Dobrý dek, koupil jsem si Varana stepního, našel jsem si na internetu, že dostačující terarium je pro něj terarium o rozměrech 200x80x80, terarium je kompletně zařízené, zajmá mě ale jak je to u toho varana s věkem a růstem?
Četl jsem, že dorůstají délky maximálně 130, to se ale zřejmě od chovu v zajetí bude lišti.
Na inzerci někdo prodává rok a půl starého o délce 80cm, můj má 30.
zajmá mě kdy dosáhne například toho metru a na jakých aspektech je to ovlívněno.
Jde mi také částečně o to, jestli mám později dělat noivé terárium, že bude varanovi malé a neotočí se v něm pořádně,
Děkuji za Odpověd!
Ahoj to se takhle na dálku s tou velikostí nedá říct to je délka SVL nebo celková?tam je mnoho aspektů které to mohou ovlivnit.Ale čerstvě narození maj cca SVL-70-80 mm a celkovou cca 120-160 mm. a váhu tak zhruba 8-20g.Zhruba v jednom roce by měli mít kucí tak 60 cm holky jsou menší tak 50cm.Terko pro jednoho dobré-zatím pro malého až dost(maj někdy problém s lovem).At se daří.
tupinambis
napsal(a):
Ahoj to se takhle na dálku s tou velikostí nedá říct to je délka SVL nebo celková?tam je mnoho aspektů které to mohou ovlivnit.Ale čerstvě narození maj cca SVL-70-80 mm a celkovou cca 120-160 mm. a váhu tak zhruba 8-20g.Zhruba v jednom roce by měli mít kucí tak 60 cm holky jsou menší tak 50cm.Terko pro jednoho dobré-zatím pro malého až dost(maj někdy problém s lovem).At se daří.
aha, terarium by bylo tedy možné přepulit nějak přepáždou, alespoň dočasnou. Myslel jsem délku celkovou. Momentálně má cca 30 cm. Mohl by jsi napsal jaké aspekty máš namysli?
Ahoj jasně napíšu ale bohužel ted jsem na tom časově moc moc špatně.Předně se musíme dobrat k věku varánka,předpokládám import ?To terko mu nech klidně jak je pokud:neplaší nelétá jak blázen,krmíš v terku či venku?jestli uvnitř nauč ho na jeden flek lepší kontrola a ůdržba.Ty aspekty se odvíjí od toho zda je to import či ne-importi bývají dost napadeni parazity(pokud je starší udělat co nejdříve rozbor trusu).Dále jestli je již starší a delší dobu byl zde u chovatele -může být tzv.podtržen(nevhoné podmínky-špatná či nedostatečná strava atd.)Ale jak říkám záleží také dost na věku kolik mu je=něco se dá případně ještě dohnat ale většinou u dost zanedbaných žádná sláva.Mladého můžeš cpát co zblajzne nic se neboj jaký si udělá základ takový potom bude.