Corallus hortulanus - boule na hlavě

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.6.2006 16:51

Nevíte co může být ta boule za okem? Má už to cca 14 dní, nezvětšuje se to, ani nezmenšuje. Takže jaký je váš názor?
Díky za rady.

21.6.2006 16:52

uroboros napsal(a):
Nevíte co může být ta boule za okem? Má už to cca 14 dní, nezvětšuje se to, ani nezmenšuje. Takže jaký je váš názor?
Díky za rady.

2

uroboros napsal(a):
Díky za rady.

3

uroboros napsal(a):
Díky za rady.

4

21.6.2006 16:53

uroboros napsal(a):
Díky za rady.

6

21.6.2006 16:54

uroboros napsal(a):
Díky za rady.

5

23.6.2006 09:06

uroboros napsal(a):
5

Mému samci C. hortulanus se stalo to samé (i na stejném místě). Protože byl stále vitální a boule se nezvětšovala, tak jsem nic neřešil. Po čase se boule výrazně zmenšila. Od této události uplynul víc než rok a had je zcela v pořádku. Možná, že se jedná o abces, který se po čase vstřebá nebo zapouzdří. Na druhou stranu ale návštěva (dobrého) veterináře nic nezkazí. V mém případě byla tato možnost komplikovaná, proto jsem nic neřešil.
Pavel

16.1.2007 08:23

uroboros napsal(a):
Díky za rady.

Dobry den,

v prvom rade by som sa opytal ci ide o zviera z dovozu? Ak ano, je tu moznost filarii (Onchocerciasis). Na druhej strane moze ist o bakterialny abces ci neoplasmu.
Vela zdaru

Andy

16.1.2007 10:22

uroboros napsal(a):
Díky za rady.

Pokud nejde o zvíře z dovozu a had se chová normálně tak bych byl v klidu. Stejná boule se mi objevila u samce Enectes notaeus, konzultoval jsem to s veterinářem a ten mi poradil počkat, protože takové boule už viděl i ve vlastním chovu. S tím, že se možná vstřebá anebo zapouzdří a zůstane pouze vadou na kráse. Boule se opravdu vstřebala, ale trvalo to poměrně dlouho, asi pět měsíců, jednalo se o dospělé zvíře.

Přidejte reakci

Přidat smajlík