Leguán zelený-určení pohlaví

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.7.2005 12:42

Dobrý den. Žádám zkušenější chovatele aby mi pomohli při určení pohlaví leguánů. Oba jsou 2-2,5 roku staří a měří 80 cm a 75 cm.Děkuji.

5.7.2005 17:47

petrk napsal(a):
Dobrý den. Žádám zkušenější chovatele aby mi pomohli při určení pohlaví leguánů. Oba jsou 2-2,5 roku staří a měří 80 cm a 75 cm.Děkuji.

L-2

5.7.2005 17:49

petrk napsal(a):
L-2

L 11

5.7.2005 17:50

petrk napsal(a):
L 11

L 22

5.7.2005 17:51

petrk napsal(a):
L 22

L 111

11.7.2005 22:49

petrk napsal(a):
L 111

Jsou ty fotky tak špatné, nelze to rozpoznat, nebo tu nikdo nerozumí leguánům?

11.7.2005 23:26

petrk napsal(a):

Všimni si tady jedny věci. Když máš odborný nebo důležitý dotaz, odpovědi se nedočkáš!

12.7.2005 10:01

petrk napsal(a):

Ahoj,
domnívám se, ze leguán c.1 je samec a leguán c.2 je samice. Nemusí to být urceno stoprocentne, ale podle korene ocasu a dalsích znaku na hlave to tak vypadá.

13.7.2005 09:35

petrk napsal(a):

Ahojky rozpoznat to lze, ale já to vidím jako dva samce, neurčuji to dle ocacu a vnějších znaků, ale dle kloaky a pérů na stehnech, sám si to můžeš určit, protože oba leguáni vypadají (DLE FOTEK) STEJNĚ, tudíž určuji dle mého a dlaších leguánů, které jsem již viděla jako samce. Bylo by moc pěkné mít samce a samici, bohužel je špatně vidět tvar kloaky u druhého leguána :o/ Zkus se podívat zda mají stejný tvar.

13.7.2005 10:02

micvicka napsal(a):
Ahojky rozpoznat to lze, ale já to vidím jako dva samce, neurčuji to dle ocacu a vnějších znaků, ale dle kloaky a pérů na stehnech, sám si to můžeš určit, protože oba leguáni vypadají (DLE FOTEK) STEJNĚ, tudíž určuji dle mého a dlaších leguánů, které jsem již viděla jako samce. Bylo by moc pěkné mít samce a samici, bohužel je špatně vidět tvar kloaky u druhého leguána :o/ Zkus se podívat zda mají stejný tvar.

Když se podívám pořádně mohla by být 2 samice, ale je to špatně vidět .o/

13.7.2005 10:10

micvicka napsal(a):

Nesouhlasím,
fotky jsou docela dobré a na leguanech je diferentních znaku videt docela dost. Podívej se na sirku stehen c.1 oproti c.2. Taktéz c.1 má zjevne znatelné hemipenisové kapsy v koreni ocasu oproti c.2. Podle me jde o pár.

13.7.2005 10:20

© acanthos napsal(a):
Nesouhlasím,
fotky jsou docela dobré a na leguanech je diferentních znaku videt docela dost. Podívej se na sirku stehen c.1 oproti c.2. Taktéz c.1 má zjevne znatelné hemipenisové kapsy v koreni ocasu oproti c.2. Podle me jde o pár.

Víš já mám zkušenost, kdy samec vypadá spíš jako samice a naopak, samice je ohromná, silná, svalnatá a samec je podražený, takže bych na to už nespoléhala, ale nejpřesnější metoda je sondování.

13.7.2005 13:12

petrk napsal(a):

Podle fotek se to nedá poznat,koupil jsem jednou 100% samicu,aji na veterině tvrdil zkušený veterinář,že to je samica,ale až sondování určilo,že to je samec.Doporučuju nasondovat.

13.7.2005 13:27

drakor napsal(a):
Všimni si tady jedny věci. Když máš odborný nebo důležitý dotaz, odpovědi se nedočkáš!

Ale ne, tak to není. Sám vidíš, že tady zazněly úplně protikladné názory. Mnozí samci vypadají podle vnější morfologie na samice a naopak samice na samce. Ono je tohle určování dost ošidné, sám jsem viděl leguána, o kterém jsem byl přesvědčený, že je to samec: s obrovským lalokem a výraznými stehenními póry a u kořene ztloustlým ocasem, jenže to bylo překvapení, když potom snesl neoplozené vajíčka!
Myslím, že na to asi záměrně nikdo nechtěl reagovat, protože bylo jasné, že každý v těch fotkách uvidí něco jiného. Podle mě například to vypadá skutečně na pár, jak píše acanthos, ale to se můžeme jen domnívat. Takže hurá do sondování.

13.7.2005 14:17

© acanthos napsal(a):
Ahoj,
domnívám se, ze leguán c.1 je samec a leguán c.2 je samice. Nemusí to být urceno stoprocentne, ale podle korene ocasu a dalsích znaku na hlave to tak vypadá.

podle obrázků to opravdu na pár vypadá, ale pokud to jsou dva samci a ziji spolu uz dva roky, tak by to vypadalo obdobně. Sexualni mimikry jsou u leguánu dost silné a proto doporucuji sondu.

14.7.2005 12:42

petrk napsal(a):
L 111

Ahojky Petře, zdá se mi že tvůj druhý leguán má abces na pravé zadní noze na prostředním prstu, už jsi to řešil nebo je to již jen pakloub?

Přidejte reakci

Přidat smajlík