Zdravím všechny teraristy a prosím o radu. Již asi 14 dní mi samec -stáří 7 měsíců- stále vyhrabává písek v teráriu až na dno a včera, když jsem nechala otevřené terárko, mi samec vyběhl ven a za ním do 10 min samička- cca 5ti měsíční- a začali dělat po pokoji neuvěřitelné tanečky, vozili se jeden na druhém a přitom jim úplně ztmavly (zčernaly) krky pod tlamičkou. Říkala jsem si, že to budou asi namlouvací manévry, ale nejsou ještě mladí? A u agam se o "hnízdo " stará sameček,že pořád hrabe? Přikládám fotku mých drobečků se zabarvenými krčky.
Me podle vybarveni prijdou spis na samce ale s takovehle fotky jde prd poznat,zdani treba klame. Jinak u agam se o vajicka nestara ani samice natoz samec. Samice si maximalne najde misto,ktere ji vyhovuje pro nakladeni vajicek,ty zahrabe a tim to hasne. Vic se o ne nestara a mladata si klidne da jako svacinku.
u takhle velkých agam to musí chovatel poznat na 100%,takže je otázka,co Vám napovídal zmíněný chovatel/prodejce.Pokud už to máte zjištěné,tak ok,jinak z Vašich fotek se to nedá určit.Na to se fotí agamy jinak.
Ok. Zjistila jsem si to na netu, jak to poznat a chovatel mi samce bez problémů vyměnil za samičku. Samec, u kterého se spletl měl tehdy, když jsem si ho brala asi 3 měsíce. Ale i tak se divil,že se tak sekl. Už je vše v pořádku a mám párek. Nejde mi o chov, jen jsem chtěla zamezit tomu,aby se v dospělosti napadali. Vyčetla jsem,že dva samci na "jednom písečku" nedělají dobrotu. :)