinným zvířátkům, tak jak se měli u mě se budou mít málokde.
jestli si nemel ze zvrchu sit, tak ti je mohl odnyst nejaky ptak - BTW porad si sem nehodil fotky tech skvrn ze spodu zelvy. Jak ti muzeme pomoct, kdyz nedas jednoznacnou identifikaci?
jurakuba
napsal(a):
no uvidíme co se bude dít, ale jedna věc je jistá, želvy bez možnosti výběhu chovat nechci, no a na zahradu už je dát nemůžu, leda si pořídit pořádnýho čokla, nebo je na noc brávat domů, ale to už není ono..Je to škoda, ten sameček byl hodně ochočenej, když mě viděl, tak hned za mnou valil, samozřejmě kůli jídlu, ale to je jedno, vůbec se nebál, neměl žádný stresy když sem s ním jakkoliv manipuloval, strašně pořád žral a lítal po výběhu, no radost, mám strach, že už to takhle nebude, je to šílený, když si to člověk piple od mala, vidí jak to roste...no co vám mám povídat.
Zlodějovi sem možná sice nahrál, ale výběh byl docela skrytý, nebyl na očích. Minulej rok v pohodě,
Každopádně děkuju za reakce..už nebuďme smutní a užívejte si svých miláčků. Já se s tím nějak poperu..
Pořád platí, že kdyby někdo z JM kraje něco zaslechl nebo tak, tak mě prosím informujte. Odměna čeká.
Tak ahoj
605 230 578
a zkama seš přímo ? (město)
jojka
napsal(a):
a zkama seš přímo ? (město)
Brno.
Tady v té naší části, Židenice, je moc pěkné bydlení, ale krade se tady úplně všechno, no a mě prostě nenapadlo, respektivě napadlo, že by mě je někdo mohl ukrást, ale co mám dělat, chtěl sem pro ně to nejlepší, aby mohli žít venku, netahat je na noc do terárka a ráno zase do výběhu..no a takhle to dopadlo.
Máte někdo zkušenost s dáváním želv na noc do terárka? Pokud bych chtěl nadále chovat želvy, tak bych to musel jedině dělat takhle..
Máte někdo konkrétní zkušenost, nebo mohl by mi k tomu někdo něco říct?
děkuji
jurakuba
napsal(a):
Dobrý den,
Podle mě se želvám nic nestane, když je dáš na noc do terárka...UV budou mít dost i tak, a jestli se nepletu, UV záření je hlavní důvod, proč se želvy dávaj ven ne?
iguanaman
napsal(a):
Podle mě se želvám nic nestane, když je dáš na noc do terárka...UV budou mít dost i tak, a jestli se nepletu, UV záření je hlavní důvod, proč se želvy dávaj ven ne?
mě šlo o stres, co mám zkušenosti, tak jim to přemísťování moc neprospívá, ale asi si zvyknou, ptám se na zkušenosti..děkuju
jurakuba
napsal(a):
Brno.
Tady v té naší části, Židenice, je moc pěkné bydlení, ale krade se tady úplně všechno, no a mě prostě nenapadlo, respektivě napadlo, že by mě je někdo mohl ukrást, ale co mám dělat, chtěl sem pro ně to nejlepší, aby mohli žít venku, netahat je na noc do terárka a ráno zase do výběhu..no a takhle to dopadlo.
Máte někdo zkušenost s dáváním želv na noc do terárka? Pokud bych chtěl nadále chovat želvy, tak bych to musel jedině dělat takhle..
Máte někdo konkrétní zkušenost, nebo mohl by mi k tomu někdo něco říct?
děkuji
Ahoj, no já nevím, takvovy premistovani bude urcite nepohodlne jak pro želvy, tak pro tebe... Spis si na zahradu porid vlčáka, a už tam nikdo prijde...
jurakuba
napsal(a):
mě šlo o stres, co mám zkušenosti, tak jim to přemísťování moc neprospívá, ale asi si zvyknou, ptám se na zkušenosti..děkuju
Ahojky,
taky mi je tvých želviček moc líto-snad je najdeš. Já svou želvu mám letos stále venku a také ji neuklízím. Tím zároveň přecházím k druhé otázce. Tohle je první rok, kdy ji nenosím domů. Dvě předchozí léta jsem to tak dělala a přestala jsem jen kůli tomu, že jsem slyšela, že je to pro zvířata stresující. Co se mé zkušenosti týče, tak já nic takového nepozorovala. Naopak želva už mě ráno vyhlížela a jak jsem dala ruku do terárka tak se ke mě hnala, protože věděla, že ji vezmu a odnesu na celý den ven. Myslím, že je to jen o zvyk.
Nica
nica
napsal(a):
Ahojky,
taky mi je tvých želviček moc líto-snad je najdeš. Já svou želvu mám letos stále venku a také ji neuklízím. Tím zároveň přecházím k druhé otázce. Tohle je první rok, kdy ji nenosím domů. Dvě předchozí léta jsem to tak dělala a přestala jsem jen kůli tomu, že jsem slyšela, že je to pro zvířata stresující. Co se mé zkušenosti týče, tak já nic takového nepozorovala. Naopak želva už mě ráno vyhlížela a jak jsem dala ruku do terárka tak se ke mě hnala, protože věděla, že ji vezmu a odnesu na celý den ven. Myslím, že je to jen o zvyk.
Nica
děkuji za reakce.
Uvidím, trochu se z toho otřepu a naberu sílu do další etapy a možná si ještě želváka pořídím.
Zatím ahoj
nica
napsal(a):
Ahojky,
Nica
Zvláštní je, že tu nikdo nemluví o zamykací mříži na výběhu. Je to sice trochu drahé řešení, navíc je to dost ošklivé, ale já sám bych byl už bez želv, protože u nás se krade pomalu všechno, co není přibitý (a pokud to má hezkej hřebík...). Musel jsem k tomu přistoupit kvůli ukradení jedné hermanní samice, kterou nám zloděj vrátil uhynulou a o další zvíře jsem přišel, když to naši během mé nepřítomnosti zapomněli zamknout.
Neodradí to sice profesionálního chmatáka, ale ten by z želv šel leda po něčem lepším na objednávku a to se myslím v Čechách naštěstí ještě nenosí. Ti, co želvy obvykle kradou, jsou buď děti, nebo amatéři, co chtějí trochu peněz na chlast...
Petr
jurakuba
napsal(a):
S premistovanim si hlavu nelamej, jak si na to zvyknou budou v pohode. Jen je musis vzdycky davat do stejny krabicky. Ja treba mam pro myho Majdyho specialni kosicek a kdyz ho do nej dam, tak uz vi, ze se nekam pujde. Treba do parku na travicku se napapat nebo ho v tom kosiku vozim obcas i v aute a jemu se tam uz libi. Vydycky kouka na me a ani se nesnazi lizt ven. Je to jen o zvyku a musi si tu krabicku zafiksovat jako naky jakoby prestupny zarizeni jestli chapes. Vubec se toho neboj...
jurakuba
napsal(a):
Dobrý den,
Hele dej na net fotky tech stitku zespodu krunyre. Muzou se je snazit strelit kdekoliv treba i tady v Pze. Tak Ti treba budu moct bejt trochu napomocna . K ty kradezi snad jen jedno, clovek si musi davat pozor na vse, co ma rad. Ale kdyz uz se mu to ztrati nebo to nekdo ukradne musi alespon doufat, ze se to zviratko dostane do rukou dobryho cloveka.