Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.9.2006 16:44

Ahoj,moje želva zelenavá,mám ji 2 týdny, stáří 1 rok, denně okusuje sépiovou kost, kterou má volně přístupnou v terariu (vyvařenou). Myslíte,že to jako zdroj vápníku stačí nebo je třeba ještě něco dodat? Díky

21.9.2006 19:59

kalinator napsal(a):
Ahoj,moje želva zelenavá,mám ji 2 týdny, stáří 1 rok, denně okusuje sépiovou kost, kterou má volně přístupnou v terariu (vyvařenou). Myslíte,že to jako zdroj vápníku stačí nebo je třeba ještě něco dodat? Díky

Chce to ještě AD3 a E případně Roboran pro Exoty a zamíchat do žrádla. Jinak suším skořápky a melu je v tříštivém kafemlýnku a OK

21.9.2006 22:02

kalinator napsal(a):

Ahoj, sepiovka je dostatecny zdroj vapniku. Aby ji ale mohla vyuzit, potrebuje UVB zareni, ktere ji muze dodat zarivka nebo vybojka s timto spektrem. Potom nepotrebujes dodavat D3, kterym se mimochodem da velmi snadno zvire predavkovat.

22.9.2006 16:21

Apido-Dharma napsal(a):
Chce to ještě AD3 a E případně Roboran pro Exoty a zamíchat do žrádla. Jinak suším skořápky a melu je v tříštivém kafemlýnku a OK

D3 sa pri podávaní per os nekvalitne a iba obmedzene vstrebáva, preto je najlepšie to UV. Žiadne vitamínové prípravky na svete nenahradia D3 vytvárané pomocou UV. Náhrada by bola jedine injekčne podané D3 pod kožu s dlhodobým vstrebávaním.

Přidejte reakci

Přidat smajlík