Zdravím, mám 2,5 měsíců staré miminko pagekona auriculáta a zatím mi noc nežere. Je mi jasné, že když je to noční zvíře asi ho moc často žrát neuvidím, ale chtěla bych vědět, jestli je nutné dávat mu každý den krmení. Zatím olizuje jen přesnídávku, do které mu přidávám vitamíny,ale takto se přesnídávka rychle kazí a smrdí. Jak často auriculátus žere kolik dní případně vydrží, aby nestrádal nebo neuhynul? Děkuji předem za názory a rady. Pavla
Ahoj, chovám jenom ciliáty, ale myslím že to bude podobné. V tomto věku jsou podle mě spíš důležitější cvrčci než nějaké přesnídávky, to bych spíš brala jako doplněk. Nejsem sice ještě žádný profík, letos poprvé jsem odchovávala, ale mám 26 mláďat od 2 samic bez jediné stráty. Mláďatům dávám cca 4 cvrčky na hlavu každý večer obalené ve vitamínech. Přesnídávky nedávám, dávám jenom repashy a to mi začínají mláďata brát až tak od 3 měsíců a jenom zřídka, ale k dispozici ho dostávají. Hlavně ohlídat ty cvrčky. Pokud je v terárku jenom jedno mládě, je lepší prozatím menší prostor aby cvrčky lehce ulovilo. Pokud cvrčci mizí tak v pohodě papá=). Já když jim tam nasypu ty cvrčky tak ještě než stihnu zhasnout má každý v tlamce jednoho=) Také je dobré každý večer rosit, může mu chvilku trvat než si zvykne na novou mističku a najde ji.