Líhnou se mi zrovna puniceusové a je mi divné, že po vykladení leží mládata dál ve vajíčku a ani se nehnou.Samice je klade v dlouhých intervalech 30-60 minut.O prvních jsem si myslel, že jsou udušená.Tak jsem je uvolnil a oni jsou čilá a pěkně lezou. Mám jich 9 a pokaždé je to stejné. Vždycky je raděj vyženu. Tak nevím, jsou li málo životná nebo je to normální a vylézají po delší době. Možné je, že mají vystrčený čenich nenápadně dírkou v blanách a při manipulaci zase zalezou a já to nevidím. jsem zvyklý na líhnutí třeba schlegeláků, který sotva se narodí už mažou na větve.Posílám foto jednoho co čumí z vaku a ani za 2 hod z něj nevylezl a vyhnaných z vaku.
Miloš Kuběna
Dobrý den.
Jako jedna z možností je malá vlhkost substrátu,nebo stres samice a předčasný porod.
Já jsem se s takovím jevam setkal u více jedinců jako např. Popeia popeiorum,gumprechti a bornensis,kdy jsem dal pářit samice vě věku dvou let a asi to není moc vhodné u těchto samis jsem sice větší část mlá%ďat zachránil protržením vaječného obalu,ale stejně mláďata jsou málo životaschopná.Při druhé snůžce bylo vše v pořádku a kromě pár neoplozených vajec jsou všechna mláďata ok.
Špatná vlhkost měla vliv jen na T.insularis Wetar a purpureomaculatus,kdy při jejím zvíšení se všechna mláďata vyklubala bez problémů.
S pozdravem Jiří Korda
několik dalších odchovů,predtím jde o samici Popeia popeiorum popeiorum
Díky za zprávu. Musím říci, že se mláďatům daří dobře.David Hegner říkal, že taky pozoroval otálení s opuštěním blan a že se tím nezabýval a čekal i půl dne, ale prostřední vlhčil, aby blány nezasychaly.
Mimochodem jsem u vás byl před lety pro nějaká mláďata jedáků. Až budu někdy v Plzni, rád bych se k vám podíval. Miloš Kuběna miloskubena1@seznam.cz
Dobrý den.
Takhle pestře zbarvená jsou jen mláďata u dospělích je barva trochu jiná.
Záleží také na lokalitě odkud jednotlivé zvířata pochází.
Chov ani odchov není problémoví,je stejný jako u jiných druhů rodu Trimeresurus (Popeia).
Jen jsou poněkud dost agresivnější než jiné druhy stejného rodu.
Takhle je zbarvený dospělí jedinec