Mám doma agamy vousaté a v teráriu je pouštní červený písek. Myslel sem že je to pro ně to nejlepší, ale jak sem se tady dočetl spíš je to pro ně nebezpečné, a tak sem se rozhodl že jim tam dám obyčejný písek co se běžně dává třeba na pískoviště.Mám přistup k písku zadarmo co máme na zahradě, ale ten už tam leží asi půl roku a tak by mě zajímalo jestli jim ho můžu dát do terária a jestli je lepší ho převařit nebo hodit do trouby? a jak dlouho bych ho tam eventuelně měl nechat? Předem děkuji za odpovědi.
No, písek z venku bych asi raději propláchla horkou vodou nebo vypekla tak 20 minut v troubě... Asi to není úplně nutný, ale jestli tam chodí třeba kočky na záchod atd tak to bude lepší...
Jinak "pravej pouštní" je fakt nanic - krom toho zacpávání a lepení se na sliznice ještě hrozně práší - mám ho v terárku nalepenej na pozadí a stejně se z toho furt prášilo a obarvilo to zvířata, takže není dobrej ani na to, pokud se teda nepřelakuje...
butikova
napsal(a):
Kup sklářský - bílý písek ;) Ten je nej ! My toho vyzkoušeli a v tomto vypadají nejspokojenější - dokonce si v něm i hrají ;)
To doufám nemyslíte vážně? bílý sklářský písek je v podstatě drcený křemen, jednotlivá zrna mají velice ostré hrany, které zvířatům poškozují sliznice. Zkuste si do hromady sklářského písku sednout holým zadkem
butikova
napsal(a):
Spíš vy si do něj sednete já se v něm válím celá.. hraje se v něm totiž beachvolejbal :P jestli chcete můžete se k nám taky přijet vyválat
bvczraloci.cz
Ak sa valate cela v bielom, kremicitom piesku tak sa na vas rad pridem pozriet
Do neho, by sta spadla raz, max dva krat (prvy a posledny)....