Pana Kvasila jsem viděl jak na burze v Pardubicích tak na burze v Hradci. Právě jsem ho chtěl kontaktovat, ale teď by mě zajímalo jak to tedy opravdu je. Zvířata co jsem viděl na burzách byla za velmi slušnou cenu a jevila se v pořádku.
Zajímalo by mě, zda problém vznikl jen při situacích, kdy zvířata byla posílána, nebo došlo k nedorozumění i při osobním odběru?
Mimo jiné bych rád zmínil, že pokud jste posílali zvířata poštou, nebo jinou organizací, která není na převoz živočichů specializovaná. Dopustili jste se minimálně přestupku a policie v takovém případě potrestá obě strany ;) žádná reklamace v tomto případě nepadá v úvahu a naopak si přiděláte ještě více problémů.
Od pana Kvasila mám tři pardalise a dva jemeňáky, zvířata přišla postupně jak jsem je objednával natřikrát ČD kurýrem, tzn. ten samý den byli ubytovaní a po max. dvou hodinách začali lovit a dodnes nemám problém, rostou jako z vody. Velikostně také odpovídali a komunikace s panem Kvasilem rovněž bezproblémová. Takže naprosto opačná zkušenost a mám dojem, že tohle je štvanice na konkurenci, jakých jsme tu zažili bezpočet.
Vcera jsem si byl u p. Kvasila pro importy fiseraku a naprosta spokojenost. Byl jsem u nej doma, zvirata ve vyhovujicich podminkach . Jak psal v inzeratu, zvirata ve 100% kondici. Dokonce se i sam nabidnul, ze kdyz mi chamik neprezije mesic da mi jineho nebo vrati penize, jelikoz se jedna o import a stat se to muze s vetsi pravdepodobnosti nez u odchovech. Stezovat si nemuzu a doufam , ze brzo budou dalsi importy za tak zajimave ceny. Jakubov
Dobry vecir.Ctu reakce vice lidi na pana Kvasila.Ja tedy od pana zvirata mam jsou pekny zerou pijou jsou proste zdravy a v kondici nemohu si stezovat.A mam od nej terarium coz je skvele udelane.Nemohu nic spatneho rici protoze on ma zvirata krasna zdrava a jestli si tu nekdo stezuje tak si v prvni rade udelejte poradek usebe a kdyz neco chcete sednete do auta a pro zvirata zajedte nemuzete vedet jak je posta nebo jine prepravni spolecnosti zvirata prepravuji.Plesarova
Přijde mi poněkud zvláštní, že negativní zkušenost s panem Kvasilem je tu jedna jediná, všechny ostatní včetně té mojí jsou dobré. Rovněž mi tu jaksi chybí ty zmiňované "sprosté maily", o věrohodnosti údajných mailů od ostatních poškozených se dá taky pochybovat. Podotýkám, že s panem Kvasilem jsem se v životě neviděl, takže zmínka o "Kvasilových kamarádech" je v mém případě taky mimo mísu. I když - ne tak docela, protože po tom, co jsem si udělal obrázek z téhle diskuze, doufám, že se s ním někdy uvidím a kamarádi budeme. Jsem ochotný připustit, že v tomhle konkrétním případě se může jednat o nějaký přehmat, ale způsob řešení, jaký poškozený zvolil je na můj vkus hodně přes čáru.
Já si osobně myslím, že koupit pardálise za 900,- je hodně slušná cena. Leckdo vám za tuhle částku prodá odrostlejší jemeňáky( nebo paintball). Upřímně za 900 Kč jsou to zvířata odpovídající. Já bych vám svoje mláďata za tuhle cenu neprodal protože to piplání s nimi se nemůže vyplatit. Jediné co mě vytáčí je to vaše zasílání kurýrem poštou a já nevím čím. Když nemám peníze abych se o zvíře adekvátně postaral od nákupu až po odchod do věčných lovišť tak si ho nepořizuji. Já být policií tak toto řeším přednostně! Jediné o co by mělo jít je blaho zvířat. Nějaké pětikoruny a žabomyší války bych nechal stranou.
Přáteli na FB jsme se na moji žádost stali včera, resp. včera jsem já dal žádost, to jen pro doplnění ... Pokud dobře vidím v téhle diskuzi, nabízel vám pan Kvasil řešení problému, na které jste nepřistoupil, naopak jste vy, nebo vlastně ne vy, ale nějaký společník poslal balík se smyšleným obsahem za peníze daleko převyšující částku, za kterou vám byli prodáni ti nešťastní chamíci. To je skutečný a prokazatelný podvod. Panu Kvasilovi držím palce.
Tuhle diskusi jsem si přečetla jen ze zájmu, pana Kvasila neznám, slyším o něm poprvé v životě - a ne, nejsme přátelé na facebooku a podobně, abych vyvrátila případná pozdější nařčení. Přesto mi to nedá sem napsat názor nestranného čtenáře.
Z důkladného přečtení diskuse soudím, že pan Kvasil udělal chybu, když poslal menší chameleony, než bylo domluveno. Na druhou stranu se podle svých slov snažil zjednat nápravu při prvním úhynu a další úhyny už mu nebyly oznámeny, což "žalobce" nijak nevyvrací.
Na druhou stranu mi ale nejde do hlavy, pokud byl takto finančně odškodněn první úhyn, proč jste se na pana Kvasila neobrátil i s úhyny ostatními? Přístup "na hrubý pytel hrubá záplata", kterým se tu oháníte, by dával aspoň malý smysl, kdyby Vám pan Kvasil odmítl uhradit už prvního uhynulého chameleona - což on neudělal.
Další věc, která mi asi nejvíc nejde do hlavy, je částka za onen balík - ať už prázdný nebo s mrtvými chameleony. Jak jste přišel na to, že by Vám pan Kvasil měl uhradit i vybavení, které jste pro chameleony pořizoval? Zaslal Vám snad to vybavení on a poškozené? I kdyby Vám ty chameleony poslal rovnou mrtvé a vy jste z něj nemohl ani vší silou dostat peníze zpátky (což zřejmě není tento případ, jak už jsem psala výše), jaké Vám to dává právo účtovat si k chameleonům ještě peníze za vybavení, se kterým podle všeho pan Kvasil nemá naprosto nic společného?
Jak už jsem psala, s panem Kvasilem nemám naprosto nic společného, neznám ho; nepíšu zde jako chovatel, který byl podveden nebo je naopak naprosto spokojený, píšu jako člověk, kterému Vaše argumenty zdravý rozum nebere. Ať už pan Kvasil udělal sebevětší chybu s posláním menších chameleonů, z této diskuse mám pocit, že s ním by se domluvit dalo; na druhou stranu mi připadá, že Vy jste viděl příležitost se obohatit a tak jste ji náležitě využil, načež teď se tady oháníte stále se opakujícími argumenty o podvodu, menších chameleonech a naprosto nesmyslnými výmluvami, že Vám pan Kvasil dluží peníze i za vybavení k chameleonům - což skutečně nechápu. A v neposlední řadě mi z Vašeho způsobu vyjadřování naskakuje husí kůže.
Tuším, že můj názor panu Kvasilovi nijak nepomůže, přesto mu držím palce, aby pravda vyšla najevo
Už tuším, proč pan Kvasil opustil tuto diskusi.
Vyjádřila jsem svůj názor jako nestranný člověk, který si přečetl příspěvky Vaše a příspěvky pana Kvasila. Zdá se mi, že každý člověk, který se přikloní na Vaši stranu, je podvedený chudák a jasný důkaz pro Vaše tvrzení, kdežto každý člověk, který se přikloní na stranu pana Kvasila, je jeho dobrý kamarád a lže. Svůj názor jsem vyjádřila slušně, Vaše odpověď není slušná ani v nejmenším - nemáte tušení, kdo jsem, přesto mě tu osočujete z toho a onoho jen proto, že se Vám náhodou můj příspěvek nepozdává?
Vaše odpověď je stejně pochybná jako Vaše předchozí argumenty a pouze mě v mém názoru utvrdila. A mimochodem; když si koupíte auto, které Vám za měsíc přestane fungovat, také budete chtít zpátky peníze za auto a ještě za garáž, protože to jsou vlastně náklady s autem spojené? Protože logika Vašeho uvažování je naprosto stejná.
eloren
napsal(a):
Tuhle diskusi jsem si přečetla jen ze zájmu, pana Kvasila neznám, slyším o něm poprvé v životě - a ne, nejsme přátelé na facebooku a podobně, abych vyvrátila případná pozdější nařčení. Přesto mi to nedá sem napsat názor nestranného čtenáře.
Z důkladného přečtení diskuse soudím, že pan Kvasil udělal chybu, když poslal menší chameleony, než bylo domluveno. Na druhou stranu se podle svých slov snažil zjednat nápravu při prvním úhynu a další úhyny už mu nebyly oznámeny, což "žalobce" nijak nevyvrací.
Na druhou stranu mi ale nejde do hlavy, pokud byl takto finančně odškodněn první úhyn, proč jste se na pana Kvasila neobrátil i s úhyny ostatními? Přístup "na hrubý pytel hrubá záplata", kterým se tu oháníte, by dával aspoň malý smysl, kdyby Vám pan Kvasil odmítl uhradit už prvního uhynulého chameleona - což on neudělal.
Další věc, která mi asi nejvíc nejde do hlavy, je částka za onen balík - ať už prázdný nebo s mrtvými chameleony. Jak jste přišel na to, že by Vám pan Kvasil měl uhradit i vybavení, které jste pro chameleony pořizoval? Zaslal Vám snad to vybavení on a poškozené? I kdyby Vám ty chameleony poslal rovnou mrtvé a vy jste z něj nemohl ani vší silou dostat peníze zpátky (což zřejmě není tento případ, jak už jsem psala výše), jaké Vám to dává právo účtovat si k chameleonům ještě peníze za vybavení, se kterým podle všeho pan Kvasil nemá naprosto nic společného?
Jak už jsem psala, s panem Kvasilem nemám naprosto nic společného, neznám ho; nepíšu zde jako chovatel, který byl podveden nebo je naopak naprosto spokojený, píšu jako člověk, kterému Vaše argumenty zdravý rozum nebere. Ať už pan Kvasil udělal sebevětší chybu s posláním menších chameleonů, z této diskuse mám pocit, že s ním by se domluvit dalo; na druhou stranu mi připadá, že Vy jste viděl příležitost se obohatit a tak jste ji náležitě využil, načež teď se tady oháníte stále se opakujícími argumenty o podvodu, menších chameleonech a naprosto nesmyslnými výmluvami, že Vám pan Kvasil dluží peníze i za vybavení k chameleonům - což skutečně nechápu. A v neposlední řadě mi z Vašeho způsobu vyjadřování naskakuje husí kůže.
Tuším, že můj názor panu Kvasilovi nijak nepomůže, přesto mu držím palce, aby pravda vyšla najevo
líp bych to nenapsal
Uživatel s deaktivovaným účtem

Už od začátku jsem tušil, že tato diskuze, kterou jsem si doteď pouze četl, se asi rychle rozvine, ale toto mě zarazilo.
Jak psala uživatelka nade mnou, pořád se oháníte tím, že jste prázdným balíkem za 4950 Kč (což je sama o sobě dost podezřelá částka - těsně pod hranicí trestného činu) dostal peníze od pana Kvasila. Už vymáhání peněz tímto způsobem mi přijde dost přes čáru.
Za další, proč jste od pana Kvasila (jak píšete) vymáhal i peníze za vybavení pro chameleona. I kdyby Vám vybavení prodal přímo pan Kvasil (leda že by bylo poškozené a od pana Kvasila) , nemáte důvod ani oprávnění chtít po něm tyto peníze.
Pana Kvasila neznám, vím o něm jen díky této diskuzi. Jediná chyba, kterou pan Kvasil udělal a uznal, že poslal zvířata menší než nabízel.
Co však nemohu stále pochopit, proč jste panu Kvasilovi nenapsal o úhynu ostatních chameleonů a rovnou poslal prázdný balík (nebo s mrtvými chameleony, vyjde to nastejno), který měl navíc hodnotu mnohem větší, než chameleoni? Věřím že zkusit to by nebyl pro normálního člověka žádný problém.
obrobrobr správně poznamenal, poštou nebo jinou přepravovací službou, která se nespecializuje na zvířata, je posílání zvířat minimálně přestupkem (čili zaslal-li Vám je pan Kvasil poštou, budete v tom namočeni oba, poněvadž jste na to přistoupil). A to by policie při troše snahy objevila.
Samozřejmě, můžete se vyjádřit i na můj mail otopetrik@seznam.cz
Chovu zdar
Oto Petřík
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.223.3
Když jsem četl první příspěvek zdejší diskuze, kroutil jsem hlavou nad tím jak by se někdo takto mohl chovat ke zvířatům a zákazníkům ale jak se ukázalo, skutečnost je jiná. Dost možná je celá tato diskuze výsledkem nedorozumění s požadovanou velikostí chameleonů, nevím. Nevím ani jak je možné že jsou chameleonci slepí ale dle mě jde o nevhodné podmínky na straně kupce. Často se takto cítí ukřivděni nezkušení chovatelé. To ovšem neomlouvá hrubé chování, podvodné zásilky a očividně vymyšlené argumenty. Pana Kvasila neznám (i když budu osočen že ano) přesto se mi jeví jako člověk se kterým se dá domluvit. To že chameleoni uhynuli je velmi smutné ale není řešením hned obvinit prodejce a už vůbec ne takovýmto způsobem. Už jen podle chování kupce usuzuji že chyba je Jinde než na straně prodejce a dokonce i přepravní služby.
Tady se potvrzuje staré přísloví, za dobrotu na žebrotu. Já už bych se na nízké ceny zvířat vykašlal, protože se potom dostávají do nesprávných rukou.
Nejlepší by bylo to všechno ještě zkusit vyřešit jinak než soudním sporem, vyrovnat se finančně.
Kupce si však musí uvědomit, že investuje do něčeho co není stálé a může přijít i o nějakou částku, která mu nemusí být vrácena.
obrobrobr
napsal(a):
hmmmm..... nazval bych to šachem.
Pan detektiv měl totiž výlevy na tohle téma už den předtím v sekci "inzeráty" pod hlavičkou "různé". Admin těchto stránek je samozřejmě vymazal, protože do inzerátů tohle rozhodně nepatří, byla tam i moje reakce. Kdo si stačil všimnout, dá mi jistě za pravdu. Mat.
Dosud jsem byl pouze nestranný pozorovatel, ovšem nyní jsem dospěl k názoru, že je třeba se vyjádřit.
První fakt je, že pana Ondřeje Kvasila neznám, i když mi samozřejmě budete tvrdit opak. Tuším, že vnímání opačné reality bludů se nazývá schizofrenie.
A teď k samotnému problému... Za tu cenu byste mohl být rád, kdybyste dostal čerstvá mláďata nebo postižené jedince (samozřejmě prodej ani jednoho neschvaluji). Pan Kvasil zřejmě udělal chybu, když uvedl nesprávnou délku nabízených jedinců. I mě se stane, že při prodeji nějakého zvířete již rozměry uvedeny v inzerci neplatí, jelikož jedince dané velikosti jsem již rozprodal. Ale upozorním, že velikost se změnila. Pan Kvasil svou chybu uznal. Když jste mu napsal o úhynu jedince, poslal Vám peníze a nikde nepadlo ani slovo, pokud si dobře pamatuji, že vyžadoval fotografii či něco podobného. Pokud ano, udělal jen dobře a nic to na situaci nemění. Vy prostě nejste schopen si přiznat, že chyba by mohla být tam, že se o zvíře nedokážete postarat a jedinci zemřeli díky Vaší nedostatečné péči.
Nechápu také Vaše počínání a zejména nechápu, proč píšete, že pan Kvasil neodpovídá na dotazy, když vy jste neodpověděl ani na jeden, který tu byl napsán. Přitom píšete jen to samé - pár nesmyslů na úvod příspěvku a zakončíte to tím, že se asi jedinci při převozu scvrkli, že pan Kvasil je podvodník a že policie se bude divit, co jim navykládal.
Pro možnou vadu zraku a tedy možnost přehlédnutí několikrát kladených otázek to pro Vás udělám přehlednější. Tedy všechny diskutující by asi zajímalo toto:
Proč jste nenapsal o úhynu zbylých jedinců, když jste věděl, že pan Kvasil nemá problém Vám je uhradit?
Proč jste poslal panu Kvasilovi nic neobsahující balík a to těsně pod cenou, která hraničí mezi přestupkem a trestným činem?
Proč balík posílal Váš známý? Spoléhal jste na osobu blízkou, nebo dnes již osobu vzdálenou?
Proč jste si do celé sumy účtoval cenu za další vybavení s chovem spjaté?
Proč nsjste schopen odpovědět na jedinou otázku ?
Toto je můj názor jakožto nestranného pozorovatele (tedy dle řeči Vašeho kmene jsem zajisté jeho dobrý známý). Dovolím si Vás upozornit, že pokud jste policii podal nepravdivé údaje ve Váš prospěch, budete z toho mít problémy. Upřímně pochybuji, že jste na nějaké policii vůbec byl, na rozdíl od pana Kvasila, kterému na Vámi zřejmě došla trpělivost.
S pozdravem
Michal Siegel
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.223.3
Asi tak, stalo se, jsme lidé a můžeme se splést, my můžeme vyvodit úsudek jen a pouze dle této diskuze takže asi nevíme co opravdu bylo a je. Chování tohoto člověka mě začíná značně znepokojovat jelikož je neponaučitelný,(k otázkám pana Siegela přidávám ještě jednu) proč jste po vybalení zvířat nekontaktoval pana Kvasila a nedomluvil se s ním na možné řešení? (vy budete zase tvrdit že se s ním nedalo domluvit atd ale jak to tak pozoruji, nedá se domluvit spíše s vámi)
Tak já jsem další kamarád pana Kvasila?
To mě pobavilo
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.223.3
Já ale pořád nechápu proč chcete vrátit náklady za funkční terárium. Buď ho máte prodat, nebo pořídit nové chamíky. Jinak vyzývám chovatele aby zde již nereagovali a neobnovovali tím toto vlákno...
Celé je to nějaké zamotané, proč pan Kvasil poslal menší chameleony dokážu pochopit a přiznávám, že to asi podvod byl. Že, se pan Linduška bránil tímto způsobem při nejlepší vůli také dokážu pochopit. (Všechno se mi to tak nějak srovnalo po zodpovězení otázek pana Siegla tímto mu děkuji) Jediné co absolutně nechápu je, co chcete řešit na polici pokud tam kdokoliv z obou zainteresovaných stran půjde vždy namočí sám sebe do dost velkého podvodu + nelegální přepravování zvířat.
A co vůbec nechápu je, proč pan Linduška každého, kdo není na jeho straně považuje za přítele pana Kvasila. Po tom co se vysvětlila "záhada" s "facebookovým" přátelstvím si myslím, že k tomu není důvod.
A styl komunikace s nestrannými přispěvateli potažmo i s panem Kvasilem není hoden slušných dospělých lidí.
Prosím Vás o jediné NIKDO JIŽ NEPOSÍLEJTE ŽIVÁ STVOŘENÍ ZÁSILKOU KTERÁ NENÍ NA TENTO PŘEVOZ SPECIALIZOVÁNA sami vidíte, že ušetřené peníze za to nestojí. Není na osobní převzetí přímo u chovatele! pokud vám to nějaký chovatel neumožní nenakupujte u něho!
Staré dobré přísloví praví NEJSEM TAK BOHATÝ ABYCH SI MOHL DOVOLIT KUPOVAT LEVNÉ VĚCI.
Závěrem si myslím, že pokud pan Linduška jako slušný člověk vrátí panu Kvasilovy část peněz, které převyšují hodnotu chameleonů a poštovného, tak by mělo být vše vyřešeno a uzavřeno bez zbytečných sporů. Pro obě strany to bude ponaučením a všichni zúčastnění ušetří mnoho času a peněz za zbytečné soudní spory....
Mno tak jak to vidí zákon:
Poslat menší chamíky než inzerované se sice může jevit jako podvod, nicméně z pohledu zákona to podvod není. Zákon na to pohlíží tak, že bylo odesláno zboží v jiné než deklarované kvalitě. S tímto policie nebude nic dělat, případ odloží a panu Linduškovi doporučí domáhat se náhrady občansko právním sporem.
Oproti tomu poslat prázdný balík podvod jednoznačně je. To, že to bylo pod 5 tisíc a někteří si tu tak myslí, že se panu Linduškovi nic nestane, jsou na omylu. Nehrozí mu za to sice vězení nebo podmínka, protože škoda byla pod 5 tisíc (i když to je otázka, protože do výše škody se započítávají veškeré prokazatelné náklady, o které byl dotyčný připraven, takže pokud pak Kvasil k dobírce přihodí lístek na tramvaj kterou jel na poštu balík vyzvednout, je pan Linduška v p*deli.... ;) )
Policie toto řešit bude. minimálně bude muset být vrácena částka 4950 Kč panu Kvasilovi (pokud ten bude dobrá duše a neuvede žádný další náklad s tímto podvodem spojený) + bude panu Linduškovi vyměřena pravděpodobně vyměřena pokuta dle zákona o přestupcích.
Pan Linduška se může na druhou strnu hájit tím, že je duševně zaostalý a nedokáže rozlišit míru špatnosti svého jednání, protože defacto se tady přiznat ke spáchání výše uvedeného činu hraničí s projevem naprosté idiocie.
Taky mi to nedá se nezapojit jen by mě zajímalo pár věcí - chamíky chovám /jemeny/, píšete že mláďatům bylo 14 dní jak to takhle přesně víte? Další věc co mě zaráží - kdyby byli chamíci tak špatní jak píšete jak je možné že by se dožili těch vašich zminovaných 14 dnů - nejspíš asi tak že normálně byli schopní se nakrmit, to že měli neustále zavřené oči bych přikládala vaší chybě v chovu stačí aby jim byla zima, nebo máte snad zprávu z veteriny, že měli nějakou vadu kvůli které nepřežili a že je to chyba v odchovu??? účtovat někomu vybavení je víc než prasárna - píšete že už chamíky nikdy nechcete tak vybavení prodáte podruhé někde na inzerci?
Ano byla chyba že byli chamíci menší což i prodejce uznal na druhou stranu za 900,- byste u jiného chovatele koupil tak maximálně vajíčko, a proč jste tedy když přišli takovýhle prckové nenapsal prodejci že jsou moc malí, že mu je vrátíte? A poslední věc co by mě jako chovatele zajímala máte doma 3 zvířata, která jsou podle vás očividně zdravotně špatná a necháte je poumírat aniž byste se pokusil je zachránit a vzít je na veterinu? Už tohle svědčí o vašem charakteru a vztahu jaký máte ke zvířatům, jediné co totiž celou dobu řešíte jsou peníze, že zřejmě naprosto zbytečně uhynula 3 zvířata jde tak nějak bokem - jinak ano někdy prostě něco uhyne, ale že byste zrovna vy měl takovou smůlu a uhynula vám sama od sebe zvířata všechna to se mi zdá trošku podivné???
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.223.3
To už nemá smysl komentovat. Někteří lidé jsou prostě neponaučitelný.
Neznám ani Kvasila ani vás, nicméně pokud jste jim nezajistil veterinární péči tak to minimálně částečně vaše vina byla, stejně jste mi neodpověděl proč jste mu je nevrátil zpět, ani na další věci jen si melete dokola to svoje, ale to je jedno z vašich příspěvků bych to viděla na pár tabletek neurolu pro vás i pro vaše schizofrenní dvojče
imkkii
napsal(a):
Neznám ani Kvasila ani vás, nicméně pokud jste jim nezajistil veterinární péči tak to minimálně částečně vaše vina byla, stejně jste mi neodpověděl proč jste mu je nevrátil zpět, ani na další věci jen si melete dokola to svoje, ale to je jedno z vašich příspěvků bych to viděla na pár tabletek neurolu pro vás i pro vaše schizofrenní dvojče
Však s panem Linduškou není v pořádku zjevně více věcí. Uvažte, že jemu trvalo celých 14 dnů než zjistil, že chameleoni nemají 12 cm nýbrž 3 cm. Takže je logicky mohl "vrátit" až potom, co po jeho odborné 10-leté praxi uhynuli....
takže když už jsme si teda po telefonu potykali tak první si nazval milkou ty mě před 50 minutami já tebe dementem až před 48 minutami, jinak doufám že si připadáš jako boreček že sis dokázal najít muj inzerát telefon a obtěžovat mě a vyhrožovat to na tý policii zítra klidně taky můžeš uvést jinak zřejmě stalking ti asi taky nic neříká.... tak mi zkus zavolat ještě jednou a kundu zkurvenou si taky nech domu třeba pro manželku......
No tak koukám, že chování "poškozeného" se hned tak nevidí. Dovolil bych si poznamenat, že pan Kvasil Vám zaplatil 900,- za jednoho chameleona, vy jste si drze účtoval vybavení + cenu za tři chameleony, i když jednoho Vám již uhradil, tedy když už, měl jste si ve Vašem podvodu účtovat pouze cenu za dva. Ale jak zmínil kolega výše, Vám jde jen o peníze, vůbec Vás nezajímá, že zemřela zvířata. Rozhodně se jedná o nedostatečnou péči, měl jste 14 dní na to, abyste navštívil veterináře. Neudělal jste naprosto nic, abyste se pokusil jejich zdravotní stav nějak řešit.
A dále - dobrá tedy, neposlal jste prázdný balík doslova. Domluvil jste se na prodeji agam, ale v balíku nepřišla žádná agama, tedy z tohoto pohledu byl balík prázdný. Je třeba být inteligentní a číst mezi řádky. Nehledě na to abyste panu Kvasilovi "odvětil stejnou mincí", musel byste agamy skutečně mít a zaslat mu menší jedince, než jste nabízel. Vy jste lhal, že nějaké vůbec máte, tedy toto je daleko závažnější problém.
Jak psal také kolega výše, pokud si pan Kvasil připočítá cenu za s prominutím "pitomou" jízdenku na tramvaj (a také tak učinil), částka převyšuje 5 000,-. Tedy pokud budou viny srovnány, pan Kvasil bude čelit nanejvýše přestupku, vy neopak trestnému stíhání.
Nyní dávám prostor Vašemu egu, aby mne zde urazilo, označilo za dobrého známého pana Kvasila ("tzv. "Kvasilovce") a aby napsalo říkanku o scvrknutí z 12 na 2cm a .... Ostatně to už všichni známe
imkkii
napsal(a):
takže když už jsme si teda po telefonu potykali tak první si nazval milkou ty mě před 50 minutami já tebe dementem až před 48 minutami, jinak doufám že si připadáš jako boreček že sis dokázal najít muj inzerát telefon a obtěžovat mě a vyhrožovat to na tý policii zítra klidně taky můžeš uvést jinak zřejmě stalking ti asi taky nic neříká.... tak mi zkus zavolat ještě jednou a kundu zkurvenou si taky nech domu třeba pro manželku......
Se mnou si dal tu práci a našel si mě, ale mně nevolá ani nepíše, i když mám telefon uvedenej u každého svého inzerátu. Chjo, sem se chtěl taky pobavit a suším hubu.
Tak to co jste tady oba předvedli, to je vrchol!! Nemám slov. Smlouvat jak někde na trhu dělat z lidí blbce, pourážet všechny přispěvatele a pak říct že jste se dohodli.
Oběma šlo jen a jen o peníze vůbec ne o zvířata. Teď se do toho mám pro změnu zase chuť vložit já. Nemůžu lhostejně přihlížet tomu posílání zvířat! To je hnus! To jak pan Kvasil říká, že za posílání kurýrem dostane maximálně pokutu do 1000,- Kč a že mu to nevadí. Tak to mě nadzdvihlo! Začínám mít dojem, že se vážně jedná o překupnictví! A jelikož jste se ke svým praktikám přiznal veřejně několikrát, neměl by to být problém!
Naprostý soushlas, pane. Tady nikomu nešlo o zvířata, každý chtěl jen zpátky svoje peníze! Poslední příspěvky o tom jasně vypověděly své. Upřímně, raději bych věřil, že tato diskuse vznikla jako podnět pro reklamu pana Kvasila, který sem umístil fotky podmínek, ve kterých zvířata chová, což malo upozornit na jeho plus, než abych věřil, že lidé mají takový vztah ke zvířatům, jako tihle dva! Zlatí chovatelé...
Michal Siegel
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.223.3
Ono v poslední době chovatelů, kteří se skutečně zabývají o životy zvířat ubylo což mě dost mrzí a zajímalo by mě proč tito lidé vlastně dělají se zvířaty (nemluvím o nikom výše)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.223.3
Tak já jsem snad připsal že nikoho z tohoto vlákna nekomentuji...
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak já jsem snad připsal že nikoho z tohoto vlákna nekomentuji...
prominte,slo spíš o pana sigla- svých 18 letech mě chce hodnotit a poučovat?Na co si tu hraje,položil mi tady v diskuzi otázky,já mu na ně odpověděl,pak mu sklaplo,neozval se a ted zase vylezl odněkud ze skleníku s postřikovačem tlachat nesmysly.Pane sigl,běžte si otřít prach na fikusech a nechte mě na pokoji,píšu vám to pěkně,tak si běžte zalejt kytky zlatej zahradníku a nepište o mě nic neznáte mě......
Tak, bylo by dobré si ujasnit v jaké osobě budete psát. Nevidím proč by se tato diskuse měla rušit, ale pro případ, že by k tomu opravdu došlo (o čemž pochybuji), je samozřejmě zálohována.
Skutečnost, že zrovna Vy napíšete pod tuto diskusi slova "mlátit prázdnou slámu" je úsměvná. O souzení lidí (viz. zdravím Kvasilovci, milka,atd..) už ani nemluvě.
O Vašem přístupu ke zvířatům hovoří činy né Vaše tvrzení. To co se tady odhrálo je opravdu vrcholem nezodpovědnosti z obou stran. Nechci pod návalem emocí dělat unáhlená rozhodnutí a proto si nechám čas na rozmyšlenou. Jen mě neustále udivuje Vaše totální sebejistota tváří v tvář okolnostem, napříč celou diskuzí, konče současným stavem.
Hele ty blbečku blbý, už mi tu bouchnul kotel, jak tady čtu ty tvoje bludy.
Jsi opravdové hovado bez úcty ke druhým a samozřejmě nejchytřejší člověk v České Republice.
Kdybych měl s tebou co dočinění, tak se s tebou opravdu neseru a půjdu si to s tebou vyřešit po zlém. Takhle navážet se do lidí a urážet je jsem ještě nezažil.
Hoď sem nějaké ty tvoje fotky slavných zvířat ať víme, v čem ti chameleoni pozdechali.
Váš vztah bude záporný ke všem tvorům zvláště pak k chameleonům že? Jak vidíte tak ji zrušit nemůžete Můžete o to požádat
zda Vám bude vyhověno toť otázka.. Jediné co by Vám mělo být zakázano je chov zvířat a vystupování na veřejnosti ;) To první z pozice zákonu a to druhé z pozice zdravého rozumu.
Zbytečně se čílíte, pokud můžete diskusi smazat udělejte to máte po starostech. Pokud Vám je můj názor jedno, nereagujte a máte taky po starostech, ale už se začněte řídit tím co pořád říkáte.
Zatím se ani jedno nestalo, takže usuzuji, že smazat to sám o sobě nemůžete a jedno Vám to také není když stále reagujete.
Můj pohled na váš vztah ke zvířatů jste sformoval Vy sám v předchozích příspěvcích o Vašem vztahu k lidem nemluvě .
Nevidím důvod proč by pan Siegl nemohl, radit nebo hodnotit. Věk nemá s obsahem a hodnotou příspěvku co dělat. Protože, kdyby mezi těmito dvěma faktory byla přímá úměra ještě by jste se nenarodil.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.223.3
Já moc dobře nechápu proč by měl mít věk autora textu vliv na jeho obsah, máme demokracii a tak si tu snad můžeme psát kdo chceme, mě je čtrnáct a znamená to že sem nemůžu psát? A že by moje texty byly nějaké méně cenné?
speed8
napsal(a):
Hele ty blbečku blbý, už mi tu bouchnul kotel, jak tady čtu ty tvoje bludy.
Jsi opravdové hovado bez úcty ke druhým a samozřejmě nejchytřejší člověk v České Republice.
Kdybych měl s tebou co dočinění, tak se s tebou opravdu neseru a půjdu si to s tebou vyřešit po zlém. Takhle navážet se do lidí a urážet je jsem ještě nezažil.
Hoď sem nějaké ty tvoje fotky slavných zvířat ať víme, v čem ti chameleoni pozdechali.
stačí napsat kdy a kde to chceš řešit hrdino............budu tam
blbečku blbý říkej doma tatínkovi
vveenndduullkkaa
napsal(a):
prominte,slo spíš o pana sigla- svých 18 letech mě chce hodnotit a poučovat?Na co si tu hraje,položil mi tady v diskuzi otázky,já mu na ně odpověděl,pak mu sklaplo,neozval se a ted zase vylezl odněkud ze skleníku s postřikovačem tlachat nesmysly.Pane sigl,běžte si otřít prach na fikusech a nechte mě na pokoji,píšu vám to pěkně,tak si běžte zalejt kytky zlatej zahradníku a nepište o mě nic neznáte mě......
Chovu zvířat se venuji již od osmi let. Nehledě na to, že vy nedokážete správně vyskloňovat ani napsat mé příjmení se tedy chovu věnuji stejně dlouho, jako vy. Nevim, kolik je Vám, ale kdybychom posuzovali obsah textu dle veku, troufl bych si říci, že nejstupidnější příspěvky píší lidé ve Vašem věku.
Jinak jste se poprvé trefil. Ano, byl jsem ve skleníku. Byl jsem také na zahradě a potom jsem se věnoval zvířatům. Jednoduše jsem něco dělal. Nejsem totiž ten typ "chovatele" co vy, který jen sedí u počítače, čeká na další příspěvky, aby mohl napsat další a další urážky, zatímco mu za zády umírají zvířata, což je mu stejně jedno, protože mu na nich nezáleží.
To, že uživateli akvaterachovatel je 14 let mne zarazilo, jelikož zde na fórech píše kvalitní příspěvky. Kolik je Vám? 25? 30? 40? Vy jediný byste se měl za své příspěvky stydet. A jak tvrdíte, že Vás poučuji v 18 letech... K tomu se snad ani nelze vyjádřit, protože Vás může poučovat úplně každý
Michal Siegel
P.S. A teď mě zajímá, co za nadávky se na mě pohrnou od zkušeného, staršího a vyspělejšího chovatele .