Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.5.2006 16:36

prosimvas zasilejte fotky velkych krajt dekuji mnohokrat ;) Hlavne reticulatky
zacnu miminkem PMB

15.5.2006 16:42

stoky napsal(a):
zacnu miminkem PMB

0,1 Python reticulatus

15.5.2006 16:43

stoky napsal(a):
0,1 Python reticulatus

1,0 Python reticulatus

16.5.2006 17:20

stoky napsal(a):
zacnu miminkem PMB

PMM, zatím puberťák

16.5.2006 20:09

cgc napsal(a):
PMM, zatím puberťák

můj PMB 280cm

16.5.2006 20:13

zdenek0s napsal(a):
můj PMB 280cm

ne ze by me to vadilo ale te krajte asi jo...
mas hodnemali terarko...

16.5.2006 21:01

zdenek0s napsal(a):
můj PMB 280cm

Tak to terárko je opravdu moc malé.měl by jsi začít pracovat na
větším... tady je moje: PMB (měří 98cm a terárko má 70x90x110)
já mít 3.m hada tak to terárko tomu musí odpovídat....zdarec KOZEL

16.5.2006 21:17

keltmen napsal(a):
Tak to terárko je opravdu moc malé.měl by jsi začít pracovat na
větším... tady je moje: PMB (měří 98cm a terárko má 70x90x110)
já mít 3.m hada tak to terárko tomu musí odpovídat....zdarec KOZEL

tady jedna z netu

17.5.2006 07:13

grrr napsal(a):
ne ze by me to vadilo ale te krajte asi jo...
mas hodnemali terarko...

To terárko měla ještě u minulého majitele. Já sem si ji znova nevyfotil, ale teď už má terárko 320x100x100 cm (DxVxŠ)

17.5.2006 09:04

stoky napsal(a):
zacnu miminkem PMB

17.5.2006 17:48

lachesis napsal(a):
tady jedna z netu

ne ze by mi vadily fotky z netu ale ty se daj lehce najit ne, jak kdyz sem nejakou posle ze sveho chovu ;)

20.5.2006 20:22

opravdu velka krajta co ? :D

26.5.2006 23:49

stoky napsal(a):
zacnu miminkem PMB

a co tahle?
(přišla mi mailem)

26.5.2006 23:49

aarber napsal(a):
a co tahle?
(přišla mi mailem)

ještě jednou

27.5.2006 08:39

aarber napsal(a):
ještě jednou

pekna sebae skoda ze taky z netu ;(

27.5.2006 22:11

stoky napsal(a):
pekna sebae skoda ze taky z netu ;(

had je sice krasny ale prepac skor mi ta poloha pripomyna tyranie zvierat ako to ze by malo ist o maznacika niekoho kto hady miluje...a to ze je to z netu tu uz rozoberane bolo tak preco zas???? dajte tu nieco co je vase...pochvalte sa...
ja pytony - krajty nechovam ale pacia sa mi :)

1.6.2006 15:54

sanko2 napsal(a):
had je sice krasny ale prepac skor mi ta poloha pripomyna tyranie zvierat ako to ze by malo ist o maznacika niekoho kto hady miluje...a to ze je to z netu tu uz rozoberane bolo tak preco zas???? dajte tu nieco co je vase...pochvalte sa...
ja pytony - krajty nechovam ale pacia sa mi :)

Po obědě???!!!
Něco z mé zahrádky.

1.6.2006 18:32

agnesa napsal(a):
Po obědě???!!!
Něco z mé zahrádky.

tady je má PMB je to strašnej mazlik

1.6.2006 18:33

terarus napsal(a):
tady je má PMB je to strašnej mazlik

a ještě jedna

2.6.2006 09:33

agnesa napsal(a):
Po obědě???!!!
Něco z mé zahrádky.

A rostou. Pod kočárkem samec a tady samice s Míšou.

2.6.2006 10:37

agnesa napsal(a):
A rostou. Pod kočárkem samec a tady samice s Míšou.

Pozor!!! Né každý had snese to co tenhle! foto 2004 níže 2005

2.6.2006 10:47

agnesa napsal(a):
Pozor!!! Né každý had snese to co tenhle! foto 2004 níže 2005

To je trestuhodné! Je to živé nevypočitatelné zvíře a jeho útok je bleskový.

3.6.2006 11:48

knizek napsal(a):
To je trestuhodné! Je to živé nevypočitatelné zvíře a jeho útok je bleskový.

Děkuji za upozornění, ano je živý. Váhal jsem tyto a spoustu dalších fotek ukázat ("už to neudělám").
Přesto tvrdím, že pokud člověk s hady žije a zná je, nejsou až tak nevypočitatelní. Před každým útokem musí být důvod (příčina),tak jako u domácího mazlíčka psa.To je vše. Nikdy jsem se neúčastnil těchto názorových diskuzí a nehodlám v tom začínat.
Ps. Mohl bych vědět kolik let a hodin denně jste vy choval "živé nevypočitatelné zvíře" jen tak pro radost ne v chovu a pro zisk?

3.6.2006 17:34

agnesa napsal(a):
Děkuji za upozornění, ano je živý. Váhal jsem tyto a spoustu dalších fotek ukázat ("už to neudělám").
Přesto tvrdím, že pokud člověk s hady žije a zná je, nejsou až tak nevypočitatelní. Před každým útokem musí být důvod (příčina),tak jako u domácího mazlíčka psa.To je vše. Nikdy jsem se neúčastnil těchto názorových diskuzí a nehodlám v tom začínat.
Ps. Mohl bych vědět kolik let a hodin denně jste vy choval "živé nevypočitatelné zvíře" jen tak pro radost ne v chovu a pro zisk?

Dával bych bacha na zveřejnování podobných fotek!!! Nic proti nim nema,ale za podobnou fotku jako vkládám níže bylo dítě zabaveno sociálkou (sice ne u nás v ČR) ale u nás je to taktéž trestný čin pokus o nevim co nevyznám se v tom dokonale,ale trestné to je. Tak aby ste neměl policejní a později soudní tahanice. Nevíte kdo na tyto stránky chodí. Berte to jako přátelskou radu!!

3.6.2006 18:59

drobek napsal(a):
Dával bych bacha na zveřejnování podobných fotek!!! Nic proti nim nema,ale za podobnou fotku jako vkládám níže bylo dítě zabaveno sociálkou (sice ne u nás v ČR) ale u nás je to taktéž trestný čin pokus o nevim co nevyznám se v tom dokonale,ale trestné to je. Tak aby ste neměl policejní a později soudní tahanice. Nevíte kdo na tyto stránky chodí. Berte to jako přátelskou radu!!

http://www.bbc.co.uk/czech /korespondent/157.shtml za czech nesmi byt mezera tohle je pribeh k fotce te tmavky!

3.6.2006 19:39

stoky napsal(a):
http://www.bbc.co.uk/czech /korespondent/157.shtml za czech nesmi byt mezera tohle je pribeh k fotce te tmavky!

Mam pocit že to neni konkretně k teto fotce, měl sem totiž za to že tam padl skutečně trest. Nejsem si ale uplně jistej jestli se jednalo o tuhle fotku nebo podobnou. Myslim že to co sem měl na mysli bylo z Rakouska nebo podobné země a padl tam vysoký trest. Už sem zjistil že u nás to je zanedbání péče a prý i pokus o ublížení na zdraví.

5.6.2006 20:11

agnesa napsal(a):

8.6.2006 10:14

agnesa napsal(a):

Mám dvacetiletou každodenní zkušenost se smrtelně nebezpečnými zvířaty (Naja, Micrurus, Dendroaspis, Hemachatus, Botrops, Agkistrodon, Crotalus, Bitis, Echis, Daboia, Macrovipera) a 19x jsem byl v tropech, kde jsem se s některými setkal v jejich přirozeném prostředí, ale nikdy bych si netroufal tvrdit, že jejich reakce odhadnu na 100% dopředu.
Riskování a neohroženoženost při pořizování takovýchto fotografií není slučitelná se zodpovědností za dítě, díky velikosti je had pro dítě smrtelně nebezpečný a přesně na toto čekají někteří státní úředníci, aby chov těchto zvířat zakázali, nebo alespoň velmi stížili nám všem.
Vždy jsem měl zvířata pro radost a zisk je pro mě zkušenost.
Ps. Dovedete představit modelovou situaci, kdy budete za patnáct let slečně na invalidním vozíku vysvětlovat "že to měla být jenom taková legrační fotka"?

8.6.2006 11:29

knizek napsal(a):
Mám dvacetiletou každodenní zkušenost se smrtelně nebezpečnými zvířaty (Naja, Micrurus, Dendroaspis, Hemachatus, Botrops, Agkistrodon, Crotalus, Bitis, Echis, Daboia, Macrovipera) a 19x jsem byl v tropech, kde jsem se s některými setkal v jejich přirozeném prostředí, ale nikdy bych si netroufal tvrdit, že jejich reakce odhadnu na 100% dopředu.
Riskování a neohroženoženost při pořizování takovýchto fotografií není slučitelná se zodpovědností za dítě, díky velikosti je had pro dítě smrtelně nebezpečný a přesně na toto čekají někteří státní úředníci, aby chov těchto zvířat zakázali, nebo alespoň velmi stížili nám všem.
Vždy jsem měl zvířata pro radost a zisk je pro mě zkušenost.
Ps. Dovedete představit modelovou situaci, kdy budete za patnáct let slečně na invalidním vozíku vysvětlovat "že to měla být jenom taková legrační fotka"?

Pán už se asi neozve. Naprosto s vámi souhlasim. Člověk který tvrdí že reakce odhadne na 100% je člověk který těmto zvířatům naprosto nerozumí a neví vubec o co jde. Had neni pes!!! Reaguje pouze instinkty a člověk který dělá podobné fotografie není v žádném případě hoden chovat takováto zvířata. To je můj názor. Ještě že nefotí děti např. s dospělou gabunkou a netvrdí že ji odhadne na 100%.

8.6.2006 13:30

drobek napsal(a):
Pán už se asi neozve. Naprosto s vámi souhlasim. Člověk který tvrdí že reakce odhadne na 100% je člověk který těmto zvířatům naprosto nerozumí a neví vubec o co jde. Had neni pes!!! Reaguje pouze instinkty a člověk který dělá podobné fotografie není v žádném případě hoden chovat takováto zvířata. To je můj názor. Ještě že nefotí děti např. s dospělou gabunkou a netvrdí že ji odhadne na 100%.

A je to tady! Přesně to co jsem nechtěl.Ano bylo to neuvážené fotky ukázat! Kdo tady tvrdí, že reakce odhadne na 100%!Fotky byly pořízeny s naprostou bezpečností dítěte!!! Kdo u toho byl, atˇ komentuje, kdo ne atˇ drží .... !!! Přirovnávat to k focení dítěte s gabunkou jsou ubohé prázdné řeči!!! Tohle je fórum na téma FOTKY velkých krajt a né o mé osobě! Omlouvám se všem kdo se zrovna nebaví tím že pomlouvá. S panem Knížkem naprosto souhlasím co se týká úředníků. Né však s názorem na krvelačné bestie! Když je had dobře krmený a „spokojený“ (je o něj dobře postaráno) nezaútočí ani na svou přirozenou potravu. Natož aby nepříčetně kousal kolem sebe! Věřím že nejsem sám kdo chová i tak pohodová zvířata. Takže chovu zdar. Martin

9.6.2006 14:08

drobek napsal(a):

Ani pes se neda odhadnout na 100% natoztak had plne souhlasim

9.6.2006 14:18

agnesa napsal(a):
A je to tady! Přesně to co jsem nechtěl.Ano bylo to neuvážené fotky ukázat! Kdo tady tvrdí, že reakce odhadne na 100%!Fotky byly pořízeny s naprostou bezpečností dítěte!!! Kdo u toho byl, atˇ komentuje, kdo ne atˇ drží .... !!! Přirovnávat to k focení dítěte s gabunkou jsou ubohé prázdné řeči!!! Tohle je fórum na téma FOTKY velkých krajt a né o mé osobě! Omlouvám se všem kdo se zrovna nebaví tím že pomlouvá. S panem Knížkem naprosto souhlasím co se týká úředníků. Né však s názorem na krvelačné bestie! Když je had dobře krmený a „spokojený“ (je o něj dobře postaráno) nezaútočí ani na svou přirozenou potravu. Natož aby nepříčetně kousal kolem sebe! Věřím že nejsem sám kdo chová i tak pohodová zvířata. Takže chovu zdar. Martin

agnesa: ono to neni jen tak uz jsem choval zvirata ktera jsem bral casto do rukou byla na manipulaci zvykla, a najednou zautocila bez duvodu na meho kolegu, byla to samice boa constrictor,
nechci vas tady kritizovat ale opravdu to neni moc bezpecne at si rikate co chcete, tmavky jsou vetsinou zvirata ktera jsou vylozene kontaktni ale tohle bych opravdu neriskoval uz jen proto ze se na to koukne nejaky urednik. Nikdo tady netvrdi ze je to krvelačná bestie jen upozorňují. Samozdřejmě můžete si dělat co chcete, ale je to na vaši zodpovědnost. Nedávno jsem v nejmenovaných novinách četl o cca 5-ti letém chlapci s cca 5-ti metrovém hadovy, kterým byla právě Python molurus bivittatus přijde mi to také jako nezodpovědnost ale co naděláte. Tyhle fotky budou zábavné jen do té doby kdy se někomu něco stane (nemluvím o vás).
Kdyby se něco stalo vyčítal byste si to do konce života.

9.6.2006 19:07

ccerdo napsal(a):

Pro autora fota-ccerdo(J).Pěkný zvíře.Co je to za druh krajty?Nějak ji nemám kam zařadit.Nebo je to jen atypické zbarvení?Díky.

9.6.2006 19:09

venomous napsal(a):
Ani pes se neda odhadnout na 100% natoztak had plne souhlasim

Bylo by dobrý položit si otázku kdyby had zaůtočil za jak dlouho ste ho schopen odmotat s toho dítěte. Mě jednou kousla 3m dlouhá poměrně štíhlá krajta (mřížkajda) do ruky. Do té doby sem si říkal že bych takového hada do 2 minut sundal. Nejdříve ho ze mě zkoušeli odmotat,le jak se toho hada někdo dotkl stáhl smyčky a přidal na stisku. Dostali sme ji z ruky po 15 minutách ve studené vaně. Voňavky na čůmák nebo alkohol nic takovýho nepomohlo. I kdyby ste ji s toho dítěte dostal ta 8 minut což pochybuju, vydrží vaše dítě bez dechu 8 minut. Když by ho teda chytla za obličej a omotala ho na hrudi což je pravděpodobné, mě chytla za ruku a omotala mě ruku a pas. Měřim 193cm a vážim 125Kg takže by musela ještě pár králíků spapat aby mě zastavila dech.

10.6.2006 09:31

kladno napsal(a):
Pro autora fota-ccerdo(J).Pěkný zvíře.Co je to za druh krajty?Nějak ji nemám kam zařadit.Nebo je to jen atypické zbarvení?Díky.

Je to Python timoriensis?Předem díky.

10.6.2006 10:06

kladno napsal(a):
Je to Python timoriensis?Předem díky.

Dborý den.měa by to být barevná mutace PMB - Granit,nebo tak něco....teda aspon doufám ( kdyžtak mě opravte )

10.6.2006 11:06

epicrates napsal(a):
Dborý den.měa by to být barevná mutace PMB - Granit,nebo tak něco....teda aspon doufám ( kdyžtak mě opravte )

Tak asi máte pravdu.Teď sem koukal na nějaké fota PMB - Granite a je to tak.Kresbou těla je to hodně podobný Python timoriensis,akorát hlava mi přišla jiná.Hlavně Python timoriensis nemá tu tmavou linku za okem.

12.6.2006 17:54

kladno napsal(a):
Tak asi máte pravdu.Teď sem koukal na nějaké fota PMB - Granite a je to tak.Kresbou těla je to hodně podobný Python timoriensis,akorát hlava mi přišla jiná.Hlavně Python timoriensis nemá tu tmavou linku za okem.

Je to granitka, a toto je hetero na granit

13.6.2006 12:07

ccerdo napsal(a):
Je to granitka, a toto je hetero na granit

Taky pěkná.Ta forma granite je v zajetí vyšlechtěná forma?A dorůstá také takových rozměrů jako klasicky zbarvená PMB?Předem díky za odpověď.

13.6.2006 19:06

kladno napsal(a):
Taky pěkná.Ta forma granite je v zajetí vyšlechtěná forma?A dorůstá také takových rozměrů jako klasicky zbarvená PMB?Předem díky za odpověď.

Graniti dorůstají do rozměrů standartních krajt tmavých.

13.6.2006 21:09

ccerdo napsal(a):
Graniti dorůstají do rozměrů standartních krajt tmavých.

Tak to je škoda.Jsou moc náročný na prostor ale přesto jsou krásný.

21.2.2008 14:58

lachesis napsal(a):
tady jedna z netu

Přidejte reakci

Přidat smajlík