Masožravky u aurikulátů

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.2.2014 09:30
pavca2484

XXX.XXX.167.186

Zdravím a prosím o radu. Mám v terárku u aurikulátů spoustu malinkých mušek z vlhka a tak mě napadlo dát do terárka masožravku- třeba rosnatku. Vlhko tam je a mušky by alespoň pochytala. Jenom nevím,jestli není ta rostlinka jedovatá. Díky za odpovědi.

12.2.2014 15:42
ondrab

XXX.XXX.228.22

Zdravím, možná by bylo lepší odstranit tu příčinu vlhka než tam dávat masožravku. Pokud vím (možná špatně) tak masožravka chytne hmyz jednou za čas, není to žádná mucholapka, takže je stejně nevychytá. Ale k těm aurikulátům, to nejsou žádní gekoni z bažinného lesa, aby tam měli mít permanentní vlhko. Předpokládám, že máte minimální větrání a hodně rosíte, takže se tam ta vlhkost dlouho drží. Základem - řekl bych u všeho- je dobré větrání. Následně potom můžete řešit jak zvýšit vlhkost. Zaměřte se na 2 dostatečné velké plochy na větrání - běžně přední strana a strop. A když tam dáte auriculátům pár živých rostlin, mističku s vodou a večer porosíte, občas třeba trochu víc tak určitě nebudete mít problém s muškami.

13.2.2014 07:07
pavca2484

XXX.XXX.41.64

Děkuji za názor. Větrání mám,myslím ,dostatečné,ale mám v terárku živé kapradiny a možná z těch jsou tam ty mušky. Zkusím je vyndat a uvidím. A na dně mám mulčovací kůru. Je to v pořádku nebo dát něco jiného? A vlhkost zajišťuji jednou denně na půl hodiny mlhovačem. O víkendech nebývám doma,tak to mají na spínací hodiny.

13.2.2014 17:23
ondrab

XXX.XXX.146.109

S tou mulčovací kůrou nevím, nemám s ní zkušenosti, klasika je rašelina popř. smíchaná s pískem. S tím mlhovačem Vám toho taky moc neřeknu, nikdy jsem to nepoužíval, tak nevím jak moc to zvlhčuje, ale půl hoďky mi přijde hodně. možná bych to raději rozdělil na 2x 15 min třeba kolem poledne 1-2 hodiny před zhasnutím. Však vyzkoušejte a uvidíte

15.2.2014 08:42
pavca2484

XXX.XXX.138.16

OK. Vyměním mulč za rašelinu. Stejně se mi zdá,že se cvrčci v té kůře moc schovávají a prcci je pak nemůžou najít. Děkuji za rady. Přes teraristiku mi ještě "teče mlíko po bradě" , tak jsem ráda za každou zkušenout.
Pavla

16.2.2014 18:02
australia gekony

XXX.XXX.227.33

Znizit vlchkost urcite! Podla priznakov ich nerosite, ale asi "polievate"! Preto tam mate tie male mudky, vo vlchkych terariach sa vyskytnu, no obmedzene.. Mulcovacia kora nie je vhodna, je zle osetrena, vhodna tak do zahonov, sklenikov,.. Pouzit sa da napr.ciprisova kora, alebo litovska raselina, ta drzi vlchkost, je ph neutralna a neprasna!

Přidejte reakci

Přidat smajlík