Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.6.2012 18:02
paleosuchus666

XXX.XXX.83.18

Ahoj,jakého plaza byste doporučili do terária 150x100x230 (D,Š,V)? Ptám se čistě ze zvědavosti..:-)

Mičurin

13.6.2012 19:16
Mičurin

XXX.XXX.234.251

záleží na tom jak máš terárium zařízené
ale velikostně myslím super pro malé a středně velké druhy varanů ale klidně i jako společenské terárium
kde budou želvy,agamy,trnorepové
nebo poukud by se ti do toho chtělo tak klidně velké druhy hroznýšů a krajt
nebo leguáni

dle mého názoru pokud se technicky vše vychytá tak se v tom dá chovat cokoliv

přeji ďobré pořízení
a mnoho zdaru v chovu

13.6.2012 23:34
lauermann

XXX.XXX.190.114

Jestliže je 230cm výška, volil bych stromové druhy varanů.. Prasinus, mcraei, beccari, reisingeri atd..

14.6.2012 18:43
danio007

XXX.XXX.41.122

V takom terarku sa da chovat vela druhov. Ale myslim, ze by bola na mieste otazka kolko by bol clovek ochotny do toho vsetkeho investovat.
Predsa len, stromaky niesu zrovna za babku....

14.6.2012 20:42
mičurin

XXX.XXX.234.251

nebo něčí tchýně to je taky kolikrát vřešťan a zvířátko které by ti nadělilo mnoho lidí zdarma
a bejvák by měla slušnejsmajlík:-))
ne opravdu terárium je dostatečně velké to už ti napsalo několik lidí ale předposlední pisatel má pravdu že stromové druhy jsou dost drahé a záleží jen na tobě kolik chceš investovat
v každém případě by jsem se ale neunahloval i kdyby bylo peněz dostatek a nebyl by jsem pevně rozhodnut o tom co chci a v tom případě navštiv třeba Terárium Praha myslím si že je to dobrá inspirace:-)

15.6.2012 18:51
tupinambis

XXX.XXX.123.210

danio007 napsal(a):
V takom terarku sa da chovat vela druhov. Ale myslim, ze by bola na mieste otazka kolko by bol clovek ochotny do toho vsetkeho investovat.
Predsa len, stromaky niesu zrovna za babku....

:-)asi tak nějak,právě zde připravuji jeden podobný projekt.Zatím světla+potřebné zařízení,rosení(auto)topení,filtr bazén,spínačky=cca.20000smajlík.Terko budu dělat sám sklo mám a stejně to celkově bude asi parádní řachasmajlík.Píši to protože neznám jak ho máš zařízené ,ale v každém případě stromáci nejsou zrovna jednoduší chovanci mají své nároky které (začátečníkům)moc neodpouštějí.Jinak přeji hodně štěstí a štastnou roku při výběru všem zájemcům o tyto úžasné VARANY:-)

15.6.2012 20:35
mičurin

XXX.XXX.234.251

tak pokud mohu ke stavbě takto velkého terária e teré se chystáš ze skla
doporučuji určitě šroubovací rám z kovu a do něj umisťovat tabule skla
rozhodně nedoporučuji takto velké terárium jen tak slepovat skrze jeho funkčnost v budoucnu
pokud by jsi chtěl je lépe o tom hodit řeč jinak těch 20000 co jsis jistě delší dobu dával stranou vyhodíš ani nevíš a budeš ještě sklamanej
jen rám odhaduji na 10000kč
a prosklít postačuje 6mm sklo

celé ze skla to budeš potřebovat nejméně 10mm sklo a stavba bude neuměrně složitá a drahá
+ pochybuji o praktičnosti

velká terária ještě doporučuji podezdít

prostě napiš a uvidíme poud budeš mít zájem

15.6.2012 21:17
paleosuchus666

XXX.XXX.83.18

Vřele děkuji za každou odpověď.Stromoví varani mne taky napadli ale neví jestli to bude to pravé ořechové (bojím se že jejich chov nezvladnu)..... smajlíksmajlík

15.6.2012 21:48
tupinambis

XXX.XXX.123.210

mičurin napsal(a):
tak pokud mohu ke stavbě takto velkého terária e teré se chystáš ze skla
doporučuji určitě šroubovací rám z kovu a do něj umisťovat tabule skla
rozhodně nedoporučuji takto velké terárium jen tak slepovat skrze jeho funkčnost v budoucnu
pokud by jsi chtěl je lépe o tom hodit řeč jinak těch 20000 co jsis jistě delší dobu dával stranou vyhodíš ani nevíš a budeš ještě sklamanej
jen rám odhaduji na 10000kč
a prosklít postačuje 6mm sklo

celé ze skla to budeš potřebovat nejméně 10mm sklo a stavba bude neuměrně složitá a drahá
+ pochybuji o praktičnosti

velká terária ještě doporučuji podezdít

prostě napiš a uvidíme poud budeš mít zájem

:-)pokud je to na mněsmajlíkSkla budou v profilech(na nákresu to není rozdělené)spodní část 10 mm-horní 8mm.spodní díl+horní ještě zasazen v laminu(tvoří část nosné konstrukce)dole bude obslužná část(filtry bazen ,topení atd).Otevírání posuv(ocel kolejničky+kuličkový pojezd)k těm sklům takové prostě mám:-)).Jináč dekorace korkové pláty+kmeny,ostatní klasika,dole cca.30cm substrát+živé květiny.Ovšem vše je ve stadiu přípravy, páč celkový rozpočet je neuvěřitelně vysoký včetně páru chovanců.

16.6.2012 11:06
paleosuchus666

XXX.XXX.83.18

Napadli mě také zakrslé formy Python reticulatus..Co myslíte stačilo by adultu takovéto terárium? :)

16.6.2012 11:26
mičurin

XXX.XXX.234.251

myslím že není třeba ani zakrslá forma
když si spomenu co si lidi budujou a objednávají pak tohle je hrad :-)

16.6.2012 11:39
paleosuchus666

XXX.XXX.83.18

No nevím....Na mřížku se mi takové terárium zdá malé i dokonce pro dwarf.Chci aby takoví impozantní hadi měli dostatek prostoru.Je to běh na dlouhou trať..zatím jenom uvažuji co by bylo chovatelné v tomhle teráriu.Potom začnu studovat o daném druhu a podle toho zařídím terárium.Nejvíc by se mi stejně libili ti Varani z komplexu Prasinus potažmo Indicus...Jenže všude se píše o náročnosti těchto varanů ale nikde se nepíše v čem přesně jsou nároční. smajlík:-)

16.6.2012 12:23
mičurin

XXX.XXX.234.251

tak předně to jsou zvířata vyžadující větší péči
terárium by mělo být i od a po z promyšlené předem

už jsem ti napsal jednou navštiv Terárium Praha

za 1 Antonín Hnízdil je přez varany podle mně špička
za 2 získáš inspiraci pro zařízení terária
za 3 100% seženeš od něho i zvířata která budou ve špičkovém stavu

17.6.2012 17:28
lukijasek

XXX.XXX.181.122

Terarium Prahu muzu vrele doporucit skvela zvirata a skvela inspirace na terarka.Sice nevim odkud jste ale navsteva stoji za to.Ja to mam nakych 15min od baraku tak kdybych mohl tak tam chodim kazdy den:o)

Přidejte reakci

Přidat smajlík