Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.9.2012 21:10
lukas_123

XXX.XXX.54.140

Ahoj,potřeboval bych poradit,chci si založit asi 60ti litrové akvárium s rybičkama,dneska jsem začal,všechno jsem měl až na filtr,jaký filtr je nejvodnější do tohoto akvária?Díky za jakoukoliv radu,klidně pošlete i obrázek

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.9.2012 22:01

Tu cenchrii vytáhni před napuštěním vody.

9.9.2012 22:03
lukas_123

XXX.XXX.54.140

:-/ velice vtipný,víš co,jestli se pořád hodláš dělat prdel,tak rači nepiš...

9.9.2012 22:08
danio007

XXX.XXX.146.134

Skor by som povedal, ze ak sa hodlas ku vsetkemu staviat tak ako k tomu cenchriakovy, tak si radsej ziadne zviera nekupuj....
Uz vies aspon ake tam ma teploty? Mas vyrieseny ohrev, vetranie a zerie ti?
Jedno zviera ti kape a uz chces zase nieco ine....

9.9.2012 22:09

A co kdybys ty na chvilinku přešel s tvými dotazy do sekce akvaristika,ať s toho taky něco mají.

9.9.2012 22:32
lukas_123

XXX.XXX.54.140

Sorry,nevšiml jsem si,že je to rozděleny,cenchriák dostane zítra holátko,ne nežral,každej mi radí něco jinyho,tak se v tom už nějak nevyznám...ale dnes bylo vidět,podle jeho aktivity,že mu pookřálo,tak snad bude mít konečně už i hlad...

10.9.2012 22:14
lukas_123

XXX.XXX.54.140

ted jsem mu dal hlátko,živý,nechce ho a uhýbá přčd ním

10.9.2012 22:29

Dejte sem prosím fotku háděte ať je vidět jeho kondice. (jak je tlustý)

10.9.2012 22:43
lukas_123

XXX.XXX.54.140

Nemám ho teď jak vyfotit,ale jakej muže být,když se narodil před 4 týdnama a skoro 2,co ho mám doma nejedl,jako hubenej,že by nebyl ani vidět to není,ale prostě nežere,nevím co s ním,užovka červená,co jí mám už přes rok,tak v pohodě,ale on ne,ne,ne a ne,hold má smůlu...

10.9.2012 22:55

Asi bohužel jo!

11.9.2012 06:22
lukas_123

XXX.XXX.100.247

Tak konečně mužu byt aspoň trochu klidnější,včera jsem mu tam dal cca kolem pul 10 večer holátko,a ráno bylo fuč...bylo vidět,že se najedl,doufám...

11.9.2012 10:56
johnik

XXX.XXX.82.42

Doufáte? Snad na mláděti poznáte , jestli myš pozřel či ne?
A říkat o něm tak má smůlu, mi přijde dost neohrabané a bezcitné , Vám bych milý Pane nesvěřil ani křečka.
To nemůžete pohnout kostrou, a najít ve svém okolí nějakého chovatele, nebo sem přidat aspoň blbou fotku a vyfotit ubikaci a hada?

11.9.2012 12:07
lukas_123

XXX.XXX.100.247

Snědl,nikdo by mu ho z toho boxu nezebral,bylo to vidět to holátko v něm, no měl sem trošku nervy,ted když už vím,že žere tak jsem zase o něco klidnější,ubikaci hada i hada sem fotky dám,ale až po přestěhování do skleněného terária,což mám v plánu udělat dnes,zatím je pořád v tom plastovym boxe jak jsem říkal,sice mám na terárko zámek,ale budu asi muset dát mezi ty skla nějaký karton,nebo to zalepit,mám strach,že mi uteče,přesně tak mi asi po třech měsících utekla korálovka sedlatá :-(,proto s přestěhováním tolik nespěchám...

11.9.2012 19:04
johnik

XXX.XXX.82.42

Měl jste alespoň dodat ihned fotku hada... i BOXU ve kterém byl, na tom také dost záleží smajlík

11.9.2012 20:30

lukas_123 napsal(a):
Snědl,nikdo by mu ho z toho boxu nezebral,bylo to vidět to holátko v něm, no měl sem trošku nervy,ted když už vím,že žere tak jsem zase o něco klidnější,ubikaci hada i hada sem fotky dám,ale až po přestěhování do skleněného terária,což mám v plánu udělat dnes,zatím je pořád v tom plastovym boxe jak jsem říkal,sice mám na terárko zámek,ale budu asi muset dát mezi ty skla nějaký karton,nebo to zalepit,mám strach,že mi uteče,přesně tak mi asi po třech měsících utekla korálovka sedlatá :-(,proto s přestěhováním tolik nespěchám...

Ku..a mezi sklama je max 0,5cm.A to přeháním! I když vlastně bez fotky nevím jaké máte terárium. Pane,Vy jste totální neuměl a já Vám zakazuji chovat cokoliv živého!!! Běžte do lesa na houby (prý rostou :-))) ,ale dávejte prosím pozor na co šlapete a co nenávratně ničíte ,protože pane mám pocit,že jste ......!

11.9.2012 20:44

Napřed jsem byl měkký a chtěl jsem Vám poradit! Teď už vím,že jste ....... a běžte do ...... i s těmi Vašimi ........ dotazy do .......! Chovu zdar,hadilov.

11.9.2012 21:18
lukas_123

XXX.XXX.54.140

Já vám seru na dotazy,cenchriák žere,a než se radit tady s váma,pojedu rač podle sebe,had se najedl a po dalším jídle ho dím do normálního skleňenýho terárka,tak,jak mi řekl ten chovatel od kterýho ho mám,nevím ale zda se mi,že I-fauna je poradna a né cirkus do piče už...jestli si chcete dělat prdel,tak to jste na špatné adrese,mě tohle baví a zajímá,chtěl bych jednou mít svůj zverimex,nebo cokoliv,ale potřebuju rady,co nevím,nebo se je nikde nedočtu,jestli se mi hodláte smát,tak nazdar,najdu si to jinde..

11.9.2012 21:41
danio007

XXX.XXX.244.121

Si na hlavu? POvedal by som, ze ano.
Ak sa ta do pi.e opytam 4x ake tam ams teploty, ci toho hada nevaris a niesi schopny na to odpovedat, co kurna cakas?
Tebe tak velke hovno do ruky a nie zverimex.....

11.9.2012 22:42

Vyměním mrtvou cenchrii za akvárium,jakékoliv (když nebudou ryby žrát,mají smůlu). P.S. Jakékoliv informace u mne ve ZVERIMEXU.

11.9.2012 22:45

u "Zabijáka bezcitného".

12.9.2012 06:43
lukas_123

XXX.XXX.100.247

Ste fakt nenormální,na to už neni co říct,ještě že už začal žrat sám,aspoň se už tady nemusím na nic ptat!

12.9.2012 08:20
lacerta7

XXX.XXX.124.63

To vysvětluje kvalitu zverimexů smajlík

12.9.2012 08:53
lukas_123

XXX.XXX.100.247

Co?

12.9.2012 13:57
johnik

XXX.XXX.82.42

Tobě bych nesvěřil ani chyceného hlemýždě ..:) Natož jiné zvíře.. Zvířata u tebe musejí být chudinky, které trpí už jen podle tvého dětského vyjadřování ..
Přeji hodně zdaru v zabíjení zvířat v Tvém Zveráči ..:)

12.9.2012 14:04
lukas_123

XXX.XXX.100.247

Vubec neviš....všechny mají to co potřebují,akorád mě zneroznilo,že malej cenchriák nežral,kldině se podíven ma muj facebook Lukáš Kyselý(fotka je tam takovy šedy oko)a podívej se do složek se zvířatama a taky do složky terária a pak mi něco řikej!!!!!myslím si,že se zas tak zle nemají,se přesvědč sám a pak mi teprve mužeš říct,co si myslíš!OK

12.9.2012 14:18
halapremek

XXX.XXX.49.54

lukas_123 napsal(a):
Vubec neviš....všechny mají to co potřebují,akorád mě zneroznilo,že malej cenchriák nežral,kldině se podíven ma muj facebook Lukáš Kyselý(fotka je tam takovy šedy oko)a podívej se do složek se zvířatama a taky do složky terária a pak mi něco řikej!!!!!myslím si,že se zas tak zle nemají,se přesvědč sám a pak mi teprve mužeš říct,co si myslíš!OK

No vzhledem k Tvým příspěvkům a výrokům jako např. "stejně umře, cpát ho nebudu, to neumím", nebo "má smůlu" atd., navíc při absenci sebemenších vědomostí o chovu, se nediv. Asi jsi měl v něčem pravdu - ano, asi má smůlu....

12.9.2012 15:25
lukas_123

XXX.XXX.54.140

No vidiš a už začal žrát sám od sebe...

12.9.2012 18:45
johnik

XXX.XXX.82.42

Chudák radši začal žrát, protože pochopil , že majitel je absolutně k ničemu...
Lukas : neříkám že každý z chovatelů co tu píšou, se narodili a uměli např: hada násilně nakrmit sami od sebe, ale byli schopný zajít někam, kde jim to názorně ukázali a naučili jej tak .. Je to o tom, nesedět jen doma na zadku, ale mít taky trochu snahy.. :)

12.9.2012 20:37
lukas_123

XXX.XXX.54.140

všk á mám kam jít,kámoš z vdlejší dědiny je taky terarista,ale velkejod toho samýho chovatele co já si bral 3 mláďata psohlavce a taky krmil některý násilně,a to má ještě párek zmijí a asi dvě nebo tři užovky...

13.9.2012 11:57
lucjana

XXX.XXX.121.99

A to ti ten VELKý kamarád a terarista nemohl pomoct? Popřípadě ukázat násilné krmení??? Pokud se nemýlim psal si, že nemáš kam jít pro radu......otřesný, chudáčci zvířátka....
Hlavně nezapoměň za pár dní vytvořit další vlákno, třeba chci si pořídít vakoveverku a mám oplný tera po korálovce - můžu ji tam nacpat???:-DDDDD

13.9.2012 14:32
efulin1

XXX.XXX.36.111

Dobrý den.

My tady všichni děláme pro svá zvířata všechno, co je možné. A když se to někomu za začátku nedaří, tak vzpomínáme na své vlastní začátky a snažíme se pomoci. Je ale nutné, aby se dotazující také snažil a nehledal v každé otázce ze strany zkušenějšího podraz. Naopak, je nezbytné, aby spolupracoval a tím vlastně i dokázal, že si zaslouží mít v rukou osud nějakého živého tvora.

Četla jsem si obě vlákna velmi pozorně a mám takový dojem, že se musíte nejdříve naučit naslouchat a vnímat, co vám kdo říká. Nevím, kolik vám je let, a tak mne mrzí, pokud to píšu člověku staršímu, než jsem já sama. Je to však, bohužel, poměrně častý jev. Jak jsem již zmínila výše. Když se vás někdo na něco zeptá, neznamená to, že vás napadá. Chce vám pomoci a není telepat, tak mu musíte do detailu odpovědět. Myslí to s vámi (a především vaším zvířetem) dobře.

Držím pěsti, ať se cenchrii daří a ať roste a vzkvétá. Myslím, že nebudu mluvit jen za sebe, když napíšu, ať se klidně na ifauně v budoucnu pochlubíte, že had prospívá (třeba fotkou zvířete v ideálním teráriu, které mu jistě zajistíte).

S pozdravy
E.

14.9.2012 06:12
lukas_123

XXX.XXX.100.247

Dobrý den :- ),přečetl jsem si váš vzkaz,to je aspoň fér jednání,je mi 22 a jsem z olomouce,jako každý chovatel i já jsem chtěl pro cenchriáka to nejlepší,proto mě hodně rozohdilo,že nechtěl příjmat potravu,násilné rozkrmování neumím,musel bych ho zavést ke kamarádovi,aby ho nakrmil on,já i kdybych to uměl,tak bych měl strach,že hadovi ublížím,jinak ho mám ted v plastovým boxu na pavouky,ale hned jakmile příjme další holátko,tak ho přestěhuji do skleněního terária,které má 60x40x40,to mu zase na nějakou dobu vystačí,potom už pro něj mám nachystáno velké terárium z osb,vlastně je to trojterárium,je sice fakt,že ještě sem tam vyjede a snaží se kousnout,je malý má 6 týdnů,ale včera jsem si ho vzal na ruky,a byl naprosto klidný,ani se o kousnutí nepokusil...doufám,že to tak půjdee i dál,i vám hodně štěstí ve vašem chovu,a co vlastně doma chováte? L

14.9.2012 06:40
lukas_123

XXX.XXX.100.247

Tady je moje trojterárium,ale ještě není z daleka hotové,mám na to dost času,tam bude stejně cenchriák až v dospělosti...

14.9.2012 10:57
efulin1

XXX.XXX.36.111

To terárium vypadá dobře. :) Určitě bych se nebála šestitýdenního hada do terária přemístit (samosebou poté, co jej vybavíte vším potřebným). Určitě se vám v tom větším prostoru, který je jistě dobře větraný,budou lépe udržovat správné mikroklimatické podmínky. V boxu to jde fakticky hůře. Navíc mladý se bude častěji svlékat a k tomu box není ideální, pokud si nejse 100% jistý, že má vše, co potřebuje. Na to, že přestal kousat, si dejte pozor. Náhlé změny v chování, jedno jakým směrem, mohou být občas signálem, že je něco špatně.
A co chovám já? V tuto chvíli toho mnoho není, ale mám doma například trnorepy (U. acanthinura). Co se hadů týká, ve vlastním držení jsem měla hlavně běžnější druhy, které jsem získala od lidí, kteří si jejich chov rozmysleli. Např. zrovinka cenchrie jsem měla v kroužku, který jsem před pár lety vedla. Jsou to moc pěkná zvířata, jenom nechápu, kdo ten druh zvolil do kroužku, kde se o ně mají starat děti. Většina jedinců byla kousavá a bylo vidět, že zbytečná manipulace jim radost nedělá.

14.9.2012 11:21
lukas_123

XXX.XXX.54.140

možná to byla zrovna náhoda,že mě nekousl,asi to bylo tím,že byl najezený,nevím,ale jinak ho asi dnes už do většího přemýstím...v boxu už se jednou svlékal,ale v teráriu mu to půjde určitě líp,jojo jsou to pěkní hadi,taky se mi dost zalíbily když jsem u toho chovatele byl pro korálovku,ta mi zdrhla,špatně jsem zajistil terárium,no jinak mám doma teď 6 sklýpkanů,štíra,šváby madagaskarský,potom malý na krmení,užovku červenou,cenchrii a zřizuji si 60litrové akvárium :-) jestli chcete podívejte se na můj facebook,mám tam nick Lukáš Kyselý( profilová fotka je taové šedé oko) a tam ve složkách mám všechny zvířata,hlavně složka terária je si myslím pěkna :-)...

18.9.2012 08:22
lukas_123

XXX.XXX.100.247

Tak cenchriák je v pohodě,přímul holátko,a včera když jsem si ho vyndal z boxu,že mu vyměním ubrousky,tak se nechal naprosto klidně vzít na ruku,co nevidět půjde do skleněnýho terária,hned jak seženu nějaké svícení...

18.9.2012 20:03
efulin1

XXX.XXX.167.51

Skvělé. :-) Vida, nakonec jste to oba zvládli.

19.9.2012 05:35
lukas_123

XXX.XXX.100.247

Jojo,zvládly jsme to,teda doufám...:-)

19.9.2012 12:04
lukas_123

XXX.XXX.100.247

Ještě se chci zeptat,jak silná žárovka je nejvodnější do jeho terária?

19.9.2012 20:20
johnik

XXX.XXX.82.42

Kupte a odzkoušejte změřením teplot než hada do ubikace vložíte..
Takhle vám nikdo přesně neporadí

20.9.2012 15:01
lukas_123

XXX.XXX.54.140

Jojo skusim to

3.10.2012 23:11

Dobrý večer pane Lukaši 123.Tak jsem četl vaši inzerci o prodeji hroznýšovce duhového.Ptám se proč a proč píšete v inzerátu to co píšete když víme oba dva,že to není pravda. Když už tak kurňa pěkně žere,tak bych ho neprodával.Vždyť co jsem tu četl,tak jste se na něho dlouho těšil.smajlík

4.10.2012 07:24
Ivo.Hanzlik

XXX.XXX.186.66

Myslím že nemá cenu tady u tohoto "člověka" přidávat nějaké komentáře..doma by chtěl milion zvířat a ani jedno nevydrží měsíc. Než aby si toho hodně přečetl a nebo navštívil chovatele co mu poradí (kolikrát stačí jen poslouchat!!) Stejně si udělá, co uzná sám za vhodné. Viz E. cenchria, P. regius a nakonec nějaká chudera Rohatkasmajlík
Ale aspoň tu na iFauně není nuda, žesmajlík
Když už ten Cenchriák žere a žije, nechcete se věnovat jen mu?

4.10.2012 20:00
lucjana

XXX.XXX.121.99

Jenže on ten hroznýšovec asi nikdy nežral a dál nežere, někdo tady pěkně lhal.....smajlík
Nuda tady teda není:-)
A Lukasi tobě bych nesvěříla ani plyšovýho hada a už si prosím nic nekupuj!!!!! Žádnou rohatku!!!!:-(

5.10.2012 00:13
raddei

XXX.XXX.149.169

Podle toho co jsem koukal na fotku toho OSB,tak to bude o chovu v pokojoví teplotě.To cenchrie zrovna neuvítá.
Je to jen můj odhad podle těch krabiček na terárku,ale šířka 40cm nebude ideál pro žádného Epicratese.7 týdení cenchrii bych nechal v plastu dokud nepovyroste,nebo dopadne jak ta triangula.Pro lepší svlek stačí kousek mechu a kůra(mech od zákalu kůra při odkalení).Pokud se prodá tak tim líp pro ní.
Rohatky nechat v klidu žít,jestli toužíš po žábě tak to zkombinuj s akvárkem a pořid si Drápatky.Ty snad přežijou.
Jediný co mě uklidnuje,že jsi z moravy a nestane se že by jsi odemně bral nějaký zvíře.
Těm 22 letů se taky nechce věřit.I když vojna by ti asi pomohla dospět.

Díky všem zůčastněným za trochu pobavenísmajlík mimo autora smajlík

5.10.2012 12:27
rayman

XXX.XXX.105.53

raddei napsal(a):
Podle toho co jsem koukal na fotku toho OSB,tak to bude o chovu v pokojoví teplotě.To cenchrie zrovna neuvítá.
Je to jen můj odhad podle těch krabiček na terárku,ale šířka 40cm nebude ideál pro žádného Epicratese.7 týdení cenchrii bych nechal v plastu dokud nepovyroste,nebo dopadne jak ta triangula.Pro lepší svlek stačí kousek mechu a kůra(mech od zákalu kůra při odkalení).Pokud se prodá tak tim líp pro ní.
Rohatky nechat v klidu žít,jestli toužíš po žábě tak to zkombinuj s akvárkem a pořid si Drápatky.Ty snad přežijou.
Jediný co mě uklidnuje,že jsi z moravy a nestane se že by jsi odemně bral nějaký zvíře.

Když už jsme u toho, tak teď nevím proč to lukáš dělá, ale ani to terárium není jeho, prodával ho jistý pan Vanďura, a prodával ho už kompletňě vybavené, i otapetované, tohle byla jen fotka jak pokračuje se stavbou. :) Takže tady lukáš si z nás dělá jistě jen šoufky.

5.10.2012 21:45

raddei napsal(a):

"Pokud se prodá tak tím líp pro ní." Problém je v tom,že je nabízena začínající chovatelce.

5.10.2012 22:47
raddei

XXX.XXX.149.169

Pokud nebude takoví vejce,tak by to až takovej problém bejt nemusel.Podle mě ta nežravost nebude přirozená,ale o podmínkách chovu.
V nejhoršim případě tu ta cenchrie bude ještě v jednom vlákně a chovatelka snad bude schopná se domluvit s někým kdo jí naučí cpát hádata.

5.10.2012 22:51

:-)

6.10.2012 14:17
lukas_123

XXX.XXX.54.140

No tak cenchriák už žral,kam by to holátko z toho plastovyho boxu asi uteklo nevíte?Jo a jinak to terárium není kupované,ale dělané doma,dělaly jsme to s kamošem u něj a pak převezly ke mě,takže si tady z nikoho srandu nedělám!!!!

6.10.2012 14:28
danio007

XXX.XXX.244.121

A mn beha po kuchni T-rex.
To, ze som to napisal, neznamena ze sa to dejesmajlík

7.10.2012 14:07
lukas_123

XXX.XXX.54.140

smajlíkNo jo,ale já narozdíl od vás si nevymýšlím a nedělám si z druhých lidí srandu!...

7.10.2012 15:26
danio007

XXX.XXX.244.121

lukas_123 napsal(a):
smajlíkNo jo,ale já narozdíl od vás si nevymýšlím a nedělám si z druhých lidí srandu!...

No, ked tak citam tvoje prispevky, tak by som to 2x nepovedal. Rovnako ako vlakna ktore si zalozil.....
A srandu? Tu to clovek robit proste musi, inak ho asi trafi keby to bral vsetko vazne.

7.10.2012 18:10
johnik

XXX.XXX.82.42

Řekl bych , že si z Nás děláš srandu už jen svým vyjadřováním, a svým přístupem k zvířatům, které chceš tak usilovně chovat .
Pokud jsi ani do teď nebyl schopen s cenchriákem dojít za nějakým chovatelem, aby se na něho aspoň podíval, a ukázal okolí podmínky chovu zvířete tak tvrdím že si srandu děláš, protože takhle pardon za urážku neschopného člověka jsem ještě neviděl...Když se chci věnovat teraristice, tak to není jako koupit si počítač, a když s tím něco je vydrží to dlouho než přijde opravář..Musíš mít trochu respectu ke zvířeti a dělat pro něj první poslední.. a ne tvůj styl.. Má smůlu buď a nebo..
J.Ö:-(

Přidejte reakci

Přidat smajlík