Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.3.2013 17:23
kathie

XXX.XXX.245.91

Dobrý den,
už jsem o nich dříve četla, ale měla jsem za to, že to jsou vzácná zvířátka. Dneska jsem je ale viděla v Ostravě na teraburze, tak se chci zeptat, jestli se tedy u nás v chovech vyskytují (mám pocit, že je tam prodával Slovák) a jak je případně těžký odchov.
Neplánuji si je pořizovat, jen ze zajímavosti. smajlík Případně sem můžete přidat fota terárií či rovnou mazlíčků, ráda se pokochám tak úžasným zvířátkem. smajlík
Děkuji,
Kathie

23.3.2013 20:58
lacerta7

XXX.XXX.193.243

Vzácní moc nejsou, vídám je na každé burze - ale importy + se občas objevuje i odchov v inzerci. Chov mi přijde celkem pohodovej - mám je v teráriu cca 40x50x40 (ale asi by zvládli i menší)- podklad rašelina a velkej bazének + kůra jako úkryty. Mám je na regálu s terárkama, takže je nijak nevytápím - takže teplota +-24 na jednom místě asi o něco víc, ale rozhodně nepřesahuje 26. Žerou mi raději červy a zavíječe, než třeba cvrčky, ale daj si obojí. Vejce kladou vždy po zvýšení vlhkosti. Inkubovala jsem při pokojovce - prcci jsou taky pohodáři.

Jedinou zásadní nevýhodu vidím v tom, že to fakt není zvíře na koukání - vypustila jsem je do terárka a od tý doby jsem je neviděla - jen je občas slyším kváknout nebo zahlídnu žblunknutí, když prchaj do vody, ale opravdu se nikde nevystavujou. Jsou plaší a ne na braní do rukou...

Přidejte reakci

Přidat smajlík