Ahoj :) Mám doma v obýváku akvárium cca 80x40x40 ( standardní set s krytem a podstavcem ). Zařízené v tuto chvíli jako akvaterárium - cca 10 - 15 cm vody s malou souší ze štěrku a hlavně velikým členitým kmenem, víceméně přes celý prostor nad hladinou, bohatě obrostlý rostlinami. Těmse tam hodně daří díky vlhkosti a dvěma zářivkám ( aqua a sun glow myslim ), rostliny jsou prokořeněny hodně do vody. Teplota vzduchu je kolem třiceti stupňů - je tam akva topítko co vyhřívá vodu. A proč to píšu
Uvažoval jsem o jedné žabce, nebo párečku, jako zpestření. Napadla mě pralesnička azurová, ale říkám si jestli to na ni není moc vodní prostředí, ikdyž by měla kde lést :) Poradíte?? Případně jaký druh?? Díííky
kompotik
napsal(a):
no, pro tyto pralesnicky bych takto kombinovene vodni prostredi se sousi nevidel jako vhodne. Kdyby byla nizsi teplota, doprucil bych ti kunky, jsou mene narocne, v pripade zas zmeny prostredi na akvarium jen s vodnim prostredim bych doporucil treba drapatky.
drápatka je tafrická žába žijící v pralesích tak bych dopooručila jí tam nesvítit už pár let tyto žáby chovám a svítit jí do akvárka zářivkou není moc moudrý nápat
klarq
napsal(a):
drápatka je tafrická žába žijící v pralesích tak bych dopooručila jí tam nesvítit už pár let tyto žáby chovám a svítit jí do akvárka zářivkou není moc moudrý nápat
Je, moje fotka a můj žabák Zase bez zářivky nerostou rostliny, nějaký světlo by tam být mělo. Zadavatel si asi ale představoval jiné žabky