zaba
napsal(a):
Ahoj chtěla bych se zeptat mám 1,2 Oedury castelnaui je jim už přes rok a stále se nepáří. Rosim každý večer, vitamíny také maj, teplota je kolem 28°C a dostávaj i sladké. Kde je chyba?
Martina
Je dobré jim na zimu snížit teplotu,omezit rosení a méně krmit.Po tomto období se mi začínají pářit někdy v únoru.Uvidíš,že na jaře se pářit budou,jejich odchov je docela lehký.Martin
zaba
napsal(a):
Slyšela jsem že je mám skusit oddělit.
To jsem nikdy nedělal.Chovám 1,2 a jsou spolu po celý rok.Terárium 40x40x40 cm vytápím žárovkou 15 w,tu na zimu vyměním za 7w,rosím jen obden a krmím 2 x týdně.To dělám v říjnu.V lednu vše vrátím do původního stavu.Na rozmnožování má vliv i prodlužování dne.Stejně to dělám i u Oedura monilis.V únoru se začínají pářit.Páření je dobře pozorovatelné.Jedná se spíše o znásilnění,doprovázené zvláštními zvuky.Pěkně popisuje chov tohoto druhu Ivan Vergner v knize Ještěři.Podle mě je povinnost každého gekonáře tuto knihu mít.Hodně úspěchů.Martin
mana
napsal(a):
To jsem nikdy nedělal.Chovám 1,2 a jsou spolu po celý rok.Terárium 40x40x40 cm vytápím žárovkou 15 w,tu na zimu vyměním za 7w,rosím jen obden a krmím 2 x týdně.To dělám v říjnu.V lednu vše vrátím do původního stavu.Na rozmnožování má vliv i prodlužování dne.Stejně to dělám i u Oedura monilis.V únoru se začínají pářit.Páření je dobře pozorovatelné.Jedná se spíše o znásilnění,doprovázené zvláštními zvuky.Pěkně popisuje chov tohoto druhu Ivan Vergner v knize Ještěři.Podle mě je povinnost každého gekonáře tuto knihu mít.Hodně úspěchů.Martin
Urcite :) Mam blbej dotaz :) Kde beres 7W zarovku? Na jaky je zavit a pod. VH