Hezky den,
rad bych timto upozornil, varoval a tedy pomohl chovatelum ruznych zvirat, aby si dali veliky pozor na dodavatele hadu firmy Farma Python, ktera dovazi ruzna zvirata ze sveta a prodava je po Ceske republice.
Budu jen velmi strucny, kdy napisu co se za touto firmou skryva + pridam muj pribeh:
Pred cca. mesicem a pul jsem se po precteti informaci o Python regius rozhodl tyto hadky chovat. Na iFauna jsem si vsiml banneru Farmy Python a tedy ji bral vzhledem ke sve velikosti za duveryhodnou. Na Smichovske burze jsem tedy zakoupil dva hadky 1,1. Jeste pred koupi jsem byl ujisten, ze mohu dostat nepribuzny mlady par. Po prichodu na burzu mi pan Bednar Jakub dal vybrat z jedne krabice. Vybral jsem si a pak chtel samecka, ktereho mi nabizel ze stejneho boxu. Pripomnel jsem mu, ze chci nepribuzny a on mi tvrdil, ze je pribuznost malo pravdepodobna ,a ze to nevadi. Presto jsem chtel z jineho boxu a to tedy ucinil. Hadky mel vsechny v boxu na sobe, tak jsem je dal tedy doma ve svem nove vybavenem terariu k sobe (p. Bednar mi na burze rekl, ze stejne mel vsechny hady u sebe a do boxu je dal netridene). Prisla prvni mys, kterou uspesne stravili. Druhou mys uz ale samicka nestravila a vyzvratila. Snazil jsem se ji davat vsechnu potrebnou peci presne dle pokynu uzivatelu iFauny a clanku, coz se ale zdalo nedostacujici a samicka mi po naprostem vyhubnuti za cca. tri tydny uhynula. Napsal jsem tedy p. Bednarovi do Farmy o problemu a on rekl, ze se uhyn muze stat a samicku se rozhodl zreklamovat (ach to slovo). Po celou diskusi o hadovi ale mluvil jako o pouhem zbozi, coz se mi velmi nelibilo. Nakonec mi za samicku dal jinou, kterou jsem po prijezdu domu dal radeji do karanteny, aby neprisla do styku se samcem, ktery zacal miti stejne problemy jako uhynula samicka. Uz od te doby nic nechtel pozrit a dnes kdy jsem mu dal uz asi treti mys ji vyzvratil. V tuto chvili zacina byt samecek tez vyhubly. Napsal jsem tedy mail p. Bednarovi, ze si preji hadka vratit jeste ziveho aby mohl zjistit po svem co hadovi je kdyz mi predtim v emailech tvrdil, ze vi o Pythonech vse a i na svych strankach pise, ze urcite vi vic nez veterinari v oboru. Stalo se to, ze mi obratem zavolal a velmi arogantnim tonem mi rekl, ze hada nevezme a ze se o ne neumim starat (mam par pratel, kteri chovaji Pythony a o chovu me poucili). Pri prvni reklamaci pred tydnem mi rekl, ze je jasne, ze s hadem neco bylo a ze neni chyba na me strane. Nyni ale otocil list a nechtel o tom ani slyset. Pry je chyba u me a neumim se o ne starat. Logicky nemuze byt had v poradku kdyz byl s uhynulou samicku od zacatku (ze stejne hromady).
Nyni k pofidernim informacim:
Byl jsem p. Bednarem ujisten, ze chovaji hady kazdeho zvlast v prisne karantene. Rad bych to ale timto vyvratil, ponevadz nejkratsi doba karanteny by mela byt dva mesice, kdy Pythonky f. Python prodavala na Smichove sestitydenni. Tuto informaci jsem se dozvedel nejen od zkuseneho veterinare Vachy, ale pak i dale od velmi znameho p. Dr. Nagla, ktery se na plazy specializuje. Kdyz jsem tuto informaci p. Bednarovi rekl, sdelil mi, ze studuje veterinu a oznacil oba tyto veterinare za neduveryhodne s doplnenim, ze jedine on sam vi o techto hadech naprosto vse a nikdo jiny tedy ne. Abych to zkratil, rekl mi, ze hada nevezme a nechce o tom ani slyset. Po tom co jsem mu rekl, ze na tom trvam a ze nejde o zbozi, ale ziveho tvora mi zacal vyhrozovat a oznamil mi, ze pokud to budu resit tak narazim.
Zda se, ze o me p. Bednar nic nevi a mysli, ze jako vystudovany psycholog a nyni druhym rokem student prav o pravech svych nic nevim, a ze se vyhrozovani budu obavat... Timto bych rad vsechny upozornil, ze mam ulozenu veskerou korespondenci s nim (emaily a nahrany telefonni hovor). V dnesi dobe jsou lide na sebe velmi zli a proto se vcas branim. Tyto informace nebudu zverejnovat, uvedu je pouze pri pripadne obhajobe sve osoby.
Tuto informaci, kterou predavam jsem konzultoval se svym pravnim zastupcem v obave napadnutelnosti, ktery me ujistil, ze toto zneni mohu zverejnit a ze se jedna u demokraticke vyjadreni, nikoli pokus o poskozovani, kterym by mohla firma argumentovat. Napsal jsem pouze svoji zkusenost s touto firmou a pripadne obchodovani s nimi je tedy ciste a pouze na kupujicich.
Ocekavam samozrejme i velmi negativni ohlasy a urazky ve forme odpovedi na toto co jsem napsal, na ktere ale nebudu reagovat. Nevadi mi zadne urazky, jedine co mi staci je to, ze si toto at jste kdokoli prectete a zapremyslite nad tim.
Michal Svecc
michalsvecc
napsal(a):
Hezky den,
rad bych timto upozornil, varoval a tedy pomohl chovatelum ruznych zvirat, aby si dali veliky pozor na dodavatele hadu firmy Farma Python, ktera dovazi ruzna zvirata ze sveta a prodava je po Ceske republice.
Budu jen velmi strucny, kdy napisu co se za touto firmou skryva + pridam muj pribeh:
Pred cca. mesicem a pul jsem se po precteti informaci o Python regius rozhodl tyto hadky chovat. Na iFauna jsem si vsiml banneru Farmy Python a tedy ji bral vzhledem ke sve velikosti za duveryhodnou. Na Smichovske burze jsem tedy zakoupil dva hadky 1,1. Jeste pred koupi jsem byl ujisten, ze mohu dostat nepribuzny mlady par. Po prichodu na burzu mi pan Bednar Jakub dal vybrat z jedne krabice. Vybral jsem si a pak chtel samecka, ktereho mi nabizel ze stejneho boxu. Pripomnel jsem mu, ze chci nepribuzny a on mi tvrdil, ze je pribuznost malo pravdepodobna ,a ze to nevadi. Presto jsem chtel z jineho boxu a to tedy ucinil. Hadky mel vsechny v boxu na sobe, tak jsem je dal tedy doma ve svem nove vybavenem terariu k sobe (p. Bednar mi na burze rekl, ze stejne mel vsechny hady u sebe a do boxu je dal netridene). Prisla prvni mys, kterou uspesne stravili. Druhou mys uz ale samicka nestravila a vyzvratila. Snazil jsem se ji davat vsechnu potrebnou peci presne dle pokynu uzivatelu iFauny a clanku, coz se ale zdalo nedostacujici a samicka mi po naprostem vyhubnuti za cca. tri tydny uhynula. Napsal jsem tedy p. Bednarovi do Farmy o problemu a on rekl, ze se uhyn muze stat a samicku se rozhodl zreklamovat (ach to slovo). Po celou diskusi o hadovi ale mluvil jako o pouhem zbozi, coz se mi velmi nelibilo. Nakonec mi za samicku dal jinou, kterou jsem po prijezdu domu dal radeji do karanteny, aby neprisla do styku se samcem, ktery zacal miti stejne problemy jako uhynula samicka. Uz od te doby nic nechtel pozrit a dnes kdy jsem mu dal uz asi treti mys ji vyzvratil. V tuto chvili zacina byt samecek tez vyhubly. Napsal jsem tedy mail p. Bednarovi, ze si preji hadka vratit jeste ziveho aby mohl zjistit po svem co hadovi je kdyz mi predtim v emailech tvrdil, ze vi o Pythonech vse a i na svych strankach pise, ze urcite vi vic nez veterinari v oboru. Stalo se to, ze mi obratem zavolal a velmi arogantnim tonem mi rekl, ze hada nevezme a ze se o ne neumim starat (mam par pratel, kteri chovaji Pythony a o chovu me poucili). Pri prvni reklamaci pred tydnem mi rekl, ze je jasne, ze s hadem neco bylo a ze neni chyba na me strane. Nyni ale otocil list a nechtel o tom ani slyset. Pry je chyba u me a neumim se o ne starat. Logicky nemuze byt had v poradku kdyz byl s uhynulou samicku od zacatku (ze stejne hromady).
Byl jsem p. Bednarem ujisten, ze chovaji hady kazdeho zvlast v prisne karantene. Rad bych to ale timto vyvratil, ponevadz nejkratsi doba karanteny by mela byt dva mesice, kdy Pythonky f. Python prodavala na Smichove sestitydenni. Tuto informaci jsem se dozvedel nejen od zkuseneho veterinare Vachy, ale pak i dale od velmi znameho p. Dr. Nagla, ktery se na plazy specializuje. Kdyz jsem tuto informaci p. Bednarovi rekl, sdelil mi, ze studuje veterinu a oznacil oba tyto veterinare za neduveryhodne s doplnenim, ze jedine on sam vi o techto hadech naprosto vse a nikdo jiny tedy ne. Abych to zkratil, rekl mi, ze hada nevezme a nechce o tom ani slyset. Po tom co jsem mu rekl, ze na tom trvam a ze nejde o zbozi, ale ziveho tvora mi zacal vyhrozovat a oznamil mi, ze pokud to budu resit tak narazim.
Zda se, ze o me p. Bednar nic nevi a mysli, ze jako vystudovany psycholog a nyni druhym rokem student prav o pravech svych nic nevim, a ze se vyhrozovani budu obavat... Timto bych rad vsechny upozornil, ze mam ulozenu veskerou korespondenci s nim (emaily a nahrany telefonni hovor). V dnesi dobe jsou lide na sebe velmi zli a proto se vcas branim. Tyto informace nebudu zverejnovat, uvedu je pouze pri pripadne obhajobe sve osoby.
Tuto informaci, kterou predavam jsem konzultoval se svym pravnim zastupcem v obave napadnutelnosti, ktery me ujistil, ze toto zneni mohu zverejnit a ze se jedna u demokraticke vyjadreni, nikoli pokus o poskozovani, kterym by mohla firma argumentovat. Napsal jsem pouze svoji zkusenost s touto firmou a pripadne obchodovani s nimi je tedy ciste a pouze na kupujicich.
Ocekavam samozrejme i velmi negativni ohlasy a urazky ve forme odpovedi na toto co jsem napsal, na ktere ale nebudu reagovat. Nevadi mi zadne urazky, jedine co mi staci je to, ze si toto at jste kdokoli prectete a zapremyslite nad tim.
Michal Svecc
Já si na p.Bednáře nemůžu stěžovat a až našetřím peníze, určitě si od nich
nějaká zvířata zase koupím.
L.Č.
michalsvecc
napsal(a):
Hezky den,
Michal Svecc
Zdravím
Jako prvního hada jsem si pořídil mládě regiusky z Farmy Python. Kupoval jsem ji v půlce května. Vypadala moc krásně. Rychle si zvykla na nové prostředí a terárium. Pravidelně každý týden uloví skákavku naprosto bez problémů. Už i jednou svlékla starou kůži a má opět krásné zbarvení.
Z toho vyplývá, že moje zkušenost s Farmou Python je skvělá. Velice dobré jednání, když potřebuji nějakou informaci nebo radu, tak mi hned odpoví.
Můj další had bude určitě opět z Farmy Python.
Jarda z Kostelce
jakub bednar

mana
napsal(a):
S farmou Python jsem přišel do styku jen jednou.Nutně jsem potřeboval dospělého samce Rhacodactylus auriculatus.Sehnali ho asi za 14 dnů,za dobrou cenu,byli velmi ochotní.S jejich jednáním jsem byl velmi spokojený.Martin
I přes pěkné letní počasí, kdy bychom si měli užívat krásy našich zvířat nebo se válet u vody se mnozí z nás stále snaží znepříjemnit jiným život. Je to opravdu škoda, zvláště pak proto, že v chovu zvířat a styku s lidmi se snažíme dělat vše tak, abychom byli spokojeni všichni.
Anonymní reakce a pomluvy na veřejných fórech se již staly mezi chovatelskou veřejností v ČR samozřejmostí, bohužel tomu nezabrání ani moderované fórum. Pan Švec, iniciátor prvního příspěvku je totiž ve skutečnosti pan Boehm, který dále reaguje pod nickem Raziel...
Vzhledem k této nepříjemné skutešnosti a poněkud velmi zkresleným informacím jsme se rozdhodli zveřejnit veškeré e-maily s tímto pánem na našem webu www.farmapython.cz, aby si každý slušný chovatel mohl udělat vlastní názor. Pomluvy a očerňování zde je zbytečné.
Do konce dnešního dne pro vás budou veškere e-maily připraveny na našem webu v pdf formátu.
jakub bednar

sv d
napsal(a):
Zdravím
Jako prvního hada jsem si pořídil mládě regiusky z Farmy Python. Kupoval jsem ji v půlce května. Vypadala moc krásně. Rychle si zvykla na nové prostředí a terárium. Pravidelně každý týden uloví skákavku naprosto bez problémů. Už i jednou svlékla starou kůži a má opět krásné zbarvení.
Z toho vyplývá, že moje zkušenost s Farmou Python je skvělá. Velice dobré jednání, když potřebuji nějakou informaci nebo radu, tak mi hned odpoví.
Můj další had bude určitě opět z Farmy Python.
Jarda z Kostelce
Než pro vás dokončíme tisk e-mailů ve formátu pdf, dovolím si ještě několik faktů k zamyšlení, závěr si udělejte sami:
- onen samec v perfektním stavu, nyní p. Boehmem nabízený na inzerci je ten samý, kterého se nám dnes snažil předložit jako špatné zvíře? Není těch zvířat možná trochu více a zaměněných?
- prodej veškerého chovatelského zařízení a těch několika málo zvířat tak kráce po koupi by měl signalizovat zkušeného chovatele?
- p. Boehm se na mne v telefonu obořil, že jsme prodali Python regius bez náležitých dokumentů, prototože dostal pouze doklad o prodeji a nikoli "CITES", tedy zřejmě registrační list... Ale přece by měl vědět alespoň to, že taková registrace pro daný druh v ČR neexistuje, zvláště, když jsme mu při koupi tuto informaci zdůraznili
- opravdu jsme se s ním nebavili o reklamaci prvního jedince P. regius? Ale, no tak. Stačí si přečíst ony e-maily.
A takových malých faktů je více. Kladu si jen jednu otázku, proč tohle všechno?
Pokud by se přece jen objevil někdo, kdo by nám chtěl dále znepříjemňovat naši už tak dost těžkou práci, velmi rádi předložíme všechny e-maily přímo v počítači ve složce "Doručená pošta", aby nebylo pochyb o tom, že jsme snad něco upravili. Jakékoliv další informace vám rádi poskytneme i osobně. Přijeďte, děláme dobrou kávu:)
jakub bednar
napsal(a):
I přes pěkné letní počasí, kdy bychom si měli užívat krásy našich zvířat nebo se válet u vody se mnozí z nás stále snaží znepříjemnit jiným život. Je to opravdu škoda, zvláště pak proto, že v chovu zvířat a styku s lidmi se snažíme dělat vše tak, abychom byli spokojeni všichni.
Anonymní reakce a pomluvy na veřejných fórech se již staly mezi chovatelskou veřejností v ČR samozřejmostí, bohužel tomu nezabrání ani moderované fórum. Pan Švec, iniciátor prvního příspěvku je totiž ve skutečnosti pan Boehm, který dále reaguje pod nickem Raziel...
Vzhledem k této nepříjemné skutešnosti a poněkud velmi zkresleným informacím jsme se rozdhodli zveřejnit veškeré e-maily s tímto pánem na našem webu www.farmapython.cz, aby si každý slušný chovatel mohl udělat vlastní názor. Pomluvy a očerňování zde je zbytečné.
Do konce dnešního dne pro vás budou veškere e-maily připraveny na našem webu v pdf formátu.
... zdravim, a jak je to teda se zarukou u zvirat? Prece nechcipne zvire jen tak z niceho nic. Prece i skoro uplne neznaly clovek, co zajisti jen zakladni podminky k chovu, jako je prostor, nejaka teplota nad obyc pokojovou, nezabije do trech tydnu 2 mladata? I kdyby vubec nezraly. To by 6 tydenni zvirata mela prizit, ... i stradani a nezrani, ...
osobne by me zajimalo, jak je to s tou karantenou, tez jsem videl na burze mladata, o nich si myslim, ze nejakou dlouhou karantenou neprosla, mozna nejakym rychlym prelecenim (zajimalo by me cim a mnozstvi, delka trvani), ...
zajimala by me Vase odpoved, nemam s Vami zadne zkusenosti, muj postoj je ryze chovatelsky
Martin Doležel
(pokud nechcete reagovat zde, muj mail je martin_dolezel@centrum.cz)
jakub bednar

hardcore
napsal(a):
... zdravim, a jak je to teda se zarukou u zvirat? Prece nechcipne zvire jen tak z niceho nic. Prece i skoro uplne neznaly clovek, co zajisti jen zakladni podminky k chovu, jako je prostor, nejaka teplota nad obyc pokojovou, nezabije do trech tydnu 2 mladata? I kdyby vubec nezraly. To by 6 tydenni zvirata mela prizit, ... i stradani a nezrani, ...
osobne by me zajimalo, jak je to s tou karantenou, tez jsem videl na burze mladata, o nich si myslim, ze nejakou dlouhou karantenou neprosla, mozna nejakym rychlym prelecenim (zajimalo by me cim a mnozstvi, delka trvani), ...
zajimala by me Vase odpoved, nemam s Vami zadne zkusenosti, muj postoj je ryze chovatelsky
Martin Doležel
(pokud nechcete reagovat zde, muj mail je martin_dolezel@centrum.cz)
Pane Doležel, obchodní podmínky při nákupu zvířat jsou uvedeny na našem webu. Jakékoliv dodatečné dotazy Vám rád zodpovím osobně, popř. na našem webu.
Pane Boehm, přepsané e-maily? Ale no tak, už toho nechejme, a pojďme se venovat našim zvířatům.... Mrkněte na poslední na můj příspěvek končící pozváním na kávu. Ten jsem napsal ještě před tím, než jsem četl o přepsaných e-mailech, ale jak tak koukám, trefil jsem se.
Takže závěr: zakládáme si na profesionalitě a naší výhodou je to, že VŠE můžeme dokázat.
Přeji chovatelů hezký zbytek víkendu.
jakub bednar

Mrzí mě to, ale nedal jste nám jinou šanci. Korespondence s p. Martinem Boehmem je umístěna na našem webu pod tímto odkazem:
http://www.farmapython.cz/ page.php?parametr=raziel
(bez mezery, celý odkaz nejde vložit najednou).
Martine, naše farma tímto tuto konverzaci končí a já si jdu zaplavat na přehradu. Zkuste to také, je to dobrý relax...
jakub bednar
napsal(a):
Mrzí mě to, ale nedal jste nám jinou šanci. Korespondence s p. Martinem Boehmem je umístěna na našem webu pod tímto odkazem:
http://www.farmapython.cz/ page.php?parametr=raziel
(bez mezery, celý odkaz nejde vložit najednou).
Martine, naše farma tímto tuto konverzaci končí a já si jdu zaplavat na přehradu. Zkuste to také, je to dobrý relax...
Jo máte pravdu pane Bednáři . U vody je lepší, než vés debatu o ničem. Musím se zastat osočované firmy. Před časem i já využil jejich služeb a zakoupil samici Geomyda Spengleri. Bohužel došlo k úhynu. Což se u importu občas stává. Pan Bednář bez řečí vrátil peníze a ještě se omluvil. Už vidím různé prodejce na burze jak vám vracejí peníze. A ty výmluvy ani nechci slyšet.
Výsledky pitvy ešte nemáš? Kým si hovoril iba o jednom špatnom hadovi a druhý bol v poriadku, bolo celkom pravdepodobné, že ide o chorého jedinca. Keďže začal mať problémy aj druhý had, nastáva viac možností:
- nevhodné podmienky chovu,
- choré hady má predávajúci a ty si od neho predal hada niekomu ďalšiemu,
- choroba sa nachádzala v tvojom chove a na stresované hady sa rýchlo chytila.
Mohol by si tu teda pre úplnosť popísať podmienky v ktorých si hady choval? Mohol by si tu zverejniť výsledky pitvy a rozboru trusu, ktoré si dal urobiť?
Mimochodom nespochybňujem kvalitu zvierat predávaných Farmou Python, samého ma ich ponuka celkom zaujíma ale chýba miesto a súhlas rodiny.
vikicolek
napsal(a):
Proč si ten svůj první příspěvek napsal pod falešným jménem a nickem, když máš tolik argumentů? Správně by si se měl p.Bednářovi omluvit, že ti
není hanba.
Razieli...po tom, co jsem si přečetl tvoje reakce a osočování mi přijdeš jako někdo, kdo chovu hadů nerozumí. Kdyby sis něco přečet, tak bys do těch hadů vrazil o pár korun víc a koupil by sis je z odchovu a né z dovozu. Ale to je každýho věc, když pak nekope kolem sebe a hledá chyby jen u ostatních. Taky jsem ti chtěl říct, že jsem si zřejmě koupil hady z těch samejch "krabic" co ty. Jsou oba ok. Samička ze začátku kořist taky vyvrhovala, ale bylo to ze stresu. Kdybys o těch hadech něco věděl, jak píšeš, tak by ti možná došlo, že pokud had vyvrhne kořist, potom mu máš nechat několik dní pauzu, aby se vzpamatoval a pak mu podat menší. Moje samička teď bez problémů žere sama skákavky a teď se bude svlíkat. A na konec bych chtěl dodat, že Farma Python je jedna z nejserióznějších firem. Nechal jsem si posílat už dost hadů, ale od Farmy Python mi přišli nejlépe zajištění a i seriozita pana Bednáře byla velice příjemná. Pokud bude v jejich nabídce zase nějaké pro mě zajímavé zvíře, určitě ho budu obědnávat právě u nich.
Dotatok dole znamená asi toľko, že ešte študujem a bývam s rodičmi, takže kým niečo kúpim, najskôr potrebujem ich zvolenie, lebo inak ma s tým budú otravovať asdpoň rok. Ďalej potrebujem miesto na ďalšie terária.
Btw: Keď som posledne kupoval zviera tak som k nemu dostal kúpno-predajnú zmluvu, v ktorej bolo zachytené, že ak zviera zdochne, bez odkladu sa nechá poslať do Brna na pitvu, ktorá určí, koho pričinením zviera pošlo a ten potom zaplatí pitvu, príp. dôjde k odškodneniu.
h vysin
napsal(a):
Razieli...po tom, co jsem si přečetl tvoje reakce a osočování mi přijdeš jako někdo, kdo chovu hadů nerozumí. Kdyby sis něco přečet, tak bys do těch hadů vrazil o pár korun víc a koupil by sis je z odchovu a né z dovozu. Ale to je každýho věc, když pak nekope kolem sebe a hledá chyby jen u ostatních. Taky jsem ti chtěl říct, že jsem si zřejmě koupil hady z těch samejch "krabic" co ty. Jsou oba ok. Samička ze začátku kořist taky vyvrhovala, ale bylo to ze stresu. Kdybys o těch hadech něco věděl, jak píšeš, tak by ti možná došlo, že pokud had vyvrhne kořist, potom mu máš nechat několik dní pauzu, aby se vzpamatoval a pak mu podat menší. Moje samička teď bez problémů žere sama skákavky a teď se bude svlíkat. A na konec bych chtěl dodat, že Farma Python je jedna z nejserióznějších firem. Nechal jsem si posílat už dost hadů, ale od Farmy Python mi přišli nejlépe zajištění a i seriozita pana Bednáře byla velice příjemná. Pokud bude v jejich nabídce zase nějaké pro mě zajímavé zvíře, určitě ho budu obědnávat právě u nich.
Nepomôžem si ale musím p. Vyšínom súhlasiť.
Ako som už písal v staršej diskusii, kúpil som na burze regiusku, ktorá o dva dni uhynula. Plánoval som regiusku kúpiť už dlhšie a toto bola prvá asi jediná situácia, keď rodičia nenamietali. Hneď ako som našiel hada mŕtveho, snažil som sa zistiť, čo som spravil zle. Had javil známky podchladenia a keďže som si bol istý, že ja som ho nepodchladil oboznámil som s tým predávajúceho (zdôrazňujem že to nebola Farma Python, aby nedošlo k nedorozumeniam). Ten ˇmi povedal, že hady u seba mal len pár dní a že sa mohlo stať, že sa podchladili jemu. Navrhol mi ďalšieho hada z novej várky za polovičnú cenu. Súhlasil som a pre istotu som si poň došiel - 200 km jedným smerom. Hada mám doteraz a darí sa mu dobre.
jakub bednar

Martine, vážně jste měl zkusit tu přehradu... Dobře, zkoušíte to různě, jak vidím, tak i poměrně nevybíravým způsobem. Osobně již nevím, jak bych měl reagovat, ale vzhledem k tomu, že jste si vymyslel údajné osoby, které naše farma měla okrást, což se nikdy nestalo, udělám následující věc a snad to všem dojde:
veřejně prosím a vyzývám toho člověka, který má pocit, že jsme jej okradli, aby se nám ozval. V případě, že tento člověk existuje a má pádný důkaz k tomu, co se mělo stát, ihned zítra sedám do auta a osobně mu přivezu finanční hotovost s písemnou omluvou a mým podpisem.
A teď už, prosím, nechte toho. Je to bezpředmětné. Pro ostatní chovatele snad ještě dodám, že výsledky pitvy první krajty, která byla nahrazena, pan Boehm ještě nemá. Stejně tak jsem jej již před několika hodinami mailem poprosil, aby mi sdělil, které že to skutečnosti jsem v pdf dokumentu s e-maily nezmínil (jako že se tak nestalo). Sdělil jsem mu, že je do dokumentu ihned přidám - bez odezvy.
Takže od nás už opravdu tečka a Martine, prosím, už vážně přestaňte s těmi pohádkami.
jakub bednar
napsal(a):
Martine, vážně jste měl zkusit tu přehradu... Dobře, zkoušíte to různě, jak vidím, tak i poměrně nevybíravým způsobem. Osobně již nevím, jak bych měl reagovat, ale vzhledem k tomu, že jste si vymyslel údajné osoby, které naše farma měla okrást, což se nikdy nestalo, udělám následující věc a snad to všem dojde:
veřejně prosím a vyzývám toho člověka, který má pocit, že jsme jej okradli, aby se nám ozval. V případě, že tento člověk existuje a má pádný důkaz k tomu, co se mělo stát, ihned zítra sedám do auta a osobně mu přivezu finanční hotovost s písemnou omluvou a mým podpisem.
A teď už, prosím, nechte toho. Je to bezpředmětné. Pro ostatní chovatele snad ještě dodám, že výsledky pitvy první krajty, která byla nahrazena, pan Boehm ještě nemá. Stejně tak jsem jej již před několika hodinami mailem poprosil, aby mi sdělil, které že to skutečnosti jsem v pdf dokumentu s e-maily nezmínil (jako že se tak nestalo). Sdělil jsem mu, že je do dokumentu ihned přidám - bez odezvy.
Takže od nás už opravdu tečka a Martine, prosím, už vážně přestaňte s těmi pohádkami.
Pane Böhm. Přečetl jsem si Vaše e-maily na stránkách Farmy Python a myslím si, že pravda je na straně p. Bednáře. Pokud Váš samec vyzvrátil myš, kterou spolkl během 10 minut, potom na něj byla příliš velká. Pokud je had nemocný, potom kořist vyvrhuje až za několik dní. Vím z vlastní zkušenosti - Python regius zakoupené od Farmy Python, že je třeba ze začátku krmit menšími sousty. Také to, že jste se chtěl pokusit hned po cca 3 dnech samičku nacpat násilím vypovídá o tom, že o těchto hadech "hodně víte".
No byla jsem jedna z těch co se Vám Martine snažila poradit s tou samičkou.Ale teď když to tu čtu,tak jsem na straně fa Python. Vy jste za uhynulou samici náhradu dostal..a bez jakýchkoliv okolků.A Vy sám jste se zdravým samcem oháněl,jako příkladem.A to co tu píšete jsou jen Vaše domněnky a "jedna paní povídala".Nemáte v ruce jediný důkaz,ani pitevní protokol,ani rozbor trusu samečka a nebo vyjádření veterináře,specialisty na hady.Jen Vám kdosi, kdesi něco řekl.Být panem Bednářem,samce Vám zpět taky nevezmu.Možná,kdyby jste měl podklady pro svá tvrzení a slušně se s fa Python spojil,mohlo to dopadnou k Vaší spokojenosti,ale tímhle jste nedokázal nic.A tak je to podle me správné.Tohle mělo být až krajní řešení.Jen jsem zvědavá,pokud by pitva prokázala Váš chovatelský omyl,zda by jste se tu nám všem pochlubil a panu Bednářovi se omluvil.
jindra
napsal(a):
No byla jsem jedna z těch co se Vám Martine snažila poradit s tou samičkou.Ale teď když to tu čtu,tak jsem na straně fa Python. Vy jste za uhynulou samici náhradu dostal..a bez jakýchkoliv okolků.A Vy sám jste se zdravým samcem oháněl,jako příkladem.A to co tu píšete jsou jen Vaše domněnky a "jedna paní povídala".Nemáte v ruce jediný důkaz,ani pitevní protokol,ani rozbor trusu samečka a nebo vyjádření veterináře,specialisty na hady.Jen Vám kdosi, kdesi něco řekl.Být panem Bednářem,samce Vám zpět taky nevezmu.Možná,kdyby jste měl podklady pro svá tvrzení a slušně se s fa Python spojil,mohlo to dopadnou k Vaší spokojenosti,ale tímhle jste nedokázal nic.A tak je to podle me správné.Tohle mělo být až krajní řešení.Jen jsem zvědavá,pokud by pitva prokázala Váš chovatelský omyl,zda by jste se tu nám všem pochlubil a panu Bednářovi se omluvil.
Něco s inzerce:
Mládě Python regius 1,0 prošlé karanténou za 1200,- Kč. Perfektní kondice, samostatně žeroucí. Tel.: +420 777226588, nebo email.
Odpovědět: odpovědět | E-mail: admin@raziel-cz.net
Inzerát vložen: 25.06.2006 13:42:15 | Kategorie: Prodám | Kraj: Praha
Mláďata Python regius - 1200,- Kč. Tel.: +420 777226588, nebo email.
Inzerát vložen: 21.06.2006 17:31:56 | Kategorie: Prodám | Kraj: Praha
Python & Elaphe: Python regius cca. tříměsíční sestavený nepříbuzný páreček za 2400,- Kč, nebo jednotlivě za 1200,- Kč.
Inzerát vložen: 21.06.2006 15:44:54 | Kategorie: Prodám | Kraj: Praha
To mluví za vše.
vikicolek
napsal(a):
Něco s inzerce:
Mládě Python regius 1,0 prošlé karanténou za 1200,- Kč. Perfektní kondice, samostatně žeroucí. Tel.: +420 777226588, nebo email.
Inzerát vložen: 25.06.2006 13:42:15 | Kategorie: Prodám | Kraj: Praha
Mláďata Python regius - 1200,- Kč. Tel.: +420 777226588, nebo email.
Inzerát vložen: 21.06.2006 17:31:56 | Kategorie: Prodám | Kraj: Praha
Python & Elaphe: Python regius cca. tříměsíční sestavený nepříbuzný páreček za 2400,- Kč, nebo jednotlivě za 1200,- Kč.
Inzerát vložen: 21.06.2006 15:44:54 | Kategorie: Prodám | Kraj: Praha
To mluví za vše.
Tak sem si pozorně přečetl tuto diskuzi a vše na stránkách Farmy Python. A vyšlo mi s toho že pán který založil toto téma je ubohý slaboch který neumí napsat příspěvek pod svým nikem. A JEDINÝ PODVODNÍk JEDNAJÍCÍ NEČESTNĚ!!! Pan Bednář je normální obchodník živící se tim co ho baví a jestli někomu prodal nemocné zvíře tak určitě né vědomě. Pokud vám krajta vyblila do 1 dne potravu je problém ve velikosti sousta jak už zde někdo psal. Nemocný had napadený parazity zvrací obvykle za 3-5 dnů. Jenomže pán působí jako vševěd a naprosto nepřipouští že by mohl udělat chybu on. Přitom podle jiných diskuzí vyplívá že o terarijních zvířatech neví zhola nic. Možná názvy zvládá. Takže já a spousta dalších si obrázek udělala.
drobek
napsal(a):
Tak sem si pozorně přečetl tuto diskuzi a vše na stránkách Farmy Python. A vyšlo mi s toho že pán který založil toto téma je ubohý slaboch který neumí napsat příspěvek pod svým nikem. A JEDINÝ PODVODNÍk JEDNAJÍCÍ NEČESTNĚ!!! Pan Bednář je normální obchodník živící se tim co ho baví a jestli někomu prodal nemocné zvíře tak určitě né vědomě. Pokud vám krajta vyblila do 1 dne potravu je problém ve velikosti sousta jak už zde někdo psal. Nemocný had napadený parazity zvrací obvykle za 3-5 dnů. Jenomže pán působí jako vševěd a naprosto nepřipouští že by mohl udělat chybu on. Přitom podle jiných diskuzí vyplívá že o terarijních zvířatech neví zhola nic. Možná názvy zvládá. Takže já a spousta dalších si obrázek udělala.
Ještě dodatek. Co by totiž pro pana Bednáře bylo za kšeft prodat 2 regiusky a skazit si tim totálně pověst. Myslim že ani kdyby ste si vzal regiusky v hodnotě 25000Kč nestálo by jim to za to protože to je dnes pakatel. Lidi vřte tomu že každý normální člověk by mu ty peníze vrátil jenom proto aby měl klid. Jedná se totiž o pár stovek. Věřte tomu že bednář je normální a hlavně chytrý obchodník a tohle ví. Připoměl ste mi jednoho troubu co si odemě koupil žeroucí mládata Chondropython viridis a po týdnu mi je přivezl že nežerou. tak sem je dal na větvičku dal jim hole s pinzety a oni se nažraly. Tak si je zase odvezl a za týden u mě byl znova a situace se opakovala. když to takhle proběhlo po 3 tak z něj vypadlo že má 2 měsíční mládata v terariu 150X150X120cm (délka X výška X šířka) A dolu jim hází 2 holata a oni je do rána nesežerou a chtěl vrátit peníze. Jinak že mě rozmázne po ifauně. Takže přirovnal bych vás k němu.
Martine,Tobě jde hlavně o peníze,protože kdyby Ti šlo o hady..už si se samcem dávno na veterině u už ho léčíš.Tím,že nehodláš zveřejnit výsledek pitvy mi jen potvrdilo moji domněnku,že třeba ses u té samičky o to násilné krmení pokusil,ač jsme Tě všichni od toho zrazovali a doporučovali hlavně dát krajtě čas na uklidnění po stresu.,a ono to nedopadlo.Nech teraristy ať se sami rozhodnou,kde nakoupí svoje mazlíky,nejsou to loutky,co nemají vlastní rozum,a nešiř tu nějaké poplašné zprávy,které nechceš podložit.A pak taky nezakládej podobné diskuse.Pro mě jsi ten nedůvěryhodný,z této debaty Ty.
pavels

jindra
napsal(a):
Martine,Tobě jde hlavně o peníze,protože kdyby Ti šlo o hady..už si se samcem dávno na veterině u už ho léčíš.Tím,že nehodláš zveřejnit výsledek pitvy mi jen potvrdilo moji domněnku,že třeba ses u té samičky o to násilné krmení pokusil,ač jsme Tě všichni od toho zrazovali a doporučovali hlavně dát krajtě čas na uklidnění po stresu.,a ono to nedopadlo.Nech teraristy ať se sami rozhodnou,kde nakoupí svoje mazlíky,nejsou to loutky,co nemají vlastní rozum,a nešiř tu nějaké poplašné zprávy,které nechceš podložit.A pak taky nezakládej podobné diskuse.Pro mě jsi ten nedůvěryhodný,z této debaty Ty.
Pane Böhm. Můj názor je takový, že to co tu předvádíte je trapné divadlo.
Nic víc, nic mín.
P. Šturc
jindra
napsal(a):
Mám z toho celého rovnaký pocit ako Jindra.
V pitve by si mal mať dôvod úhynu, alebo si mal požiadať nech ti ho určia. Pozitívne nálezy u importovaných hadov?! - svoju regiusku som odčervoval po 4 mesiacoch prijímania potravy a parazity z nej vypadli, takže to nieje asi žiadna novinka. Hlavne mi príjde divné, že nechceš zverejniť ani podmienky chovu.
ado
napsal(a):
Mám z toho celého rovnaký pocit ako Jindra.
V pitve by si mal mať dôvod úhynu, alebo si mal požiadať nech ti ho určia. Pozitívne nálezy u importovaných hadov?! - svoju regiusku som odčervoval po 4 mesiacoch prijímania potravy a parazity z nej vypadli, takže to nieje asi žiadna novinka. Hlavne mi príjde divné, že nechceš zverejniť ani podmienky chovu.
Pane Böhm, vím jak velkou potravou krmíte, protože pokud vám ji krajta vyvrhla po jednom dnu, tak je neúměrná hadovi. Z tohoto vím, jaká je velikost těch myší. A protože jak už tu asi po miliontý opakuju mam krajty od pana Bednáře z té samé "krabice", vím že jsou zdravé a bez problémů a hlavně!!!!nejsou nemocné!!!! Což ovšem můžete vidět na fotografiích, které jsem Vám poslal na mail, který byste tu mohl taky zveřejnit, když jste sem strčil ty tři předtím, co Vy na to??? A co se týče toho, jak požadujete na p. Bednářovi, aby Vám uhradil polovinu pitvy....nepřijde Vám to trochu stupidní?? Kdo Vás k tomu nutil??? Pitvu jste udělal sám a dobrovolně, takže si musíte také vše sám a dobrovolně hradit. Nebo si myslíte opak? A pochybuji, že po takovýhle komedii, co tu děláte Vám ještě někdo bude věřit. Farma Python po tomhle přijde asi tak o jedinýho zákazníka, o kterýho by stejně nikdo nestál - o Vás. A mohl byste sem konečně dát ten pitevní protokol. Myslim si, že pro Farmu Python je cena za tohle vyšetření zvířat rovná hodnotě 1Kč pro Vás.
h vysin
napsal(a):
Pane Böhm, vím jak velkou potravou krmíte, protože pokud vám ji krajta vyvrhla po jednom dnu, tak je neúměrná hadovi. Z tohoto vím, jaká je velikost těch myší. A protože jak už tu asi po miliontý opakuju mam krajty od pana Bednáře z té samé "krabice", vím že jsou zdravé a bez problémů a hlavně!!!!nejsou nemocné!!!! Což ovšem můžete vidět na fotografiích, které jsem Vám poslal na mail, který byste tu mohl taky zveřejnit, když jste sem strčil ty tři předtím, co Vy na to??? A co se týče toho, jak požadujete na p. Bednářovi, aby Vám uhradil polovinu pitvy....nepřijde Vám to trochu stupidní?? Kdo Vás k tomu nutil??? Pitvu jste udělal sám a dobrovolně, takže si musíte také vše sám a dobrovolně hradit. Nebo si myslíte opak? A pochybuji, že po takovýhle komedii, co tu děláte Vám ještě někdo bude věřit. Farma Python po tomhle přijde asi tak o jedinýho zákazníka, o kterýho by stejně nikdo nestál - o Vás. A mohl byste sem konečně dát ten pitevní protokol. Myslim si, že pro Farmu Python je cena za tohle vyšetření zvířat rovná hodnotě 1Kč pro Vás.
A pozor, další perla ze strany pana Böhma. Zrovna jsem od něj obdržel mail, ve kterém mi tvrdí, že samička, která mu uhynula nikdy nepřijala potravu. Nepsal tady náhodou před chvílí, že mu myš vyzvracela??? Asi se chudák spletl. No nevím zda se smát, či brečet. Pane Böhm, jste ubožák.
Dobrá, jak chcete...tady je, ať si každý udělá svůj obrázek....
Hezky den,
chyby u sebe jsem samozrejme hledal. Precetl jsem si mnoho clanku o
chovech Python regius a snazil se dozvedet co nejvice. Ano, po kratke
dobe jsem chtel se pokusit je nakrmit nasilne, nakonec jsem to ale
neudelal a take na to had doplatil (nikdo mi nedokazal poradit - hlavne,
ze vsichni tvrdili jak jsem hloupy a nic o tom nevim - samozrejme, proto
jsem se take ptal abych vedel). Samicka nezrala od zakoupeni nikdy a
myslim si, ze snad ani po vylihnuti nic nemela. Proto jsem se snazil
hadka nejakym zpusobem zachranit. Psal jsem i emaily p. Bednarovi, ktery
mi bohuzel nedokazal poradit a psal mi at ji dam cas a nic nedelam (to
samozrejme uz nezverejnil). Jiste, ze vim o tom jakym zpusobem hada
nakrmit a jak dlouho cekat, nikdy jsem vsak nemusel krmit nasilne a
proto jsem se take ptal jak se to dela. Ze me lide za to hned zacali
urazet je vec jina. Omlouvam se tedy, ze jsem se snazil neco o tom dozvedet.
Ohledne meho vzdelani, samozrejme o tom moc dobre vim a to jsem take
psal. Dovolil jsem si ale napsat, ze s timto nesouhlasim, a ze se mi
nelibi s zivymi tvory jednat jako se zbozim. To je rozdil, netvrdim, ze
se tak s nimi nejedna. Doufam, ze uz z toho chapete co si myslim a jaky
mam k tomu nazor. Pokud stojite za nazorem, ze jsou zvirata jen veci a
je Vam to jedno tak u me nejste nic jineho nez tyran. Snad jste se s
timto nazorem p. Bednare a mnoha jinych neztotoznil.
Ohledne nalezu, proc se dokola ptate? Nalezy jsem si jiz vyzvedl a
vysledky mam, to jsem take psal. Skutecne je ale nebudu zverejnovat, k
cemuz mam sve duvody (napsal jsem je v diskusi). Je zcela pochopitelne,
ze se dalsich obchodu s Farmou Python vyvaruji. Prislo mi spravne o
nemocnych a spatnych zviratech lidi informovat, aby se nedostaly do
situace, ve ktere jsem ja.
Pochopte prosim me rozhorceni, jako ja by jednala vetsina lidi stejne.
Ted pred vsemi vypadam jako nejaky aktivista Greenpeace za ochranu
zivotniho prostredi, zvirat a vubec. Sice jim nejsem a nejsou mi ti lide
nejak extra blizci, nejake nazory na zivot a jeho kvalitu ale mam a budu
si za nimi stat.
Dekuji Vam, ze jste mi napsal a pral si individualni odpovedi.
MB
michalsvecc
napsal(a):
Hezky den,
Michal Svecc
Raziel nechcem ťa uraziť ani sa nezastávam F. Python, ale z môjho neutrálneho hľadiska to vyzerá, že si hady držal v nevhodných podmienkach. Dôvod - bol si v diskusii veľakrát požiadaný o zverejnenie chovných podmienok a vždy si z toho vykľučkoval a nič si nepovedal. Ak si nemyslíš, že je to dôležité, tak ti garantujem, že dovozové zviera, ktoré je stresované, ti môže bez problémov v zlých podmienkach do týždňa uhynúť, rovnako ako sa v dobrých podmienkach môže rozkŕmiť a začať zvliekať...
Nechápem prečo sa snažíš od F.Python vymôcť peniaze za veterinárne vyšetrenie. Z toho mne a určite aj ostatným vyplýva, že to vyšetrenie nepreukázalo chybu predávajúceho, inak by si mohol nárokovať plné vrátenie peňazí za zvierata, ak chceš aj za pitvu (aj keď ak nemáš písomné stanovisko, že za pitvu dostaneš zaplatené ak sa preukáže chyba predávajúceho, nemáš na úhradu za pitvu žiaden nárok).
Prosím ťa, kto z ľudí na tejto diskusii ti prijde v pubertálnom veku? Prečo na akýkoľvek príspevok reaguješ, že je urážlivý?
Urobím si obrázok - keby si mal niečo konkrétne v rukách, tak vymáhaš peniaze od predávajúceho, na čo by si mal právo. Keďže to riešiš verejným ohováraním, vyplýva mi z toho, že nevieš prekusnuť to, že zviera zomrelo tvojou vinou a snažíš sa predajcu očierniť a dostať z neho peniaze.
ado
napsal(a):
Prosím ťa, kto z ľudí na tejto diskusii ti prijde v pubertálnom veku? Prečo na akýkoľvek príspevok reaguješ, že je urážlivý?
Urobím si obrázok - keby si mal niečo konkrétne v rukách, tak vymáhaš peniaze od predávajúceho, na čo by si mal právo. Keďže to riešiš verejným ohováraním, vyplýva mi z toho, že nevieš prekusnuť to, že zviera zomrelo tvojou vinou a snažíš sa predajcu očierniť a dostať z neho peniaze.
Na vašem místě bych se na tuto nesmyslnou diskusi vykašlal.Taky se mi párkrát stalo,že si ode mě někdo koupil zvíře v perfektním stavu a za 3 týdny mi volal,že má křeče,nežere atd.Po pár mailech nebo telefonech jse, třeba zjistil,že nikdy nedávali žádné vitamíny,krmí jen moučnými červy,mládě 7cm mají v terárku 100x50x50 cm atd.Co jsem měl na to říct?S některými lidmi je to holt těžké,jen mi vždy bylo líto těch zvířat.Martin
jakub bednar

Martine, znova bych rád podotknul, že naše farma se k problémům staví čelem, a to vždy. Věřím, že toto jsem i dokázal všem po uvedení příslušných informací. Další rozebírání tohoto problému považuji za obtěžování chovatelů na tomto fóru.
Krajta, která byla pitvána, Vám byla bez jakýchkoli okolků nahrazena, jelikož uhynula a vina nebyla patrná. Předat krajtu k pitvě bylo Vaše rozhodnutí a již v e-mailové konverzaci jsem Vám sdělil, že toto bylo čistě Vaše soukromé rozhodnutí, pitevní protokol nebyl potřebný k reklamaci živého zvířete. Proto Vám nemůže být částka za pitvu uhrazena.
Samec krajty, nyní ve Vašem džení, patrně přestal žrát ze zcela jiných důvodů, k tomuto závěru se zde na fóru přiklonilo i více lidí. Z naší strany tedy již nemám co dodat a nyní opravdu naposledy musím předeslat, že se k problému již nebudeme vyjadřovat.
Děkuji za pochopení ze strany ostatních chovatelů a věřím, že tato diskuze bude nyní sloužit k řešení opravdových chovatelských potíží.
jakub bednar
napsal(a):
Martine, znova bych rád podotknul, že naše farma se k problémům staví čelem, a to vždy. Věřím, že toto jsem i dokázal všem po uvedení příslušných informací. Další rozebírání tohoto problému považuji za obtěžování chovatelů na tomto fóru.
Krajta, která byla pitvána, Vám byla bez jakýchkoli okolků nahrazena, jelikož uhynula a vina nebyla patrná. Předat krajtu k pitvě bylo Vaše rozhodnutí a již v e-mailové konverzaci jsem Vám sdělil, že toto bylo čistě Vaše soukromé rozhodnutí, pitevní protokol nebyl potřebný k reklamaci živého zvířete. Proto Vám nemůže být částka za pitvu uhrazena.
Samec krajty, nyní ve Vašem džení, patrně přestal žrát ze zcela jiných důvodů, k tomuto závěru se zde na fóru přiklonilo i více lidí. Z naší strany tedy již nemám co dodat a nyní opravdu naposledy musím předeslat, že se k problému již nebudeme vyjadřovat.
Děkuji za pochopení ze strany ostatních chovatelů a věřím, že tato diskuze bude nyní sloužit k řešení opravdových chovatelských potíží.
Pane Böhm, opravdu nemám slov. Jste pro mě normální ubožák. Kdybyste si odpustil tady tu trapnou komedii, díky které jste ze sebe udělal blbce, mohl jste předložit protokol hned a vše bylo vyřízeno. A krom toho, pokud jsem si všiml, tak potom na protokolu je napsáno, že nález parazita je negativní. To bakteriální onemocnění mohla klidně dostat u vás z vámi používaného substrátu. To už ale nedokážeme. A pokud jde o zprávu, tak jste ji sem klidně mohl dát celou. A ještě jedna věc, rád bych, abyste nepřekrucoval, co jsem napsal. Myslím ohledně toho, že pro Farmu Python je 600 Kč malá částka. Takhle jsem to napsal, ale vy jste z toho udělal, že uhrazení vaší nesmyslné pitvy a hada je pro ně jako nic. Také jste tu měl nějaké připomínky proti mladým "puberťákům", jak jste je nazval - no, především byste se měl zamyslet sám nad sebou, jestli se náhodou nechováte o něco hůř, než oni. Myslím si, že třeba i 10 letý kluk, který má o hady zájem a něco o nich ví, by tu regiusku udržel naživu a neměl by s ní nejmenší problém. Když tomu nerozumíte a nezvládnete jejich chov, tak si je nekupujte. Jak prosté že???
Uživatel s deaktivovaným účtem

Myslim že by bylo dobře, kdybyste přesunul svoji malou válku proti Farmě Python jinam. Pravidla této diskuse jste porušil již tím, že na ní vystupujete pod více nicky ( v minulosti byly již některé vaše příspěvky na tomto foru mazány pro porušení jiných pravidel fóra). Začíná to být poněkud únavné a neustále dokolajdoucí. Presentujte své problémy radši nadále jinde a zde hlavně dodržujte prosím pravidla (https://www.ifauna.cz/ mdiskuse/ pravidla.php?rubr=3 bez mezer). Hodně štěstí v ostatním chovu.
To znáte jak se hádájí kluci u důlku s kukličkama?Ten nejmenší prohraje,ten větší zbalí výhru včetně jeho skleněnky...Ten malý začně plakat a nadávat,že ten druhý podvádí.Seběhnou se ostatní a říkají:tak nám pověz kde a kdy podle tebe podváděl.My to posoudíme a uvidí se.A nejednou jsou všichni hloupý a nerozumí tomu,protože kamarádí s tím co vyhrál.Nakonec ten malý utře slzy a povídá:Tak já vám to tedy povím kde podváděl,ale jen když mi vrátí mojí skleněnou kuličku....
Nepřípomíná vám to něco?Mě ano.
A víte jak to dopadne?Možnosti jsou jen dvě:
1.Ten větší mu kuličku nevrátí a ten malý o něm bude všude tvrdit ,že je podvodník.Každý z těch kolem si bude muset udělat názor sám.
2.Ten větší mu kuličku vrátí(aby měl klid).A ten malý jí popadne a bude utíkat.Až bude dost daleko tak se otočí a zavolá ,že si to jen vymyslel,protože chtěl svoji kuličku zpátky.
Já jen,že přesně tohle mi to připomělo,malého umíněného kluka,který prohrál a nechce to přiznat sobě,natož pak těm ostatním.
Já si svůj názor udělal a nikomu ho nevnucuji,ani nikoho nenapadám.Udělal jsem si ho na základě této diskuse a diskuse o násilném krmení Python regius.
Farmě Python fandím a doufám,že ten "klid"nestojí za ústup před umíněnci.
A pro ty ostatní,já s nimi mám ty nejlepší zkušenosti ještě z dob kdy začínali.Zvířata přišla včas v pořádku přesně tak jak jsme se domluvili.
Je to jen nás jak se k tomu postavíme.
Petr Hochman
michalsvecc
napsal(a):
Hezky den,
Michal Svecc
Nevim proc pan Michal Svecc nechce reagovat i na negativni pripominky. To jen utvrzuje ze s tim nesouhlasi a mele si svou "mozna pohadku" omlouvam se na vyraz... Kazdopadne jako vystudovany psycholog by mel vedet ze i negativni poznamka je dukaz toho ze clovek chce reagovat a tim ze je to negativni..? no akorat se mu to nehodi.. ale tohle tu nechci resit..Chtel jsem rici ze ja s Farmou python mam zkusenosti, zatim dobre.. ale tim nechci obhajovat nikoho. To co se stalo, je dukaz toho ze neco nebylo v poradku.. kazdy chovatel by se nejspis zachoval podobne jak pan Michal Svecc. Co jsem chtel ale rici je to, ze pokud clovek zacina chovat hady, nestaci si jen obstarat informace o teplote a vlchkosti vzduchu apod. Had muze byt ruzne stresovan z noveho prostredi, nemusi mit v terarku ukryt a tak odmitat potravu, coz je u regiusek dost casto bezne.. mohou tam byt ruzne moznosti co se mohlo stat, samozrejmne i ta moznost se krajta byla nemocna.. je ovsem divne ze ma stejne priznaky i druha krajta.. Nakonec mate provereny zdroj kde berete krmeni? Ja bych nikoho neodsuzoval, to co se stalo nemuze posoudit nikdo znas.. protoze nevi v jakem stavu byla krajta, nevi jak jste se o ni staral a ani nevi jestli byli mysky zdrave..ja bych nechal hada odporne vysetrit a pokud by mi umrel i ten druhy, domluvil bych se u veterinare na pitvu a zjisteni priciny. Uz jen proto abych se vyhnul pripadnym dalsim neprijemnostem. Na farmu pythom nemam zatim nic zaporneho, krom toho ze mi nikdy neodpovedeli na dotaz pres ICQ i kdyz maji uvedeny kontakt v odkazu. To ale ovsem muze byt z duvodu pracovni vytizenosti, kterou pochopim, sam mam podobne problem nekdy.. :) Mozna ze obpravdu nebyla chyba ve farme, navic kdyz Vam tu prvni bez problemu vymenili..Vemte si jak by jste se zachoval Vy na jejich miste? Kdyby tak kazdy kdo zacne chovat hady poslal mrtveho hada jak by na to farma prisla.. samozrejmne beru, ze by had byl pred tim uplne zdrav.. Navic jste psal ze jste jim dal 2 mysky..nevim jak byly velke ale neni to na malou krajtu moc? Dobre je male hady krmit 1 myskou 1 tydne.. ale to zase zalezi i na velikosti hada..Nevim co vic napsat, mohlo by toho byt daleko vice.. ale byly by to jen zbytecne dohady a nic by se nevyresilo, V teto fazi bych zasel s hadem k veterinarovi at ho necha vysetrit.. udelat mu rozbor.. jestli Vam krajta ze zacatku zrala a pak zacala hubnou, je mozne ze ma tasemnici.. nebo jine parazity..to ze se tato situace znova objevila, je zvlastni ale kdyby byly oba hadi nemocni jiz z farmy, ocekaval bych ze budou mit zhruba ve stejne dobe potize.. i kdyz to zase muze byt jen prostredim u Vas doma, ne ze by bylo spatne ci dobre.. jen ze by se mohlo lepe darit parazitum..Opravdu bude nejlepsi kdyz skocite udelat vysetreni a s vysledkama se pak da neco delat. Bratranec si ale nedavno take kupoval od nich krajtu a jediny problem co mel bylo to ze se mu spatne svlekla.. coz ale neni podminka nemoci..jinak mu pekne roste a ma se k svetu..
a co chceš? to mi vysvětli! peníze za tu krajtu si dostal, tak co by jsi chtěl ještě víc? peníze za živýho samce? no tak to je teda Kuriózní nebo snad peníze za pitvu, kterou po tobě nikdo nechtěl? já bych zase chtěl aby za mě někdo platil elektriku. Peníze by ti byli vráceny i bez pitvy. a propos kdyby jsi tu samici na začátku nacpal po konzultaci s veterinářem antibiotiky a přeléčil jí, tak ti taky mohla přežít. A at ti tvá právní zástupkyně (možná, že si pleteš pojmy a jde o zákoného zástupce) paní nymandová (ano opravdu podle mě neexistuje) dobře poradí - vykašlat se na to, protože nemáš šanci. Pythoni jsou neprůstřelní a taky si všimni kdo se tě zastal a udělal to veřejně a kdo se zastal za p. Bednáře. A hlavně mi na to nic neodpovídej, protože by to byla zase perla.
lizardguru
napsal(a):
a co chceš? to mi vysvětli! peníze za tu krajtu si dostal, tak co by jsi chtěl ještě víc? peníze za živýho samce? no tak to je teda Kuriózní nebo snad peníze za pitvu, kterou po tobě nikdo nechtěl? já bych zase chtěl aby za mě někdo platil elektriku. Peníze by ti byli vráceny i bez pitvy. a propos kdyby jsi tu samici na začátku nacpal po konzultaci s veterinářem antibiotiky a přeléčil jí, tak ti taky mohla přežít. A at ti tvá právní zástupkyně (možná, že si pleteš pojmy a jde o zákoného zástupce) paní nymandová (ano opravdu podle mě neexistuje) dobře poradí - vykašlat se na to, protože nemáš šanci. Pythoni jsou neprůstřelní a taky si všimni kdo se tě zastal a udělal to veřejně a kdo se zastal za p. Bednáře. A hlavně mi na to nic neodpovídej, protože by to byla zase perla.
Velice správně-lizardguru.Je to fraška!
rasila
napsal(a):
Velice správně-lizardguru.Je to fraška!
Jenom pro upřesnění, v pubertálním věku již nejsem, školu jsem naposled navštívil před 20 lety. A ted k věci: Jak dokážeš, že hady které jsi zakoupil od p. Bednáře jsi obratem neprodal a následně někde koupil nemocné hady, aby jsi pak s nima mohl farmu python vydírat za účelem získání finančního obnosu. Už jenom to, že jsi to křivé obvinění
napsal pod falešným jménem svědčí o tom, že nemáš čisté svědomí.
michalsvecc
napsal(a):
Hezky den,
Michal Svecc
Dobry den,
Necetl jsem celou diskusi, mam na vec vlastni nazor a hlavne vlastni zkusenost s firmou FarmaPython. Verim, ze firma ma sve zastance, nakonec i ja bych se zastal, kdybych nakoupil zvire, ktere krasne roste a je bez problemu. V teto diskusi by se vsak spis meli vyjadrit lide, kteri narazili na problemy se zdravotnim stavem koupenych zvirat a pokusili se v teto veci kontaktovat firmu Farmapython.
Ja jsem bohuzel nejspis take jednim z tech, kteri nemeli stesti pri nakupu na prazske burze v kvetnu letosniho roku. Koupil jsem 3 hady, kteri do mesice vsichni posli. Priznaky byly vicemene totozne s tim co popisuje autor teto diskuse. Nicmene pockam s komentarem do doby, nez tato firma vyresi mou "reklamaci". Do te doby bych vyckal a dal ji prilezitost prokazat, ze je seriozni firmou.
Mimochodem, p. Bednar mi v odpovedi z 33.6. tvrdil. ze zadne reklamace nemel...zajimave...
To vyhrožovvání by nemělo být.Na druhou stranu ,to jste vy kdo tuhle diskusy rozpoutal a říct před koncem já to balím,není myslím vhodné.
Stále píšete,že vám jde o ostatní chovatele a již z tohoto důvodu si myslím,že by bylo více než vhodné se podělit o výsledky jednání.Koneckonců vy jste tohle téma začal řešit veřejně...
Tperve potom to budou moci posoudit i ti naprosto nestranní ..
vikicolek
napsal(a):
Jenom pro upřesnění, v pubertálním věku již nejsem, školu jsem naposled navštívil před 20 lety. A ted k věci: Jak dokážeš, že hady které jsi zakoupil od p. Bednáře jsi obratem neprodal a následně někde koupil nemocné hady, aby jsi pak s nima mohl farmu python vydírat za účelem získání finančního obnosu. Už jenom to, že jsi to křivé obvinění
napsal pod falešným jménem svědčí o tom, že nemáš čisté svědomí.
Taky mám do pubertálního výrostka hodně daleko,mám syna staršího než je pan Bohm.A když jsem si pečlivě pročetla všechno včetně pitevního protokolu,tak mi z toho vychází pořád..
-Akutní bakteriální infekce?když je něco akutní..tak netrvá inkubace ani tři týdny ani 14 dní..je to otázka pár dní..3-5..
-sallmonela ta má inkubaci několik hodin až maximálně 2-3 dny
-ve střevě nezjištěny žádné bakterie
Takže je klidně možné,že se krajta nakazila přímo u Vás..sám jste se oháněl tím,že si hlodavce chováte sám-co když máte chov touto sallmonelou nakažen..a myši můžou být bacilonosiči?.A krajta ve stresu!!, nejen že odmítá žrát,ale navíc chytne jakoukoliv infekci a zdravý hádek by toto překonal,pro krajtu je to smrtelné.
-ale nakonec o tuhle krajtu nejde..ta Vám byla vyměněna!!
Vy stále chcete vrátit peníze za zvíře,které ještě žije!!!!a ve vaší péči je víc jak měsíc.Jak chcete dokázat,svoje tvrzení,že má stejné onemocnění ale už z fa Python?,když Vy sám,jste se jeho zdravotním stavem chlubil????
NIkde jsem na Vaší stránce nenašla bakteriální rozbor trusu samečka.
NIKDE by jste s vrácením nemocného zvířete po 6 týdnech ve Vaší péči neuspěl,už proto,že hadík není jasně identifikovatelný a nemusí to být tentýž,kterého jste zakoupil.A další věc,i had z odchovu může být nemocný,můžu si ho nachladit,nakazit od krmení ledasčím,ale nebudu přece utíkat k prodejci,že chci zdravé zvíře!Musím ho přeléčit na svoje náklady.Pokud se mi ale toto stane,zamyslím se nad tím,v jakých podmínkách hada chovám a kde jsem udělala chybu já sama.A pro další chov se pokusím sjednat nápravu.Určitě se tak nestane,napadáním prodejce!
Věřím,že i fa Python se zamyslí nad tím,zda jejich karanténní opatření jsou dostatečná,aby k podobným spekulacím nedocházelo v budoucnu a na trh šli skutečně zdravá zvířata.Ale i přesto,pořád bych taky nemocného samce od vás nekoupila zpátky,jelikož nikde nemám záruku,že je to nejen tentýž jedinec a navíc,že nemocný byl již při prodeji.
trimcz
napsal(a):
Dobry den,
Necetl jsem celou diskusi, mam na vec vlastni nazor a hlavne vlastni zkusenost s firmou FarmaPython. Verim, ze firma ma sve zastance, nakonec i ja bych se zastal, kdybych nakoupil zvire, ktere krasne roste a je bez problemu. V teto diskusi by se vsak spis meli vyjadrit lide, kteri narazili na problemy se zdravotnim stavem koupenych zvirat a pokusili se v teto veci kontaktovat firmu Farmapython.
Ja jsem bohuzel nejspis take jednim z tech, kteri nemeli stesti pri nakupu na prazske burze v kvetnu letosniho roku. Koupil jsem 3 hady, kteri do mesice vsichni posli. Priznaky byly vicemene totozne s tim co popisuje autor teto diskuse. Nicmene pockam s komentarem do doby, nez tato firma vyresi mou "reklamaci". Do te doby bych vyckal a dal ji prilezitost prokazat, ze je seriozni firmou.
Mimochodem, p. Bednar mi v odpovedi z 33.6. tvrdil. ze zadne reklamace nemel...zajimave...
Myslím si, že pan Bednář Vám asi 33.6 odpovědět nemohl. Ale to je vedlejší. Chtěl bych tu asi po miliontý zopakovat, že ty krajty, který mam doma od FP jsou ze stejný krabice, jako ty krajty pana Böhma. Nic jim nechybí a jsou v pořádku. Tak kdyby to bakteriální onemocnění bylo už z FP, tak při teplotě v jaké se ti hadi chovají by to měly za den všechny. Jinak k pitvě pana Böhma samozřejmě nikdo nenutil a jelkikož mu uhynulá samice byla nahrazena, potom nevidím problém. To že požadujete, pane Böhm, náhradu i za živého samce mi přijde velice stupidní a drzé vůči FP. Co třeba kdyby vám pan Bednář jezdil každý den domů a staral se o Vaše zvířata osobně. To byste ho potom napadl za to, že do Vašeho chovu zatáhl nemoc on sám, že??? Jak se říká, kdo chce psa bít, vždycky si najde hůl. A pokud chcete podávat trestní oznámení, chci vidět, jak budete dokazovat, že had je ten co jste ho koupil od FP a že se nenakazil až u Vás. No nevim. A ukažte mi tu prosím jediného člověka, který se za celou diskusi postavil JASNĚ na Vaši stranu.
h vysin
napsal(a):
Myslím si, že pan Bednář Vám asi 33.6 odpovědět nemohl. Ale to je vedlejší. Chtěl bych tu asi po miliontý zopakovat, že ty krajty, který mam doma od FP jsou ze stejný krabice, jako ty krajty pana Böhma. Nic jim nechybí a jsou v pořádku. Tak kdyby to bakteriální onemocnění bylo už z FP, tak při teplotě v jaké se ti hadi chovají by to měly za den všechny. Jinak k pitvě pana Böhma samozřejmě nikdo nenutil a jelkikož mu uhynulá samice byla nahrazena, potom nevidím problém. To že požadujete, pane Böhm, náhradu i za živého samce mi přijde velice stupidní a drzé vůči FP. Co třeba kdyby vám pan Bednář jezdil každý den domů a staral se o Vaše zvířata osobně. To byste ho potom napadl za to, že do Vašeho chovu zatáhl nemoc on sám, že??? Jak se říká, kdo chce psa bít, vždycky si najde hůl. A pokud chcete podávat trestní oznámení, chci vidět, jak budete dokazovat, že had je ten co jste ho koupil od FP a že se nenakazil až u Vás. No nevim. A ukažte mi tu prosím jediného člověka, který se za celou diskusi postavil JASNĚ na Vaši stranu.
zatial konanie FP schvalujem. Teraz sa vlastne bavime uz iba o tej jednej krajte, kt prestala zrat a chce ju vratit. Mozno je fakt zly chovatel, alebo mal smolu. Kludne sa moze stat ze choroba sa prejavy neskor. Je to mozno drsne, ale ja by som mu ju tiez nechal, skusil poradit co a ako, a ked mu zdochne (byt farmou python) dat spravit tu pitvu (po dohode s farmou!) aj na tohto druheho jedinca - ak bude problem rovnaky ako s tou prvou, vratit peniaze za hada, a zaplatit tu druhu pitvu, ak nalez bude uplne iny, resp sa zisti ze bol sposobeny vynou chovatela, FP nevrati ani peniaze za hada, ani za pitvu. To je moj nazor. Tiez si planujem od nich kupit importovane hady a to ze jeden zdochne skor ako ten druhy neznamena ze ten druhy zdochol mojou vynou. Inac sa mi paci ako sa pan Böhm vyjadruje ze su to zive tvory atd a malo by sa s nimi tak zachadzat, ale napriek tomu, ze by mohol mat v ruke kluc aby zachranil dalsich hadov, tak ten si schovava pre seba. A ak vie ze su vsetky hady nakazene, preco teda pristupil na vymenu hada prveho a ked je taky ludomil, preco ju hned predal a nepostaral sa o nu ked uz vedel co jej je. Ked mam chore zviera urcite ho nepredam, lebo viem ze u noveho majitela by malo omnoho mensiu sancu prežit, ale snazim sa ho liecit.
karlík

drobek
napsal(a):
Sem zvědavej kolikrát tuto diskuzi ještě skončí!!!!!!! Už to tady ten počítačovej maniak píše asi po 3.
Neznám osobně farmu PYTHON ani pana Svecce potažmo Raziela, proto se nebudu k nikomu z nich vyjadřovat. Chtěl jsem jen napsat, že tato a jí podobné diskuse jsou vynikající alternativou právě končícího seriálu "Ordinace v růžové zahradě". Bohudík, každý seriál se jednou omrzí, bohužel ale vzápětí vyjde nový.....
Dobrý den,
nějakou dobu jsem nesledoval diskusi zde na ifauně a zjišťuju, že jsem o nic nepřišel, ba právě naopak. Kubu Bednáře osobně znám a tímto Tě Kubo zdravím a přestože už se "aktivně" chovu plazů moc nevěnuji, měli byste si všichni gratulovat, že po se po republice pohybuje člověk, kterému není úplně jedno, jaká zvířata prodává. Několikrát jsem osobně vyšetřoval vzorky trusu zvířat importovaných touto firmou a jsem si jist, že jich ještě spoustu vyšetřím. Nechci, aby toto bylo pochopeno jako forma nějakého rektálního alpinismu, nicméně s Jakubem Bednářem jsem se vždy domluvil ku prospěchu obou stran. Nicméně musím reagovat na některé opravdu vtipné výroky Vámi (pane Razieli, nebo jak se jmenujete) reagovat z pozice veterinárního lékaře který nějakou dobu působil na klinice specializované na plazy a v současnosti se aktivně věnuje paraziózám plazů v rámci svého PhD. Tak především mě malinko rozesmál termín pozitivní na bakterie...zkuste se rukou dotknout plotny s agarem (růstové médium pro kultivaci bakterií), nebudete se stačit divit, co Vám tam všechno vyroste. Jsem abslutně přesvědčen, že odběr nebyl proveden sterilně přímo z postiženého místa, navíc, jestli jsem to dobře pochopil, krajta byla již nějakou dobu mrtvá. Snad i laikovi dojde, že po smrti se v mrtvém organismu rozjede spousta procesů, které logicky zkreslují obraz zvířete ante finem. Další věc...pozitivita na většinu druhů bakterií běžně diagnostikovatelných u plazů v podstatě až tak moc neříká, diagnostika musí být samozřejmě komplexní. Co se týče vyšetření trusu, stejná story...pozitivní na co? Parazité jsou u plazů bohužel až moc vyhledáváni běžnými veterináři, neboť se jedná o velmi elegantní a ve většině případů alibistickou diagnózu, nicméně primární problém je v podstatě vždy někde jinde (existují i výjimky samozřejmě, např. cryptosporidie).Klasický příklad diskrepance mezi diagnostikovaným "patogenem" je dokola omílaná problematika roupů a herbivorních plazů...ani masivní nález jejich vajíček v trusu by neměl vést k terapii, neboť jde o určitou formu komensalismu a roupi se v tomto případě podílejí na pasážování potravy. Co se týče Vaší zmínky o chorobě "přenositelné" na člověka...v prvé řadě by asi více slušel termín přenosná, a aniž byste to zřejmě tušil, v tomto bodě klidně můžete mít pravdu, napadá mě třeba napadení jazyčnatkami (Pentastomida), které se u afrických krajt a zmijí mohou vyskytovat a předpokládá se, že v oblastech výskytu hadů mohou mít klidně na svědomí smrtelná onemocnění lidí. Nicméně toto onemocnění se opět nemusí klinicky manifestovat a jediný problém je rizito onemocnění Vás nebo jakéhokoliv jiného chovatele s celkem závažnými důsledky. Nicméně není nic jednoduššího, než poslat vzorek trusu k vyšetření, to Vám klidně provedu zdarma. Trošku jsem možná zabrousil někam, kam jsem neměl, ale vadí mi, když se někdo naváží do člověka, kterého si osobně vážím a považuji ho za svého přítele. Pokud máte v úmyslu někoho napadat, měl byste mít v ruce fakta a aspoň rámcově znát problematiku, takto se dostáváte na tenký led, jenom doplňuji, že Jakub o veterinární problematice chtě nechtě musí vědět víc, než vy, studuje VFU v Brně.
Hezký den, Michal Sloboda.
MVDr. Michal Sloboda
Dept. of Parasitology
Univ. of Veter. and Pharmaceut. Sciences
Palackeho 1-3, 612 42 Brno
Czech Republic
tel:+420541562270
mob:+420732841281
fax:+420541562266
email: slobodam@vfu.cz
Dobry den,
nevim z jakeho duvodu menite smer diskuze a najednou se chcete omlouvat..
Musim rici, ze jsem cetl Vase uverejnene emaily a trosku jsem se pobavil jak se neustale vracite k castce za pitvu o niz jste nekolikrat prohlasil, ze se o ni nebudete dale bavit. To ze jste si nechal udelat vysetreni uhynuleho hada bylo jen Vase rozhodnuti. Nerikam, ze bylo spatne, ja sam bych asi udelal to same. Jen ale bych pak nechtel po nikom platit me "aktivity".
Reaguji na dohad mezi pitva vs. zvire ma stejnou cenu zit at stoji co to stoji.. to mate samozrejmne pravdu, ze kazde zvire ma pravo zit. Ale pokud nerozhazujete penize tak proc platit za neco co lze udelat daleko levneji. A to je, nejdrive si zjistit podminky reklamace. Farma Python Vam rekla, ze reklamaci uzna a posle nove zvire i bez nejakeho vysetreni a ze Vam veri. Ted si vemte, kdyby jste dostal vysledky, ve kterych by bylo uvedene, ze krajta byla zcela zdava.. Chtel by jste take proplatit vysetreni nebo by jste o tom ani nerikal.? Mozna se Vam zda, ze ted pisu proti Vam, ale neni to pravda. Snazim se Vam jen vysvetlit, ze nekdy vydaje za pitvu jsou oproti cene zvirete tak "velke" ze se obchodnikovi nevypalti platit za pitvu a radeji Vam da nove zvire. Priklad: prodam Vam potkana a po ceste domu Vam umre na nedostatek kysliku v male krabicce. Jo muzu chtit po Vas pitevni nalez, ale i kdyz bych mel takovych pripadu 5 a z toho by mi nalez potvrdil, ze jen u jedne ma zakaznik narok na reklamaci, tak v konecne fazi sice usetrim 4 potaky, ale cena za pitvu je daleho vetsi nez ony usetrene penize. Proto jsou pripady, kdy pitva neni k reklamaci dulezita a kdy je.
To ale neresi otazku jestli osmak za 150korun ci bila myska za 10 korun ma jinou cenu v tom jestli bude zit nebo ne? Kdyby jste opravdu trval na tom, ze kazde zvire ma pravo zit a to uplne stejne jak zvire za 10 korun tak za napr 1100. Tak jak mi vysvetlite, jak na to prijde myska za 10 korun, kterou sezere krajta za 1100,-. Kde je pak ta Vase spravedlnost? Myslim si, ze se Vam farma snazila zdovrile vysvetlit, proc Vam castku nechce proplatit a to opetovne , prominte ten vyraz skemrani, bylo trosku neprofesionalni. Prominte jestli se Vas to dotklo, ale z toho dopisu mi to tak pripadalo.
Procetl jsem si celou diskusi a bylo v ni hodne ruznych odbocek ci nadavek na Vasi osobu ci na Farmu Python. Mozna nektere udaje zde byly i nepravdive, ale to buh sud. Chtel jsem jenom rict tolik, ze pokud to s tou verejnou omluvou myslite opravdu Vazne jak jste to napsal, myslim si ze by bylo slusne se omluvit stejnou formou jak jste farmu Python uvedl a to primo zde v teto diskusi.
Je sice pekne ze uvedete odkaz se souborem na Vase stranky. Nic mene, ne moc zkuseny clovek, ktery si tuto diskusi precte, asi zkonci u clanku s odkazem, nebot odkaz nefunguje ( je tam mezera, o ktere sice pisete) ale uz vidim jak clovek, ktery je rad ze zapne pocitac, bude prepisovat a opravovat odkazy a jeste pak rozbalovat soubor zabaleny v zipu aby si precetl omluvu Nebylo by jednodussi a serioznejsi obsah dokumentu s omluvou vlozit primo sem do diskuze? Myslim si, ze i Vy, pokud to myslite Vazne, tak ze se budete citit lepe.
Doufam, ze jsem timto nikoho neurazil a chtel bych vsem poprat mnoho uspechu v chovu hadu a dalsich mazlicku