Leguán - fleky na kůži

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.2.2012 17:20
martinamstaf

XXX.XXX.237.146

Dobrý den,zkuste někdo určit co má tento leguánek za fleky na těle.Jestli je to plíseň nebo popálení od žárovky.Děkuji

3.3.2012 19:43
list

XXX.XXX.181.50

Nebyla by lepší fotka? Nebo alespoň to trochu popsat - počet skvrn, tvar, barva atp.? smajlík Jinak takhle bych tipoval spíš ty popáleniny, ale ruku do ohně za bych za to nedal.

3.3.2012 22:34
lacerta7

XXX.XXX.209.210

No, nejlíp to asi stejně usoudíte podle toho, co je pravděpodobnější - může se leguán dostat k nějakému zdroji aby se popálil? Jinak nejlepší by byla detailnější fotka přímo toho fleku - aby byla vidět struktura...

4.3.2012 14:57
martinamstaf

XXX.XXX.237.146

Přidávám další detailnější fotky.Prosím o radu.Třeba Lacerta7,ta je schopná myslím:-)

4.3.2012 15:01
martinamstaf

XXX.XXX.237.146

Zkoušel jsem to léčit Dermochlorophylem,ale bez úspěchu.

4.3.2012 15:03
martinamstaf

XXX.XXX.237.146

PS-Nevím od čeho to má,takhle jsem ho dostal.Takže nevím,jestli se popálil,nebo je to plíseň.

4.3.2012 15:22
lacerta7

XXX.XXX.183.44

No, leguány nechovám, takže asi bude lepší někdo povolanější. Z prvních dvou fotek nepoznám nic, další mi přijdou spíš jako plíseň - teda umístěním, ale jistá si fakt nejsem. Vzhledem k tomu, že to má na víc místech a ještě spíš z boku to bude asi plíseň. Ale vycházím čistě z toho, že teplo by šlo na záda nebo na břicho...Ale asi by bylo lepší zajít s tím k veterináři...

4.3.2012 15:50
martinamstaf

XXX.XXX.237.146

Díky.Samozřejmě,že s ním půjdu k veterináři.Jen jsem chtěl aspoň něco vědět dopředu.I já si myslím,že je to plíseň.

4.3.2012 16:02
lacerta7

XXX.XXX.183.44

Aspoň podle umístění to tak vypadá...hlavně jděte k někomu, kdo dělá plazy...

4.3.2012 16:40
martinamstaf

XXX.XXX.237.146

No tak to nevím,tady u nás(Most) si nejsem jistý.

4.3.2012 16:47
lacerta7

XXX.XXX.183.44

Nezkušený veterinář může napáchat víc škody než užitku... zkuste se podívat na: http://www.leguanzeleny.cz/Veteriny.htm

4.3.2012 16:59
list

XXX.XXX.181.50

lacerta7 napsal(a):
Nezkušený veterinář může napáchat víc škody než užitku... zkuste se podívat na: http://www.leguanzeleny.cz/Veteriny.htm

Podle fotek bych taky řekl, že by to mohla být mykóza. Takže nejlepší bude zajít k veterináři.

Zkušenýho v okolí neznám, koho bych mohl doporučit (když neví, nedělá machra) je Dr. Štrupl v Lounech, určitě ne k tomu šarlatánovi v Žatci!!! Ten mě připravil o hada, Štrupl mi jinýho zachránil.

4.3.2012 18:55
martinamstaf

XXX.XXX.237.146

Máme v Mostě 2 veteriny,tedy o 2 vím.Jedna stojí za h...o,ale ta druhá ujde.Zkusím to tam.Vím,že injekce by neměla píchat do nohou,tak jsem zvědav.Stejně si mylím,že vyfasujem mastičku,jestli je to ta mikoza.10.3. jedu do Prahy tera burzu,mám premiéru,tak mám dotaz.Je asi normální,že chovatelé tam prodávají ZDRAVÁ zvířata.Myslím bez plísní,nepoznám to.Tedy počáteční plíseň.Chci si pořídit Felsumky,buď Grandisky,nebo Nigristiati.Byla jsi tam Lacerto7???

4.3.2012 19:07
lukijasek

XXX.XXX.181.122

No na burzu jezdim docela pravidelne a nikdy sem se tam nesetkal stim ze by nekdo prodaval zvirata na kterych by byla plisen a myslim si ze vetsina prodejcu by si to snad ani netroufla tam neco takoveho prodavat.Jinak na lega se muzes zeptat tady nejlepsi je tam asi Lab-86

4.3.2012 19:40
list

XXX.XXX.181.50

martinamstaf napsal(a):
Máme v Mostě 2 veteriny,tedy o 2 vím.Jedna stojí za h...o,ale ta druhá ujde.Zkusím to tam.Vím,že injekce by neměla píchat do nohou,tak jsem zvědav.Stejně si mylím,že vyfasujem mastičku,jestli je to ta mikoza.10.3. jedu do Prahy tera burzu,mám premiéru,tak mám dotaz.Je asi normální,že chovatelé tam prodávají ZDRAVÁ zvířata.Myslím bez plísní,nepoznám to.Tedy počáteční plíseň.Chci si pořídit Felsumky,buď Grandisky,nebo Nigristiati.Byla jsi tam Lacerto7???

Injekční aplikace má být prováděna v přední polovině těla plaza (hadi - hřbetní svaly, želvy - hrudní svaly a ještěři - svaly hrudních končetin), takže při opakované aplikaci se střídají levá a pravá přední.

4.3.2012 20:35
lacerta7

XXX.XXX.209.210

Chodím pravidelně - ale i tam to chce dávat bacha - občas se tam vyskytne nějaké horší zvíře (ale většinou import), odchovy bývají ok, nicméně je stejně dobrý si důkladně prohlídnout, co člověk kupuje... Ale felzumy jsem nesledovala, řekla bych, že ty budou dobrý...

Pravděpodobně dostanete nějakou mast... Asi bych nenechávala kočkopejskaře dávat cokoliv jiného, ale to je jen moje blbá zkušenost. Každopádně to bude běh na dlouhou trať - přeléčení mykóz trvá docela dlouho...

4.3.2012 23:35
martinamstaf

XXX.XXX.237.146

list napsal(a):
Injekční aplikace má být prováděna v přední polovině těla plaza (hadi - hřbetní svaly, želvy - hrudní svaly a ještěři - svaly hrudních končetin), takže při opakované aplikaci se střídají levá a pravá přední.

Díky.Takže jesli to píchne jinam,tak jí nakopnu a beru roha i s legošem:-)

4.3.2012 23:37
martinamstaf

XXX.XXX.237.146

lacerta7 napsal(a):
Chodím pravidelně - ale i tam to chce dávat bacha - občas se tam vyskytne nějaké horší zvíře (ale většinou import), odchovy bývají ok, nicméně je stejně dobrý si důkladně prohlídnout, co člověk kupuje... Ale felzumy jsem nesledovala, řekla bych, že ty budou dobrý...

Pravděpodobně dostanete nějakou mast... Asi bych nenechávala kočkopejskaře dávat cokoliv jiného, ale to je jen moje blbá zkušenost. Každopádně to bude běh na dlouhou trať - přeléčení mykóz trvá docela dlouho...

Mikozu znám,mám jí na pravé nozesmajlík.Budu mít sebou posilu,snad vyberem nějaké fešáky.:-)

5.3.2012 06:24
list

XXX.XXX.181.50

martinamstaf napsal(a):
Díky.Takže jesli to píchne jinam,tak jí nakopnu a beru roha i s legošem:-)

No, já bych spíš volil, jestli to bude chtít píchnout jinam:-))

Přidejte reakci

Přidat smajlík