Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.2.2012 17:25
hal3319agama

XXX.XXX.29.26

Agama vs. kočka a pes?
Mají agamy vrozený strach z koček, psů, či lidí? Ano, bojí se jakékoli živé věci, která je větší než oni. Mohou však tento strach překonat? V případě člověka je to jednodušší, zvíře si po čase dokáže zvyknout na lidský kontakt a umí i člověka částeně respektovat. Horší je to s domácí kočkou či psem, učit agamu na kontakt s nimi je, myslím, velmi pošetilé až bláznivé a hlavně nebezpečné. Nikdy nemůžete ručit za chování svého psa nebo kočky! Pokud doma máte tato zvířata, bylo by v nejlepším zájmu agamy, držet psa nebo kočku v jiné místnosti, když si agama zrovna dává vycházku. Také se setkávám s reakci "mrtvého brouka" , když agama zpozoruje např. kočku, přilehne k zemi, ztmavne a nehýbe se, možný pokus o maskování před nepřítelem. Proto agamu zbytečně nestresujte a mějte terárium zajištěné tak, aby se do něj nedostala žádná nechtěná návštěva z venčí.
Existují i výjimky, kdy někdo hlásá, že kočka a agama jsou nejlepší přátelé, ale na to bych nespoléhal a nikdy nenechal agamu a kočku pohromadě a natož ještě bez dozoru, to by se pak mohlo stát, že z agamy vám zůstane jen ocásek.

7.2.2012 17:26
hal3319agama

XXX.XXX.29.26

tak já mám doma jorkšira a agama se ho nebojí ale on se bojí jí.

7.2.2012 19:44
lauermann

XXX.XXX.119.248

tak nějak mi uniká význam tohoto vlákna..

Přidejte reakci

Přidat smajlík