Jak sestavit terarium pro agamu vousatou?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.12.2011 22:54
krokodyl2

XXX.XXX.70.250

Dobry den nevite nekdo o nekom kdo by dokazal zaridit idealni terrium a v nem idealni podminky pro agamu vousatou jsem z jindrichova hradce muzete mmi nekoho doporucit nebo se sami nabidnout budu vdecny.smajlík
smajlík

13.12.2011 08:22
morfer

XXX.XXX.164.130

ahoj ..jak velke chces terarko ? pro kolik Agam ? Klidne ti jej sestavim ...
Osobne chovam hady a vsechny sve terarka si stavim sam ale neni problem postavit pro Agamy.
nake moje dila najdes zde ALBUM MY WORK (ale klidne mrkni do vsech) :-) -> http://morfer.rajce.idnes.cz/

nektere fotky jsou focene z mobilu takze neni tak dobra kvalita ale ty posledni uz jsou lepsi tak se omlouvam smajlík
posledni moje prace je to dlouhe dvojite cerne.

jestli budes chtit tak se ozvy :-)

Wild.morelia@seznam.cz

tel:731 610 670

Kubis

Petrik123

13.12.2011 11:03
Petrik123

XXX.XXX.67.68

Sorry Kubis ale od tebe bych si po tom co predvadis na teraporadne nenechal sestavit ani krabicku na mrtvy mysi a uz vubec ne radit ohledne teraria a chovu vousatek, kdyz zadny nemas a videl si je mozna tak na fotce.

13.12.2011 13:17
krokodyl2

XXX.XXX.70.250

TAK ASPON NEJAKE RADY prosim treba staci jen svetlo UVB pro poustni jakoje agama vousata a vyhrivaci kamen schovky voda v misce a doplnte me jestrli jsem jeste na neco zapomen take pisek obyc staci nebo vyvarit ten obyc aby nebyly infekce
mel jsem totiz felzumu na mechu ale byly tam takovi broucci a pak mi jedna umrela nezrala a mela na brise cervika nikoli moucneho a po tom co jsem jim dal ovoce tak prestali zrat cvrcky uz nemam zadnou takze i to o te felzume by me zajimalo proc zemrela ale ted se snazim udelat co nejlesi podminky pro tu agamu vousatou takze shrnuti: co petrebuje jeste a ta felzuma jestli nahodou nevite procc umrela jinak na agamu mam pripravene terarium o velikosti DELKA:85 cm VYSKA:45,5cm A ŠÍŘKA:39CM A SIRKA POD DVIRKAMA:35m dvirka jsou ve visce 13:cm takze staci to a popripade kolik jich tam muze byt?smajlík

13.12.2011 17:06
krokodyl2

XXX.XXX.70.250

ma jeste nekdo co doplnit?

14.12.2011 03:20
lacerta7

XXX.XXX.209.210

Tak terárko je tak pro jednu agamu. Potřebuje buď UV výbojku - ale na tu je terárko nízký - nebo UV kompakt. Ke kompaktu potřebuje ještě výhřevnou žárovku. A celkově na dosvětlení terárka lineární zářivku.

Jinak ty felzumy podle mě kvůli mechu neumřely - chtělo by to popsat podmínky chovu. Jak velké terárium měly, jakou teplotu...

14.12.2011 17:01
krokodyl2

XXX.XXX.70.250

teplota v pokoji 20 25 stupnu terarium jen 30 cm dlouhe ale byly to mladata a jak uz jsem rikal nasel jsem pod jeji mrtvolou pod brichem cerva staci tyto informace? ale po tom ovoci prestali jist cvrcky a razantne hubly

14.12.2011 17:17
lacerta7

XXX.XXX.209.210

No, jak v pokoji 20-25?? Snad měly nějaký vytápění ne? Každopádně je to málo - měly by mít lokální výhřev až nad 30 - mám dojem, že až 35. Jak časté rosení? Jak měly dělané osvětlení? (Nebyly to doufám felzumy v teráriu bez jakéhokoliv světla a zdroje tepla?) Jinak červ může být z čehokoliv - třeba octomilka z ovoce...

14.12.2011 17:32
krokodyl2

XXX.XXX.70.250

ne osvetleni jsem tam nemel ale proto chci nyni udelat vyborne podminky pro tu agamu a ty felzumy tam mely vyhrivaci kamen ale nelezli na nej a ta agama vousata potrebuje zdroj UVB nebo staci jen vyhrivani a UVB hlavne pres leto kdy je muzu dat i s terarkem ven mam je v lete nejvetsich vedrech dat ve nebo ne ? uva uvb nebo vyhrivaci ja tam budu mit vihrivaci a je jeste neco k tomu nutne?

14.12.2011 17:44
lacerta7

XXX.XXX.209.210

Hm, to se nedivím, že umřely - a s mechem to nemělo vůbec nic společnýho... Každopádně se sluněním agam venku nemám zkušenost - jen ji tam nelze dát v terárku - jednak by se přehřála a jednak UV B neprochází sklem. Takže v tomhle bych nijak neexperimentovala - dala jí obyč bodovku nad plochej kámen jako vyhřívací místo + nějakej UVB kompakt a celý to dosvětlila lineární zářivkou, aby měla dost světla. Musí mít možnost vyhřát se až na 40 a i se ochladit v druhým rohu - kde by mělo být až k 25...ve zbytku terárka teplota kolem 30°C. Až tohle bude a agama bude fungovat, pak se dá experimentovat s venkovním sluněním... To jestli je UVB nezbytný je diskutabilní, ale očividně tady chybí zkušenosti na alternativní řešení, takže nejlepší varianta je mít zdroj UVB. To, že agamy potřebujou hodně světla je fakt, kterej se nedá obejít, takže je nutná i ta zářivka na dosvětlení.

14.12.2011 17:56
krokodyl2

XXX.XXX.70.250

na vyhrivani bych dal halogenovou zarovku ktera bude svitit od rana do vecera nebo to slavny UVAčko a teda tu zkroucenou UVB +vyhrívací kamen ale jak dlouho mam svitit s tim UVB nerad bych dlouho tak poradte UVA nebo klasik zarovku kdyztak doplnte sbiram info a tudiz jsem rad za kazdou radu

14.12.2011 18:01
lacerta7

XXX.XXX.209.210

Topnej kabel bych použila max tak na dohřátí výhřevnýho místa. Halogenka - ok - odpovídající wattáže, k tomu celej den ještě UV B kompakt a k tomu celej den ještě lineární zářivku. Teplo - UV - světlo. Halogenka samotná jako zdroj světla asi stačit nebude, UV kompakty ho taky moc nevydaj, takže ještě tu lineárku. Prostě se to nedá ošidit na halogenovou žárovku a k tomu párkrát za léto slunění. Nutná je kombinace všech zdrojů.

14.12.2011 20:50
krokodyl2

XXX.XXX.70.250

a jak silna halogenka dokaze zahrat agamu na požadovanou teplotu? nemusi ani zahrat cele terarko staci jen na urcity bod a na ni navic mam jeste vihřívacíí kámen rozměry terária jsou výše takze me zajima sila ve wattech

14.12.2011 23:43
lacerta7

XXX.XXX.209.210

To musíš prostě zkusit...řekla bych, že 40W by mohlo i stačit...na topnej kámen bych se možná vykašlala - rozhodně na noc vypínat...každopádně lineárka aspoň 18W...k tomu ten kompakt - nejlíp 26W...

Přidejte reakci

Přidat smajlík