Exo terra - názory, zkušenosti...

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

googer

3.3.2013 12:39
googer

XXX.XXX.250.156

Dobrý den zakládám diskuzi na téma exo terra.
Podělte se o názory s touto značkou!!!smajlík

3.3.2013 21:49
australia gekony

XXX.XXX.227.38

Dobré. Síce používam len terária a nejaké vlhkomery s teplomermi. Cenovo sú vyššie, no spracovanie celkom dobre, doladenie to však vyžaduje.

8.3.2013 11:54
samyasa

XXX.XXX.62.60

Terária jsou celkem dobrá, použitelná. My je používáme hlavně na jedáky, protože tam je výhoda, že zvíře zevnitř neotevře dvířka. Ostatní výrobky jako vlhkoměry apod jsou ale vesměs hrozný kšunt.

8.3.2013 13:19
lacerta7

XXX.XXX.124.63

Já spokojená nebyla - mám malé terárko a uteklo mi z toho zvíře. To, že třeba cvrčci z toho utečou škvírama mezi sklama se mi taky nelíbí. Ještě jsem si do toho chytře dala rychlý zvířata - takže když to otevírám - tak se většinou vyženou ven škvírou co se udělá tam, kde by jinak byl pant. A to pozadí... to je kapitola sama pro sebe - ožrali ho červi, cvrčci a nedoléhalo. Ale líbí se mi odnímatelnej horní díl. Podle mě jsou lepší terárka.

Vlhkoměry a teploměry mi nikdy nic moc nenaměřily.

8.3.2013 14:30
samyasa

XXX.XXX.62.60

No je fakt, že ty 30cítky jsou dost bída. pokud si je chovatel nedodělá, tak malá zvířata z nich utíkají a na větší jsou malá. Ale dá se to dořešit. My u nich zalepujeme silikonem ty zadní otvory na vývod elektroinstalace, protože tamtudy menší zvířata prostě utečou. Původní pozadí prakticky nepoužíváme, protože to je bída- ničí to jak krmný hmyz, tak i zvířata a otvory v nich se musí pečlivě ucpat, aby se za ně zvířata nedostala. takže tam nafest lepíme pozadí jiná a původní pozadí používám do plasťáků na poličky.

Ono to holt chce to terárko trochu doladit, než ho člověk použije. ale pro nás to má výhodu tu, že jsou to unifikované nádrže, které se dají dát do sestav, nejsou těžké a dobře větrají, přičemž veškeré vybavení jako jsou světla atd se dá dát zvenčí, aniž by se muselo zasahovat dovnitř do terárka. Zvířatům tak nehrozí popálení a mě uštknutí při výměně světla

8.3.2013 19:24
lacerta7

XXX.XXX.193.243

Tak to je určitě jedna z možností. Ale když kupuju terárko skoro 2x tak drahý, než si můžu nechat vyrobit, tak bych byla ráda, aby bylo doladěný už koupený :-D Takže pro mě tudy cesta nevede. Ale to, že je lehký byla rozhodně jedna z výhod.

8.3.2013 21:21
samyasa

XXX.XXX.62.60

tak ono my je kupovali od distributora, tak právě vyšly podstatně levnějc, než kdybychom si nechali stejně velké ubikace lepit...ale v Pet Centrech apod. jsou to fakt terárka za nekřesťanskou cenu (cena si 3násobná, než od distributora).

Přidejte reakci

Přidat smajlík