Dobrý den, je možné v takovémto terari chovat krajty zelené. Jednalo by se o 2 samice a 1 jednoho samce.
2 samice, jedna žlutá, druhá červené + zelený samec.
Zajmalo by mě jestli je možný chov ikdyž budou například samice Jaya Pura samec sorong, aru, nebo obráceně.
(terarium 100cm široké)
creptus
napsal(a):
Dobrý den, je možné v takovémto terari chovat krajty zelené. Jednalo by se o 2 samice a 1 jednoho samce.
2 samice, jedna žlutá, druhá červené + zelený samec.
Zajmalo by mě jestli je možný chov ikdyž budou například samice Jaya Pura samec sorong, aru, nebo obráceně.
(terarium 100cm široké)
Terarium
Ahoj nechci do toho kafrat ale bez urážky:projed stránky chovatelů poznáš nejlépe v čem naši i zahraniční špičkoví chovatelé mají Chondrouše!.Zpět k dotazu podle nákresu zřejmě získáš neznám výšku 150×60×60=cca 3 ks.I tak je ta délka dost stačí 120 cm.Jak uvádíš 1מlutá+1×červená to jsou prcci! nedávat do tak velkého tera!!a již vůbec spolu se samcem(zelenej)semi-sub-adult!!.Zadej si- Morelia viridis-pročti vše dostupné a poté se zeptej na konkrétní.
tupinambis
napsal(a):
Ahoj nechci do toho kafrat ale bez urážky:projed stránky chovatelů poznáš nejlépe v čem naši i zahraniční špičkoví chovatelé mají Chondrouše!.Zpět k dotazu podle nákresu zřejmě získáš neznám výšku 150×60×60=cca 3 ks.I tak je ta délka dost stačí 120 cm.Jak uvádíš 1מlutá+1×červená to jsou prcci! nedávat do tak velkého tera!!a již vůbec spolu se samcem(zelenej)semi-sub-adult!!.Zadej si- Morelia viridis-pročti vše dostupné a poté se zeptej na konkrétní.
Uplně jsem nepochopil tuhle část "Zpět k dotazu podle nákresu zřejmě získáš neznám výšku 150×60×60=cca 3 ks."
teraiaum bude pod schody, dlouhé 150, je však možné délku teraria zkrátit, tím se vlastně prodlouží zadní stěna z 55 na, to teď nevim ( měřit to nebudu) a předek teraria bude vysoký 180cm, 100cm široké.
A coi se hadů týče, snažil bych se sehnat mláďata, Ale barva a věk se bude odvijet od toho co zde na fauně, nebo trh bude nabízet, stejně tak barevné formy. Barvy žlutá, červené, zelená, je moje představa, pokud by však nebyli možné takového barvy ke koupi, koupím klidně všechny zelené.
Vy si myslíte, že dospělé viridisky zůstavají žluté a červené? Podle vašich příspěvků (zde a TP) vidím, že nemáte vůbec žádnou představu co to viridiska je natož v jakých podmínkách ji chovat, takže si prosím nastudujte a potom se ptejte dále... Například super je kniha The complete chondro od G. Maxwella
mn.animals
napsal(a):
Vy si myslíte, že dospělé viridisky zůstavají žluté a červené? Podle vašich příspěvků (zde a TP) vidím, že nemáte vůbec žádnou představu co to viridiska je natož v jakých podmínkách ji chovat, takže si prosím nastudujte a potom se ptejte dále... Například super je kniha The complete chondro od G. Maxwella
O tom, že se v tom nevyznám máte pravdu, ale rozhodně si nemyslim, že by z mláděte žlutého hada v dospělosti vysrostl had černý
že v růstu dochází ke změně barvy je jesné, nejsem žádný zkušený chovatel, ale zase si nemyslim, že by za léta dospívání byla změna barvy tak razantní a možná se taky mílím
creptus
napsal(a):
O tom, že se v tom nevyznám máte pravdu, ale rozhodně si nemyslim, že by z mláděte žlutého hada v dospělosti vysrostl had černý
že v růstu dochází ke změně barvy je jesné, nejsem žádný zkušený chovatel, ale zase si nemyslim, že by za léta dospívání byla změna barvy tak razantní a možná se taky mílím
Ze zeleného i červeného mláďete vyroste zelená viridiska, je to dost razantní změna?
Mimochodem zkuste najít zelené mládě a dostanete bludišťáka ;-) Každopádně ta kniha je super, doporučui
mn.animals
napsal(a):
Ze žlutého i červeného (omlouvám se za překlep)
Děkuji aspoň jsem o něco chytřejší.
Teď se zeptám, asi to bude blbý dotaz, Z mladé žluté krajty, tedy v dospělosti vyroste zelená? jak tedy vapadají maldé krajty, které jsou v dopělosti žluté?
ohledně knihy, anglicky neumím a překládat si to snad ani nejde. Jednou jsem měl možnost si zkopírovat do mobilu knihu od G.Maxwella, nevím jak se jmenovala, ale byla právě o krajtách, možná to je ta, kterou jste zmiňoval, nevim.
Je možné jí někde takovouto kniho koupit na trhu, nebo jí stáhnou v PDF či jiném formátu na internetu?
mn.animals
napsal(a):
Nečku ty kreténe z poradny Tě vykopali, tak se cpeš sem? Táhni odsud i se svejma vypatlanejma radama!!!
creptus
napsal(a):
Děkuji aspoň jsem o něco chytřejší.
Teď se zeptám, asi to bude blbý dotaz, Z mladé žluté krajty, tedy v dospělosti vyroste zelená? jak tedy vapadají maldé krajty, které jsou v dopělosti žluté?
ohledně knihy, anglicky neumím a překládat si to snad ani nejde. Jednou jsem měl možnost si zkopírovat do mobilu knihu od G.Maxwella, nevím jak se jmenovala, ale byla právě o krajtách, možná to je ta, kterou jste zmiňoval, nevim.
Je možné jí někde takovouto kniho koupit na trhu, nebo jí stáhnou v PDF či jiném formátu na internetu?
Zde je tahle kniha v pdf formatu. http://uloz.to/xhENsd5/the-complete-chondro-pdf
Takže:
Z těhle viridisek kde stojí mláďě 2000-4000kč vyroste 100% zelená krajta.
Pokud chcete v dospělosti žluté viridisky, tak se musíte poptávat po rodičích mláďat, a podle fotek už sám vydedukujete jak bude cca viridiska vybarvená v dospělosti, ale i zde platí, že někdy je opak pravdou, né jedné mláďě i obyč. zelených dospělů se vybarvilo do krásných kreseb. Každopádně být Vámi tak bych zapoměl na tyhle barevný morph a vzal obyčejné viridisky, ať zbytečně nevyhodíte x tisíc oknem, ale na druhé straně pokud by jste se k tomu postavil opravdu svědomitě, tak nevidím důvod proč né?
Každopádně zatím vidím, že to chce ještě dost číst než něco pořídit :)
mn.animals
napsal(a):
Co jsem napsal špatně Honzíku? Nečerti se hned
Mimochodem, proč máš zde založený druhý učet?
Co je Ti Nečku do toho?! Každý, kdo si můj účet rozklikne v něm najde mé jméno. Ty jsi ten poslední, kdo by se zrovna na tohle měl ptát - viz MNanimals, MN, Rayman, lživá spolupráce s teraechis, lživá nabídka viridisek od Maxwella, lživé tvrzení o importech atd.
Podle vašich příspěvků (zde a TP) vidím, že nemáte vůbec žádnou představu co to viridiska je natož v jakých podmínkách ji chovat, takže si prosím nastudujte a potom se ptejte dále...
Jak zrovna ty můžeš někoho soudit?! Na poradně rychle prokoukli jakej jsi notorickej lhář a hlupák, tady to taky dlouho neutajíš. Ne nadarmo jsi suveréně vyhrál titul Pamrdus lacus 2012!
PRO VŠECHNY OSTATNÍ, KDO NEČKA NEZNÁTE - BERTE HO S VELIKOU REZERVOU, JE TO NOTORICKÝ CHOROBNÝ LHÁŘ
creptus
napsal(a):
Uplně jsem nepochopil tuhle část "Zpět k dotazu podle nákresu zřejmě získáš neznám výšku 150×60×60=cca 3 ks."
teraiaum bude pod schody, dlouhé 150, je však možné délku teraria zkrátit, tím se vlastně prodlouží zadní stěna z 55 na, to teď nevim ( měřit to nebudu) a předek teraria bude vysoký 180cm, 100cm široké.
A coi se hadů týče, snažil bych se sehnat mláďata, Ale barva a věk se bude odvijet od toho co zde na fauně, nebo trh bude nabízet, stejně tak barevné formy. Barvy žlutá, červené, zelená, je moje představa, pokud by však nebyli možné takového barvy ke koupi, koupím klidně všechny zelené.
Ahoj neznal jsem výšku tzn: 3× terko na sobě na výšku třeba těch cca 120×60×60.100×60×50. Pro každou zvlášt ale osobně se domnívám a i je to odzkoušené pokud koupíš malé ty"červené,žluté"tak je to pro ně velké!!Barevné formy ADULT-vyjma běžného zbarvení?no pozdrav pánbůh to je cca od 2000 $ročci po 6000 $.
Podle mého názoru nejste ještě dostatečně zkušený chovatel a měl byste si nejdříve něco nastudovat, než předkládat zbytečné dotazy. A vůbec nejlepší pokud se chcete věnovat ''větším'' hadům je začít s něčím nenáročnějším, z vlastní zkušenosti bych doporučil Hroznýše královského či Krajtu královskou.
jeef
napsal(a):
Podle mého názoru nejste ještě dostatečně zkušený chovatel a měl byste si nejdříve něco nastudovat, než předkládat zbytečné dotazy. A vůbec nejlepší pokud se chcete věnovat ''větším'' hadům je začít s něčím nenáročnějším, z vlastní zkušenosti bych doporučil Hroznýše královského či Krajtu královskou.
Naprostý souhlas