Agama vousatá - nebo jaký jiný druh ještěrky pro začátečníky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.1.2013 23:12
cucka

XXX.XXX.69.28

uvažuji nad pořízením nějaké ještěrky. Jsem v terarijních zvířatech totální lajk. Je agama vhodná pro začátečníky? Nebo jaký druh ještěrky by jste doporučili?

2.1.2013 09:45
syrmaticus

XXX.XXX.204.80

Já jsem byl rozhodnut taky pro vousatky ale nedavno jsem viděl ještěrkovce Gerrhosaurus major a ten mě uchvátil (hlavně ty jeho "dračí" supiny), nároky jsou přibližně stejné. Já začal s gekony Lepidodactylus lugubris a Anolisy carolinensis. Oba druhy už se mi rozmnožili

2.1.2013 20:16
zdoter

XXX.XXX.124.35

cucka napsal(a):
uvažuji nad pořízením nějaké ještěrky. Jsem v terarijních zvířatech totální lajk. Je agama vhodná pro začátečníky? Nebo jaký druh ještěrky by jste doporučili?

Vousatka je vhodna pro zacatecniky,ALE ... toto velke ale je tu proto,ze ackoliv samotny chov je celkem snadno zvladnutelny a agamy jsou nadherni a vdecny chovanci tak je tu velka nevyhoda. Cena agamky je cca 400 - 500 Kc. Cena kvalitniho osvetleni do teraria,bez ktereho agamy pouze zivori je cca 2000-3000 Kc. Velky nepomer,ale kdo ma opravdovy zajem tak to rad obetuje a jeho chovanci mu delaji jen radost. Sam jsem jejich hrdy majitel.

13.1.2013 13:27
edíí

XXX.XXX.214.220

Radil bych agamu vousatou je to hodná ješterka která ti nebude delat problémy kdyz se ji budeš dobře věnovat a správně krmit. cena sovětlen nemusí být tak drahá když vše nekupuješ ve zverimexu kouni se na net tam máš honě rad jak ušetřit. Já sám mám rozjetý chov a jsem spokojený.

13.1.2013 23:29
kathie

XXX.XXX.245.91

Agamka je sice úžasná a pro začátečníka určitě i vhodná, ale potřebuje poměrně hodně místa. My si to místo nemůžeme dovolit, takže jsme zvolili spíše gekonka Gekko Vittatus. Je pro chov nenáročný a vhodný i pro začátečníka, aspoň jsem to četla. Ať už se rozhodnete jakkoli, přeji spoustu úspěchů a žádná zklamání smajlík

14.1.2013 17:23
zdoter

XXX.XXX.124.35

edíí napsal(a):
Radil bych agamu vousatou je to hodná ješterka která ti nebude delat problémy kdyz se ji budeš dobře věnovat a správně krmit. cena sovětlen nemusí být tak drahá když vše nekupuješ ve zverimexu kouni se na net tam máš honě rad jak ušetřit. Já sám mám rozjetý chov a jsem spokojený.

Ja jsem nic ze svetel nekupoval ve zverimexu a pritom me to stalo lehce pres 3 tisice a to si troufam tvrdit,ze levneji by to tezko nekdo poridil. Samozrejme se da koupit RG 10.0 za 300 Kc a k tomu bodovka za 45 Kc. Ale z osobni zkusenosti muzu potvrdit,ze rozdil mezi poradne osvetlenym terarkem s kvalitnim UVckem a terarkem kde je jedno RG je obrovsky. A to nemluvim o stavu a vybarveni agam ve vnitr. Na nich je rozdil jeste markantnejsi.

15.1.2013 15:18
wratch

XXX.XXX.106.20

zdoter napsal(a):
Ja jsem nic ze svetel nekupoval ve zverimexu a pritom me to stalo lehce pres 3 tisice a to si troufam tvrdit,ze levneji by to tezko nekdo poridil. Samozrejme se da koupit RG 10.0 za 300 Kc a k tomu bodovka za 45 Kc. Ale z osobni zkusenosti muzu potvrdit,ze rozdil mezi poradne osvetlenym terarkem s kvalitnim UVckem a terarkem kde je jedno RG je obrovsky. A to nemluvim o stavu a vybarveni agam ve vnitr. Na nich je rozdil jeste markantnejsi.

Já mám terárium 160x60x60 a osvětlení mě vyšlo cca 2900 Kč.

28.1.2013 08:43
martinamstaf

XXX.XXX.30.109

Zvolil bych gekončíky noční,jsou nejméně nároční,na poměr chovatel-cena světel atd.

Přidejte reakci

Přidat smajlík