Elaphe guttata caramel - krmení vejcem

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

JulianBodescu

12.1.2012 08:12
JulianBodescu

XXX.XXX.50.243

Ahoj,
chtěl bych se zeptat jestli někdo máte zkušenost s krmením hada vajíčkem. Chtěl bych po dvou letech krmení pro mojí Ágnes nějakou změnu, ale vejce nikdy asi ani neviděla. Můžete mi poradit jaká vejce jsou vhodná? Nechci vybírat ptákům hnízda a myslím, že klasické slepičí vejce z obchodu nejsou to pravé a nejsem si jistý ani u kupovaných křepelčích, ale kamarád zase říkal, že kupovaná křepelčí jsou ideální. Můžete mi prosím v tomhle poradit, nebo vejce raději namám vůbec dávat ? Může být nějaké riziko při konzumaci ? Děkuji za informace.
Petr

12.1.2012 12:33
Gekys

XXX.XXX.132.224

Zdravím, vejce jí nedávej

12.1.2012 14:31
julianbodescu

XXX.XXX.50.243

Ahoj,
proč myslíš, je to riziko pro hada, nebo jako doplněk je to uplně zbytečný ? Nechám si poradit jenom jsem myslel, že by mohla mít jednou za čas nějakou změnu aby měla pestřejší stravu. Plánoval jsem jednou za rok jí dát buď právě vejce, nebo nějakého menšího ptáka. Myslíš, že ani ptáka jí nemám dávat, že stačí krmit poze potkanama ?
Díky: Petr

12.1.2012 17:12
Gekys

XXX.XXX.132.224

Já spíš ani nevím kdes na to přišel že bys jí dal vejce, co vím tak vejce žerou jen afričtí vejcožrouti, ti k tomu mají přizpůsobených i pár obratlů pomocí kterých vejce rozbijí a poté vyvrhnou skořápku. Ale jinak jsem neslyšel že by se hadi krmili vejci. Myslím si že by o to ani nejevila žádný zájem.
Nebo kde jsi přišel na to že se užovky krmí vejci?

12.1.2012 18:01
julianbodescu

XXX.XXX.164.17

Aha, no já vím teda jenom o užovce pardálí: http://www.volny.cz/richardhorcic/www%20stranky/quatuorlineata.htm tak jsem myslel že by to taky mohla, ale před chvilkou jsem ještě projel net a o jiný užovce co by si dala vejce se nikde nepíše. No nic, byl to jenom nápad, bude dál dostávat jenom různý hlodavce. Ještě tedy přemýšlím nad tim ptákem, ale to jí asi v pestrosti stravy moc nevytrhne a možná by ho ani nechtěla, nebo co si o tom myslíš?
Každopádně děkuji za názory: P.

12.1.2012 20:08
Gekys

XXX.XXX.132.224

Jako jakým ptákem? Jako to si chceš chovat ptáky pro užovku nebo jak bys to provedl? Přece nebudeš odchytávat ptáky z přírody, ve které je jich už tak dost málo. Pokud by se ale třeba objevil nějaký "kryplík" nebo nějaký špatně vyvinutý (pokud sám chováš, nebo u nějakého tvého známého), tak si myslím že by užovka nepohrdla. Ale jinak nic takovýho zbytečnýho nevymýšlej a krm normálně hlodavci.

12.1.2012 20:42
julianbodescu

XXX.XXX.164.17

No já nemyslel ptáky z přírody, spíš normální kuřata. Nemám teda žádného známého kdo by je choval, ale v tržnicích je počítám normálně maj, nebo alespoň co já pamatuju a na tom bych neviděl nic špatnýho, já to myslel původně tak ten dotaz, jestli by jednou za čas neměl had dostat nějakej ''bonus'' vejce je blbost to už je jasný, ale pták jako to kuře, proč ne...Nebo nedělaj rozdíl, jako mezi hlodavcem a kuřetem? Kdyby kuře bylo pro hada chutnější, tak bych mu třeba jednou za čas podstrojil i za cenu toho, že by mi udělaly v terárku bengál, ale jestli v tom hadi rozdíl nedělaj, tak bych se na Ágnes samo sebou vyprd a krmil dál normálně.

12.1.2012 20:48
reptimania

XXX.XXX.193.171

Krmit kuřetem se klidně dá, jen počítejte s tím, že to toho hada většinou dost "prožene"...
Mimochodem, quatuorlineaty v přírodě vybírají hnízda ptáků poměrně běžně. Žerou vylíhnutá mláďata i vejce. Někde jsem dokonce viděl fotku quatuorlineaty během žraní vejce, ale už nevím kde. Každopádně až mi ty moje povyrostou,tak bych to u nich rád zkusil...

12.1.2012 21:11
julianbodescu

XXX.XXX.164.17

reptimania: tohle bude ta fotka: http://cs.balcanica.info/2-659 ale ta pardálí je právě asi fakt jediná která si vejce dá, to já už zavrhl, ale to kuře kdyby pro užovku byla fakt mňamka oproti hlodavcům, tak bych do toho jednou za čas asi šel. Jenže zase s tím proháněním, to bych taky nechtěl...

12.1.2012 21:14
reptimania

XXX.XXX.193.171

Prožene = pročistí...vůbec bych se toho nebál....

12.1.2012 21:17
julianbodescu

XXX.XXX.164.17

Jasný :o) díky..

27.3.2013 17:16
czmisme

XXX.XXX.19.22

já jsem zkoušel dát kuře (jak živé tak pak i mražené) a v pohodě. slupli ho jak malinu. Ani jsem si nevšiml, že by je to nějak prohnalo. Akorát pozor na to, aby užovka byla dost velká (ono jednodenní kuře je docela velký). Ty moje mají asi 120 cm, u menší užovky bych to radši nezkoušel....

Přidejte reakci

Přidat smajlík