zdravím měl jsem u agamy vousaté problémy s rachitidou koupil jsem tedy roboran h +plastin a ptám se jak je to se žárovkama aby agama prospívala když tam dám úsporku 23w 100w je to nějaký rozdíl oproti reptiglo pro agamy ? děkuji za odpovědi a rachitidu už nechci zažívat proto se ptám.
krokodyl2
napsal(a):
zdravím měl jsem u agamy vousaté problémy s rachitidou koupil jsem tedy roboran h +plastin a ptám se jak je to se žárovkama aby agama prospívala když tam dám úsporku 23w 100w je to nějaký rozdíl oproti reptiglo pro agamy ? děkuji za odpovědi a rachitidu už nechci zažívat proto se ptám.
když tam dám úsporku 23w 100w
z tohohle těžko poznat, co tam vlastně máte
Ježísi kriste, kolik ti je, 10 ? Vše záleži na rozměrech terária, jeho umístění (okolní teploty) atd atd...
obecně
Teplota v teráriu by se měla přes den pohybovat kolem 30°C a to s určitým teplotním gradientem (třeba 26 – 33), aby si zvířata sama mohla vybrat, co jim vyhovuje. V teráriu musí být i výhřevné místo, kde teplota přes den dosahuje 40 až 45°C. Nejjednodušším řešením je například kus břidlice, nad který se umístí obyčejná bodová žárovka vhodného výkonu. Jako výhřevné místo umístněné pod zdrojem UV je možné použít i topný kámen, ale pozor – ujistěte se že jeho teplota nepřekročí výrazněji 40°C! Přes noc stačí běžná pokojová teplota – s vypnutými všemi zdroji tepla a světla. Velmi důležité je dostatečné osvětlení. Jde o heliofilní druh, který potřebuje hodně světla. Je potřeba osvětlit celý prostor terária, třeba lineárními zářivkami, větší terária výbojkami. Svítíme zhruba 12 hodin denně.
zdroj http://www.tp-faq.reptile.cz/agama-vousata/
http://tera.poradna.net/a/view/69243-mereni-zdroju-uv-zareni-z-13-12-2008-na-terabazaru-tsp
co dát konkrétně do tvého terka ti nejlépe poradí MadMIke na teraporadně
přešti si konečně CELÉ uvedené vlákno i s odkazy, najdeš tam odpověďi
zkus být trochu samostatný
Roboranem nic nezkazíš když budeš dodržovat dávkování já osobně používám od ExoTera zářivky pro Legoše mam 2x 40w 91 cm a to UVB 5.0 a 2.0.. Pro vousatku bych zvolil velikost podle terária ale rozhodně UVB 10.0 a 2.0 na barvu po půl roce když je budete měnit neměl by nastat žádný problém. Zatím je mám 3 roky (samozřejmě už vyměněné) a nemůžu si na nic ztěžovat.. na vytápění mám 2x DayTime a 1x BaskinSpot 100w.. Hodně štestí.
Jajajajajaja

XXX.XXX.234.141
Lasty
napsal(a):
Roboranem nic nezkazíš když budeš dodržovat dávkování já osobně používám od ExoTera zářivky pro Legoše mam 2x 40w 91 cm a to UVB 5.0 a 2.0.. Pro vousatku bych zvolil velikost podle terária ale rozhodně UVB 10.0 a 2.0 na barvu po půl roce když je budete měnit neměl by nastat žádný problém. Zatím je mám 3 roky (samozřejmě už vyměněné) a nemůžu si na nic ztěžovat.. na vytápění mám 2x DayTime a 1x BaskinSpot 100w.. Hodně štestí.
A máš to na hovno! Mimo spamovania, ešte aj zlé...
já

XXX.XXX.227.137
Ha že by se vrátil chudák Nautilus. Běž si spamovat na slovenskou Ifaunu. Kdo to má ty hovna po tobě furt číst...
Marginat

XXX.XXX.234.128
já
napsal(a):
Ha že by se vrátil chudák Nautilus. Běž si spamovat na slovenskou Ifaunu. Kdo to má ty hovna po tobě furt číst...
Ty spamuješ staré vlákna z koľkých profilov? Do bodky má pravdu. Drbko.
já

XXX.XXX.227.137
Jo jako že rada typu: A máš to na hovno! Mimo spamovania, ešte aj zlé... To má pravdu jo? to je rada jak blázen... ty bodko jedna.