honzarezab
napsal(a):
Ahoj všem.
Chtel jsem se zeptat, co dělat když se v teráriu rozmohly mušky. Je vhodnej nějakej sprej či něco podobnyho?
Předem díky za odpověď.
Honza
Ak v terárku nechováš nič bezobratlé, mohlo by pomôcť Bye Bye Mites - je to na prírodnej báze a neškodí zvieratám, aspoň som si to nevšimol. Prípadne môžeš skúsiť Bio Mite, je to skoro to isté, ale s Bio Mite nemám skúsenosti.
ado
napsal(a):
Ak v terárku nechováš nič bezobratlé, mohlo by pomôcť Bye Bye Mites - je to na prírodnej báze a neškodí zvieratám, aspoň som si to nevšimol. Prípadne môžeš skúsiť Bio Mite, je to skoro to isté, ale s Bio Mite nemám skúsenosti.
bejt tebou tak vymenim substrat a zadni stenu kompletne vycistim horkou parou,pokud nemas parni cistic nebo jinak tak otoc terarko a prolej to varici vodou...myslim ze jakakoliv muska tohle nevydrzi a ani zadne bakterie.....
stragen
napsal(a):
bejt tebou tak vymenim substrat a zadni stenu kompletne vycistim horkou parou,pokud nemas parni cistic nebo jinak tak otoc terarko a prolej to varici vodou...myslim ze jakakoliv muska tohle nevydrzi a ani zadne bakterie.....
Dobrý nápad.
Nicméně vzhledem k velikosti teraria neproveditelny.
Ale dík.
Honza
stragen
napsal(a):
mno ja jelikoz tu mam taky par terarii se kterejma sam ani nehnu tak jsem si koupil parni cistit a vse cistim a tim i desinfikuju....dela 180°C a to proste nic neprezije
Tohle mi zajímá: Jak se ti ten parní čistič osvědčil? Už jsem nad tím taky uvažoval.Zdá se mi to idealní na dezinfekci zadních kamenných stěn v teráriu.
ityy
napsal(a):
nevím jestli to zabere, ale za pokus nic nedáš, doporučuju to omýt, jestli je to tedy možné, hodně slanou vodou.
Ahoj, já s tím taky hodně bojovala, ale pomohly mi lepící pásky (takový žlutý na zavěšení - ale bacha, lepí se to na všechno) a pár kapek éterickýho oleje do substrátu (nebo položit vonný tyčinky)
hekate
napsal(a):
Ahoj, já s tím taky hodně bojovala, ale pomohly mi lepící pásky (takový žlutý na zavěšení - ale bacha, lepí se to na všechno) a pár kapek éterickýho oleje do substrátu (nebo položit vonný tyčinky)
Neboli mucholapky, viď .Prodávají se téměř všude zhruba za 5 Kč, a mě se osvědčili také.
kladno
napsal(a):
Tohle mi zajímá: Jak se ti ten parní čistič osvědčil? Už jsem nad tím taky uvažoval.Zdá se mi to idealní na dezinfekci zadních kamenných stěn v teráriu.
http://www.mojenoviny.cz/ hobby/cistic050608.html
iman
napsal(a):
Dělat něco sprejem v terarku asi ne, ale mohl by jsi zkusit vyměnit substrat a celokve vycistit terarko od vykalu atd..
omlouvam se za uvedenou teplotu....ten muj cistic dela jen 120...sem blbe cetl navod..... http://www.elektroprodejna.cz/ domaci-spotrebice/ 1518/parni-cistic/vpa0310.html bez mezer