ivo apetauer
napsal(a):
A zde je jeden z jeho mnoha potomků...
Lubo, mohl byste, prosím, napsat něco více o ch. sternfeldi-velikost, výskyt, velikost terária a další nároky jako teplota-včetně příp. poklesů, vlhkost atd. Přiznám se, že tento druh neznám a ani na netu jsem o něm prakticky nic nenašel. Díky, Ivo A.
vvvpv
napsal(a):
Matýsek se svléká :-)
Tady je můj Chameleon Calypratus
martin marek
napsal(a):
Tady je můj Chameleon Calypratus
muj menší Chamaeleo calyptratus
montium
napsal(a):
Chamaeleo (Trioceros) montium
Ch. sternfeldi odchov
montium
napsal(a):
Ch. sternfeldi odchov
axostyl
napsal(a):
1- Ch. deremensis samec
2- B. fisheri fisheri samec
3- Ch. melleri
4- Ch. deremensis samica
5- Cerstvy Rhampholeon brevicaudatus
6- Cerstvy Rhampholeon brevicaudatus
7- Ch. jacksonii merumontanum samec
8- Ch. jacksonii merumontanum samica
Lubo, si to nahodou trafil?, alebo si bol u mna pozriet
pepe d
napsal(a):
Jedna malinka oprava, ta druha fotka je dospely samec Rhampholeon nchisiensis , ale...
Bradypodion tenue, samicka
pepe d
napsal(a):
Jedna malinka oprava, ta druha fotka je dospely samec Rhampholeon nchisiensis , ale...
No aj aj Ale ked ty sem vkladas take krasne fotky,ze clovek si potom nie je isty
Ten B. tenue je na fotke??Neni ho tam vidno. Po vlozeni fotky jej uberu drasticky kvalitu takze orez fotku a potom ju sem strc
axostyl
napsal(a):
No aj aj Ale ked ty sem vkladas take krasne fotky,ze clovek si potom nie je isty
Ten B. tenue je na fotke??Neni ho tam vidno. Po vlozeni fotky jej uberu drasticky kvalitu takze orez fotku a potom ju sem strc
Ale aspon vkladam na rozdiel od teba stale nieco nove
Parik R. nchisiensis
pepe d
napsal(a):
Ale aspon vkladam na rozdiel od teba stale nieco nove
Parik R. nchisiensis
No ja mam fotiek mnou urobenych plny hardisk,ale neboli to moje zvierata takze ich sem radsej nevkladam, ale spravim vynimku a davam sem aspon Furcifer pardalis z burzy v Prahe co si ho fotil na mojich rukach. Ale neboj Pepe. Ked budem tak stary ako ty tak tiez budem mat slusny zoznam chovanych chamikov
axostyl
napsal(a):
No ja mam fotiek mnou urobenych plny hardisk,ale neboli to moje zvierata takze ich sem radsej nevkladam, ale spravim vynimku a davam sem aspon Furcifer pardalis z burzy v Prahe co si ho fotil na mojich rukach. Ale neboj Pepe. Ked budem tak stary ako ty tak tiez budem mat slusny zoznam chovanych chamikov
caliptrát
axostyl
napsal(a):
Lubo, ze by si si stale do kola kupoval nove calyptraty ???
pepe d
napsal(a):
Lubo, ze by si si stale do kola kupoval nove calyptraty ???
Som deremenska
cislo.5

pepe d
napsal(a):
B. Fischeri sp. mozno za chvilu
Jak víš,že máš Bradypodion fischeri ssp.Dej sem fotku dospělých.Zajímalo by mě to.
cislo.5
napsal(a):
Jak víš,že máš Bradypodion fischeri ssp.Dej sem fotku dospělých.Zajímalo by mě to.
Myslim si to, vajcia nie su ani od B. f. f. ani multituberculatum, ale od "poddruhu" ktory sa vyskytuje v tej istej oblasti ako B. f.f. vid foto na mojej stranke www.chamaeleo.sk "druhy chameleonov". Na porovnanie dvaja samci, samicky u sp. maju len maly naznak rozkov na rozdiel od B.f.f ktore ich maju ciastocne vyvinute.
Samicka B.fischeri sp.
pepe d
napsal(a):
Myslim si to, vajcia nie su ani od B. f. f. ani multituberculatum, ale od "poddruhu" ktory sa vyskytuje v tej istej oblasti ako B. f.f. vid foto na mojej stranke www.chamaeleo.sk "druhy chameleonov". Na porovnanie dvaja samci, samicky u sp. maju len maly naznak rozkov na rozdiel od B.f.f ktore ich maju ciastocne vyvinute.
Samicka B.fischeri sp.
Este jedno foto samicka B.fischeri sp.
soell
napsal(a):
Máš i fotky samců?
Leosko mas ich na mojej stranke Brad. fischeri, porovnanie dvoch samcov na Petrovej ruke . Z obrazkov je jasne vidiet ze sa nejedna o ten isty druh, ked porovnas chrbtovy hreben, dlzka chvosta, rohy a v neposlednom rade velkost a sfarbenie ( ze by bol casom pomenovany po mne B. f.pepeensis
)
Na porovnanie este B.f.multituberculatum
montium
napsal(a):
Bradypodion fischeri multitub.
Ch. (T.) jacksonii merumontanus-samec
montium
napsal(a):
Ch. (T.) jacksonii merumontanus-samica
montium
napsal(a):
Ch. (T.) jacksonii merumontanus-samica
Přeji pěkný den!Chtěl bych se zeptat zkušenějších chovatelů na chov Ch. (T.) jacksonii. Všude se dočítám o chovu v pletivových nádržích takže to bude asi základ,ale zajímalo by mě co třeba poklesy teplot na 15-10°C jak to zařídit aniž by nemuselo být v místnosti na noc 15° nebo máte nějáké zlepšováky???A na další důležité věci v chovu,Děkuji
pokud chcete můžete napsat na bocko.phelsuma@seznam.cz
díky
montium
napsal(a):
Samička ch. jemenského s úlovkem
montium
napsal(a):
Ch. sternfeldi cca 2,5 měsíční
montium
napsal(a):
Rhampholeon temporalis - samička
lopina
napsal(a):
Rhampholeon temporalis - samička
Ch. jacksonii xantholophus, samec
pepe d
napsal(a):
Ch. jacksonii xantholophus, samec
Ch. jacksonii xantholophus, samica
montium
napsal(a):
Tak sem teda taky něco přihodím ze svého chovu
Mladá samička Furcifer verrucosus
montium
napsal(a):
A dospělý samec F. verrucosus
montium
napsal(a):
Chamaeleo jacksonii merumontanum
soell
napsal(a):
Chamaeleo jacksonii merumontanum
To je můj Frutti (calyptratus)
makalka
napsal(a):
To je můj Frutti (calyptratus)
Bradypodion fischeri multitub.-namlouvání
montium
napsal(a):
Bradypodion fischeri multitub.-namlouvání
deremensis parenie
soell
napsal(a):
Pepe to páření je teď novinka, nebo to máš zase 100 let starou fotku
Právě proto se ptám a chci gratulovat, ale u tebe člověk nikdy neví a s těma aktuálníma fotkama to nebude taky zas tak horký, když se podívám co si sem všechno dal
. Pěkná fotka a doufám, že vykladení proběhne bez komplikací a starostí, což je u těchto chamíků taky dost problém. Držím palce a těším se na další fotky při kladení a líhnutí. No a samozřejmě na super cenu pro mě za odchov
.
montium
napsal(a):
Bradypodion fischeri multitub.
Ch.calyptratus samica
soell
napsal(a):
Tuším, že Pavouk mi říkal, že je schopnej to osondovat.
Pisal som ze u dospelych dvoch samcov to nie je problem zistit ked sa zastrajaju voci sebe, ale ked mas 10ks 15 cm v tele a lozia si aj po hlavach tak je to dost problem urcit ... Na melleridiscoveri maju zaujimavy sposob urcenia pohlavia, len ci je to na 100% ???
pepe d
napsal(a):
Pisal som ze u dospelych dvoch samcov to nie je problem zistit ked sa zastrajaju voci sebe, ale ked mas 10ks 15 cm v tele a lozia si aj po hlavach tak je to dost problem urcit ... Na melleridiscoveri maju zaujimavy sposob urcenia pohlavia, len ci je to na 100% ???
Tak nám to prosím trochu přibliž
soell
napsal(a):
Tak nám to prosím trochu přibliž
http://www.melleridiscovery.com/ a das si kolonku Breeding...
montium
napsal(a):
Chamaeleo (T.) melleri
Taky jeden melleráček-přes léto je volně na stromě
montium
napsal(a):
Chameleo chameleon-F1
montium
napsal(a):
Rampholeon brevicaudatus F1