Pareni samcu Boa nad 2m, prosim o rady.

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.7.2013 10:56
capdyone

XXX.XXX.219.10

Zdravim vas, docetl sem se zde ze samci nad 2m jsou v chovu dobry leda tak na divani.
Muj samec ma 6 let cca 180cm je to mutace Pastel.
Myslite ze bude schopen parit ? Prosim piste svoje zkusenosti.
Dekuji.

2.8.2013 17:36
chuta

XXX.XXX.177.56

já nechápu duvod proč by němel pářit???!!!smajlík

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.8.2013 22:27

chuta napsal(a):
já nechápu duvod proč by němel pářit???!!!smajlík

Zadavatel tím narážel na problém velkých samců, kterým se poměrně dost často nechce pářit. Zkrátka daleko lepší páří menší samci, než ty přerostlé kusy. Osobně jsem na tento problém v chovu narazil taky, kdy jsem měl dva dospělé samce constrictorů het sharp, kteří se o páření ani nesnažili, zatímco jejich stejně staří ale o dost menší soukmenovci pářili jak strhaní. Kolega mi říkal, že má v chovu stejný problém, kdy mu dvoumetrový samec páří v chovu z pěti jen jeden, zatímco jeho 4 malí samci páří bez problémů a především plodně.

3.8.2013 19:03
capdyone

XXX.XXX.219.10

Přesně to mám na mysli.:)

3.8.2013 19:20
chuta

XXX.XXX.177.56

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Zadavatel tím narážel na problém velkých samců, kterým se poměrně dost často nechce pářit. Zkrátka daleko lepší páří menší samci, než ty přerostlé kusy. Osobně jsem na tento problém v chovu narazil taky, kdy jsem měl dva dospělé samce constrictorů het sharp, kteří se o páření ani nesnažili, zatímco jejich stejně staří ale o dost menší soukmenovci pářili jak strhaní. Kolega mi říkal, že má v chovu stejný problém, kdy mu dvoumetrový samec páří v chovu z pěti jen jeden, zatímco jeho 4 malí samci páří bez problémů a především plodně.

aha já stim nikdy neměl problem proto jsem se divil,.,ale pokud píšeš opat tak to beru smajlík

3.8.2013 19:49

chuta napsal(a):
aha já stim nikdy neměl problem proto jsem se divil,.,ale pokud píšeš opat tak to beru smajlík

však v pohodě, co chovatel to názor. V tomhle se bohužel s kolegy shoduji. Jistěže jsem viděl i veliké, pářící samce, ale proti těm menším jsou to opravdu většinou méně agilní zvířata s větší chutí do žrádla než do samic. A všichni samci tu jsou přece kvůli páření

4.8.2013 21:37
capdyone

XXX.XXX.219.10

Tenhle můj sameček díky svému předešlému majiteli moc chutí do jídla nemá.:D Takže se to třeba obrátí k páření.
Měří cca 180cm, není moc mohutnej. Tak uvidím, nemám zatím žádný chov Boa's. Mám jen tmavku a dva Hroznýše a tenhle Samec (Boa Pastel) je jedinej dospělej, chci k němu teď dokoupit nějakou pěknou samičku, tak doufám že nezklame..

4.8.2013 21:43

tak to s tím ..jeden má rád holky, druhý zase vdolky..berte obrazněsmajlík To že samec nežere, nebo je díky minulému majiteli v ne moc dobré kondici (a bůhví jak se to na něm podepsalo), nemusí nutně znamenat, že do páření bude hin a naopak, že by velký dobře žeroucí samec nepářil. Hovořil jsem opravdu na rovině statistické, kdy mi z pěti velkých samců pářil dobře jeden, zbytek jsem litoval, že nejsou samicesmajlík. Chce ho to ověřit a pak se uvidí. Držím palcesmajlík

4.8.2013 21:49
capdyone

XXX.XXX.219.10

Dobře, děkuju moc !!smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík