Dobrý den šlo by v teráriu chovat chameleona a gekončíka pohromadě. Dík za slušné odpovědi.
Foto není moje.
devil666

XXX.XXX.168.46
Na rybičky by to bylo super.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.223.3
Já myslím že gekončík by tam mohl být, dle velikosti i chameleon, oba dohromady tam být nemohou, potřebují každý jiné podmínky.
devil666

XXX.XXX.168.46
Podle mě je na té fotce akvárium. K chovu terarijních zvířat se užívá terárium-což znamená že má větrání nahoře, z boku nebo ze předu. Nejlépe kombinace dvou z těchto možností přizpůsobené podmínkám chovu daného druhu.
Genčík s Chamíkem mají rozdílné nároky a podmínky chovu.
Nejdříve studovat pak realizovat.
Chvili jsem mlade chameleona v akvariu taky mel. Je to strasne neprakticky, neda se to dobre cistit, bude ve stresu kdyz mu tam s tim budete hybat aby jste se doslal dolu. Ten muj uz ma normalni vetranou vitrinu. Uprimne vubec si nedovedu predstavit mit dospeleho chameleona v takovem zastavenem terariu..
Uživatel s deaktivovaným účtem

devil666
napsal(a):
Podle mě je na té fotce akvárium. K chovu terarijních zvířat se užívá terárium-což znamená že má větrání nahoře, z boku nebo ze předu. Nejlépe kombinace dvou z těchto možností přizpůsobené podmínkám chovu daného druhu.
Genčík s Chamíkem mají rozdílné nároky a podmínky chovu.
Nejdříve studovat pak realizovat.
Pokud vím, autor vlákna se na začátku jasně zmínil, že foto není jeho. Přečtěte si text, pak přidávejte poznámky.
devil666

XXX.XXX.168.46
Tak to se omlouvám, nevšiml jsem si. Nicméně moje poznámka může posloužit i pro ostatní začínající.
Je spousta lidí kteří používají akvárka.
devil666

XXX.XXX.168.46
napsal(a):
Pokud vím, autor vlákna se na začátku jasně zmínil, že foto není jeho. Přečtěte si text, pak přidávejte poznámky.
Ještě bych měl teda na Vás pane otoslave otázečku. Z jakého důvodu byla teda fotka která není zadavatele vlákna do tohoto tématu (Gekončík+Chamík) vložena?? Asi teda proto, že takhle nějak si zadavatel představuje ubytování pro oba chovance. A pokud ano tak mi vysvětlete co je vhodného na tomto akvaterárku k dlouhodobému chovu pro jednoho nebo druhého chovance??

devil666
napsal(a):
Ještě bych měl teda na Vás pane otoslave otázečku. Z jakého důvodu byla teda fotka která není zadavatele vlákna do tohoto tématu (Gekončík+Chamík) vložena?? Asi teda proto, že takhle nějak si zadavatel představuje ubytování pro oba chovance. A pokud ano tak mi vysvětlete co je vhodného na tomto akvaterárku k dlouhodobému chovu pro jednoho nebo druhého chovance??
To mě také napadlo, že to zadavatel takto myslel, jak píšete Vy. Ačkoli jsem nekomentoval, jak je akvárko vhodné pro tyto dva VELMI ODLIŠNÉ druhy co se týče podmínek, odpovím Vám.
U gekončíka to zase takový průšvih není, poněvadž gekončík je pouštní zvíře (čili zemní ještěr), a proto nepotřebuje žádné větve či rostliny po celé výšce terária, které by překážely manipulaci zvrchu. Vršek jednouše zakryjeme sítí kvůli větrání.
U chameleona samozřejmě jedině terárium, kamarád (laik) měl takto chvíli jemeňáka a manipulace hrozná. Poté musel do terárka, tentokrát speciálně pro chamíky (resp. pro stromové ještěry).
Chov těchto dvou ještěrů pospolu snad ani není možný, nebo alespoň je dost nevhodný. Jak zde již bylo psáno, každý má úplně jiné nároky na podmínky.
Nicméně pane devil666 nevíme, zda-li to autor opravdu myslel tak, jak si myslíme, že to myslel , takže nedělejme ukvapené závěry.
Nechci Vam brat iluze,ale to ilustrativni foto neni vhodne ani pro toho gekoncika. Je sice pravda,ze nepotrebuje vysoke terarium,ALE terarium neni akvarko bez vody. I kdyz udelate cely strop sitovany dole u dna bude vzduch nedychatelny a zatuchly. Nevyhoda akvarii je jejich prilisna vyska,diky niz nedochazi k cirkulaci vzduchu. To je ohromny rozdil mezi akvariem a terariem. Terarium by melo mit dve vetrani. Jedno v dolni casti (at uz vepredu nebo z boku) a horni (at uz strop nebo zadni/bocni stena nahore).Zdenda
Jajaja

XXX.XXX.116.226
ondrejvlk
napsal(a):
Kup si tam nějaké žabky těm to bude stačit.
Na čo reaguješ na 2roky zastaralu temu? Zbieraš body?

Nedělej si z toho hlavu, takových prudičů je tady víc.Když budeš sledovat zdejší diskuse tak je brzo poznáš.Od některých se tu slušnosti nedočkáš.