Chov varan Stepního - Prosím o pár rad

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.2.2013 19:39
creptus

XXX.XXX.248.140

Dobrý dek, koupil jsem si Varana stepního, našel jsem si na internetu, že dostačující terarium je pro něj terarium o rozměrech 200x80x80, terarium je kompletně zařízené, zajmá mě ale jak je to u toho varana s věkem a růstem?
Četl jsem, že dorůstají délky maximálně 130, to se ale zřejmě od chovu v zajetí bude lišti.
Na inzerci někdo prodává rok a půl starého o délce 80cm, můj má 30.
zajmá mě kdy dosáhne například toho metru a na jakých aspektech je to ovlívněno.
Jde mi také částečně o to, jestli mám později dělat noivé terárium, že bude varanovi malé a neotočí se v něm pořádně,
Děkuji za Odpověd!

19.2.2013 22:22
tupinambis

XXX.XXX.124.38

Ahoj to se takhle na dálku s tou velikostí nedá říct to je délka SVL nebo celková?tam je mnoho aspektů které to mohou ovlivnit.Ale čerstvě narození maj cca SVL-70-80 mm a celkovou cca 120-160 mm. a váhu tak zhruba 8-20g.Zhruba v jednom roce by měli mít kucí tak 60 cm holky jsou menší tak 50cm.Terko pro jednoho dobré-zatím pro malého až dost(maj někdy problém s lovem).At se daří.

20.2.2013 16:23
creptus

XXX.XXX.248.140

tupinambis napsal(a):
Ahoj to se takhle na dálku s tou velikostí nedá říct to je délka SVL nebo celková?tam je mnoho aspektů které to mohou ovlivnit.Ale čerstvě narození maj cca SVL-70-80 mm a celkovou cca 120-160 mm. a váhu tak zhruba 8-20g.Zhruba v jednom roce by měli mít kucí tak 60 cm holky jsou menší tak 50cm.Terko pro jednoho dobré-zatím pro malého až dost(maj někdy problém s lovem).At se daří.

aha, terarium by bylo tedy možné přepulit nějak přepáždou, alespoň dočasnou. Myslel jsem délku celkovou. Momentálně má cca 30 cm. Mohl by jsi napsal jaké aspekty máš namysli?

20.2.2013 21:45
tupinambis

XXX.XXX.124.38

Ahoj jasně napíšu ale bohužel ted jsem na tom časově moc moc špatně.Předně se musíme dobrat k věku varánka,předpokládám import ?To terko mu nech klidně jak je pokud:neplaší nelétá jak blázen,krmíš v terku či venku?jestli uvnitř nauč ho na jeden flek lepší kontrola a ůdržba.Ty aspekty se odvíjí od toho zda je to import či ne-importi bývají dost napadeni parazity(pokud je starší udělat co nejdříve rozbor trusu).Dále jestli je již starší a delší dobu byl zde u chovatele -může být tzv.podtržen(nevhoné podmínky-špatná či nedostatečná strava atd.)Ale jak říkám záleží také dost na věku kolik mu je=něco se dá případně ještě dohnat ale většinou u dost zanedbaných žádná sláva.Mladého můžeš cpát co zblajzne nic se neboj jaký si udělá základ takový potom bude.

28.2.2013 16:40
pako

XXX.XXX.250.150

Pokud ubytuješ tvého 3O cm varana do terária větších rozměrů, tak zdivočí a je málo praděpodobné, že s ním navážeš bližší kontakt. Rovněž krmení může činit potíže. Proto doporučuji terárium okolo 1 m délky a uvážlivé krmení , aby z něho nebyl lenivý váleček.

Přidejte reakci

Přidat smajlík