Zimní spánek agama - teď?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.7.2013 08:17
danuna

XXX.XXX.126.156

Dobrý den,

chtěla bych se zeptat jestli je možné že by chtěly agamy zazimovat již nyní v letních měsících?a kdy je tak optimální doba na zimování? Začaly být pasivní, moc nežerou a a přes den jsou občas zalezle a spí.

Díky D.

29.7.2013 11:36
list

XXX.XXX.181.50

Zimní spánek - hibernace - probíhá v zimních obdobích, obecně listopad až únor. Opakem zimního spánku je letní spánek - estivace. Zvíře tak přečká nepříznivé období vysokých teplot a nízké vlhkosti vzduchu. Bylo by dobré si pořídit kvalitní literaturu a něco si o agamách přečíst. Ubyde nepříjemných překvapení. smajlík

29.7.2013 15:36
mp71

XXX.XXX.82.212

Příčinou může být i nedostatek světla či avitaminóza.

5.8.2013 20:12
elaphka

XXX.XXX.165.89

To je zase dotaz... hrůza smajlík Víte vůbec, jaký je přirozený výskyt agam vousatých?! Ano, jsou to pouště a polopouště Austrálie. A teď otázka ze zeměpisu: myslíte si, že tam někdy klesá teplota na tak dlouho, aby mohlo dojít k hybernaci? smajlík

Souhlasím s příspěvkem výše. Než si pořídím plaza (nebo jakékoliv jiné ŽIVÉ zvíře), musím si si načíst odbornou literaturu o jeho chovu!!

10.8.2013 16:53
obrobrobr

XXX.XXX.32.31

Ahoj, ano agamy můžou zimovat klidně v červenci a srpnu. V jejich přirozeném prostředí je v tyto měsíce zimní období. Pokud agamy systematicky nezimujete ve vámi určenou roční dobu od věku jednoho až dvou let,a pokud zimování jejich organismus potřebuje naordinuje si ho sám klidně v červenci jelikož vnitřní hodiny agam tikají nezávisle na tom na který kontinent je převezete.
Nikdo Vám ale na základě informací podaných ve vaší otázce nemůže zodpovědně říci zda právě vaše agamy chtějí zimovat, nebo mají jiný problém. Pokud chcete vědět více zkuste toto

http://reptileworld.webnode.cz/

Blažek

29.10.2016 13:41
Blažek

XXX.XXX.229.90

Ahoj,
chcem sa informovať.
Moja agama mi začala spať celé dni.
Zvýšil som jej aj teplotu v terárií a po dvoch dní mi stále spí.
Viete mi poradiť ako ju mám z toho spánku prebudiť?

Přidejte reakci

Přidat smajlík