Bob182

XXX.XXX.1.163
Zdravím. Mame krajtu cca 14 dnu, ale poslednich 5 dni jenom spis, cekal jsem i do pul 4 do rana ale nevylezl jen koukal z diry ve skale ale nevylezl. Nedeje se s nim neco?? :-O je fakt ze se asi bude svlekat, protoze zacina mit trosku zakele oci a je cely do sediva....nebo si to jen namlouvam :(( Predem dekuji. Jsem zacatecnik takze bych o nej nerad prisel.
krajta královská není zrovna "akční" had. Pokud je zakalená, tak se bude svlékat. To je doba, kdy je had nejzranitelnější, a proto příliš nevylézá z úkrytu a může být i agresivnější než obvykle. Moje krajty zůstávají v úkrytu neustále, občas jen vykouknou a opravdu vylézají jen, když by si dali nějakou sváču. Takže pokud nejsou vyhublé tak bych ještě chvíli počkal.
Bob182

XXX.XXX.1.163
dekuju moc...on byl naprosto v poho kdyz sem ho vyndal (mel jsem o nej strach) porad spal a pak zalezl...jinak on byl docela aktivni jeste pred touhle pauzou, porad splhal a chtel z terarka ven apod.
Taky to může být tím, že si na terárko zvykl. V novém prostředí jsou vždy aktivnější, po každém čištění nebo změně terárka to prolezou, pak zalezou a hotovo. Jinak krajty královské jsou aktivní spíše za soumraku a v noci. Každá návštěva mi tvrdí, že je to zvíře na prd, když ho ani nevidí
Bob182

XXX.XXX.1.163
to uz jsem taky slysel :D ale on vzdycky v noci vylezal, tak kolem 12-1 h ale tedka proste ne, a to sem cekal do 4 :(( cetl sem ze to svlikani trva az 10 dnu, jestli tohle muzu pocitat do svlekani tak jsem pak v pohode :)
V době svlíkání je hodně důležitá vlhkost. Někdy rosím i 2x denně (jinak 1x). Někdy si i vlezou do misky. Po naprostém zšednutí opět chytí barvu, ale svlíkají se asi až dva dny po tom. Jo, po svlíkání je dobrý ještě chvíli počkat s krmením, až bude opravdu aktivní. Už se mi několikrát stalo, že jsem podával krmení brzy a pak měl doma potkana v obýváku ještě týden
Bob182

XXX.XXX.1.163
Rosime taky nejak 2x az 3x denne, tedy pokud nejsem v praci, to apson jednou. Tak doufam ze to za chvili prejde a bude to v poradku. Dekuji za rady ;) mozna tu zanedlouho budete zase ode me neco cist :))
Bob182

XXX.XXX.1.163
Dekuju moc :)) aspon vim na koho se priste obratit :))
Zdravim. Potreboval bych docela akutne vyresit jeden nesvar :)) tedka jseem se vratil z prace a hadik se uz zacina trit a hlavu ma napul svlecenou, jenze on se tre pouze sve jeskyni (od exoterry) ktera je uplne hladka. Venku ma pekny kus korenu o ktery by se svlekl lepe. Nemam mu tu jeskyni radeji vyndat??
Nic bych nevyndaval, had si najde v teráriu to, co mu vyhovuje. Mám taky jeskyně od exotery a vlastně nic jinýho, krom pár klacků. Oni si vždy poradí. Musí mít dostatečnou vlhkost po celou dobu svlíkání, pak není problém:) Jestli se Vám něco nezdá zkuste narosit a ráno znovu:) Pokud se nezadaří, není problém uvařit heřmánkový čaj, hada v něm pořádně vykoupat a hadříken jemně sejmout starou kůži Samozřejmě tak yten čaj nechat vychladnout
Vše bude OK
Věřím tomu. Taky jsem už zažil situaci, kdy jsem si připravoval čajík pro hada a pak jsem si řekl, do rána času dost a ráno byla krásná svlečkaPři svlíkání je podstatné nezanedbat vlhkost, tzn. rošení. Pak jde stará kůže krásně od nové a had to nakonec dá, i když je svlečka potrhaná:) To je pak informace pro chovatele, příště víc rosit. Ráno hada prohlídněte, jestli bude někde zašedlý (stará kůže je vidět, to poznáte), tak uvařte ten čaj a snažte se hada odmočit
Není to lehké, ale po chvilce máčení to zkuste tu starou kůži jemně setřít a pořát dokola až bude pryč. A pak si pamatujte pro příště, víc rosit
Vše bude OK
devil666

XXX.XXX.224.13
Zkontroluj jestli má svlečené oči. Nejlépe prohlédni svlečku a pokud to nenajdeš tak mrkni na hada..