Mám dvě malé holky 8 a 6 let. Zhlédly se v terarijních zvířatech, hlavně se jim líbí různí ještěři a ještěrky. Jelikož o tom nic nevím, poraďte mi nebo mi odkažte na nějakou literaturu. Případně bych s nimi rád navštívil nějakého chovatele na Pardubicku. Předem všem děkuji a přeji hodně zdaru a zdravých zviřátek.
Dobrý den.
Je skvělé, že se takto ptáte. Asi bych vám doporučila holčiny zapsat do zájmového kroužku. Tak začíná hodně dětí. Dostanou tam totiž základy a také budou u zdroje rad. Já sama jsem takto vedla teraristické kroužky a rodiče za mnou chodili, že děti chtějí zvíře mít také doma a že by jim to chtěli splnit. A když jsem věděla, že dítě má zájem, tak jsem jim byla velmi ochotná pomoci, vše vysvětlit a třeba i zprostředkovat nákup vybavení či zvířat samotných.
Mimochodem, vyrostla jsem v Pardubicích. :-) A tam jsou také možnosti ... zrovna teď jsou zápisy do kroužků aktuální, třeba v DDM Delta a DDM Alfa. A možná i jiné. Nemám s nimi ale zkušenost, už řadu let funguji v Praze, takže neznám jejich kvalitu. Sama jsem na ZŠ do jednoho kroužku v Pardubicích chodila. A vzpomínám na to moc ráda. :-)
E.
Dobrý den,
jak píše efulin nademnou nejlepší by byl dát děti do terarijního kroužku, dozvědí se tam toho dost, ostatní jim pomůžou a poznají nové kamarády/ky se stejným zájmem :-)
Psal jste, že byste se chtěl něco dozvědět, mohu vám doporučit internetové forum: http://terarka.net/
najdete tam mnoho článků o tom jak co a kde chovat, případně můžete pročíst diskuze a budete vědět jak řešit nějaké základní záležitosti a problémy. :-)
Jestli děti zajímají ještěři a ještěrky, do začátku mohu vřele doporučit Gekončíky noční (Eublepharis Macularius) jsou to nenároční ještěři vhodní na začátky, sám jsem s nimi začínal. Navíc nepotřebují žádné UVB takže stačí akorát výhřevná žárovka, terárium, dostatečné množství úkrytů a hmyz :-)