Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.6.2011 20:32
peťulka

XXX.XXX.93.33

Zdravím.Koupila jsem si malého Chameleonka Jemenského a chtěla jsem se zeptat,proč vždycky ztmavne,když je na sluníčku.četla jsem,že když ztmavne,tak se bojí.ne,jen když se bojí,ale zajímalo by mě,proč to dělá na slunci.nedávám ho na silné slunce,ale k večeru ho nechám šplhat po stromech.děkuji za odpověď.

21.6.2011 12:59
feratu

XXX.XXX.0.55

Změna barev u chameleona neslouží jen jako komunikace,ale i jako termoregulace...Takže pokud pocítí pokles teplot tak ztmavne, jelikož tmavá (černá) přitahuje teplo...:-)

21.6.2011 20:20
kiklop

XXX.XXX.34.156

Presne tak kdyz mu je zima je cernej a kdyz mu je akorat zesvetla. A kdyz se mi vyhrejva rano u zarovky tak je z te strany na zarovku cernej a z druhe svetlej

26.6.2011 22:23
peťulka

XXX.XXX.161.93

Děkuji moc za odpověď!myslela jsem si to,ale chtěla jsem se ujistit.ještě mám otázku.Kolik mu mám dávat cvrčků denně??Chamík je velky asi 10-15cm a ti cvčci jsou velcí asi 2-3cm.dávám mu 3-4 denně,ale nevím,jestli to stačí.a ještě se chci zeptat,jak často se Chamík svléká (loupe)?děkuji moc! :-)

28.6.2011 17:31
kiklop

XXX.XXX.34.156

Toho mojeho jsem krmil vic kdyz byl malej me proste az byl nazranej tak prestal lovit a ani na ne nereagoval tak jsem mu nedaval a takhle kazdy den. Se svlekanim je to ruzne podle toho jak roste a to ovlivnuje prave teplo, potrava a prijem vapniku.

28.6.2011 19:06
peťulka

XXX.XXX.252.94

dobře,děkuji moc!no,já když mu dám cvrčky,tak kolem nich chodí,leze přes ně,jako by tam nebyly a loví je až za nějakou chvíli.jsem zvědavá,jak dlouho je bude hledat a lovit až pro něj budu mít velké terárium,které pro něj chystám :-) to bych pak chtěla páreček a to budu mít dalších plno otázek :-)

28.6.2011 19:16
kiklop

XXX.XXX.34.156

Tak na jednu asi hned odpovim. Nedopurucuje se je chovat v paru je pro ne lepsi mit dve terka a chovat oddelene a spolu jen na pareni jinak ne samec by mohl samici "znicit" ( asi vime jak to myslim ) on by se chtel furt parit a ona ne byla by furt ve stresu atd... lepsi oddelene ale nekdy se to povede ja bych neriskoval

28.6.2011 20:38
peťulka

XXX.XXX.10.136

:-) jo,tak tomu rozumím :-) prostě jak to má kolegyně s morčaty :-) hotová továrna na morčata :-) každopádně moc děkuji za radu!a ještě mám otázečku.je něco lepšího nebo jiného než cvrčci,co bych mu mohla koupit?myslím jako,že bych mu ten jídelníček zpestřila.

29.6.2011 10:16
kiklop

XXX.XXX.34.156

Ted hodne hmyzu z venku. Kobylky, pavouky atd. daji se koupit sarancata, zaphobasy. Kdyz byl chamik venku chytil i motyla takze vyber je veliky.

30.6.2011 20:53
peťulka

XXX.XXX.116.182

děkuji.a nemůže se mu nic stát?myslím co kdyby chytil třeba mouchu,která bude nějak nakažená?nebo komára atd.

1.7.2011 01:43
kiklop

XXX.XXX.34.156

Hmm myslim ze by po komarovi nesel. Hlavne bacha na sarancata sbodci. Ohledne nakazeni o tom bych asi nepremyslel nejsme v tropech realne nebezpeci mu tu nehrozi

3.7.2011 19:47
peťulka

XXX.XXX.135.246

Dobře,děkuji moc!jsem ráda,že jsem tu našla někoho,kdo dokáže normálně odpovědět a nedělá z člověka blbce.jelikož žádný učený z nebe nespadl :-) ještě bych chtěla pavouka,ale o těch toho vím už hodně a mám především kamaráda,který je chová.a zbavil mě arachnofobie :-) ještě jednou moc děkuji!

3.7.2011 21:58
kiklop

XXX.XXX.34.156

Blee tak pavouka ne xD

4.7.2011 15:38
peťulka

XXX.XXX.28.21

:-)) měla jsem stejný názor a především odpor k ním,ale byla jsem s nimi hodně často a nejdřív jsem se jich přestala bát a pak je začala mít ráda a obdivovat je a dokonce jsem už měla i nějaké na ruce.i velké přes dvě ruky.je to zvláštní zvíře a má něco do sebe :-)

5.7.2011 22:00
roxy live

XXX.XXX.108.15

Kdyby jsi chtěla mám doma sklípkana gramostolu roseu a tak si říkám že by jsem jí prodala, nespěchám na to, ale mám toho docela dost a tak nějak je tam furt ladem až je to asi škoda a tak by jsem ji možná prodala někomu komu by dělala více radosti. Kdyby jsi měla zájem tak napiš na karluca@seznam.cz

6.7.2011 11:07
peťulka

XXX.XXX.118.2

děkuji moc!já jsem chtěla začít s brachypelmou behmei,ale zeptám se kamaráda,co chová pavouky a teď si bude kupovat Theraphosu blondi.ale děkuji moc za nabídku!hlavně se musím zbavit cukacích reflexů! :-)

7.7.2011 16:13
zelkar3

XXX.XXX.52.24

kiklop napsal(a):
Hmm myslim ze by po komarovi nesel. Hlavne bacha na sarancata sbodci. Ohledne nakazeni o tom bych asi nepremyslel nejsme v tropech realne nebezpeci mu tu nehrozi

"Sarančata s bodci" jsou patně kobylky zelené či hnědé (stačí zadat "kobylka zelená" na Google). Pro chameleona nepředstavuje bodec žádné nebezpečí, protože je to kladélko samiček, které slouži výhradně ke kladení vajec do země. Není ovšem dobré dávat nasmýkané kobylky dohromady k sarančatům, protože jsou hmyzožravé a srančata zpravidla rychle zmasakrují. (Snadné poznávací znamení: naše druhy sarančat mají krátká tykadla, kdežto dravé kobylky dlouhá.)

Podle mých zkušeností je velmi oblíbenou pochoutkou (i pro přestárlého chamíka, který už sotva vysunuje jazyk) menší šváb Shelfordella tartara. Je měkký a zřejmě velmi chutný:-), dá se koupit v některých obchodech se zvířaty.

7.7.2011 18:08
peťulka

XXX.XXX.191.162

děkuji moc za rady!ale ten můj mrňous nezvládne zatím ani velkého cvrčka.když už se odhodlá po něm jít,tak mu vždycky vypadne,ale mrtvý,takže zbytečný,protože ho pak můžu akorát vyhodit.a už se mi ten můj drobeček sloupal,tak z toho mám radost!a leze po mě jako divý!je to rychlík až koukám!a je normální,že když se loupe,tak nežere?vím,že pavouci to tak dělají i před svlekem,ale nevím,jestli i Chamík.děkuji.

14.4.2013 18:08
rent

XXX.XXX.152.10

Pokud ten komár není například z Peru tak nemyslím žeby měl mít nějaký problém smajlík

Hanž

30.3.2016 14:51
Hanž

XXX.XXX.11.27

Dobrý den mám chameleona Jemenského.
A mám s ním problémy.
Připadá mi jako nemocný.
Nežere, nepije a celý sny jen prospí.
Takhle to trvá už asi měsíc.
Prosím pomozte.
Děkuji.

30.3.2016 15:04
N.u

XXX.XXX.52.21

A jak ti Máme pomoct když si skoro nic nenapsal...podmínky terária, osvětlení, čím krmiš, jaky a jak částo vitamíny podaváš, jak je starý chameleon?Foto terária
Ale hlavně pokud mi zvíře nežere a je apatickè tak to nebudu rešit až za měsíc. Měl by si ho vzít k veterináři přes plazy jestli už není pozdě!

MichaExxc

26.5.2016 18:14
MichaExxc

XXX.XXX.158.144

Zdravim, mam dotaz ohledně našeho chamika jemenskeho. Bude mu za tři měsíce rok všechno je fajn vypadá spokojeně, žere s chutí a nechá se i vyndat z terarka.jediný v čem je problém je že se ne a ne dosvleknout.pořád ma na těle i hlavě kůži už dobré dva měsíce.nemá nekdo radu čím by to mohlo být? Přídavam i foto. Děkuji za rady a informace.

26.5.2016 19:02
radek pb

XXX.XXX.139.233

Skus mu to pravidelně vlhčit, jak chameleon poroste tak to z něho sleze, nebo si to prackou strhne sám.
PS:netrapte se s tím že se mu nejde dosvléknout, náš to taky tak měl a jak postupem času rostl, tak se mu to oloupalo, hlavně že je zdraví, spokojení a prospívá
ať se daří

27.5.2016 15:24
MichaExxc

XXX.XXX.158.144

Diky za info ;-).

chameleontomik

27.5.2016 17:59
chameleontomik

XXX.XXX.61.1

Netahat ven na ruku, drzet vysokou vlhkost, ale pozor i vzdusnost at nejsou plisne
netahat na ruku znovu :) pri svlékáni narosit klidne dvojnasob.

Přidejte reakci

Přidat smajlík