Přezimování želv čtyřprstých (Testudo horsfieldii)

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.10.2014 08:53
list

XXX.XXX.181.50

Želvy se mi po (při) letnění zahrabaly. Mám je tam nechat? Přežijí? Jsou jim tři roky, zvládnou to? smajlík

6.10.2014 17:30
lupus4

XXX.XXX.5.253

nezkoušel bych to, určitě nejsou v "nezámrzné hloubce"

jinak doporučuji ke studiu
http://zelvy.top-forum.net/t887-zimovani-zelv

8.10.2014 09:58
list

XXX.XXX.181.50

Dobrý den, moc děkuji za reakci, a co tedy teď radíte? Mám kopat a hrabat? Co když je nenajdu a jen to všechno zbytečně rozhrabu a pak zase zasypu?
Je na pískovém podloží, kde je písek až do hloubky 2m, vím podle letos kopaného jezírka.

8.10.2014 19:34
lupus4

XXX.XXX.117.13

list napsal(a):
Dobrý den, moc děkuji za reakci, a co tedy teď radíte? Mám kopat a hrabat? Co když je nenajdu a jen to všechno zbytečně rozhrabu a pak zase zasypu?
Je na pískovém podloží, kde je písek až do hloubky 2m, vím podle letos kopaného jezírka.

Mohli se "podkopat" pod základy výběhu a ven ?
Zkusil bych je najít (sám jsem asi před 7mi lety hledal jednoho z prcků T. h. b., což nejsou oproti stepkám žádný extra hraboši..., vleže jsem prohmatával cm po cm ve výběhu 4 x 4 m, abych ho nakonec našel na místě, kde jsem už hledal nejméně 5x) smajlík
Nevím , jestli jste měli vypozorováno kde nejraději "parkují", obvykle (pokud nechodí do boudy) mají své oblíbené místo - tam bych začal.
Žádný kopání motykou či rytí rýčem, to by jste je taky mohli "naporcovat".
Zkusil bych opatrně odebrat drnovou vrstvu a opravdu vše pečlivě prohlédl...
Pokud ani pak neuspějete tak bych asi na celý výběh položit větve(smrk) a zasypal jej celý vrstvou slámy
(cca 50cm ) a ještě vrstvu země - něco jako kompost, aby to tutově ani při -30°nemělo šanci promrznout.
Na jaře pak pomalu (dle teplot) vrstvy odebírat a doufat, že se tam ve zdraví objeví smajlík
PS. jinak mi na mail v profilu, jestli si vzpomenete, napiště jak to dopadlo...

8.10.2014 23:10
Želvaninja

XXX.XXX.217.146

Prosím kdyžtak napište jsem, jak jste dopadl :)

27.3.2016 15:44
list

XXX.XXX.40.236

Tak je to druhý rok a želvy dnes v klidu vylezly... Bohužel je musím dát dovnitř, jelikož za chvíli na celý jejich výběh přijde základová deska... Ale už je vymyšlený jiný a větší výběh. Stále nedoporučuji zimovat venku, za ty nervy při každém mrazu to vážně nestojí. Ovšem jsou v naprostém pořádku a to je základ, lezou a sluní se :-D.

27.3.2016 19:46
lupus4

XXX.XXX.236.121

Pohádka se šťastným koncem

Přidejte reakci

Přidat smajlík