Agama vousatá - problém s vejci

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.5.2013 19:22
zdenek.merunka

XXX.XXX.254.86

Dobrý den, najde se tady někdo kdo by mi mohl poradit? Cca před 50ti dny nám naše agama snesla naše první vejce. Po celou dobu máme vejce v inkubátoru a topíme asi na 27 stupňu,asi každý týden vejce vlhčime injekční stříkačkou. Problém je v tom že až teď se najednou začali propadat a splaskávat,nevím zda je to normální. Nejhorší vejce které jsme si mysleli že bude 100% neoplodněné jsme vzali a roztříhli,byla tam plně vyvinutá agama,zdálo se že se i hýbala, posílám fotky vajíček. Samce jsmě měli měsíc stranou a když jsme je dali zase k sobě máme opět další vejce,ale tentokrát jich bylo jen 12 jsou veliké,ale takové flekaté a lehce nažloutlé,myslíte že jsou neoplodněné? Fotky přikládám.. Mockrát děkuji

29.5.2013 19:28
zdenek.merunka

XXX.XXX.254.86

50 dní stará snůška, některé krásně kulaté, některé propadlé

29.5.2013 19:28
zdenek.merunka

XXX.XXX.254.86

včerejší snůška, oplodněná?

29.5.2013 19:31
mn.animals

XXX.XXX.92.147

Jestli stříkáte přímo na vejce, tak to rovnou zahoďte, prijdou mi ty vejce strašně promáčený, vlhčit míň a vlhčit pouze substrát.

29.5.2013 19:54
zdenek.merunka

XXX.XXX.254.86

vlhčíme pouze substrát, dáváme si velký pozor na to abychom nenamočili vejce

30.5.2013 19:15
zdoter

XXX.XXX.124.35

K te prvni fotce. Me prave naopak prijdou vyschla. Jednoducha kontrola,kdyz fouknes na vermikulit nemel by letat a dal bych vetsi hrubost. Co jsem zatim inkuboval agamky,tak mi lezli po cca 82 dnech pri teplote zhruba 27°C a nemusel jsem dovlhcovat.V jakem stavu/vlhkosti jsi daval vermikulit do krabicek??
K druhe fotce. Pokud mas misto tak je nech inkubovat,pokud jsou oplodnena tak porostou jinak pujdou do pryc.Z vlastni zkusenosti vim,ze vajicka agam zvladnou hodne tvrde zachazeni.Kdyz jsem napoprve prevlhcil substrat tak byli taky desne flekate a z 24 vajec bylo 23 krasnych agamek. Zdenda

31.5.2013 15:37
zdenek.merunka

XXX.XXX.254.86

No substrát jsem připravil tak,že jsem ho dal do nádoby s vodou,pak jsem ho vyndaval a ždímal,dokud voda tekla tak jsem ždímal,když už jen kapala dal jsem ho do krabiček. první měsíc jsem stim nedělal nic apak jsem každý týden vlhčil,asi 2 ty mále stříkačky do krabičky. Jak je na fotce. Mám právě strach aby se mi nakonec takhle nepropadli všechny a nebylo stoho nic.. nevím čím by to mohlo být.. moc vlhkej ani suchej se mi substrát nezdá.. Jinak těch 12 vajec jsem dal inkubovat a uvidímesmajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík