Dendrobatky II + J. A. žáby (terarka i zvirata + informace o chovu)

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.6.2006 07:49

Zakladam to (podruhé )pro zajemce o chov Dendrobatek a hlavne kvuli castemu dotazovani na jejich chov.Tak se nebojte prispet.

28.6.2006 08:02

ivos b napsal(a):
Zakladam to (podruhé )pro zajemce o chov Dendrobatek a hlavne kvuli castemu dotazovani na jejich chov.Tak se nebojte prispet.

TAk to je jejich první snůška. Předpokládám, že budou neoplozená. Tak snad ta druhá. Nemáte někdo zkušenost s vajíčky dendrobatek? V jakých intervalech jdou po sobě snůšky? A co s nima dál? Děkuju

28.6.2006 12:36

ivos b napsal(a):
TAk to je jejich první snůška. Předpokládám, že budou neoplozená. Tak snad ta druhá. Nemáte někdo zkušenost s vajíčky dendrobatek? V jakých intervalech jdou po sobě snůšky? A co s nima dál? Děkuju

Parosnička

28.6.2006 12:42

speekr napsal(a):
Parosnička

Rosnička

28.6.2006 12:44

speekr napsal(a):
Rosnička

Leucomelaska

28.6.2006 12:52

speekr napsal(a):
Leucomelaska

Trivittatuska

28.6.2006 12:54

speekr napsal(a):
Trivittatuska

Vittatuska

28.6.2006 13:34

speekr napsal(a):
Vittatuska

www.exotera.wz.cz

28.6.2006 18:36

speekr napsal(a):
www.exotera.wz.cz

Terarko s leucomelaskou

28.6.2006 18:37

speekr napsal(a):
Terarko s leucomelaskou

Chtě jsem se zeptat jestli tu má někdo zkušenost s odchovem afriček?

28.6.2006 19:51

speekr napsal(a):
Chtě jsem se zeptat jestli tu má někdo zkušenost s odchovem afriček?

Já dendrobátky sice nechovam, ale obdivuju je. Jsou to fakt krásný zvířata. Jinak ten harlekýn je taky super. Chci se ale zeptat, jestli si chováte doma krmení pro ty žabky sami, nebo jestli ho někde kupujete. U nás je totiž jakejkoliv hmyz, kromě velkejch cvrčků, špatně k sehnání a když jsem se pokoušel cokoliv chovat doma, tak mi to za chvíli uhynulo - myslim ten krmnej hmyz.

28.6.2006 20:26

h vysin napsal(a):
Já dendrobátky sice nechovam, ale obdivuju je. Jsou to fakt krásný zvířata. Jinak ten harlekýn je taky super. Chci se ale zeptat, jestli si chováte doma krmení pro ty žabky sami, nebo jestli ho někde kupujete. U nás je totiž jakejkoliv hmyz, kromě velkejch cvrčků, špatně k sehnání a když jsem se pokoušel cokoliv chovat doma, tak mi to za chvíli uhynulo - myslim ten krmnej hmyz.

Chovám oba druhy octomilek a chvostoskoky. Je to uplně v pohodě. Jen musíš každý týden koupit banám a jablko, vločky a sušené kvasnice. To je všechno co potřebuješ na chov krmení.

29.6.2006 16:43

ivos b napsal(a):
Chovám oba druhy octomilek a chvostoskoky. Je to uplně v pohodě. Jen musíš každý týden koupit banám a jablko, vločky a sušené kvasnice. To je všechno co potřebuješ na chov krmení.

POSÍLEJTE FOTKY TERÁREK

23.7.2006 17:50

ivos b napsal(a):

Epipedobates boulengeri
mohol by mi niekto poslat info ohladne tohto druhu? a aj to kde a za kolko by sa dala kupit...vdaka

24.7.2006 12:05

sanko2 napsal(a):
Epipedobates boulengeri
mohol by mi niekto poslat info ohladne tohto druhu? a aj to kde a za kolko by sa dala kupit...vdaka

Ahoj, já je měl jen asi tak 2 měsíce. Stačí jim memší terárko, něž většině druhů Dendrobatek. Jinak to je asi stejný. Ty moje pošli bez zjevné přičiny. Což je problém všech Boulengerek. V září jsi je chci znovu pořídit a zkusit to znovu. Jinak já je kupoval docela draho 350,- dospělé.

24.7.2006 19:00

ivos b napsal(a):
Ahoj, já je měl jen asi tak 2 měsíce. Stačí jim memší terárko, něž většině druhů Dendrobatek. Jinak to je asi stejný. Ty moje pošli bez zjevné přičiny. Což je problém všech Boulengerek. V září jsi je chci znovu pořídit a zkusit to znovu. Jinak já je kupoval docela draho 350,- dospělé.

vdaka...
a mohol by som sa spytat kde by sa dali zohnat pripadne ci nieje niekedy teraz burza v Brne pripadne niekde v meste blizsko Slovensko-Ceskych hranic??? Pripadne nejaky kontakt na niekoho kto predava...vdaka

24.7.2006 21:53

sanko2 napsal(a):
vdaka...
a mohol by som sa spytat kde by sa dali zohnat pripadne ci nieje niekedy teraz burza v Brne pripadne niekde v meste blizsko Slovensko-Ceskych hranic??? Pripadne nejaky kontakt na niekoho kto predava...vdaka

Vím o chovateli z Východních Čech. Jinak v Brně zkus makovec.zabicky@centrum.cz Pan Makovec, měl prý Boulengerek mraky.

15.8.2006 10:32

sanko2 napsal(a):
Epipedobates boulengeri

Ahoj, ráda bych chovala pralesničky, ale nevím který druh si vybrat pro začátečníka. O vybavení terária a krmení mám načtené kupy, jen netuším KDE shánět žabky, ZA KOLIK můžu počítat a jaký druh si vybrat. Mám pár tipů které bych ráda měla doma, ale netuším jestli jsou vhodné. Jsou to například dendrobates tinctorius, aureatus nebo pumilio. Další dotaz je od mojí mámy, a to jestli je možné nějak zabránit tomu, aby octomilky vylézaly z terárek. Díky za odpověď, Radka

15.8.2006 19:50

h m candle napsal(a):
Ahoj, ráda bych chovala pralesničky, ale nevím který druh si vybrat pro začátečníka. O vybavení terária a krmení mám načtené kupy, jen netuším KDE shánět žabky, ZA KOLIK můžu počítat a jaký druh si vybrat. Mám pár tipů které bych ráda měla doma, ale netuším jestli jsou vhodné. Jsou to například dendrobates tinctorius, aureatus nebo pumilio. Další dotaz je od mojí mámy, a to jestli je možné nějak zabránit tomu, aby octomilky vylézaly z terárek. Díky za odpověď, Radka

Ceny asi :
tinctorius 1000-1200,-
auratus 350-450,-
pumilio 3000,-
A ty octomilky jsem vyčešil tím že mám utěsněné terárko,něco mi udělal pán při výrobě a zbytek jsem dodělal sám. Pomoci silikonu.Jako větrání mám jemné nerez pletivo.
Jenže občas nějaká uteče, ale dojí se dobře vyluxovat.

16.8.2006 23:23

ivos b napsal(a):

Přihodím jednu dnešní fotku Phyllobates vittatus

16.8.2006 23:25

ivos b napsal(a):
Ceny asi :
tinctorius 1000-1200,-
auratus 350-450,-
pumilio 3000,-
A ty octomilky jsem vyčešil tím že mám utěsněné terárko,něco mi udělal pán při výrobě a zbytek jsem dodělal sám. Pomoci silikonu.Jako větrání mám jemné nerez pletivo.
Jenže občas nějaká uteče, ale dojí se dobře vyluxovat.

Ahoj všem poradte mi nějakej dobrej recept na octomilky a neznáte taky něco proti plesnivění .

17.8.2006 09:41

ivos b napsal(a):

DENDROBATES HISTRIONICUS

17.8.2006 09:42

t3rror napsal(a):
DENDROBATES HISTRIONICUS

DENDROBATES LEUCOMELAS

17.8.2006 09:43

t3rror napsal(a):
DENDROBATES LEUCOMELAS

DENDROBATES AZUREUS

17.8.2006 09:43

t3rror napsal(a):
DENDROBATES AZUREUS

DENDROBATES TINCTORIUS

21.8.2006 13:11

ivos b napsal(a):

http://paludarium.wz.cz

29.10.2006 18:07

xvawe napsal(a):
http://paludarium.wz.cz

Zde jsou fotky některých Bromelii.

29.10.2006 18:13

ivos b napsal(a):
Zde jsou fotky některých Bromelii.

další

28.9.2008 12:26
Luboš Jedlinský

XXX.XXX.35.226

ivos b napsal(a):
....

terárko cca 300litrů

28.9.2008 12:27
Luboš Jedlinský

XXX.XXX.35.226

ivos b napsal(a):
....

pohled na vegetaci

28.9.2008 12:27
Luboš Jedlinský

XXX.XXX.35.226

ivos b napsal(a):
....

D.lamasi "Panguana

24.1.2011 17:30
stiiv187

XXX.XXX.100.231

ahoj ja som zo slovensky a chcem zacat chovat Dendrobates žaby vedel by si mi dako poradit co a ako ako ma male a co a ako snimi dajukem ak budes mat cas napis mi na stiiv@azet.sk alebo na skype meno... Steve dost by si mi pomohol

30.1.2011 15:03
dominik577

XXX.XXX.119.60

Ahoj ja chovám octomilky tak-do zavařovací sklenice dám ovesné vločky,nařezané jablko a hlavně cukr a rozmíchám to na kaší nechám to jeden den kynout muže být i déle.Nakonec tam dam pár kostek proložky na vejce a zakryju to ubrouskem nebo silonkou,dám tam kolem 30-50ks octomilek.:-)Právě jich mám přes 1500.:-)

30.1.2011 16:16
stiiv187

XXX.XXX.80.75

ahoj vedel by si mi poradi s chovem ? dakujem smajlík

2.3.2015 15:21
pavelpucholt

XXX.XXX.63.54

ivos b napsal(a):

Dobrý den, připojil bych se s prosbou o odpověď: Nemáte někdo zkušenost s vajíčky dendrobatek ( Dendrobates auratus)? V jakých intervalech jdou po sobě snůšky? A co s nima dál? Děkuju.

3.3.2015 17:09
radiata

XXX.XXX.71.222

pavelpucholt napsal(a):
Dobrý den, připojil bych se s prosbou o odpověď: Nemáte někdo zkušenost s vajíčky dendrobatek ( Dendrobates auratus)? V jakých intervalech jdou po sobě snůšky? A co s nima dál? Děkuju.

K chovu dendrobatok mas toho pomerne vela na nete, uplne navody. V knihe ktora sa ponuka u vas v CR,..najdes tiez zakladne informacie.
Napr:
http://dendrobates.sk/?action=rozmnozovanie
http://www.dendrobates.org/auratus.html / vycerpavajuca stranka
http://theworldofrogs.weebly.com/dendrobates-auratus-care-sheet.html
http://www.dendrobase.de/html/D_dendrobates_auratus.html / tiez vycerpavajuce info
Dufam ze ti to pomoze.

Přidejte reakci

Přidat smajlík