lidi chtěl bych si koupit varana nebo dva mam zatim skusnosti s chovem gekonu zednich gekoiku nočnich a agam kočinčinských taky chodim do kroužku kde se staram o různá jiná zvirata . ten varan by měl mýt tak do 1,5 m na ceně nezalezi
Zdar, asi na začátek varana stepního. Dorůsta do 130cm ale v terku mín.
Než si ho pořídíš tak si hodně o něm přečti dost toho je na teraporadně.
Potom měj na paměti že potřebuje dost místa já ho mám v terku 200*120*100
Vybavení taky není zadarmo jenom žárovky mě vyšli na 5000Kč. Takžě taky
zaplatíš i hodně za elektriku. Jsou to dost náročná zvířata a stepák je
jeden s nejdostupnějsích varanů a taky nejlevnějších zbytek je dost drahý
nebo velkých a taky hůř sehnatelný, ale jsou to opravdu velmi nádherni,
inteligentí a majestátní tvorové. Takže jestli se pro něj rozhodneš
tak ti přeji hodně štěstí.
Spíš bych doporučil toho ostnoocasého nebo timorského. Smaragdový už vyžaduje více
skušeností s chovem varanů. Kdybys chtěl ty ostnoocasé tak mi sem hod meil a já ti
pošlu číslo na jednoho chovate, který je tady v ČR odchovává ale tady téměř neinzeruje
skoro všechno prodáva do zahraničí. Když jsem s ním mluvil naposled tak říkal že touto
dobou by měl mít mládata.
k těm tymorskym nevyš nějaký bližší informace např. terarko vlhkost teplota uv ano/ne nadřž na vodu ano/ne ........... no prostě chv a odchov a vše o kolo jo a taky věk a max velikost (chovame jorkširy a čivavi)
V dospělosti kolem 60cm. Terárium pro pár 150*50*50. Teplota 28-30°C,lokálně 35°C.
Přes noc pokles na 23°C. Vlhkost vzduchu kolem 50% přes den a v noci až 80%.
UV je nepostradatelné - na něm nikdy neštřit. Do zařízeni : větev na šplhání
a taky nádrž s vodou. Potrava hmyz podle velikosti a sem tam myší holátko a uvádí se
že i ryby. Hmyz bych určitě obaloval v rozdrcených vaječných skořápkách, pokud budeš
mít kvalitní UV nemusíš kupovat žádné vitamíny, stačí toto.
Většinu toho co jsem ti sem napsal je z knížky Scinkové,varani a ještěři od Vladimíra
Cerhy a Miroslava Kociána tu knížku ti doporučuji.
joa ještě mala otazečka chci si poridit lepojěštěra pestreho calotes versicolor(cca 50cm v dospělostí a stejný podmýnky jako varan timorský) misliz ze by v dospělosti mohli být spolu (kdybych je nechal na sebe zvykat už od mala)
hal3319agama
napsal(a):
jo a nevíš jakej substrát popřípadě v čem inkubovat
Ty jo to pro Varany ten substrát na inkubaci?Nechci tě brát iluze ale třeba já je mněl po cca.5 letech
horečného přemlouvání
Jinak k tomu rozměru terka ten tvůj je OK.Substrát na dno jakýkoliv PRO PRALES ( MUSÍ DRŽET DOBŘE VLKO NESMÍ SE ROZBAHNIT A HLAVNĚ PLESNIVĚT !!!!)páč budeš rosit
dnes je jich již přehršel.Ohledně VARANŮ pokud neznáš dám inspiraci:www.monitor-lizards.net,www.Waranwelt.de,-Baumwaran-Community.de.
Na těchto se dozvíš pro začátek haba kuk
Hito

XXX.XXX.86.72
tiamat prosim te napsal by si mi ten mal toho chovatela... dakujem
Ďakujem za info plánujem varanov približne za 4-6 mesiacov, takže do vtedy si zariadim terárium a potom vás kontaktujem.
O chove som si prečítal na internete, ale nechám si poradiť :) len jedínu vec som nenašiel na internete ako často kŕmiť varana t. a koľko vydrží bez jedla :) ....
S pozdravom
Hito
Uživatel s deaktivovaným účtem

hal3319agama
napsal(a):
nedali by ste sem prosím
nějaký obrázky terárek pro inspiraci
Najdi si to na google, je tam toho tři *******. Stačí hledat
Dobry den,
Dival jsem se na vasi komunikaci ohledne varanu. Prodavam parek varanu timorskych, jsou to zvirata stara neco pres tri roky, nepribuzna a probihalo u nich jiz i pareni. Bohuzel potrebuji prostor pro jina zvirata.... Pokud mate zajem, prodavam je za 15000 (coz byla jejich porizovaci cena pred 3 lety). Dejte mi vedet emailem nebo telefonicky na 731440040. Prohlidka predem ja samozrejme mozna. Dekuji, Jan Bohuslavek
hal3319agama
napsal(a):
lidi chtěl bych si koupit varana nebo dva mam zatim skusnosti s chovem gekonu zednich gekoiku nočnich a agam kočinčinských taky chodim do kroužku kde se staram o různá jiná zvirata . ten varan by měl mýt tak do 1,5 m na ceně nezalezi
mno tak po pročtení CHCI atd a dalších poddotazů soudím, že jde o rozcapeného mladíka (otřesný pravopis, na ceně nezáleží?!?, "chytrý" otázky na spol. chov různých druhů atd...), kterému zřejmě taťka (či macoch) plní jakéko-li přání...
tam bych teda svoje zvířata nedal
Ano plně souhlasím.Dnes je na trhu dostatek knih tak si nejdříve něco přečti nastuduj a potom se ptej.
Pokud jak jsi psal že chováš Agamy tak knim zkus dát nějaké jiné zvíře a dej jim poloviční dávku krmení než jindy a uvidíš co se stane.
V tomto případě asi opravdu nejde o cenu,ale ty zvířata co utrápíš zničíš?To ti nevadí?
Je sice pravda že i já jsem několik zvířat pohřbil svou hloupostí a nevědomostí,ale to bylo v době před revolucí kdy těch knih na trhu zase tolik nebylo,snad jen jedna od p Vergnera a pí.Vergnerové a snad p.Čihař.
Jinak v té době byli varani dost cenově jinde než byliu moje finanční možnosti.
Tak pokud mohu radit :čti získávej zkušenosti a pak se rozhoduj co chovat.
Varanus salvator cumingii
Morti

XXX.XXX.208.200
Zdravíčko já sem si nastudoval dost a myslím že vím dost a proto jsem se dal na výstavbu terária a mám terárium d.175 - v.120 - h.90 z Multifunkční deska (MFP)
Celé terárium je olepené korkovou rolí tloušťka 4 mm
a na korku je ještě přes třičtvrtě terária nalepený korkový obklad - cork - bark.
Ve zbytku terária bude veliký bazén s filtříkem pro čištění vody a v něm větší závojnatky
, koukal jsem že to jde, na jak dlouho neřeknu ale jde :D
Světla mám tyto KOMPLETNÍ SET - SunLux UV 50W PAR30 a to 3 krát + 2 krát obyčejné osvětlení ale plánuji ješte žárovky Bright Sun bohužel ještě nevím kde ji přesně umístit a kolika watovou, vše mám na časovač, a jako rostliny mám fíkus málolisty, fíkus Bejemin :)2 krát denně rosím a to dost hodně,
jinak mám substrát bukové štěpky ty se mi osvědčily nejvíc.