Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.7.2006 14:41

Asi někdo namítne, že to sem nepatří, ale já myslím, že pro některé znás je to příjemný doplněk (spestření) našeho společného jako je teraristika.
A tak bych rád tímo ostaní se stejnou vášní k těmto rostlinám požádal o své zkušenosti rady při pěstění atd. Já osobně hned jak nafotím tak přidám i foto.

26.7.2006 15:49

luma napsal(a):
Asi někdo namítne, že to sem nepatří, ale já myslím, že pro některé znás je to příjemný doplněk (spestření) našeho společného jako je teraristika.
A tak bych rád tímo ostaní se stejnou vášní k těmto rostlinám požádal o své zkušenosti rady při pěstění atd. Já osobně hned jak nafotím tak přidám i foto.

To sem fakt nepatrí. Ibaže by tie kvetiny boli vhodným doplnkom potravy napr.korytnačiek. Možno by chutili aj krabom. Dobrú chuť.

26.7.2006 17:05

lars napsal(a):
To sem fakt nepatrí. Ibaže by tie kvetiny boli vhodným doplnkom potravy napr.korytnačiek. Možno by chutili aj krabom. Dobrú chuť.

Jsem pro, rád se poučím. Chtěl bych je taky zkusit dát do terárka. Zatím tam mám pouze bromelie a jiné kytky. Je to dobrý nápad.

27.7.2006 18:08

ivos b napsal(a):
Jsem pro, rád se poučím. Chtěl bych je taky zkusit dát do terárka. Zatím tam mám pouze bromelie a jiné kytky. Je to dobrý nápad.

Phalaenopsis

28.7.2006 11:40

luma napsal(a):
Phalaenopsis

No kazdopadne to chce nejakej vetrak mozna nejlip dva,aby to vetralo,jinak sou hned pryc,hodne svetla a taky hnojivo.Me se zda lepsi dat dovnitr Scindapsus u ktereho se nemusim bat kdyz mi ho zvirata znici a ktery kdyz uz to v terarku snasi spatne proste vyndam a dam ho vzpamatovat.Orchidee tohle prenaseni moc radi nemaji,sou to sice krasny kytky,ale do terarek bych je nedaval,prave kvuli tomu ze by se trapili.

28.7.2006 14:17

zip napsal(a):
No kazdopadne to chce nejakej vetrak mozna nejlip dva,aby to vetralo,jinak sou hned pryc,hodne svetla a taky hnojivo.Me se zda lepsi dat dovnitr Scindapsus u ktereho se nemusim bat kdyz mi ho zvirata znici a ktery kdyz uz to v terarku snasi spatne proste vyndam a dam ho vzpamatovat.Orchidee tohle prenaseni moc radi nemaji,sou to sice krasny kytky,ale do terarek bych je nedaval,prave kvuli tomu ze by se trapili.

Ahoj Zipe. Nepsal jsem tady o tom, používat orchideje do terária i když při vhodném výběru by to jistě nebyl takový problém. Např. Macodes petola nádherná kytka by se jistě hodila do terárií k Dendrobatkám.
Mám ale namysli pěstění orchiejí jako vedlejší doplněk pro radost. Né málo teraristů má někde v koutku několik sukulentů, jiný zase bonsaje a já a věřím, že ne sám orchideje.
Při vzájemných návštěvách si potom po zhlédnutí chovanců zkouknem také květenu a popřípadě navzájem něco vyměníme. Sbírka se pak nám všem pěkně rozrůstá.

29.7.2006 14:58

luma napsal(a):
Ahoj Zipe. Nepsal jsem tady o tom, používat orchideje do terária i když při vhodném výběru by to jistě nebyl takový problém. Např. Macodes petola nádherná kytka by se jistě hodila do terárií k Dendrobatkám.
Mám ale namysli pěstění orchiejí jako vedlejší doplněk pro radost. Né málo teraristů má někde v koutku několik sukulentů, jiný zase bonsaje a já a věřím, že ne sám orchideje.
Při vzájemných návštěvách si potom po zhlédnutí chovanců zkouknem také květenu a popřípadě navzájem něco vyměníme. Sbírka se pak nám všem pěkně rozrůstá.

Ahoj! Máš úplnou pravdu :) taky mám koutek kde pěstuju sukulenty... z orchidejí mám zatím respekt, snad časem

30.7.2006 19:31

bobrik napsal(a):
Ahoj! Máš úplnou pravdu :) taky mám koutek kde pěstuju sukulenty... z orchidejí mám zatím respekt, snad časem

Phalaenopsis

2.8.2006 12:18

luma napsal(a):
Phalaenopsis

Taky něco: Stanhopea tigrina

4.8.2006 17:52

ccerdo napsal(a):
Taky něco: Stanhopea tigrina

Phalaenopsis

7.8.2006 22:08

luma napsal(a):

Dobrej nápad, taky pěstuju orchideje a tilandsie,sukulenty,kaktusy.Něco bych měl na výměnu,přidám foto.Beri.

letosnake

7.8.2006 23:22
letosnake

berberis napsal(a):
Dobrej nápad, taky pěstuju orchideje a tilandsie,sukulenty,kaktusy.Něco bych měl na výměnu,přidám foto.Beri.

No nevim jestli "Orchideje" jsou zrovna nejvhodnějším tématem k teraristice...To je jako kdybych tady založil téma o afrických domorodcích...

8.8.2006 11:29

letosnake napsal(a):
No nevim jestli "Orchideje" jsou zrovna nejvhodnějším tématem k teraristice...To je jako kdybych tady založil téma o afrických domorodcích...

Jsou zde prostě tací, co ve svých teráriích máme i rostliny, potažmo orchideje. Pokud to nedokážeš zkousnout tak sem nelez, lepší radu pro Tebe těžko budu mít.

8.8.2006 12:21

tillan napsal(a):
Jsou zde prostě tací, co ve svých teráriích máme i rostliny, potažmo orchideje. Pokud to nedokážeš zkousnout tak sem nelez, lepší radu pro Tebe těžko budu mít.

já si myslím že třeba ke kudlankám je to hezká dekorace. Tak to k teraristice hlavně patří. A zadavatel tématu hledal lidi kteří dělají tera i orchydeje tak nevím kde jinde by je měl hledat než na tera diskusi

9.8.2006 14:26

luma napsal(a):

Můj příspěvek

15.8.2006 19:34

chovatel napsal(a):
Můj příspěvek

Orchideje v terárku jsou nádherná věc, zvláště pro ty, u kohu se zájmy bijou a prolínají. Není nic krásnějšího, než dendrobatky na rozkvetlém "Faleňáku". Časem zjistíš, co ti v tom dobře poroste. Je třeba zkoušet a začínat u běžných druhů. V dnešní době, době orchidejových hybridů a mutantů je toho hodně. Dej však pozor, pokud se ti bude s pěstováním květin dařit, ať nepřeběhneš tak jako já. Mě osobně, by samotný chovanec v teráriu neuspokojil, chce to k tomu mít i něco navíc.
Stáňa.

31.8.2006 17:50

stana napsal(a):
Orchideje v terárku jsou nádherná věc, zvláště pro ty, u kohu se zájmy bijou a prolínají. Není nic krásnějšího, než dendrobatky na rozkvetlém "Faleňáku". Časem zjistíš, co ti v tom dobře poroste. Je třeba zkoušet a začínat u běžných druhů. V dnešní době, době orchidejových hybridů a mutantů je toho hodně. Dej však pozor, pokud se ti bude s pěstováním květin dařit, ať nepřeběhneš tak jako já. Mě osobně, by samotný chovanec v teráriu neuspokojil, chce to k tomu mít i něco navíc.
Stáňa.

Dendrobium lichenastrum - pokvete

1.9.2006 13:00

luma napsal(a):
Dendrobium lichenastrum - pokvete

Neofineta falcata

1.9.2006 19:47

luma napsal(a):
Neofineta falcata

Zygopetalum sp

2.9.2006 10:29

luma napsal(a):
Zygopetalum sp

Phalaneopsis

3.9.2006 13:07

nadja napsal(a):
Phalaneopsis

Dendrobium linguiforme

5.9.2006 14:40

luma napsal(a):
Dendrobium linguiforme

Coelogyne fimbriata (Vietnam)

5.9.2006 18:40

luma napsal(a):
Coelogyne fimbriata (Vietnam)

Cirrhopetallum rotschildianum (Indie)

5.9.2006 18:49

luma napsal(a):
Cirrhopetallum rotschildianum (Indie)

Vanila planifolia

5.9.2006 19:05

luma napsal(a):
Vanila planifolia

Macodes petola

7.9.2006 07:55

luma napsal(a):
Macodes petola

Koukám, že Luma je fajnšmekr, tak taky něco z mé zahrádky

7.9.2006 18:26

ccerdo napsal(a):
Koukám, že Luma je fajnšmekr, tak taky něco z mé zahrádky

Ahoj. Můj miniskleníček v panelovém domě bude bohužel muset postačit.
Leda bych vyhrál sportku koupil domek a věnoval se tomu co mě zajímá a těší. Dík za foto.

7.9.2006 18:34

luma napsal(a):
Ahoj. Můj miniskleníček v panelovém domě bude bohužel muset postačit.
Leda bych vyhrál sportku koupil domek a věnoval se tomu co mě zajímá a těší. Dík za foto.

Paphilopedilum insigne

7.9.2006 18:36

luma napsal(a):
Paphilopedilum insigne

Paphilopedilum sp

7.9.2006 20:21

luma napsal(a):
Paphilopedilum sp

Také jsem začínal vitrínou, ale touha po domku byla natolik silná, že jsem se do toho pustil a asi po pěti letech jsem si dovolil malý sřevíčnikový skleníček, ale po zdražení plynu jsem si z 570 kusů nechal jen několik pro radost.

7.9.2006 20:22

ccerdo napsal(a):
Také jsem začínal vitrínou, ale touha po domku byla natolik silná, že jsem se do toho pustil a asi po pěti letech jsem si dovolil malý sřevíčnikový skleníček, ale po zdražení plynu jsem si z 570 kusů nechal jen několik pro radost.

a tohle tam rostlo........

7.9.2006 20:22

ccerdo napsal(a):
a tohle tam rostlo........

a.........

7.9.2006 20:23

ccerdo napsal(a):
a.........

a............

7.9.2006 20:24

ccerdo napsal(a):
a............

a..........

8.9.2006 14:53

ccerdo napsal(a):
a..........

Ahoj. Super, předpokládám, že se dáš tedy na něco studeného.
Hned něco přihraji ať nejsem pozadu.

8.9.2006 14:58

luma napsal(a):
Ahoj. Super, předpokládám, že se dáš tedy na něco studeného.
Hned něco přihraji ať nejsem pozadu.

Oncidium sp

8.9.2006 15:00

luma napsal(a):
Oncidium sp

Haemaria discolor

9.9.2006 19:24

luma napsal(a):
Haemaria discolor

Dendrobium nobile var. Intermedium

12.9.2006 16:41

luma napsal(a):
Dendrobium nobile var. Intermedium

Dendrobium phalaenopsis

13.9.2006 11:51

luma napsal(a):
Dendrobium phalaenopsis

Dendrobium chrysotoxum

16.9.2006 19:00

luma napsal(a):
Dendrobium chrysotoxum

Dendrobium kingianum

17.9.2006 13:22

luma napsal(a):
Dendrobium kingianum

Phalaenopsis sp

19.9.2006 12:29

luma napsal(a):
Phalaenopsis sp

Cattlea intermedia var. Aqinii

21.9.2006 18:30

luma napsal(a):
Cattlea intermedia var. Aqinii

Konečně vidím,co jsi tam nasázel. Doufám, že se jim tam bude dařit a něco zbyde i pro mě na výměnu.

21.9.2006 19:58

tillan napsal(a):

Souhlasím. Také fušuji do kaktusů a i jiných kytek, a proč si něco nepřečíst i tady. Rozhodně plodnější, než časté hádky nebo diskuse ve stylu "pošlete mi sem fotky".
Obrázky orchidejí samozřejmě super, bohužel na to mi již čas nezbývá, i kdybych se rozkrájel.

21.9.2006 22:21

tom czech napsal(a):
Konečně vidím,co jsi tam nasázel. Doufám, že se jim tam bude dařit a něco zbyde i pro mě na výměnu.

Dendrobium sp
Ahoj Tome.
Pro lidi jako jsi Ty se vždy něco najde.

22.9.2006 14:10

luma napsal(a):
Dendrobium sp
Ahoj Tome.
Pro lidi jako jsi Ty se vždy něco najde.

Phalaenopsis sp

22.9.2006 14:11

luma napsal(a):
Phalaenopsis sp

Phalaenopsis sp

22.9.2006 15:44

luma napsal(a):
Phalaenopsis sp

Bulbophyllum sp

22.9.2006 15:45

luma napsal(a):
Bulbophyllum sp

Dendrobium jenkensii

22.9.2006 15:51

luma napsal(a):
Dendrobium jenkensii

Oncidium flexuosum

22.9.2006 15:53

luma napsal(a):
Oncidium flexuosum

Oncidium sp

27.9.2006 08:39

luma napsal(a):
Oncidium sp

Rhynchostylis gigantea (red)

27.9.2006 14:00

luma napsal(a):
Rhynchostylis gigantea (red)

Bulbophyllum baileyi

29.9.2006 16:06

luma napsal(a):
Bulbophyllum baileyi

Včera jsem byl v Německu, podívat se snad do největších skleníků tam vůbec a zároveň si zase nějakou orchidej přivézt. Udělal jsem tam nějaké fotky, pro ukázku jak se to dělá u odborníků. Tak až budou připraveny, předvedu.
Toto je Brassavola nodosa jedna z dalších orchidejí co mám.

30.9.2006 13:43

luma napsal(a):
Včera jsem byl v Německu, podívat se snad do největších skleníků tam vůbec a zároveň si zase nějakou orchidej přivézt. Udělal jsem tam nějaké fotky, pro ukázku jak se to dělá u odborníků. Tak až budou připraveny, předvedu.
Toto je Brassavola nodosa jedna z dalších orchidejí co mám.

Tak tedy něco z Německa

30.9.2006 13:45

luma napsal(a):
Tak tedy něco z Německa

02

30.9.2006 14:20

luma napsal(a):
22

23 - tato orchidej má 2x2cm nádhera

1.10.2006 16:33

luma napsal(a):
23 - tato orchidej má 2x2cm nádhera

A to už je zase u mne doma
Ascocentrum miniatum

2.10.2006 13:57

luma napsal(a):
A to už je zase u mne doma
Ascocentrum miniatum

Co je to za akci v tom Německu a kde to je? To je stále přístupné? Maj tam i bromélie, potažmo tillandsie?

MT

4.10.2006 11:54

tillan napsal(a):
Co je to za akci v tom Německu a kde to je? To je stále přístupné? Maj tam i bromélie, potažmo tillandsie?

MT

Ahoj.
Je to volně přístupné, ale jedná se o 99% jen o orchideje.
Můžeš se mrknout na jejich web. WWW.currlin.com
Toto je Oncidium sp

6.10.2006 17:54

luma napsal(a):
Ahoj.
Je to volně přístupné, ale jedná se o 99% jen o orchideje.
Můžeš se mrknout na jejich web. WWW.currlin.com
Toto je Oncidium sp

Oncidium maliwan

10.10.2006 13:28

luma napsal(a):
Oncidium maliwan

Dendrobium hercoglossum

10.10.2006 13:35

luma napsal(a):
Dendrobium hercoglossum

Prosim o radu. Mam doma orchideu, z ktorej po odkvitnuti vyrastli z korenov dva zelene vyhony. Da sa pomocou tychto vyhonov orchidea rozmnozovat? Ak ano tak ako. Vopred dakujem za rady

12.10.2006 09:43

mirecsk napsal(a):
Prosim o radu. Mam doma orchideu, z ktorej po odkvitnuti vyrastli z korenov dva zelene vyhony. Da sa pomocou tychto vyhonov orchidea rozmnozovat? Ak ano tak ako. Vopred dakujem za rady

Re: mirecSK.
Bylo by dobré dát sem fotku. Kytky se takto dělit mohou, ale moc se to nedoporučuje. Hodně záleží o jakou jde orchidej a jak je rostlina rostlá. Pokud se jedná o jednu rostlinu, která teprve hodila dva nové výhony, tak bych to nedělal a počkal až nových výhonů bude alespoň 6. Potřeboval bych vědět o jakou orchidej jde jinak toho moc poradit nemohu.

12.10.2006 09:45

luma napsal(a):
Re: mirecSK.
Bylo by dobré dát sem fotku. Kytky se takto dělit mohou, ale moc se to nedoporučuje. Hodně záleží o jakou jde orchidej a jak je rostlina rostlá. Pokud se jedná o jednu rostlinu, která teprve hodila dva nové výhony, tak bych to nedělal a počkal až nových výhonů bude alespoň 6. Potřeboval bych vědět o jakou orchidej jde jinak toho moc poradit nemohu.

Mediocolar pygmea

14.10.2006 09:10

luma napsal(a):
Mediocolar pygmea

Schoenorchis fragrans

qarrotter

15.10.2006 19:28
qarrotter

luma napsal(a):

c orcidee

15.10.2006 21:17

luma napsal(a):
Schoenorchis fragrans

Bulbophyllum lobbii

19.10.2006 17:57

qarrotter napsal(a):
c orcidee

Dendrobium aggregatum var. jenkinsii

24.10.2006 15:20

luma napsal(a):
Dendrobium aggregatum var. jenkinsii

Dendrobium bellatulum

24.10.2006 23:21

luma napsal(a):

orchideje jsou naprosto luxusní,mne naprosto ovládly, již 6 let je pěstuji (snad zdárně).....

25.10.2006 10:02

mirecsk napsal(a):

Můžeš vegetativně množit rostliny, těm rostlinám (pokud jsou zdravé a silné) to neublíží. Jen musíš dodržet několik bodů musí mít každá část své kořeny, je dobre řezat ostrým nožem netrhat, ranu nechat par hodin zaschnout a pak ji posilat drcenáým dřevěným uhlím..... prach z dřevěného uhlí ránu ochrání..... a máš dvě rostliny.

25.10.2006 11:07

redgi napsal(a):
orchideje jsou naprosto luxusní,mne naprosto ovládly, již 6 let je pěstuji (snad zdárně).....

Ahoj Michale.
Je to tak kytky sou to opravdu super. V sobotu jedu do Německa zase něco málo nakoupit tak sem pak hodím další fotky.

25.10.2006 11:14

luma napsal(a):
Ahoj Michale.
Je to tak kytky sou to opravdu super. V sobotu jedu do Německa zase něco málo nakoupit tak sem pak hodím další fotky.

jedeš kupovat a poohlídl by ses mi po nějake rostlině???? už dlouho sháním jeden druh a nikdo ji nemá a ti co ji mají tak ji nedají :-D zjistim přesný název a napíšutiho tu.....

25.10.2006 11:19

luma napsal(a):
Ahoj Michale.

Vanda paki, vzal bys mi ji??? tak do těch 4 -5 stovek....? viz foto.

25.10.2006 14:17

luma napsal(a):

trošku vedle jsou masožravky....... tadle byla jedno leto venku a lovila co to šlo.....

25.10.2006 16:56

redgi napsal(a):
trošku vedle jsou masožravky....... tadle byla jedno leto venku a lovila co to šlo.....

Nazev si opisu a mrknu se ti tam po ni prinejhorsim si ji pak necham. Ja tam chci koupit D. unikum D. senile atd.

25.10.2006 17:42

luma napsal(a):
Nazev si opisu a mrknu se ti tam po ni prinejhorsim si ji pak necham. Ja tam chci koupit D. unikum D. senile atd.

mi ty dendrobia moc nikdy doma nešly..... je to tim že bydlím v paneláku a nemám kde zimovat... takové věci jako cimbidia zachlazuji venku na balkone do prvních mrazů ale dendrobka ty mi nikdy nešly..... pokud bys chtěl můžeme nějaké rostliny vyměnit, na jaro budu mít rozdělené laleily catley

26.10.2006 13:39

redgi napsal(a):
mi ty dendrobia moc nikdy doma nešly..... je to tim že bydlím v paneláku a nemám kde zimovat... takové věci jako cimbidia zachlazuji venku na balkone do prvních mrazů ale dendrobka ty mi nikdy nešly..... pokud bys chtěl můžeme nějaké rostliny vyměnit, na jaro budu mít rozdělené laleily catley

Ahoj Michale.
Já sem taky paneláčník a přesto si na Dendrobia nemohu stěžovat, ba naopak mám je nejraději a to i tak, že mám např. nobile, kingianum atd. Jednu Cattleyu chci pořídit v tom Německu a to aurantiacu.
Toto je foto mého miniskleníčku v paneláku.
Jen je dnes trochu plnější a jestě hodně asi bude.

26.10.2006 13:46

luma napsal(a):
Ahoj Michale.
Já sem taky paneláčník a přesto si na Dendrobia nemohu stěžovat, ba naopak mám je nejraději a to i tak, že mám např. nobile, kingianum atd. Jednu Cattleyu chci pořídit v tom Německu a to aurantiacu.

Fakt?? z čeho máš prosímtě stěny?? uvažoval jsem si udělat nový skleníček ale pořád nevím z čeho sklo je strašně těžké a relativně drahé...... napadl mne polyuretan ale mám zase strach že se mi bude prohýbat...

1.11.2006 16:54

redgi napsal(a):
Fakt?? z čeho máš prosímtě stěny?? uvažoval jsem si udělat nový skleníček ale pořád nevím z čeho sklo je strašně těžké a relativně drahé...... napadl mne polyuretan ale mám zase strach že se mi bude prohýbat...

moje přítelkyně se nechala motivovovat z Vašich fotek. Tom

1.11.2006 18:29

luma napsal(a):

Ahoj, krom zelv zkousim i orchideje a letos se poprve podarilo :)

5.11.2006 16:13

cijoml napsal(a):
Ahoj, krom zelv zkousim i orchideje a letos se poprve podarilo :)

Zdravim,Prosim o kontakt na pestovatela bromelii a hlavne druhy crytpant.Dakujem.Email - mmonika1@post.sk

5.11.2006 18:36

mmonika napsal(a):
Zdravim,Prosim o kontakt na pestovatela bromelii a hlavne druhy crytpant.Dakujem.Email - mmonika1@post.sk

napiš Ludvovi ne, ten to tu založil, ale je ženatej! Já ale ne! Tom

5.11.2006 18:47

grassel ii napsal(a):
napiš Ludvovi ne, ten to tu založil, ale je ženatej! Já ale ne! Tom

Tomasko,Monika je iba login!Inak sa pozname!

5.11.2006 18:53

mmonika napsal(a):
Tomasko,Monika je iba login!Inak sa pozname!

o.k já to zkoušim, kde se dá no! Sorry! Tom

5.11.2006 18:57

grassel ii napsal(a):
o.k já to zkoušim, kde se dá no! Sorry! Tom

Co ta priatelka s tetovanim?

5.11.2006 19:19

mmonika napsal(a):
Co ta priatelka s tetovanim?

Jo, jo dostal jsi mně, to je budoucí žena 27. července příští rok se budem v kostele brát.

6.11.2006 21:08

luma napsal(a):
Ahoj Michale.

trochu barev po té zelenině...........

17.11.2006 09:44

luma napsal(a):

Dobrý den. Chtěl bych se zeptat jestli by mi někdo poradil, kde by se dala sehnat orchidej Phalaenopsis lueddemanniana.

28.11.2006 07:02

python napsal(a):
Dobrý den. Chtěl bych se zeptat jestli by mi někdo poradil, kde by se dala sehnat orchidej Phalaenopsis lueddemanniana.

28.12.2006 00:09

redgi napsal(a):
Můžeš vegetativně množit rostliny, těm rostlinám (pokud jsou zdravé a silné) to neublíží. Jen musíš dodržet několik bodů musí mít každá část své kořeny, je dobre řezat ostrým nožem netrhat, ranu nechat par hodin zaschnout a pak ji posilat drcenáým dřevěným uhlím..... prach z dřevěného uhlí ránu ochrání..... a máš dvě rostliny.

Ještě bych uvedl, nikde to tu nezaznělo pokud vím,čím více je budeš dělit, tím déle to bude trvat než rostliny zesílí natolik aby měli sílu kvést. Beri.

27.3.2007 17:54

luma napsal(a):

28.3.2007 14:05

mordor napsal(a):

Ahoj lumo prosimtě chci se tě zeptat, jak ty orchideje množíš? Myslim že to asi nebude vegetativně co, když jich máš tolik. A taky jsem slyšel, že maji na kořenech nějaký symbiotický houby,bez kterých nemůžou žít, je to pravda? Díky

15.4.2008 14:45

h vysin napsal(a):
Ahoj lumo prosimtě chci se tě zeptat, jak ty orchideje množíš? Myslim že to asi nebude vegetativně co, když jich máš tolik. A taky jsem slyšel, že maji na kořenech nějaký symbiotický houby,bez kterých nemůžou žít, je to pravda? Díky

Tiez by ma zaujimalo ako sa daju mnozit. Mne na jednom phalaenopsise vyrasta vyhonku na ktorom boli kvety, nieco ako nova rastlina. Je mozne pomocou tohto vyhonku rastlinu mnozit? Ak ano, poradte prosim ako to mam spravit. Matreska rastlina totiz asi dobieha svoju zivotnu put

Přidejte reakci

Přidat smajlík