tak toto jsem četl na ifauně články:
Leguán zelený je u nás velice často chovaný a prodávány plaz. V případě, že ho chceme chovat, měli bychom si předem vyřídit povolení chovu nebezpečných druhů zvířat, mezi které tento neškodný býložravec bohužel patří. Ve vyhlášce 75/1996 sb., která uvádí seznam nebezpečných druhů zvířat, jsou totiž uvedeni všichni ještěři, kteří v dospělosti dosahují délky jeden metr a více. Takže leguán, který vyjímečně dosáhne velikosti přes dva metry, do této skupiny patří. Povolení se vyřizuje na krajské veterinární správě a poplatek činil v roce 2006 1000 Kč za každé zvíře. Má platnost tři roky a pak jej lze podáním písemné žádosti již bezplatně prodloužit na další tři roky. Toto povolení si musíme vyřídit již na mladé zvíře. Chov bez povolení se považuje za přestupek. Na Leguána zeleného se nevztahuje ochrana Cites, takže není třeba jej registrovat.
je to pravda?
Ahoj tak nějak.Pro korektní info se můžeš obrátit přímo na ČIŽP.Mám takový dojem ,že se v tom již ale strácej teda vyjma-poplatků a dalšího co jim vynáší.Dle právního rozboru(osobní zkušenost s tímzo problémem)=Vyhláška č.75/1996 sb.je jen vyhláška(přílepek)k zákonu §13 ods.3 zákona č.246/1992 sb.A to jen pro to aby bylo možno případně vymáhat-pokuty,poplatky atd.Záleží jaké máš nervy a chut se s ouřady dohadovat případně soudit. Protože stále platí LISTINA ZÁKLADNÍCH PRÁV A SVOBOD článek 11 odst.1 a 2.Totiž takové nařízení je platné pouze formou zákona nikoliv vyhláškou.
tupinambis
napsal(a):
Ahoj tak nějak.Pro korektní info se můžeš obrátit přímo na ČIŽP.Mám takový dojem ,že se v tom již ale strácej teda vyjma-poplatků a dalšího co jim vynáší.Dle právního rozboru(osobní zkušenost s tímzo problémem)=Vyhláška č.75/1996 sb.je jen vyhláška(přílepek)k zákonu §13 ods.3 zákona č.246/1992 sb.A to jen pro to aby bylo možno případně vymáhat-pokuty,poplatky atd.Záleží jaké máš nervy a chut se s ouřady dohadovat případně soudit. Protože stále platí LISTINA ZÁKLADNÍCH PRÁV A SVOBOD článek 11 odst.1 a 2.Totiž takové nařízení je platné pouze formou zákona nikoliv vyhláškou.
vyhláška č.75/1996 sb. byla před pěti lety zrušena. Byla nahrazena vyhláškou č. 411/2008 Sb.
halapremek
napsal(a):
vyhláška č.75/1996 sb. byla před pěti lety zrušena. Byla nahrazena vyhláškou č. 411/2008 Sb.
Ahoj ano jen jsem odpověděl na konkrétní. PO PRAVDĚ mě čísla vyhlášek jsou od jisté doby fuk uvedu osobní př.vyjádření které jsem obdržel bohužel nemohu zkopírovat tak přepíšu:Vyhláška :ze dne 1 července 2011-kterou se mění vyhláška č.411/2008 sb.o stanovení druhů zvířat vyžadující zvláštní péči na 205/ 2011 sb.a to:Ministerstvo zemědělství stanoví podle § 29.ods 1 zákona č 246/1992 sb. na ochranu zvířat ve znění zákona 77/2004 sb. zákona č.312/2008 sb.a zákona č.291/2009 sb.K provedení § 13 odst. 11 zákona.Tak pouze výnatek .A to se prý připravuje novela.
ejbik
napsal(a):
Tupinambisi: uz 5 let tato vyhlaska neplati a 5 let leguany nemusis registrovat. Snaha radit se ceni, ale kdyz sam nevis, lepsi mlcet.. Z plazu tam jsou uz "jen" vsechny jedovate druhy
Ejbik nechci se tě dotknout ale pokud nečteš pozorně (nikde nepíšu ,že platí !!) tak neodpovídej.Máš tam v tom posledním snad jasně napsáno co mě zdělilo ČIŽP tak pokud máš výhrady obrat se přímo tam.
ejbik
napsal(a):
Ptal se, jestli je to pravda a ty si napsal "tak nejak". Spravna odpoved je ale "Neni to pravda". Tvoji gramatiku uz komentovat nebudu
Hale rozebírej si co chceš to je mě fuk. jen původní CITACE!!!!od zadavatele!!! =Na leguána zeleného se nevztahuje ochrana CITES takže není třeba jej registrovat. Je to pravda?
=ende.