Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.4.2014 13:41
ještírek

XXX.XXX.223.3

Zajímaji mě skušenosti s těmahle firmama: Animals holding, goniatit, zoopet sendy, testudo2

smajlík

5.4.2014 18:55
michal.siegel

XXX.XXX.32.229

Animals holding - koupil jsem vitálního jedince, se kterým dodnes nebyly problémy. Goniatit - kupoval jsem inkubátor přes TeraPlus a nějaké věci ještě a nemohu si stěžovat. Ale připravte se, že Goniatit tady tvrdě zkritizují, v anonymní diskusi se to děje často kvůli konkurenčnímu boji smajlík.

Michal

Neregistrovaný uživatel

6.4.2014 12:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.223.3

Dobrý den, já tedy mám s animals holding naprosto příšerné zkušenosti. Zvířata mi nachladili ( prý to tak dělají často viz. : http://tera.poradna.net/q/view/288558-animals-holding) pitva těchto zvířat prokázala multiorgánové selhání v důsledku vysokého stresu, nutno však podotknout že šlo o zvířata z importu takže to asi bude druh od druhu. U zoopetu mi přijde divné že zvířata na fotkách jsou v platech od vajec atd. konkrétně u gekona domácího je na fotce gekon ploskoocasý (cosymbotus platyurus) a vypadá bez života ale těžko říct podle fotek...I podle toho odhadnete kvality prodejce. S testudem zkušenosti nemám ale četl jsem na ně chválu.

PS: Záleží co chcete, internetové firmy berte jako krajní řešení pokud byste nenašel soukromého chovatele. Zverimexy nabízejí horší zvířata za vyšší cenu.

6.4.2014 19:11
zdoter

XXX.XXX.124.35

Tak hlavně to jsou všechno importeři. A jak je všeobecně známo u importů se musí počítat s mortalitou. Kupovat u nich běžně dostupné druhy, kvůli ušetření pár kaček je hloupost. Vyplatí se to jen u druhů, které nejsou jinak k dostání a tam si to chce osobně vybrat a převzít, ideálně co nejdříve po dovozu a i tak se musí počítat s jistou úmrtností.

Neregistrovaný uživatel

6.4.2014 20:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.223.3

Souhlas. Je mi těch zvířat ale strašně líto, už tam nekoupím ani nápad.

Neregistrovaný uživatel

6.4.2014 20:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.223.3

U zoopetu mě ještě zaráží že u některých druhů neposkytují či omezují záruční dobu, nezaručují prostost parazitů, garanci pohlaví. Nemají rozvozovou službu, zvířata zasílají. Něco mi říká že tohle bude hrůza.

6.4.2014 20:53
zdoter

XXX.XXX.124.35

Na druhou stranu, jak už jsem psal. Když už import, tak si dojedu přímo k nim, abych si mohl vybrat osobně a nespoléhám na to co mi pošlou. Ono to platí u všech zvířat, že si je chce pořádně prohlédnout a u importu zvlášť.

6.4.2014 21:41
lacerta7

XXX.XXX.193.243

Krom Goniatitu mám zkušenost se všema - v podstatě to vyjde na stejno - dost záleží na tom, co kdo zrovna přivezl a jak to vypadá. Nevidím důvod proč poskytovat záruku u zvířat z importu - tam se s rizikem musí počítat. Takže pokud chcete něco běžně chovaného, bude lepší sehnat si odchov, pokud něco z importu, tak to chce počkat si na čerstvá zvířata a nebrat nutně to, co jezdí každý týden po burzách. Rozhodně je nesmysl nechávat si zvířata posílat - to ale nebývá nejlepší nápad ani v případě nákupu od chovatele.

8.4.2014 18:15
narney

XXX.XXX.67.214

Ze Zoopet Sendy mám dobré zkušenosti co se týče odchytů,před pár lety jsem od nich bral cca 12 Boiga d.dendrophila a 12 gonyosom a behem dvou let mi padlo jedno zvíře,je fakt,že jsem je bral hned po dovozu ,

9.4.2014 17:55
cucana

XXX.XXX.49.250

Animals Holding - suchozemské želvy, import. Ze 3 ks pošly všechny, zaplísněné. smajlík

Neregistrovaný uživatel

12.4.2014 13:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.223.3

Také si myslím že z holdingu se nehodí něco koupit, rozhodně ne import.

12.4.2014 15:39
michal.siegel

XXX.XXX.42.66

Jen pro doplnění... Zvíře jsem kupoval na burze po prohlédnutí. Tohle nejsou strašilky, aby si to člověk nechával posílat domů. Pro tyhle zvířata je nejlepší (a také by se mělo) zajet osobně. Aspoň třeba uvidíte, v jakých podmínkách žijí. Čili třeba dáte stovku za benzín, ale nedáte pět tisíc - když to řeknu takhle - tyranům. Jinak mě vcelku překvapují negativní reakce na AH. Já dokonce i komunikaci mohu hodnotit výtečně a pán, od kterého jsem jedince kupoval také věděl, o čem mluví. Tak koukám, že jsem měl asi štěstí. Samozřejmě pokud na dotaz bude odpovídat sekretářka, tak jaksi komunikace bude na bodu mrazu. Jinak se nechci moc zastávat velkých firem a zverimexů, ale pokud si někdo koupí zvíře, o kterém nic neví, aniž by se třeba při koupi poradil s prodávajícím (jasně, většina by ani nevěděla, co prodává), potom mu to samozřejmě zahyne a první co udělá bude, že napíše, jak firma prodává špatná zvířata... Rozhodně neříkám, že to je nějaký z případů výše, jen podotýkám, že se to může stát. To ale není žádná novinka.

Tedy shrnutí a rada ode mne - když už kupujete zvíře od nějaké větší firmy, tak si pro něj zajeďte osobně, prohlédněte si zvíře a jeho podmínky a ideálně podmínky krmného hmyzu, nebo si zjistěte, jestli jezdí nebo pojedou nabízet i na nějakou burzu a zvíře si přezměte tam. Ovšem nic nemění na tom, že chovatel ví ve většině případů daleko více, je vstřícnější a zvířatům opravdu rozumí. Pokud někdo nabízí stovky druhů zvířat, pak o nich nemůže vědět skoro nic. Pokud Vás nějaké zvíře zaujalo, přečtěte si něco o chovu, pokud Vám to bude vyhovovat, koukněte, jestli zde zvíře někdo nenabízí, popřípadě si podejte inzerát "Koupím" a pokud Vás nějaký chovatel kontaktuje, tak se domluvíte. On vždy rád vyjde vstříc, třeba Vám i při návštěvě udělá kafčo smajlíksmajlík.

S pozdravem
Michal Siegel

12.4.2014 18:43
zdoter

XXX.XXX.124.35

Michale, nic proti, ale všechny výše zmiňované firmy se zabývají přeevším importy. Tudíž o nějakém chovatelství tu nemůže být řeč. Ono hodně záleží i na tom v jakém stavu ten který import dorazí. Když si to necháš dovést na burzu si moc nepomůžeš. Chce si to dojet přímo k importérovi a pořádně vybrat ze všech zvířat co tam má. A jak už jsem psal výše, od importéra se vyplatí kupovat jen zvířata, které se nedají jinak sehnat. U běžných druhů je to hloupost.

12.4.2014 20:09
michal.siegel

XXX.XXX.41.153

zdoter napsal(a):
Michale, nic proti, ale všechny výše zmiňované firmy se zabývají přeevším importy. Tudíž o nějakém chovatelství tu nemůže být řeč. Ono hodně záleží i na tom v jakém stavu ten který import dorazí. Když si to necháš dovést na burzu si moc nepomůžeš. Chce si to dojet přímo k importérovi a pořádně vybrat ze všech zvířat co tam má. A jak už jsem psal výše, od importéra se vyplatí kupovat jen zvířata, které se nedají jinak sehnat. U běžných druhů je to hloupost.

A, vida, děkuji za upozornění. Pak tedy s Vámi musím souhlasit.

12.4.2014 20:11
honzafrog

XXX.XXX.235.84

Dobrý den,
nevím přesně kdy k tomu došlo ani o které želvy se jednalo, takže vám nemohu oponovat, ale u Animals holding máte v takovém případě možnost uplatnit reklamaci.

Za AH Švarc

Neregistrovaný uživatel

13.4.2014 10:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.223.3

Ono je taky důležité si uvědomit, jestli nám jde o život zvířat, nebo jen o majetek. Jinak odchovy jsou prý od animalsu celkem OK. Jen když je nenachladí. Ale nemohu to potvrdit.

13.4.2014 11:59
michal.siegel

XXX.XXX.40.163

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Ono je taky důležité si uvědomit, jestli nám jde o život zvířat, nebo jen o majetek. Jinak odchovy jsou prý od animalsu celkem OK. Jen když je nenachladí. Ale nemohu to potvrdit.

To mate tak... Nam jde o zivoty a je nam v uvozovkach jedno, kolik za zvire zaplatime. Firmam jde o penize a je jim jedno, kolik zivotu vyhasne. Takze asi tak. Naimportovat zvirata v jakymkoliv stavu a co nejdriv se jich prodejem zbavit, nez jim to samotnym pochcipa... smajlík

13.4.2014 12:20
narney

XXX.XXX.67.214

...v mnoha případech si paradoxně si za to můžeme sami,protože mi jsme živnou půdou dovozových firem a upřimně kdo z nás kouká detailně na zvířata která za každou cenu chceme (mluvím spíše za ty méně zkušené teraristy).....

19.4.2014 21:06
ještírek

XXX.XXX.223.3

Teď koukám na tenhle inzerát, na fotce želvy nemají to uv světlo smajlík

https://www.ifauna.cz/terarijni-zvirata/inzerce/r/detail/2211029/suchozemske-zelvicky-mladata-dovezu-cela-cr/

Přidejte reakci

Přidat smajlík