Fotky k Problém s agamou na nemoderce

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.2.2012 21:53
lacerta7

XXX.XXX.209.210

Vkládám za autora - foto terária

8.2.2012 02:59
sklipky

XXX.XXX.56.24

Koncentrák ? smajlík

8.2.2012 07:19
lacerta7

XXX.XXX.183.44

To už nemá smysl řešit, řešilo se to na nemoderce a zadavatel se rozčílil tak, že dostal BAN

8.2.2012 17:06
sklipky

XXX.XXX.56.24

Připomíná mi to podmínky agamky v Hornbachu prodejna Plzeň, kde mají v teráriu které prodávají agamku jeste v horsich podminkach .... Zadne poradne svetlo, teplo a o UVB ani nemluvě :-P Navíc je to jen chodící kostra ... a myslím, že jich tam už vystřídali víc...

8.2.2012 23:02
tobias123

XXX.XXX.52.94

UV tam mam mam tam dvě žárovky to je dostatečný zdroj tepla je moje první a obrázky zde jsou proto abych se zeptal co sní je.

8.2.2012 23:49
lacerta7

XXX.XXX.209.210

Včera jsem Vám k tomu napsala mail a x rad na nemoderce - už máte UV?? Odkazů se značkami tam máte asi šest...když nevíte tak terashop.cz
U veterináře jste byl? Dostala vápník? Dostala D3? Vyhodil jste ten písek? Už máte teploměr? Už máte proměřené teploty?

Pokud ne, tak co vlastně čekáte?

9.2.2012 08:20
lauermann

XXX.XXX.185.197

tobias123 napsal(a):
UV tam mam mam tam dvě žárovky to je dostatečný zdroj tepla je moje první a obrázky zde jsou proto abych se zeptal co sní je.

Tak ale slušněji, než v nemoderce. Nechal jsem Vás odblokovat - s podmínkou.
Jan Lauermann

9.2.2012 14:39
tobias123

XXX.XXX.52.94

No nový uv sem nekoupil k veterynáři se dnes chystám koupil sem jí bioran a ted ty teploty v teplejší čísti 38 a ve studenější 27

9.2.2012 14:40
tobias123

XXX.XXX.52.94

zatím sem ho nekoupil už projíždím ty stránky

9.2.2012 14:48
lacerta7

XXX.XXX.209.210

V teplejší části můžete ještě přidat, hlavně dejte pryč ten písek, než se ucpe nebo jí to podráždí sliznice. Až půjdete k veterináři - tak by jí měl dát vápník a D3 - hlavně ji na převoz dejte do termoboxu s teplou lahví, ať v tom mrazu nenastydne. Jmenuje se to Biomin, ne bioran - tím sypte krmení, je to čistý vápník. Při nejhorším si vystačíte i s ReptiGlo 10.0. ze zverimexu - ale lepší by byl nějaký kvalitnější zdroj - nechte si poradit v terashopu...Ten veterinář kam se chystáte je zaměřen na plazy, nebo je to spíš pejskař?

9.2.2012 14:52
lacerta7

XXX.XXX.209.210

Jinak - UV tam nemáte - buď si myslíte, že ho máte v tom terárku nad vyhřívacím místem - to je obyč žárovka pouze s UV A spektrem - tu tam nechte na vyhřívání, nebo kupte obyčejnou silnější v elektře - ale zase pozor, aby se akvárium nepřehřívalo. Nebo UV máte v té lampě za sklem, kde je stejně k ničemu - kupte objímku a nainstalujte ji přímo do terária a tam dejte ten kompakt. Tu lampu zvenku buď dejte pryč, nebo ji tam nechte na dosvětlení...

9.2.2012 14:53
tobias123

XXX.XXX.52.94

no koupil sem biomin pletu si to s roboranem pardon pak sem se chtěl zeptat čím mámm písek nahradit kokosem asi ne že a ten veterinář je spíš kočkopejskař tak se ho chci zeptat jestli by mi v nejhorším poradil něákýho přes plazy nebo jí píchne ten vápník a v čem je obsaženo D3 smajlík

9.2.2012 15:08
tobias123

XXX.XXX.52.94

mám tam žárovku reptiglo nebo tak něák ale nevím jakou krabici sem už dávno vyhodil ale zjistim to brzo

9.2.2012 15:26
lacerta7

XXX.XXX.209.210

No, pokud je to ta v teráriu, tak je to nějaké SunGlo UVA nebo tak něco...Na D3 jsou různé preparáty...v případě, že je ten veterinář jen se zaměřením na psy, bych ji tam asi raději vůbec nebrala, poohlídněte se nejdřív po někom lepším...

Jinak D3 se dodává přípravky typu Combinal AD3 a Hydrovit AD - ale dávkování je pro někoho bez zkušeností dost problém...proto to chce veterináře nejlíp přes plazy...

To ReptiGlo není top, ale postačí, k tomu - no výhřevnou žárovku, protože nehřeje - tu koupíte v elektře za 20kč bodovku...
Proto potřebujete mít uvnitř tera dvě objímky...Pak by ještě bylo dobré dosvěcovat zářivkou, ale to zatím chvíli počká...

Místo písku dejte kupodivu písek. V žádném případě lignocel - ale písek kupte ten nejobyčejnější z OBI... Tyto drahé pouštní písky obsahují antuku, zvířata s tím mají problémy - mluvím z vlastní zkušenosti.

9.2.2012 15:33
tobias123

XXX.XXX.52.94

tak díky a ta žárovka je doopravdy repti glo ve které by mnělo být i uva i uvb já to ještě zjistím co to je.

9.2.2012 16:01
lacerta7

XXX.XXX.209.210

Ne, pokud je to žárovka, UV B v ní určitě není...kupte tak jak tak novou...tahle nestačí - chce to stejně novou, mají dost krátkou životnost...

Nemáte někoho, kdo tomu rozumí někde v okolí?? Aby Vám poradil s dávkováním toho D3?? Ono je tu ještě možnost - koupit D3 v kapkách - u toho veterináře - namočit v tom tyčinku do ucha - tu s vatičkou a agamě malinko - ale opravdu malinko potřít ret, aby si to olízla. Pak je nutný hodně sypat krmení tím biominem - jestli sama žere, tak je to velké plus. Když pak bude mít nové UV světlo a k tomu dostávat denně vápník a dostatečný zdroj tepla, nemělo by se to zhoršovat...

17.2.2012 18:14
tobias123

XXX.XXX.52.94

Tak že jsem koupil Repti Glo 10 a dal jsem jí do druhého ,,květináče" veterinář jí píchl vápník a každý den jí dávám biomin ale mám problém jak sem jí tam nainstaloval repti glo začala se jí klepat hlava jako by mněla něáký tiky je to něákej šok z nové žárovky nebo něco jinýho?Jinak díky všem :-)

17.2.2012 18:18
lacerta7

XXX.XXX.183.44

No...může to být buď tím nedostatkem vápníku - zlepšuje se? Nebo jí vadí to světlo...takže nejjednoduššeji to ověříte tak, že vypnete na den dva to Repti Glo...Dostala jen vápník, nebo i D3?

Přidejte reakci

Přidat smajlík