Nedá mi to, ale musím se pochlubit čerstvě dokončenou terarijní stěnou. Je vyrobena z voděodolné překližky a celkově obsahuje 30 terárií o rozměrech cca 80x60x60. Pro snadnou údržbu jsem zvolil systém výsuvného dna , které při zněčištění celé vyjmu z terária jako šuplík, můžu vymýt, vydesinfikovat a zase vložit zpět , aniž bych otevřel terárium .
Na této fotce je v pozadí vidět stará klasická terarijní stěna pro srovnání
Ještě k ceně... celá stěna se skly, elektroinstalací, výsuvnými šuplíky až po poslední šroubek 27 000 kč. Samozřejmě nepočítám svou práci....
Co se vytápění týče, tak základem je extrémně předimenzovaná tepelná izolace, díky které celou místnost o ploše 55m2 vytopím 700W přímotopem. Stačí mu na to cca 4 hodiny provozu denně. Náklady na izolaci značné, ale po předchozích šílených účtech za elektřinu jsem si spočítal, že je mám za pouhý jeden rok zpátky. V teráriích jsou jen 7W úsporky.
Dobrý den,
terarijní stěna vypadá velice dobře. Chtěl bych se Vás zeptat, jakým způsobem jste celou místnost zateplil. Jestli jste odizoloval jen stěny nebo i strop a podlahu a jaký materiál jste použil. Ještě bych se chtěl zeptat, zda jsou v místnosti okna a na kolik Vás celé zateplení vyšlo.
Děkuji za odpověď.
Petr Šott.