Triblonotus a jeho chov

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.5.2010 19:26
cent

XXX.XXX.216.11

Dobrý den,
mám párek triblonotů z Nové Guinee a ráda bych se poradila, co vše je možné jim nabídnout ke stravě a jaké jim mám podávat vitamíny. Měla jsem již triblonota gracilise, ale velmi záhy uhynul ( přestal žrát ) a nerada bych udělala nějakou chybu u nového páru triblíků. Děkuji za rady

4.5.2010 07:47
scorpio

XXX.XXX.106.146

Téměř 100%ně jde opět o gracilise. Informací na netu je hodně - bohužel spíše v cizích jazycích. Ale něco jde zjistit i na Teraporadně, jsou tam i odkazy na články.
Protože je veký předpoklad, že ten tvůj první scink byl z importu - odchovy jsou u nás nabízeny dost vzácně, zda-li vůbec - nezahynul určitě hladem, ale na nějakou nemoc či parazity. To, že nepřijímal potravu byl jen důsledek zravotního stavu se kterým jsi si ho donesla domů.

19.5.2010 21:03
samyasa

XXX.XXX.62.39

žerou normálně cvrčky, ale nejraději mají různé vlhkomilné potvory. Mně perfektně brali svinky, menší škvory, pavouky, malé slimáky atd. Mláďata po tomhle rostla jak z vody, oproti tomu po cvrčcích rostla podstatně pomaleji. A stejnou zkušenost mám i Tropidophorů. Pokud máte možnost, zkuste jim nachytat tuhle havěť. Jinak pozor na vysoké teploty a na stres, jsou na to hodně citliví, takže zbytečně nebrat do ruky atd..

25.5.2010 18:36
cent

XXX.XXX.212.232

děkuji moc za radu, snažím se lovit malé slimáky a žížalky, házím jím i menší cvrčky, zkusím i jiné potvory, pokud mi nebudou utíkat z terária skulinkami............jinak bych se ještě ráda zeptala na jakém substrátu je nejlepší je chovat a jak je to se světlem.........mám je nyní na běžné hlíně na sázení pokojových květin neboť u nich kytky mám, na povrchu je listí a kůra, nevím zda je to dobře, 2x denně rosím, ale lítají mi tam ty malé mušky a bojím se červíků

26.5.2010 09:48
mitratus

XXX.XXX.198.105

cent napsal(a):
Dobrý den,
mám párek triblonotů z Nové Guinee a ráda bych se poradila, co vše je možné jim nabídnout ke stravě a jaké jim mám podávat vitamíny. Měla jsem již triblonota gracilise, ale velmi záhy uhynul ( přestal žrát ) a nerada bych udělala nějakou chybu u nového páru triblíků. Děkuji za rady

Dobrý den,
mám doma páreček těchto zvířat. Jsou na lignocelu smíchaném s rašelinou. Dávám jim pouze cvrčky obalené v Roboranu H, občas Plastinu nebo Biominu H. Ničím jiným nekrmím. Důležitý je u nich bazének, rádi se koupou.
Jinak podle mě to až moc zbytečně řešíte. Terárko nebudete mít nikdy 100% sterilní, nějaký hlíst z hlíny jim neublíží, spíš naopak - pomůže rozkládat organické zbytky. To samé roztoči apod. Tím neříkám, že máte mít v tera obrovské množství různé havěti, ale dokonale čisté terárko bez jiných "zvířátek" prostě mít nebudete.
Jinak hlavně je nerušte. Tzn. nekoukejte se na ně každý večer, neberte je do ruky. Já svoje zvířata prakticky nevidím, jen občas večer , když přijdu k terárku, tak rychle něco zmizne do houští nebo se občas jen vyjímečně nenápadně mrknu pod jeden kokos, kde bývají schovaní. Do ruky jsem je chytala prakticky jen dvakrát za tu dobu co je mám a to už je přes rok - při určování pohlaví a při stěhování do jiného terárka. Terárko by mělo být hustě zarostlé. Já u nich mám Scindapsus.
Hodně štěstí v chovu a nezapomeňte - nekoukat na ně!!!

26.5.2010 09:50
mitratus

XXX.XXX.198.105

Ještě bych chtěla dodat, že já mám svoje zvířata z odchovu od p.Šimoníka. Tzn. u nás odchovy jsou, ale p.Šimoník je už dlouho neinzeroval. Ale na terraristik.com se sehnat dají..

27.5.2010 14:09
samyasa

XXX.XXX.62.39

nám se jako substrát osvěčil Reptibark (drcená jedlová kůra) s rašelinou, toho ligna bych se dost bála, mám s ním u jiných plazů (i obojživelníků) jen blbé zkušenosti. Jinak bazének, dostatek úkrytů, porost rostlin a nerušení zvířat je samozřejmost... pokud se to dodrží, tak nejsou zas tak nároční a celkem vytrvalí, i se rozmnožují.

Přidejte reakci

Přidat smajlík