paulin21
napsal(a):
Myslíte, že už si mám vzít želvu domů z výběhu? Tedka je tam asi už poměrně zima a navíc v dlouhodobé předpovědi to nevypada že bude hezky ..
Tak k tomuhle se s dovolením připojím. Vodní bych ještě venku asi nehcal, alespoň ty moje (TSE a G. Kohnii) se snaží nachytat zbytky sluníčka a vylézají, když zasvítí, ale samec T.Horsfieldii je již asi deset dní zahrabán a rozhodně nežere, takže moc nevím jestli ho nechat a až se ještě ochladí tak ho přendat domu zimovat, nebo ho přendat již teď. Je zvláštní, že samice je čilá a spokojeně žere. Ještě jednou se omlouvám, že pokládám dotazy a nezákládám vlastní téma, ale přijde mi, že to velmi souvisí.
Díky
wetrak
napsal(a):
Tak k tomuhle se s dovolením připojím. Vodní bych ještě venku asi nehcal, alespoň ty moje (TSE a G. Kohnii) se snaží nachytat zbytky sluníčka a vylézají, když zasvítí, ale samec T.Horsfieldii je již asi deset dní zahrabán a rozhodně nežere, takže moc nevím jestli ho nechat a až se ještě ochladí tak ho přendat domu zimovat, nebo ho přendat již teď. Je zvláštní, že samice je čilá a spokojeně žere. Ještě jednou se omlouvám, že pokládám dotazy a nezákládám vlastní téma, ale přijde mi, že to velmi souvisí.
Díky
Ja osobne bych doporucil jeste nezimovat a pockat na zari/rijen nez sleze posledni trava a do te doby svitit zarovkou - moje zelvy mrchy takhle behaj nazrat, vyhrat, nazrat...
petrm
napsal(a):
ja mam želvy horsfildky uz tyden doma v terariu. Nema moc cenu je nechavat venku, mohly by se mi nachladit a na zimovani je casu habadej.
No já jsem si říkal, že pokud se uložej přirozenou cestou taky by to nemuselo být od věci. Navíc tam mají možnost vyhřát se na 25 - 28 °C v boudě, ale toho využívá pouze ta samice. No na příští týden snad hlásí lepší počasí, tak uvidím. Kdyby bylo pořád takhle - zima a déšť tak je vezmu domů.
Díky za rady
Wětrák