Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.6.2006 21:46

Ahoj všem.

Chtel jsem se zeptat, co dělat když se v teráriu rozmohly mušky. Je vhodnej nějakej sprej či něco podobnyho?

Předem díky za odpověď.
Honza

27.6.2006 21:58

honzarezab napsal(a):
Ahoj všem.

Chtel jsem se zeptat, co dělat když se v teráriu rozmohly mušky. Je vhodnej nějakej sprej či něco podobnyho?

Předem díky za odpověď.
Honza

Dělat něco sprejem v terarku asi ne, ale mohl by jsi zkusit vyměnit substrat a celokve vycistit terarko od vykalu atd..

27.6.2006 22:04

iman napsal(a):
Dělat něco sprejem v terarku asi ne, ale mohl by jsi zkusit vyměnit substrat a celokve vycistit terarko od vykalu atd..

To jsem samozrejmne zkousel. Ale oni jsou zalezli v kure, ktera tvori zadni stenu.

27.6.2006 22:15

honzarezab napsal(a):
Ahoj všem.

Předem díky za odpověď.
Honza

Ak v terárku nechováš nič bezobratlé, mohlo by pomôcť Bye Bye Mites - je to na prírodnej báze a neškodí zvieratám, aspoň som si to nevšimol. Prípadne môžeš skúsiť Bio Mite, je to skoro to isté, ale s Bio Mite nemám skúsenosti.

28.6.2006 20:07

ado napsal(a):
Ak v terárku nechováš nič bezobratlé, mohlo by pomôcť Bye Bye Mites - je to na prírodnej báze a neškodí zvieratám, aspoň som si to nevšimol. Prípadne môžeš skúsiť Bio Mite, je to skoro to isté, ale s Bio Mite nemám skúsenosti.

bejt tebou tak vymenim substrat a zadni stenu kompletne vycistim horkou parou,pokud nemas parni cistic nebo jinak tak otoc terarko a prolej to varici vodou...myslim ze jakakoliv muska tohle nevydrzi a ani zadne bakterie.....

28.6.2006 20:13

stragen napsal(a):
bejt tebou tak vymenim substrat a zadni stenu kompletne vycistim horkou parou,pokud nemas parni cistic nebo jinak tak otoc terarko a prolej to varici vodou...myslim ze jakakoliv muska tohle nevydrzi a ani zadne bakterie.....

Dobrý nápad.
Nicméně vzhledem k velikosti teraria neproveditelny.
Ale dík.
Honza

28.6.2006 20:16

honzarezab napsal(a):
Dobrý nápad.
Nicméně vzhledem k velikosti teraria neproveditelny.
Ale dík.
Honza

mno ja jelikoz tu mam taky par terarii se kterejma sam ani nehnu tak jsem si koupil parni cistit a vse cistim a tim i desinfikuju....dela 180°C a to proste nic neprezije

5.7.2006 20:05

stragen napsal(a):
mno ja jelikoz tu mam taky par terarii se kterejma sam ani nehnu tak jsem si koupil parni cistit a vse cistim a tim i desinfikuju....dela 180°C a to proste nic neprezije

Tohle mi zajímá: Jak se ti ten parní čistič osvědčil? Už jsem nad tím taky uvažoval.Zdá se mi to idealní na dezinfekci zadních kamenných stěn v teráriu.

5.7.2006 21:08

honzarezab napsal(a):
Ahoj všem.

Předem díky za odpověď.
Honza

nevím jestli to zabere, ale za pokus nic nedáš, doporučuju to omýt, jestli je to tedy možné, hodně slanou vodou.

6.7.2006 19:31

ityy napsal(a):
nevím jestli to zabere, ale za pokus nic nedáš, doporučuju to omýt, jestli je to tedy možné, hodně slanou vodou.

Ahoj, já s tím taky hodně bojovala, ale pomohly mi lepící pásky (takový žlutý na zavěšení - ale bacha, lepí se to na všechno) a pár kapek éterickýho oleje do substrátu (nebo položit vonný tyčinky)

6.7.2006 20:49

hekate napsal(a):
Ahoj, já s tím taky hodně bojovala, ale pomohly mi lepící pásky (takový žlutý na zavěšení - ale bacha, lepí se to na všechno) a pár kapek éterickýho oleje do substrátu (nebo položit vonný tyčinky)

Neboli mucholapky, viď .Prodávají se téměř všude zhruba za 5 Kč, a mě se osvědčili také.

9.7.2006 10:02

kladno napsal(a):
Tohle mi zajímá: Jak se ti ten parní čistič osvědčil? Už jsem nad tím taky uvažoval.Zdá se mi to idealní na dezinfekci zadních kamenných stěn v teráriu.

http://www.mojenoviny.cz/ hobby/cistic050608.html

9.7.2006 10:13

iman napsal(a):

omlouvam se za uvedenou teplotu....ten muj cistic dela jen 120...sem blbe cetl navod..... http://www.elektroprodejna.cz/ domaci-spotrebice/ 1518/parni-cistic/vpa0310.html bez mezer

9.7.2006 10:27

troy napsal(a):
Neboli mucholapky, viď .Prodávají se téměř všude zhruba za 5 Kč, a mě se osvědčili také.

ne nejsou to mucholapky pouziva se to u kytek.

9.7.2006 18:42

breitensteini napsal(a):
ne nejsou to mucholapky pouziva se to u kytek.

No tak mucholapky pro kytky, no Neboj, vím co myslíš.Ale funguje to a vypadá to úplně stejně, tak jen abych to když tak přiblížil.Hned se neurážej

Přidejte reakci

Přidat smajlík