Už před časem jsem posílal foto mého tzv. T. stejnegeri, který se už půl roku ovíjí okolo samice a furt nic.Vždy jsou kloakami daleko od sebe. tak jsem usoudil, že by to mohl být jiný druh.
Díky za rady, tedy samec je zřejmě T.fucatus. Ještě posílam foto samice, jestli si myslíte, že toto je T.stejnegeri.
Jste si 100% jistý, že to zvíře na fotce je samice? Pošlete kdyžtak fotku jeho ocasu, tohle vypadá na samce. Samice stejnegeri jsou čistě zelené, některé mají naznačenou bílou linku, ale nikdy nemají červenou. To samice trimeráků (ani Popejí) nemají obecně, navíc mají v porovnání se samci široké hlavy.
Upřímně, tyhle zvířata na fotkách vypadají jako 2 samci 2 rozdílných druhů, odpovídalo by tomu i to lození po sobě, samci trimeráků to někdy dělají, ve skutečnsoti to není páření, ale souboj. To první je P. fucata (žlutozelené oči). To zvíře na posledních fotkách má i v reálu oranžové oči, nebo to je fotkou?.
Pochází z odchytu z Číny a je od známe dvojice Slováků, jejichž jméno jsem zrovna zapomněl, ale jeden se jmenuje Peter.
S tím samcem jsi mě rozhodil. ještě jedna foto s vyvalenou kloakou, tuto pozici znám od samic.
A ještě foto zasloužilé samice albolabrise k porovnání kořene ocasu.
Ocas u předchozího jako stejnegeráka je fakt dost dlouhý, samec ho ale měl ještě delší.
před cca 2 lety jsme měli v importu z Číny asi 60 stejnegeráků, třetina byly samice. Většinou čistě zelené, několik málo se slabou bílou linkou. Všechny měly velké hranaté hlavy. Mezi těmi asi 40 samci byly 2 typy, všichni měli silnou bílou a červenou linku, buď až pod oko nebo na hlavě jen naznačenou, byli tam takoví drobní a tencí se silnými ocasy, a pak takoví co vypadali postavou dost jako samice, stejně velcí a mohutní, ale zbarvením, hlavou atd samci. Pár jich bezprostědně po importu padlo, oba typy samců byly při pitvě potvrzení jako samci. To Vaše zvíře bude asi zrovna ten druhý typ.
Ti slováci měli vlastní import, ale od stejného číňana, takže ta zvířata budou stejná. Ti naši stejnegeráci byli taky pěkně kousaví, ale neměl by to být takový problém. Hodně zvířat z toho importu mělo mraky podkožních parazitů, které z nich bylo potřeba vybrat a taky se to dalo, i v jednom člověku. Tak pak dejte vědět, co jste zjistil...
Sondování: Délka zasunutí 8mm, zasunutí u něco menšího albolabrise 22mm. Je to tedy přece jen samice.