Velkostatkář Olympionik 2008

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.2.2016 10:03
nomad72

XXX.XXX.234.180

Já se jdu tedy pro jistotu otočit na levobok a gaučíku provolávat čest a slávu.
ja keď si idem v nedeľu po obede zdriemnuť, tak deťom ( 7 a 9 r ) hovorím, že idem rozmýšľať !

10.2.2016 10:59
oskar222

XXX.XXX.62.246

Ahoj, no to by me nenapadlo, ze budes takhle statkarit, kdyz ti bylo 25 a mne 18 tak bych si to ani ve snu nepomyslel ;)o.

10.2.2016 13:25
nnnn3

XXX.XXX.29.154

Mládenci, Josefina se ptala na to lesnické pletivo, též by mne zajímalo, dle čeho jste jej vybírali pro slepice. Nemám oplocenou zahradu a uvažuji o hobby chovu slepic, ale nerada bych aby mi vzaly kramle Dík za odpověď.

10.2.2016 13:50
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Dobrý den všem přítomným, Roudnicko hlásí 6 stupňů, polojasno, ale u slepiček v závětří mám 17 stupňů Takže opalovačka. Holky si hrajou na písku a staví, tedy hloubí jámy
Teď jsem sebrala už 22 vajíček a pár jich tam ještě řve jak na lesy, ale jelikož jsem jim naházela suché rohlíky, tak že to vejce jako ještě zahřejou a odevzdají až později Alespoň to jsem jim rozuměla.

10.2.2016 14:14
horal

XXX.XXX.58.226

nnnn3 napsal(a):
Mládenci, Josefina se ptala na to lesnické pletivo, též by mne zajímalo, dle čeho jste jej vybírali pro slepice. Nemám oplocenou zahradu a uvažuji o hobby chovu slepic, ale nerada bych aby mi vzaly kramle Dík za odpověď.

To lesnícké pletivo má tu výhodu že je minimálně o polovinu levnější. Třeba konkrétně: máte li napsáno 160 1,8/2,2 20, to znamená že výška pletiva je 160 cm,2,2 je síla horního a dolního drátu,1,8 je síla celé osnovy a číslo 20 znamená počet vodorovných drátů. Oka dole jsou vysoké 5 cm, trochu výš jeto 10 cm a na hoře 15 cm jinak šířka všech ok je 15cm. Jinak většinou u pletiv máte znázorněno jak vypadáhttp://www.levne-pletivo.cz/levne-uzlove-lesnicke-pletivo/?utm_source=sklik&utm_medium=cpc&utm_campaign=Pletiva&utm_content=Pletiva_Lesni.

10.2.2016 14:31
nnnn3

XXX.XXX.29.154

Díky moc, plánuji pořídit velké australky.Kdysi dávno jsem je měla a byla to zlatíčka.Klidné nelétavé, dobře nesly.Tak snad se za těch 30let moc nezměnily.Jste bezva lidičky, ráda si čtu vaše příspěvky, je to dobrý relax .ještě jednou moc děkuji.

10.2.2016 14:33
javorka

XXX.XXX.98.207

nnnn3 napsal(a):

Máme u našeho prvního výběhu toto pletivo. Oka mají š.20cm a v.10cm. Pletivo je určeno pro drůbež a je vysoké 2m. Větší slepice oky neprolezou, ale měli jsme Brakelky a ty běžně probíhaly do zeleninové zahrádky. Indičtí běžci tímto pletivem také prolezou. Nakonec jsem do spodní části ještě přidala pruh plastového pletiva.

10.2.2016 15:00
javorka

XXX.XXX.98.207

horal napsal(a):
To lesnícké pletivo má tu výhodu že je minimálně o polovinu levnější. Třeba konkrétně: máte li napsáno 160 1,8/2,2 20, to znamená že výška pletiva je 160 cm,2,2 je síla horního a dolního drátu,1,8 je síla celé osnovy a číslo 20 znamená počet vodorovných drátů. Oka dole jsou vysoké 5 cm, trochu výš jeto 10 cm a na hoře 15 cm jinak šířka všech ok je 15cm. Jinak většinou u pletiv máte znázorněno jak vypadáhttp://www.levne-pletivo.cz/levne-uzlove-lesnicke-pletivo/?utm_source=sklik&utm_medium=cpc&utm_campaign=Pletiva&utm_content=Pletiva_Lesni.

My jsme kupovali pletivo u této firmy:
http://www.ploty-dops.cz/chovatelske-oploceni

Máme to k nim kousek. Na další výběh jsme už pořídili pletivo s menšími oky a tam už je to OK.

10.2.2016 16:08
horal

XXX.XXX.58.226

nnnn3 napsal(a):
Díky moc, plánuji pořídit velké australky.Kdysi dávno jsem je měla a byla to zlatíčka.Klidné nelétavé, dobře nesly.Tak snad se za těch 30let moc nezměnily.Jste bezva lidičky, ráda si čtu vaše příspěvky, je to dobrý relax .ještě jednou moc děkuji.

Já australky mám a pokud plánujete jenom výběh pro ně tak vám v pohodě stačí výška jeden metr. Přes to se vám nedostanou. Toho pletiva je nepřeberné množství a spousta várobců, hledejte vždy spodek s malými oky. Je i výrobce který vkládá do těch pětí centimatrových ok na výšku ještě dva dráty na vertikálně. Viděl jsem to u 19 drátového pletiva, bylo tam 5x oka 5x5, nad tim 5x oka 5x15 pak 5x oka 10x15 atři oka 15x15. Bohužel jsem si to neuložil a nyní ho nemohu najít.

10.2.2016 16:13
horal

XXX.XXX.58.226

javorka napsal(a):
My jsme kupovali pletivo u této firmy:
http://www.ploty-dops.cz/chovatelske-oploceni

Máme to k nim kousek. Na další výběh jsme už pořídili pletivo s menšími oky a tam už je to OK.

Pozor pastevecké pletivo je něco jiného. Je to sice stejný způsob výroby ale rozteč ok je větší. Tam jde oto aby nim nepronilko třeba jehně, ovce koza. U lesníckého pletiva nesmí prolézt ani králik.

10.2.2016 16:49
javorka

XXX.XXX.98.207

horal napsal(a):
Pozor pastevecké pletivo je něco jiného. Je to sice stejný způsob výroby ale rozteč ok je větší. Tam jde oto aby nim nepronilko třeba jehně, ovce koza. U lesníckého pletiva nesmí prolézt ani králik.

Oni vyrábějí obojí. Já už si to moc nepamatuji, ale snad tomu říkali oplocenka pro slepice.
Každopádně cena je asi dobrá, vzhled nic moc.

10.2.2016 19:26
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

...

10.2.2016 21:23
mamkamaria

XXX.XXX.55.5

Načase otvoriť nové vlákno, už ste prekročili ďalšiu 500ku

Přidejte reakci

Přidat smajlík