Zima - jaro stále v nedohlednu (3. olympijská)

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.2.2016 23:31
honzapm

XXX.XXX.182.25

Andy, jestli se opět chcete zasmát na můj účet (viz. ty oranžkrk. vlašky - dvě slepičky ze 46 vajec),
tak tu mám další příhodičku...
Jsem si koupil kmen Vlašky červené,1,2 za 900, -. Docela dost, ale co už.
Jedna slepice absolutně výluková - malý, stojící hřebínek, dvouzub, krátké tělo, malá...
Druhá exteriérově jakž takž, ale také kratší a také problematický hřeben,
peří (i hřeben) dost prosvítá do žluta.
Kohout jakž takž, pro změnu příliš velký hřeben...
No nic. Tak ta jedna jakž takž slepice - tak ta nese hnědá vajíčka (ups :) ).
A ta druhá, výlukofka, tak ta včera začala kvokat. Málem mě kleplo.
Vlaška jako poleno, přece.

No a aby toho nebylo málo, tak - protože o kohouta projevil zájem jeden nadějný mladý chovatel, tak jsem mu ho přenechal zdarma - no tak jsem si z nostalgie nacpal před týdnem pár vajíček do líhně...
Takže teď si líhnu další exklusivní materiál, nové mladé výkonné kvočny, kdo ví,
co jsou zač.
A na just určitě všecko bude oplozené.
Kvo kvo kvo, nebo vlastně glo glo glo glóórijááá.

Tak to já jen tak, co si velkorysý dobrák od kosti také může přivézt z Nezvěstic.
Že pozdravuju majitele. Ony mu to tamtamy určitě po větru donesou...

11.2.2016 00:04
honzapm

XXX.XXX.182.25

Tak takhle já peču. Doufám, že se nic nepřipálí a vylíhnou se samé chuťovky.
Hnědé vejce od Magdaleny, fakt úlet - dneska snesla normálně krásné bílé,
se nezaměnitelně vyjímá...
Lososové - Lachsfarbig 1-6 už jsou pod baterkou hezky temné,
Žluté - Gelb 1-9 taky.
Jejej...

Ten čaj, maliníkovej, tak ten je pro mě. Je prej na snazší porody.

11.2.2016 05:18
Olympionik2008

XXX.XXX.193.210

honzapm napsal(a):
Tak takhle já peču. Doufám, že se nic nepřipálí a vylíhnou se samé chuťovky.
Hnědé vejce od Magdaleny, fakt úlet - dneska snesla normálně krásné bílé,
se nezaměnitelně vyjímá...
Lososové - Lachsfarbig 1-6 už jsou pod baterkou hezky temné,
Žluté - Gelb 1-9 taky.
Jejej...

Ten čaj, maliníkovej, tak ten je pro mě. Je prej na snazší porody.

Oj oj oj kolego

Veselé Velikonoce předčasné

Já mám zprávu z večera, Andalúsky se začinají klubatí píp píp píp

11.2.2016 05:36
Olympionik2008

XXX.XXX.193.210

Hop hop hop

Ranni ptáče dál doskáče

Praha hlasí + 2 stupně a pékně fouká Emil na zahradě poskakuje a kdyz mu foukne do ocasu vypadá jako " Páv " ha takovy on chlapec má ocas

Jinak včéra 12 vajec tak že standart oď těch soudružek, co tady zbyly

Sbíram pár násadovek od Soudružek veteránek Leghorních do líhně, aby se teda jako neřeklo

Hezké ránko, ja vyrážim na letište pro kamarádku, která se měsíc válela v Africe

11.2.2016 08:20
bubko

XXX.XXX.240.42

Olympionik2008 napsal(a):
Hop hop hop

Ranni ptáče dál doskáče

Praha hlasí + 2 stupně a pékně fouká Emil na zahradě poskakuje a kdyz mu foukne do ocasu vypadá jako " Páv " ha takovy on chlapec má ocas

Jinak včéra 12 vajec tak že standart oď těch soudružek, co tady zbyly

Sbíram pár násadovek od Soudružek veteránek Leghorních do líhně, aby se teda jako neřeklo

Hezké ránko, ja vyrážim na letište pro kamarádku, která se měsíc válela v Africe

Mame zase nové vlákono ? zdravím Vás

11.2.2016 08:22
bubko

XXX.XXX.240.42

Apropo u nas sú už náznaky jari. na zahrade kvitne primula a hammamelis je v plnom kvete a vrbka je obsypana bahniatkami

11.2.2016 08:56
javorka

XXX.XXX.98.207

Dobré ráno,
u nás na zahradě kvetou tavolíny a čemeřice smrduté. Ale jinak je hnůůůsně!
Přeji hezký den

11.2.2016 09:35
horal

XXX.XXX.58.226

Šest v práci. Zdravím přátelé, dnes ráno nebyl čas na psaní. Bylo nutno odklidit z plochy 200 m2 tu bílou s.ačku. Bylo toho sice jenom nějaké 3-4 cm ale mokrá břečka. Slepičky zase nedostanu ven, přitom se už tak krásně roznáší. Od 5.2. neklesla snáška pod 25 kousků, včera 28. Dokonce i češky 3 vajíčka. Dneska jedna seniorka porodila tohle, ještě že jsem tam byl, má slabou skořápku a určitě by ho ostatní rozbily. Jinak od neděle peču a následující neděli začnu i v druhé. Tak hezký den a hodně vajíček.

11.2.2016 09:59
honzapm

XXX.XXX.182.25

Kolego Teplákovko, až se vrátíte z letiště... Tenhle znáte? To jste byl určitě vy, že?
Já bych řekl, že nikdo jiný nemohl míti takový ten cit pro detail, že? :)

Byla jsem objednaná ke gynekologovi na prohlídku.
Nečekaně sestřička volala, že jsem byla přesunuta na ten den ráno v 9.30hod. Jelikož cesta tam trvá 35 minut, opravdu jsem neměla moc času nazbyt.
Jako většina žen v těchto případech, i já si velmi potrpím na hygienu při takovýchto návštěvách, ale bylo jasné, že dnes ráno nebudu mít šanci. Rychle jsem vběhla do koupelny, strhla pyžamo ze sebe, namočila ručník, co ležel vedle umyvadla, umyla jsem se jím tam dole, aby jsem byla tak nějak prezentovatelná, hodila ručník do špinavého prádla, hodila něco na sebe a utíkala k autu.
V čekárně jsem byla jen pár minut, když mě zavolali dovnitř. Jak to už bývá, vyhupla jsem na stůl, otočila tvář na druhu stranu místnosti a předstírala, že jsem někde jinde. Proto mě trochu překvapilo, když gynekolog pronesl: "Dnes jsme si dali na sobě extra záležet, že ano?" Neodpověděla jsem.
Zbytek dne proběhl jako vždy.
Když přišla moje 7-roční dcera ze školy, tak šla do koupelny a ptá se: "Mami, kde je můj ručník?"
Říkám jí: "Je ve špinavém prádle, vezmi si ze šuplíku čistý."
Ona na to: "Ne, potřebuji ten, co tu byl dnes ráno - schovala jsem si do něj všechny svoje třpytky!"

Další příhody pro zasmání jsou tady:

http://forum.living.cz/viewtopic.php?f=151&t=1493055

.

11.2.2016 11:08
nomad72

XXX.XXX.234.14

horal napsal(a):
Šest v práci. Zdravím přátelé, dnes ráno nebyl čas na psaní. Bylo nutno odklidit z plochy 200 m2 tu bílou s.ačku. Bylo toho sice jenom nějaké 3-4 cm ale mokrá břečka. Slepičky zase nedostanu ven, přitom se už tak krásně roznáší. Od 5.2. neklesla snáška pod 25 kousků, včera 28. Dokonce i češky 3 vajíčka. Dneska jedna seniorka porodila tohle, ještě že jsem tam byl, má slabou skořápku a určitě by ho ostatní rozbily. Jinak od neděle peču a následující neděli začnu i v druhé. Tak hezký den a hodně vajíček.

pekne ! tfuj tfuj, tak nech sa vyliahne čo najviac

11.2.2016 13:01
Olympionik2008

XXX.XXX.227.163

honzapm napsal(a):
Kolego Teplákovko, až se vrátíte z letiště... Tenhle znáte? To jste byl určitě vy, že?
Já bych řekl, že nikdo jiný nemohl míti takový ten cit pro detail, že? :)

Byla jsem objednaná ke gynekologovi na prohlídku.
Nečekaně sestřička volala, že jsem byla přesunuta na ten den ráno v 9.30hod. Jelikož cesta tam trvá 35 minut, opravdu jsem neměla moc času nazbyt.
Jako většina žen v těchto případech, i já si velmi potrpím na hygienu při takovýchto návštěvách, ale bylo jasné, že dnes ráno nebudu mít šanci. Rychle jsem vběhla do koupelny, strhla pyžamo ze sebe, namočila ručník, co ležel vedle umyvadla, umyla jsem se jím tam dole, aby jsem byla tak nějak prezentovatelná, hodila ručník do špinavého prádla, hodila něco na sebe a utíkala k autu.
V čekárně jsem byla jen pár minut, když mě zavolali dovnitř. Jak to už bývá, vyhupla jsem na stůl, otočila tvář na druhu stranu místnosti a předstírala, že jsem někde jinde. Proto mě trochu překvapilo, když gynekolog pronesl: "Dnes jsme si dali na sobě extra záležet, že ano?" Neodpověděla jsem.
Zbytek dne proběhl jako vždy.
Když přišla moje 7-roční dcera ze školy, tak šla do koupelny a ptá se: "Mami, kde je můj ručník?"
Říkám jí: "Je ve špinavém prádle, vezmi si ze šuplíku čistý."
Ona na to: "Ne, potřebuji ten, co tu byl dnes ráno - schovala jsem si do něj všechny svoje třpytky!"

Další příhody pro zasmání jsou tady:

http://forum.living.cz/viewtopic.php?f=151&t=1493055

.

tak ten je dobréééééj

z mé praxe jsem třpytky ještě nezažil , ale viděl jsem toho opravdu mnoho

11.2.2016 13:32
nomad72

XXX.XXX.234.14

tak ten je dobréééééj

Však hoď niečo

11.2.2016 14:42
horal

XXX.XXX.58.226

Jeden Izerovský.
Příjde ženská ke gynekologovy a chce umělé oplodnění.
Pani my máme sperma všech možných celebrit, jenom si vybrat.
Máme Gotta, Dikapria, Belmonda..
" no toho toho bych chtěla Belmonda, a nebude to bolet?"
Nebojte paninko všechno je pod narkózou.
"tak jo"
Paninka dostane narkózu a když usne přistoupí k ní gynekolog, stáhne si kalhoty...
Já ti dám belmonda!

11.2.2016 15:00
nomad72

XXX.XXX.234.14

horal napsal(a):
Jeden Izerovský.
Příjde ženská ke gynekologovy a chce umělé oplodnění.
Pani my máme sperma všech možných celebrit, jenom si vybrat.
Máme Gotta, Dikapria, Belmonda..
" no toho toho bych chtěla Belmonda, a nebude to bolet?"
Nebojte paninko všechno je pod narkózou.
"tak jo"
Paninka dostane narkózu a když usne přistoupí k ní gynekolog, stáhne si kalhoty...
Já ti dám belmonda!

11.2.2016 17:23
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Tak jste mě pánové zase rozesmáli
Honzovi : mě to bylo už minule líto, natož teď , podle toho, co píšete, máte dosti velké zkušenosti se slípkami, pak ale nerozumím tomu, proč jste si je kupoval za dost nemalý peníz a už jste viděl, že jsou výlukové ? Neřeknu, kdybych je kupovala já, co rozeznám auta jen podle barvy ale vy ? No, určitě dejte vědět, jak to bude s tou oplozeností a třeba se vylíhne i nějaká exklusivita ? Příroda je mocná. Držím palečky.
Jinak u mě dnes 26 kousků, takže dobrý

11.2.2016 19:04
honzapm

XXX.XXX.182.25

tak ten je dobréééééj

Ale no fůj, úplně jsem se na gaučíku oklepal.

11.2.2016 19:19
Hitch

XXX.XXX.145.107

tak ten je dobréééééj

Normálně ti nevěřím že jsi gynekolog, pošli někdy jako důkaz selfiečka z práce smajlík

11.2.2016 19:27
nomad72

XXX.XXX.234.119

Hitch napsal(a):
Normálně ti nevěřím že jsi gynekolog, pošli někdy jako důkaz selfiečka z práce smajlík

Teraz si ma riadne rozosmial...

11.2.2016 20:18
honzapm

XXX.XXX.182.25

Horalku Belmondo, páni, to je vajíček, barevná paleta. A kdo to obrací? Babička?

Andy, na vajíčka přece (jsem je kupoval). Akorát jsem se evidentně spletl v modelu.
Já doufal, že ta červená slepička bude vajíčka snášet, né na nich sedět.

Přidám další ze života, tohle se mi na gaučíku stává velmi často,
škoda, že Teplákovka vopravdu nejni radši přes ty voči...

Můj muž miluje ty sladké čokoládové kokosové tyčinky, oplatky, banánky v čokoládě atd.Při nákupu v Kauflandu ukládáme všecho do tašek páté přes deváté a doma to vyklopíme a uklízíme kam
patří.Manžel iniciativní jal se vybalovat nákup a své zamilované tyčinky si odnesl do svého šuplíku.Jenže se mu k těm dobrotám přimíchala i jedna malá náhradní kostka do WC, co se dává do obalu a zavěsí v záchodové míse.
Večer u televize slyším jako vždy typické rozbalování a šustění, křupnutí, cucání a najednou vyskočil z pohovky, rozsvítil a zařval:"Fuj, co to dělají za hnůj, zase nějaká inovace...". No zkrátka, mlsný jak pes a už neví co by sežral.

11.2.2016 20:53
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Tak jsem teď na těch holčičích stránkách od Vás, Honzo, strávila a si hodinu a bolí mě smíchem břuch. Jako fakt dobrý.
Jak dobře nesly ty červené vlašky ?

11.2.2016 21:03
horal

XXX.XXX.58.226

No do toho se mi babička neplete, zatím to jde blbě otáčet ale po neděli určitě nejaké vypadne a bude místa dost. Tady na iF jsem viděl jak někdo dává do clea dvě řady vajec na sebe. V té horní je sice jenom polovina ale i tak si myslím že to může ovlivnit líhnutí.
No a na dobrou noc zase jeden Izerovský.
Chlápek spí po větší konzumaci alkoholu. Najednou procitne, kouká kolem a vidí že je ve strašné výšce, sedí na obláčku a kolem poskakují andělé.
Proboha já jsem se uchlastal k smti, to neni možný, tak mladý. Já přeci nemoho být mrtví.
"hej anděli poď sem, já chci zpátky na svět"
- to neni v mé moci to musíš za šéfem-
" pan Bože prosím tě vrať mne zpět na zem"
- to nejde jednou jsi tady a to už nejde vrátit, ledaže by si se vrátil jako nějaké zvíře-
"dobře, dobře klidně jako zvíře, jenom ať jsem na zemi"
-tak bude z tebe slepice-
Najednou kouká, je na velké dvoře, kolem spousta drůbeže, V tom ho začalo strašně bolet břicho.
- zatlač to je vajíčko-
řekla mu slepice co šla kolem.
Tak zatlačil a vypadlo z něj vajíčko.
Jenomže za chvilku znova tlak v břiše, tak tlačí tlačí až z toho zavírá oči.
Najednou cítí jak s nim někdo třese, otevře oči a nad nim manželka
" vstávej ty ochlasto sereš do postele".

11.2.2016 21:08
honzapm

XXX.XXX.182.25

No jo no, Izer byl vždycky hulvát. Otáčení zdar.

Andy, červené nesou výborně. Jen co jsem je z výstavy dotáhl, už obě dvě! snesly vajíčko.
Já poznám vejce po čuchu, a tak beru i výlukovky.

11.2.2016 23:28
ovecka

XXX.XXX.203.146

Tak se musím podělit o svou radost. Dneska jsem dostala nabídku na koupi chovného páru českých husí. Na podzim u nás zařádila liška a tak jsem sehnala už jen užitkové křížence a teď mi nabídl kolega, že mi jeden svůj pár odprodá, protože má moc vysoký stav chovných zvířat. Ani jsem se moc nerozmýšlela a v týdnu si pro ně jedu. Už se nemohu dočkat. Snad si rychle zvyknou a budou brzy nést. Dana.

12.2.2016 00:21
honzapm

XXX.XXX.182.25

Dano, já věděl, že bez nich dlouho nebudete. A jaké jsou? Klasické nebo chocholaté?
Já si zase koupím chocholaté. To vím, akorát letos to (doufám !) ještě nebude.

12.2.2016 02:42
nomad72

XXX.XXX.234.21

Приветствую... tak káva dopitá, príspevky prečítané, v peci krásne horí a je fajn teplučko... hlásim, vonku -2°C, ale čo ma prekvapilo, a celkom príjemne je, krásna obloha plná hviezd, tak jasno s takou viditeľnosťou, to tu dávno nebolo, dúfam že tak jasno vydrží celý deň.dnes by som mal do liahne nasadiť cca 60 vajec, ak sa zdarí, tak okolo stovky.včera som vyumýval a vydezinfikoval starú biosku OB8-099, zapol, a teraz pekne hreje pripravená prijať do svojich útrob násadové vajcia... tak som zvedavý a dúfam, že dnes všetko dopadne OK.

12.2.2016 05:22
horal

XXX.XXX.58.226

Šest v práci. Přimda -2 zataženo a poltuje sníh, oteplit se má odpoledne na nějaké 3 stupně a v noci pak mráz -6.
Chudinky slepičky, každý den jiné počasí a ony se už tak snaží, průměrná snáška za únor 26 ks. Včera 29 ale jadno z nich bylo pořádný. Jaktak koukám máme skoro všichni nasazeno, to bude kuřat. Škoda že jsem nedostal ty maďarský dřív, takto se mi budou líhnout po týdnu.
Hezký den.

12.2.2016 06:17
ovecka

XXX.XXX.203.146

honzapm napsal(a):
Dano, já věděl, že bez nich dlouho nebudete. A jaké jsou? Klasické nebo chocholaté?
Já si zase koupím chocholaté. To vím, akorát letos to (doufám !) ještě nebude.

Jsou klasické, jsou moje srdeční záležitost a když byla šance je získat, nedalo se nic dělat. Už zase plánuji, kam s nimi a co nového jim oplotím. Už aby nesly a byla housátka. Dana.

12.2.2016 06:19
ovecka

XXX.XXX.203.146

A kdepak je pan olympionik, chybí mi tu dnes jeho hop hop hop? Že by služba? Nebo vyčerpání po úpravách pro nové soudružky? Dana.

12.2.2016 06:23
Olympionik2008

XXX.XXX.193.210

ovecka napsal(a):
A kdepak je pan olympionik, chybí mi tu dnes jeho hop hop hop? Že by služba? Nebo vyčerpání po úpravách pro nové soudružky? Dana.

Zdraviiiim Dani Hop hop hop

Ja včéra pracoval a pracoval a pak přednašel a přednašel, že jsem došel 21.20 domu a úplně K.O.

Vstal jsem až nyní, což že asi múj osobáček

Jinak o vikendu si jedu pro Rodajlendky, tak že bude veselo.

Též o vikendu by měly odcestovat Soudružky Olympioničky Leghorni, tak že se to zde generačně vyměni.

A jinak nic nového

Krásné ránko.

12.2.2016 06:24
nomad72

XXX.XXX.234.21

ovecka napsal(a):

Možno fernet... aj muži majú svoje dni

12.2.2016 06:31
Olympionik2008

XXX.XXX.193.210

Hitch napsal(a):

Helé Hitchi to fakt jako neprojde ale pokud by si se chtel vice dozvedět o mé profesi priští týden opět přednašim tak se dostav a uvidíš co, kde, kdy a jak.

Danuška to má lepši, děti se rádi foti ale u mé...?

12.2.2016 06:35
nomad72

XXX.XXX.234.21

Helé Hitchi to fakt jako neprojde ale pokud by si se chtel vice dozvedět o mé profesi priští týden opět přednašim tak se dostav a uvidíš co, kde, kdy a jak.

Danuška to má lepši, děti se rádi foti ale u mé...?

Ale sa hovorí, že lepšie je raz vidieť, ako sto krát počuť

12.2.2016 07:42
Hitch

XXX.XXX.16.246

nomad72 napsal(a):
Ale sa hovorí, že lepšie je raz vidieť, ako sto krát počuť

12.2.2016 07:56
bubko

XXX.XXX.240.42

Haloo všetci musím sa podeliť o zázrak včera 6 kúskov pozri foto . Manžel sa pýtal či nám to priložili susedia . A jar už tu na juhozápade začína pekný deň.

12.2.2016 08:49
Wyandotka zdrobnělá

XXX.XXX.177.15

bubko napsal(a):
Haloo všetci musím sa podeliť o zázrak včera 6 kúskov pozri foto . Manžel sa pýtal či nám to priložili susedia . A jar už tu na juhozápade začína pekný deň.

Bubko gratulace letíííí hurá roznesly se holky
Mohla bych se zeptat co je to za kvetoucí keř na druhé fotografii?

Hezký slunečný den všem

12.2.2016 09:09
Olympionik2008

XXX.XXX.193.210

Wyandotka zdrobnělá napsal(a):

Hezký slunečný den všem

Bubkoooo,

no nádhera já holkám veřil že to půjde a je to tady

12.2.2016 09:37
javorka

XXX.XXX.98.207

Kráása! Konečně jste se dočkala.
Jak to, že už máte jaro? Závidím ...

12.2.2016 10:00
javorka

XXX.XXX.98.207

Hezký slunečný den všem

Bubko má na zahradě vilín. Slovensky to asi bude jinak. Je to úžasný jak brzo kvete.

12.2.2016 10:52
Wyandotka zdrobnělá

XXX.XXX.177.15

javorka napsal(a):
Bubko má na zahradě vilín. Slovensky to asi bude jinak. Je to úžasný jak brzo kvete.

Javorko děkuji za název keříku.
Měla jsem jasmínek, ale vilín je hezčí.

12.2.2016 12:12
honzapm

XXX.XXX.182.25

Vilíny jsou krásné. Bohužel u nás se jim nedaří, sázel jsem ho čtyřikrát,
šrajtofle zaplakala (a já možná taky, ale to se veřejně neřiká).
Tyhle keře chtějí kyselejší a humózní půdy, podobně jako rododendrony, azalky,
kanadské borůvky, vřesy nebo magnolie. Krásně teď kvetou v Plzeňské ZOO.
Což tady nehrozí. Navíc dost vymrzají ve dřevě i na horách, ale zase jsou
odolnější, než opravdu teplomilný jasmín nahokvětý.
Tomu se nádherně daří např. na svazích jeleního příkopu v Praze u hradu, že.
Hezký je i oranžově nebo cihlově-červeně kvetoucí vilín.

Bubko, krása střídá nádheru. Co si s tolika vajíčky počnete?

Já dneska mám výjimečně veselou náladu, takže jsem opustil gaučík
a chystám nějaké to pošuká.níčko po dvoře, nůžky, hrábě, lopata v akci.

A zítra Kralovice, jejej, to zase bude peří.
A to fstávání, to teda nevím, jestli přežiju. To bude asi moje poslední hodinka.
Tak pro jistotu už teď fšecky volíbávám a zdravím, měl jsem vás rád.
Pravda, některý míň, ale jiný zase víc.

12.2.2016 12:16
honzapm

XXX.XXX.182.25

Jaro to má dneska za 37 dnů. To stihneme ještě tak dvě diskusičky, jak vás tak znám.

12.2.2016 12:48
bubko

XXX.XXX.240.42

Hezký slunečný den všem

Oficiálny názov hamamelis japonica smajlík

josefina-2

12.2.2016 13:00
josefina-2

XXX.XXX.109.21

Dobre popoledne preji.. u nas to dneska vypada docela jarne..8st a nadherne slunicko.. a kdyz vyjdu na balkon, tak to vypada i letne

no Kralovice jsou zitra taky v planu..

12.2.2016 13:20
javorka

XXX.XXX.98.207

Tak vilín by mi určitě vymrzl. Já jsem před několika lety zase zatoužila po japonském javoru. Postupně jsem zakoupila asi 4. Na jaře už žádný nevyrazil. Ale asi to nebylo zimou, ale nějakou plísní, co tu mám na zahradě v půdě. Nakonec jsem to vzdala.
Já tu mám takový ten červený jíl, něco příšerného. Když jsme stavěli domeček, tak se bagrovalo 2m do hloubky (aby si můj muž mohl vybudovat úžasný obytný sklepní brloh) a tuhle hrůzu, co byla dole, mám pod záhony. Sice jsem na to navozila hromady kompostu, ale jak chci něco zasadit, tak to na mě pokaždé vykoukne.
Už mi tu odešly skoro všechny tulipány a lilie. Tak mám něco aspoň v květináčích.
Co mi docela roste jsou mé oblíbené Hosty, těch mám už slušnou sbírku a denivky, ale ty vydrží všechno. Doufám, že zvládnou i přítomnost běžců.
Už se nemůžu dočkat až to poleze ze země...

12.2.2016 13:28
javorka

XXX.XXX.98.207

josefina-2 napsal(a):
Dobre popoledne preji.. u nas to dneska vypada docela jarne..8st a nadherne slunicko.. a kdyz vyjdu na balkon, tak to vypada i letne

no Kralovice jsou zitra taky v planu..

Závidím!

12.2.2016 13:34
nomad72

XXX.XXX.234.157

Som tu správne na IFAUNE ?

12.2.2016 13:36
honzapm

XXX.XXX.182.25

nomad72 napsal(a):
Som tu správne na IFAUNE ?

Ne, ta je vedle.
To musíte nahoru po schodech dolů, je to o stupínek výš, čili níž.

12.2.2016 13:41
nomad72

XXX.XXX.234.157

Pelíšky, to poznám, dobrý film... mimochodom, aby tu zas niekto nekecal, či je v kine, tak som práve naložil 91 vajec do liahne... wau.

12.2.2016 13:51
javorka

XXX.XXX.98.207

12.2.2016 14:20
bubko

XXX.XXX.240.42

Wau to je vajec

12.2.2016 15:10
nomad72

XXX.XXX.234.157

bubko napsal(a):
Wau to je vajec

Tak, čo som tu videl fotky iných chovateľov, tak to ja mám málo... peter z ba liahne 10 krát viac naraz.

12.2.2016 17:31
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Tyjofka, to je vajec v líhni. To musíte mít docela fičák s otáčením, co ?
Javorko, denivky také moc miluju. Jak na jaře, tak i na podzim si ze Zahrady Čech nějakou donesu.
Nomáde, nemachruj s brzkým vstáváním náhodou jsem byla také zhruba tak vzhůru jenže jsem nekoukala na hvězdičky ale běhala s teploměrem a sirupem na teplotku a kašlíček , jelikož ti mí tři (dva malí a jeden velkej) páni tvorstva padli na chřipku. Zatím já a moje holky slepičí držíme
Pánové, tak dneska 29 kousků a zítra dávám zase do líhně 49 dalších. Jedna parta už se líhne, už mají naťukáno, tak do zítra vyskáčou

12.2.2016 17:55
veraboskova

XXX.XXX.174.250

nomad72 napsal(a):
И вот фото.

Zdravím. Co tam máte za čísílka na vejcích v líhni?

12.2.2016 18:09
nomad72

XXX.XXX.234.157

veraboskova napsal(a):
Zdravím. Co tam máte za čísílka na vejcích v líhni?

Váhu vajec jednotlivo.

12.2.2016 18:59
nomad72

XXX.XXX.234.157

No, o chvíľku to tu zabalím, tak ešte zamachrujem, čo som urobil na večeru deťom :) aj sebe prajem vám pekný večer a sa mi páči ako sa deti nevedia dočkať na to pravé domáce papanie, zhltli sme 4 kusy, tak teraz sa len vyvaľujú

12.2.2016 18:59
ovecka

XXX.XXX.203.146

Mám pod kvočnou 5 vajec araukan a dnes jsem je prosvěcovala a 5 oplozeno. Araukany neměly ostříhané ocasy a stejně je vše oplozeno. Jenom není jisté, kdo je otec, byly spolu s wyandotkami a wyandoťák byl domimantní, tak asi budou kříženci. Vzhledem k tomu, že jsou jen na vajíčka, je to jedno. Dana.

12.2.2016 19:17
andreakiss

XXX.XXX.34.131

nomad72 napsal(a):
No, o chvíľku to tu zabalím, tak ešte zamachrujem, čo som urobil na večeru deťom :) aj sebe prajem vám pekný večer a sa mi páči ako sa deti nevedia dočkať na to pravé domáce papanie, zhltli sme 4 kusy, tak teraz sa len vyvaľujú

Pěkné machrování Dík za typ k zítřejší večeři. Naši kluci pizzu milují. A když přidám trošku víc sýra, tak budou milovat i maminku

12.2.2016 19:24
bubko

XXX.XXX.185.182

Halo vsetci'potrbujem radu' aku farbu a tvar maju vajcia kacky divej? Do hniezda pre kscky mi zacali znasat sliepky... doteraz sa mi zdalo, ze tam boli iba sepacie...

12.2.2016 19:33
nomad72

XXX.XXX.234.157

Mohla by si to zistiť podľa škrupiny, kačky maju takú ako keby mastnú škrupinu, takú voskovú.

12.2.2016 19:34
honzapm

XXX.XXX.182.25

Tedy, taková podpásofka. Já zrovna drtím mobil, že si objednám poslíčka s picou.
I když u nás jezdí poslice, která mimochodem vypadá tak trochu jako Artur Štaidl.
No nic, zkusím se napít, převalit se na druhý bok, třeba to rozchodím.

12.2.2016 19:44
veraboskova

XXX.XXX.174.250

nomad72 napsal(a):
Váhu vajec jednotlivo.

Já jsem si to myslela. Jenom mě zarazilo, že tam máte číslo (gramy) s jedním desetinným místem.
Já "peču" v malém. Mám teď 4 slepičky hempšírky bez kohouta.14 dní je už po něm, a vejce jsou stále oplodněná. Nový kohout už čeká v karanténě.
Do Coviny jsem dala i horší podlouhlá vejce, třeba z toho taky něco bude. A vpravo jsou vejce od IB, mám je půjčené na zimu.

12.2.2016 20:19
vg1955

XXX.XXX.191.170

Dobry den, Vam uz znasaju IB vajicka? Tie nase este ani jedno.

12.2.2016 20:21
honzapm

XXX.XXX.182.25

Tak si představte, přátelé, že ta moje kvokající vlaška, Anastázie, asi nekvoká proto, že se jí zachtělo být matkou a dřepět tři týdny jak pecivál v koutě (to odkoukala na mém gaučíku).
Ona určitě kvoká proto, že nechce styk s Fandou.
Jakmile se totiž Fanda přiblíží s křídlem na zemi, Anča se načepýří, vytáhne krk a začne rasantně kvokat, což Fandovo nabuzení značně odrovná a je po štychu.

Voni ty slepice nejsou vůbec blbý, to asi odkoukám vod Anči a začnu to praktikovat taky.

Story bude pokračovat, budu je bedlivě šmírovati i nadále.

Jinak na skříni u kocoura, v kocouřím pelíšku, už nesou tři soudružky. Božemuj.
Ta skříň je tam deset let - a nikdy nic. A teď se tam ty starý brécy ráčí vysoptit nahoru
a kladou tam svá obří vejce.
Což kocour Tomáš kvituje ještě otrávenějším výrazem, než má ten kocour z reklamy na GE,
a na oplátku jim chodí čůrat nejenom do popeliště, ale včera si ulevil i do korýtka se směsí.
No to jsem už vopravdu myslel, že z něj udělám kočičího nebožtíka.
Ale páč nechci bejt vdovec, tak jsem mu dal ještě šanci.
To kocour Tadeáš Cibule naopak považuje vajíčka nahoře na skříni za upe super hračku,
takže je s výsostně slastným výrazem pod fousky háže dolů.
Takže momentálně s ním hraju hru - kdo s koho, kdo najde vejce první...

No, jak vám povídám, nenudíme se tu...

12.2.2016 20:33
veraboskova

XXX.XXX.174.250

vg1955 napsal(a):
Dobry den, Vam uz znasaju IB vajicka? Tie nase este ani jedno.

Jo už bylo 5 vajec. Musela jsem v italský peci vypnout otáčení. Protože ta vejce jsou dlouhá a hubená a pokaždé, když se rošt otočil, tak vejce se převážilo a bum. A pak zase na druhou stranu a zase bum. A u toho se nedá spát.

12.2.2016 21:29
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Také mi právě můj muž řekl, aby jsem si šla uklidnit ty klubající se řvouny, jelikož spí nahoře v patře na marodce a právě před marodkou mám na stole líheň .Že prý nemůže spát v tom řevu či co. Chápete ? Prej řevu

12.2.2016 21:30
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Ať chrní a neposlouchá, že

12.2.2016 22:13
honzapm

XXX.XXX.182.25

Drzoun.
Místo aby jim vyprávěl pohádku o zatoulaném kuřátku na dobrou a klidnou noc,
tak prudí manželku. No chlap.

12.2.2016 22:17
horal

XXX.XXX.58.226

andreakiss napsal(a):
Také mi právě můj muž řekl, aby jsem si šla uklidnit ty klubající se řvouny, jelikož spí nahoře v patře na marodce a právě před marodkou mám na stole líheň .Že prý nemůže spát v tom řevu či co. Chápete ? Prej řevu

Starýmu dejte dvě dvanáctky a nebudou mu vadit kuřata. Já vím že se to prodraží, ale co dělat.

13.2.2016 02:20
nomad72

XXX.XXX.234.152

Dobré ránko domorodci tak u nás 0°C, včera mal susedov pes zase chuť na slepačie mäso, našťastie ma môj pes upozornil brechaním, tak som s ním robil trochu poriadky a susedovi som povedal, že ak ho ešte raz uvidím na mojom pozemku, tak mu ho zarežem... posledné 4 sliepky a ten parchant nemá zľutovanie... inak v peci už horí, káva chutí... a bioska robí svoju robotu tak, ako má. HORAL, dobrý tip, že by som aj ja začal frflať na pípajúce kurky v kúpeľni a možno sa aj mne ujde nejaká 12-tka a ešte dodám... keď som tak skoro hore, tak si vždy pustím v PC nejakú dobrú ČESKÚ komédiu z 70 - 80tych rokov a hneď mám super náladu :) mne sa tie vaše komédie veľmi páčia a za toto vám fakt dávam

13.2.2016 04:27
Olympionik2008

XXX.XXX.193.210

Hop hop hop

Bré ránko

Praha hlasi -1 stupeň a krásně jasno

Jinak se klublo z 26 vajec Andalúsky modré černě lemované 21 kuřátek tak že parádička a doufám že se tam alespoň 7 slepiček najde hip hip hurá

Včéra jsem měl velmi výživný pátek jen jsem se válel a koukal jsem na sport to jsem Vám to ale unaven haha.

13.2.2016 05:57
honzapm

XXX.XXX.182.25

Hop Hop Hop, vajíčka otočena, gaučík poklizen, buchty napečeny, do uzlíku navázány,
řízky papírovým ubrouskem lepivě omotány - to znamená jediné - Honzík jede do světa.
Tak fstávat a cvičit, protože ranní ptáče z Vinohrad má už jistě nejmíň pět vajíček.
Tedy pokud mu vůbec nějaké slepičky zbyly, obchodníkovi.

13.2.2016 07:03
Olympionik2008

XXX.XXX.193.210

honzapm napsal(a):
Hop Hop Hop, vajíčka otočena, gaučík poklizen, buchty napečeny, do uzlíku navázány,
řízky papírovým ubrouskem lepivě omotány - to znamená jediné - Honzík jede do světa.
Tak fstávat a cvičit, protože ranní ptáče z Vinohrad má už jistě nejmíň pět vajíček.
Tedy pokud mu vůbec nějaké slepičky zbyly, obchodníkovi.

Há tak to Honzik vyrazil nejmíň do vedlejši vesnice to bude slávy no asi na námluvy za nevěstou hip hip hurá

Tak Honzíku...pravou...vykroč pravou

13.2.2016 07:06
Olympionik2008

XXX.XXX.193.210

andreakiss napsal(a):

Dejte mu sluchátka na uši , takový ty hodně velký do ruky rohlík a bude klid

13.2.2016 07:12
nomad72

XXX.XXX.234.152

Hej hej... ty ses mnel narodit jako kúň púvodne, jen pán búh si no na poslední chvíli rozmyslel...

13.2.2016 07:16
Olympionik2008

XXX.XXX.193.210

No a jinak tady mám ještě dnes asi naposledy Soudružky Olympioničky Leghorní a pak mi tu zbyde uz jen

2 Plymutka bilá
2 Mix&Gril
Ty si veme kamarád až úplně na závěr mého stéhovaní

A Oumladina tu samozřejmě ještě je hip hop

13.2.2016 11:57
veraboskova

XXX.XXX.174.250

andreakiss napsal(a):

U nás když máme doma malé křepelky, tak ty když jim dojde v noci žrádlo, tak hromadně superřvou. Mě to přes dvoje dveře vzbudí, jdu tam, dosypu krmení. Manžel má křepelky cca dva metry od hlavy a pořád spí a ráno o ničem neví

13.2.2016 12:51
honzapm

XXX.XXX.182.25

Há tak to Honzik vyrazil nejmíň do vedlejši vesnice to bude slávy no asi na námluvy za nevěstou hip hip hurá

Tak Honzíku...pravou...vykroč pravou

Honzík zásadně vychází pravou, když vo něco de.
A také nosí teplé spodní prádlo, zdraví starší lidi a kvalitně se stravuje.
A dobře se učí.

Jó, kolego, ten výlet, ten se fakt vyplatil. Jeden bílý pláštík střídal druhý,
a neuvěříte, co jsem mezi fšemi těmi klecemi nalezl? Poklad, učiněný poklad.
Více info později, zvědavost jistě stoupá - a tak to má být.

13.2.2016 13:11
Wyandotka zdrobnělá

XXX.XXX.177.15

honzapm napsal(a):
Honzík zásadně vychází pravou, když vo něco de.
A také nosí teplé spodní prádlo, zdraví starší lidi a kvalitně se stravuje.
A dobře se učí.

Jó, kolego, ten výlet, ten se fakt vyplatil. Jeden bílý pláštík střídal druhý,
a neuvěříte, co jsem mezi fšemi těmi klecemi nalezl? Poklad, učiněný poklad.
Více info později, zvědavost jistě stoupá - a tak to má být.

Zdravím přátelé

Honzíku už teď jsem napnutá jako kšandy...

13.2.2016 14:12
Olympionik2008

XXX.XXX.193.210

Zdravím přátelé

Honzíku už teď jsem napnutá jako kšandy...

No a já se celý chvěju nedočkavosti a napětím

13.2.2016 14:45
Wyandotka zdrobnělá

XXX.XXX.177.15

No a já se celý chvěju nedočkavosti a napětím

No můžeme se jenom domnívat co mezi těmi klecemi nalezl? Třeba novou milenku nebo náušnici nebo...
Kdyby napsal Honzík v klecích, tak by to mohla být nějaká spešl soudružka nebo soudruh že?
Téda to je tajemno

13.2.2016 15:30
myfka

XXX.XXX.124.193

Zdravím, ráda bych se s Vámi podělila o velice radostnou zprávu. Dnes snesla své první vajíčko jedna z mých tří slecen amrokskovych. Je to zároveň i mé první domácí vajíčko. Myslím, že to budu muset oslavit kvalitním vínem a bujarou party. samozřejmě nevynecham ohňostroj, pozvu všechny známé i neznámé TV a uveřejnim to do celého širého světa. Jupijupi.

13.2.2016 15:34
Olympionik2008

XXX.XXX.193.210

myfka napsal(a):
Zdravím, ráda bych se s Vámi podělila o velice radostnou zprávu. Dnes snesla své první vajíčko jedna z mých tří slecen amrokskovych. Je to zároveň i mé první domácí vajíčko. Myslím, že to budu muset oslavit kvalitním vínem a bujarou party. samozřejmě nevynecham ohňostroj, pozvu všechny známé i neznámé TV a uveřejnim to do celého širého světa. Jupijupi.

No vyborně kolegyně, jak jsem to prorokoval v polovine Unora a je to rady

13.2.2016 15:39
nomad72

XXX.XXX.234.152

Ja sa nečudujem, že tie lekárske správy (dekurzy) sa vôbec nedajú čítať

13.2.2016 15:49
myfka

XXX.XXX.124.193

Však jsem na to taky myslela. Já mám takovou radost aaaaach.

13.2.2016 16:14
javorka

XXX.XXX.98.207

andreakiss napsal(a):
Tyjofka, to je vajec v líhni. To musíte mít docela fičák s otáčením, co ?
Javorko, denivky také moc miluju. Jak na jaře, tak i na podzim si ze Zahrady Čech nějakou donesu.
Nomáde, nemachruj s brzkým vstáváním náhodou jsem byla také zhruba tak vzhůru jenže jsem nekoukala na hvězdičky ale běhala s teploměrem a sirupem na teplotku a kašlíček , jelikož ti mí tři (dva malí a jeden velkej) páni tvorstva padli na chřipku. Zatím já a moje holky slepičí držíme
Pánové, tak dneska 29 kousků a zítra dávám zase do líhně 49 dalších. Jedna parta už se líhne, už mají naťukáno, tak do zítra vyskáčou

Protože se nemůžu chlubit naloženou líhní, tak jsem vyhledala alespoň parádní denivku, nějaké ty Hosty a kousek letní zahrady.
Venku je pořád zima, tak proč si v iFauně nedopřát trochu flóry.

Zdravím všechna nová .

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.2.2016 16:35

javorka napsal(a):
Protože se nemůžu chlubit naloženou líhní, tak jsem vyhledala alespoň parádní denivku, nějaké ty Hosty a kousek letní zahrady.

Zdravím všechna nová .

My dneska místo Teplého gulasku v Kralovicich.. mrzli v zoo.. Takže vaše obrázky me opravdu zahraly Javorko.. Mate to moc hezké.
Uz se strašně mooooc těším na jaro a na teplo a na kuratka
Víte ze uz jsem taky hledala ifloru? Hodila by se..

13.2.2016 16:58
andreakiss

XXX.XXX.34.131

To jste se fakt trefil Jsou to oba Maďaři

13.2.2016 17:04
andreakiss

XXX.XXX.34.131

veraboskova napsal(a):
U nás když máme doma malé křepelky, tak ty když jim dojde v noci žrádlo, tak hromadně superřvou. Mě to přes dvoje dveře vzbudí, jdu tam, dosypu krmení. Manžel má křepelky cca dva metry od hlavy a pořád spí a ráno o ničem neví

Také máme křepelky, ale ve sklepě.za zavřenými dvěma dveřmi. Když jsem je v loni měla u kotle v kotelně, tam máme jen jedny dveře, tak muž brblal, že v noci řvou , já je moc neslyšela, nebo mi to spíš nevadilo . Měl chrnět a neposlouchat
Náhodou, když ráno slyším někdy kolem půl čtvrté kouhouty, jak se rozespívávají, vůbec mi to nevadí

13.2.2016 17:14
andreakiss

XXX.XXX.34.131

javorka napsal(a):

Zdravím všechna nová .

Javorko, vy jste kouzelnice. To je krása. Opravdu krása. Také jsem hledala kousek zahrady, ale mám to asi na pevným disku a ten má muž v kanclu. Tak alespoň trošku vánočních perníčků

13.2.2016 17:14
bubko

XXX.XXX.185.182

myfka napsal(a):

Gratulujem' presne viem ako sa tesite . A gratulujem aj majtelom vsetkych novych . Ja som dievcence asi prechvalila' lebo dnes iba tri kusky . A kacenky sa snazili mi likvidovat horko tazko vychadzajucu skoru zeleninu . Ale nech si daju nieco cerstvo zelene

13.2.2016 17:46

Však i na me došlo.cely týden snášejí potvory ob den. A dneska dokonce jen jedno minipidi od faverolky.
A kocinky se mi taky nějak nelíbí. Zda se mi, ze spí ve stoje-přes den - a jsou takové nedomrlé. No a to jsem se tak spolehala, ze uz je to za par a budou kvokat..

13.2.2016 17:55
javorka

XXX.XXX.98.207

andreakiss napsal(a):
Javorko, vy jste kouzelnice. To je krása. Opravdu krása. Také jsem hledala kousek zahrady, ale mám to asi na pevným disku a ten má muž v kanclu. Tak alespoň trošku vánočních perníčků

Děkuji za pochvalu. Už mám absťák, tak prohlížím fotky. Bojím se, jak to bude vypadat letos. Na zahradě úřadují kachny (Dík bubko za fotky, vy to nemáte ani moc pošlapané . ), slepicím jsem to už včera zatrhla.
Vaše perníčky jsou skoro velikonoční, takové veselé.

13.2.2016 18:51
bubko

XXX.XXX.185.182

javorka napsal(a):
Děkuji za pochvalu. Už mám absťák, tak prohlížím fotky. Bojím se, jak to bude vypadat letos. Na zahradě úřadují kachny (Dík bubko za fotky, vy to nemáte ani moc pošlapané . ), slepicím jsem to už včera zatrhla.
Vaše perníčky jsou skoro velikonoční, takové veselé.

No tp preto' ze do zeleninovej a okrasnej zahrady chodia iba vynimocne .vzadu kde su vacsinou' tak hladame travu lupou

13.2.2016 18:55

Apropooo Livingem jsem si prodloužila život minimalne o rok
S tím borscem na sporaku to znám moc dobře

Andrejko já také myslela ze to jsou již připravené perníčky na Velikonoce :).

13.2.2016 19:16
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Apropooo Livingem jsem si prodloužila život minimalne o rok
S tím borscem na sporaku to znám moc dobře

Andrejko já také myslela ze to jsou již připravené perníčky na Velikonoce :).

Já vím, říkají mi to všichni, že jsou jako velikonoční Však já je budu dělat i na velikonoce Na vánoce jsem je dávala jako dárek k vajíčkům a byla sranda, jak byli lidi z toho překvapení
Vždycky jsem je dělala jen bílé a letos jsem sehnala barvy a takhle (velikonočně ) to dopadlo

josefina2

13.2.2016 21:04
josefina2

XXX.XXX.109.21

javorka napsal(a):

Zdravím všechna nová .

Ted si to prohlizim na notasu- zvetsene ;) fakt nadhera!
ja myslela ze ta denivka je lilie - ja ji rikam lilie- jsem opet poucena ;).

13.2.2016 21:47
honzapm

XXX.XXX.182.25

Ať je to boršč či Teplý guláš, stále vedle, stále samá voda, stalkerko.

13.2.2016 21:51
honzapm

XXX.XXX.182.25

Tak a je to tady.

Rozuzlení dnešní velice napínavé záhady...

Ano, tam, mezi klecemi, na zemi, v blátě, sama samička,
prostičká, maličká, opuštěna, pošlapána, nepofšimnuta,
blýskla mi do oka...
neušla mému pohledu...
volala - Honzíku, zvedni mě...
Honzíku, vem si mě,
tam v těch dolinách, temných roklinách, tržištní uličky...
skrývala se nádherná dvoukoruna.

I sebral jsem ji a v místní Jednotě proměnil za dnes obvzláště
vypečený rohlíček, mákem sypaný, dozlatova zbarvený.

Ach, to byla bašta. Heč.

josefina2

13.2.2016 21:57
josefina2

XXX.XXX.109.21

honzapm napsal(a):
Ať je to boršč či Teplý guláš, stále vedle, stále samá voda, stalkerko.

Aby ste se nedivil..

josefina2

13.2.2016 21:58
josefina2

XXX.XXX.109.21

honzapm napsal(a):
Tak a je to tady.

blýskla mi do oka...
neušla mému pohledu...
Honzíku, vem si mě,

Ach, to byla bašta. Heč.

Vtipny

josefina2

13.2.2016 22:00
josefina2

XXX.XXX.109.21

Meli tam nejake Bresse, Honzo? jestli ma cenu, tam zitra zaject..

13.2.2016 22:01
Wyandotka zdrobnělá

XXX.XXX.177.15

honzapm napsal(a):
Tak a je to tady.

blýskla mi do oka...
neušla mému pohledu...
Honzíku, vem si mě,

Ach, to byla bašta. Heč.

Já se z vás picnu Honzíku

Celý večer tady čekám co to jako bude a on vypečený rohlík

13.2.2016 22:03
veraboskova

XXX.XXX.174.250

Tak mám radost. Z 31 vajec pohrobečků hempšírek po prosvěcování 7. den pokračuje 28.
Dvě neoplodněné, jeden kruh smrti.
Jinak dneska šesté běžčí vajíčko smajlík

josefina2

13.2.2016 22:03
josefina2

XXX.XXX.109.21

josefina2 napsal(a):
Vtipny

Bohuzel mi to nejde zpetne upravovat, tak skrtam posledni 3 smajliky.

13.2.2016 22:05
veraboskova

XXX.XXX.174.250

Honzapm

13.2.2016 22:06
honzapm

XXX.XXX.182.25

Já se z vás picnu Honzíku

Celý večer tady čekám co to jako bude a on vypečený rohlík

Vyjandotko, nepicejte se, raději se nasaďte, ať máte hezké mimi potomstvo.

Jak říkám, byla to dvoukoruna. Čili rohlík opravdu ne, jenom rohlí-ček.

13.2.2016 22:19
Wyandotka zdrobnělá

XXX.XXX.177.15

honzapm napsal(a):

Honzíku vy mi koukáte pod ruce asi
Dneska jsem přemístila kvočnu na nové stanoviště, kde chci aby vyvedla kuřátka. Zatím je s jedním vajíčkem, ale v pohodě hned pochopila co se po ní jakože chce a zasedla. Zítra na večer jí podložím ostatní již připravená vajíčka a budu se těšit.
A vy už mne nenapínejte a písněte co jste koupil za nádheru prosím. Nebo z toho neusnu

14.2.2016 06:46
Olympionik2008

XXX.XXX.193.210

Hop hop hop

Dobré ránko kolegyně a kolegové

Tak u mě padají osobni rekordy ve spánku tento týden skoro každý den oj oj
Představte si, že Jáá jsem se dnes probudil v 6.26 nontak to je masakr.

Takto jsem vstával naposledy v době, kdy jsem měl mezi nohama pleny odhaduji to cca 40 let zpět no skándál, skandál

Valím to vše nakrmit.Soudružky už poskakuji po zahradě jiste tak od 4 hodin, ale Oumladina ta mi vynadá to bude řevu a nadávek

Jinak Praha hlasi krásnich + 6 stupňů.

14.2.2016 06:58
Olympionik2008

XXX.XXX.193.210

honzapm napsal(a):
Tak a je to tady.

blýskla mi do oka...
neušla mému pohledu...
Honzíku, vem si mě,

Ach, to byla bašta. Heč.

No a já myslel že tam objevil něco s nádherně zbarveným, velkým ocasem a on se tam plazi pro 2korunu.

Tak já rozbiju prasátko, poházím to po zahradě a Honzik múže přijed na výcvikový tábor. alespoň se nebude válet na gaučiku a vytvoři třeba i nějaké sportovní výkony v podobě hledáni mincí po zahradě
Pozór, bonus pro Honzíka.Sem tam i do prasátka hodím i nějaké to kovové Ójro tak lup lup

14.2.2016 09:20
Wyandotka zdrobnělá

XXX.XXX.177.15

honzapm napsal(a):

Dobré dopoledne

U nás vše nakrmeno a poklizeno. Wyandotí kvočna sedí jak má, tak večer dostane nášup vajíček.

Když jsem v noci nemohla zvědavostí spát, tak mě napadlo jestli jste si Honzíku nepořídil novou líheň... třeba

14.2.2016 09:24
Wyandotka zdrobnělá

XXX.XXX.177.15

Hop hop hop

Dobré ránko kolegyně a kolegové

Tak u mě padají osobni rekordy ve spánku tento týden skoro každý den oj oj
Představte si, že Jáá jsem se dnes probudil v 6.26 nontak to je masakr.

Takto jsem vstával naposledy v době, kdy jsem měl mezi nohama pleny odhaduji to cca 40 let zpět no skándál, skandál

Valím to vše nakrmit.Soudružky už poskakuji po zahradě jiste tak od 4 hodin, ale Oumladina ta mi vynadá to bude řevu a nadávek

Jinak Praha hlasi krásnich + 6 stupňů.

Nemáte na teplákovce otisky pařátků od Oumladiny za to pozdní vstávání?

14.2.2016 10:57
bubko

XXX.XXX.185.182

Krasnu nedelu vsetkym mam nove prirastky - bola burza v senci a celkom sa vydarila takze su to dve hybridky a dve milflerky

14.2.2016 11:33
bubko

XXX.XXX.185.182

14.2.2016 11:46
honzapm

XXX.XXX.182.25

No a já myslel že tam objevil něco s nádherně zbarveným, velkým ocasem a on se tam plazi pro 2korunu.

Tak já rozbiju prasátko, poházím to po zahradě a Honzik múže přijed na výcvikový tábor. alespoň se nebude válet na gaučiku a vytvoři třeba i nějaké sportovní výkony v podobě hledáni mincí po zahradě
Pozór, bonus pro Honzíka.Sem tam i do prasátka hodím i nějaké to kovové Ójro tak lup lup

Jejej, Přemet Prkenná Podlaha na to nakonec vopravdu kápnul, vážení.
Ano, prasátko, s nádherně zbarveným velkým vocáskem, jsem mezi klecemi nalezl,
tak je to.
Papalo nejenom české, ale i ojra, papalo prostě všecko.
Až ho rozbiju, tak si za to koupím letenku na Olympijský Velkostatek, to bude paráda.
A až na velkostatku posbírám rozházené perly, tak si za to koupím letenku domů,
hezky pěkně zpátky na gaučík.

14.2.2016 11:51
javorka

XXX.XXX.98.207

bubko napsal(a):
Prve foto v novom domove.

Krásná miminka!

14.2.2016 11:54
javorka

XXX.XXX.98.207

honzapm napsal(a):
tak je to.
Až ho rozbiju, tak si za to koupím letenku na Olympijský Velkostatek, to bude paráda.

14.2.2016 12:20
Wyandotka zdrobnělá

XXX.XXX.177.15

honzapm napsal(a):
tak je to.

Krasavec skvrnitý
To je mangalica?

14.2.2016 17:53
Olympionik2008

XXX.XXX.193.210

honzapm napsal(a):
tak je to.

Ha Honzik bude muset ješte nějaky čas kojit ale jako zkušený zootechnik si s laktózou jistě poradí, žé?

Nedej bože, aby se na Honzíka dostavila Laktační psychóza

14.2.2016 17:56
Olympionik2008

XXX.XXX.193.210

Nemáte na teplákovce otisky pařátků od Oumladiny za to pozdní vstávání?

Kolegyně, nejen otisky byly

14.2.2016 18:00
Olympionik2008

XXX.XXX.193.210

honzapm napsal(a):
tak je to.

To je Pepá

14.2.2016 21:07
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Honzo, to je krasavec , myslím Pepu
Dnes už se můj stále marodnej mužíček zase vyspí, jelikož je už vše venku, tím myslím vše co má být je dole ve sklepě v odchovně, v teploučku a zkouší první krůčky
A ten druhý obrázek je náš nenažranej kočičák Miky, stále hladovej, zrovna si pochutnává na granulích pro kuřátka a to měl k snídani vývar s kouskem masa s houskou a k večeři granule psí, on totiž kočičí mlsoun nežere

15.2.2016 07:20
bubko

XXX.XXX.240.42

Bré ranko všetkým. zase v práci . Ako viete kupili ame na burze tínedžerky. zatiaľ sú oddelené od ostatných nech si zvykajú na seba, ale neviem ako to bude potom s papanicou? mladky by mali mat K2 ale dievky staršie majú zmesku, nebude problém ked omladina bude jest zmesku?

15.2.2016 07:41
nomad72

XXX.XXX.234.199

bubko napsal(a):
Bré ranko všetkým. zase v práci . Ako viete kupili ame na burze tínedžerky. zatiaľ sú oddelené od ostatných nech si zvykajú na seba, ale neviem ako to bude potom s papanicou? mladky by mali mat K2 ale dievky staršie majú zmesku, nebude problém ked omladina bude jest zmesku?

Ahoj, dnes od pol druhej som toto lúskal na nete, a dospel som k záveru, že odchov kurčiat nosivého typu, pre každé obdobie vývinu potrebuje inú výživu... aby sa im vyvinuli poriadne orgány, a celé telo... a takisto i vajcovody a atď. ak chceš kŕmiť len kŕmnymi zmesami, tak od 0 do 6 týždňov napr. HYD-04, K"
od 6 - 11 týždňov ? neviem
od 11 - 17 týždňov HYD-05, KZL1
od 17 - do začiatku znášky HYD-06, KZL2"
a v plnej znáške HYD-10, NVRM"

tam, čo neviem, som zmes nenašiel ale písal som do Poľnonákup Tatry a dúfam že mi odpíšu, akú zmes v období od 6 - 11 týždňov kŕmiť, a ak mi odpíšu, tak ti to sem hodím... skús link :
http://www.polnonakuptatry.sk/polnonakup/eshop/1-1-Krmne-zmesi-pre-pre-HYDINU/2-2-Odchov-kurciat-N-O-S-N-I-C-E.

15.2.2016 07:48
nomad72

XXX.XXX.234.199

15.2.2016 09:38
veraboskova

XXX.XXX.174.250

Dobré ráno.
Andreakiss: to máte opravdu pěknou úrodičku kuřátek Hlavně jestli tam ten váš kocourek spíš něco nezahrabává

15.2.2016 09:58
bubko

XXX.XXX.240.42

nomad72 napsal(a):
Ahoj, dnes od pol druhej som toto lúskal na nete, a dospel som k záveru, že odchov kurčiat nosivého typu, pre každé obdobie vývinu potrebuje inú výživu... aby sa im vyvinuli poriadne orgány, a celé telo... a takisto i vajcovody a atď. ak chceš kŕmiť len kŕmnymi zmesami, tak od 0 do 6 týždňov napr. HYD-04, K"
od 6 - 11 týždňov ? neviem
od 11 - 17 týždňov HYD-05, KZL1
od 17 - do začiatku znášky HYD-06, KZL2"
a v plnej znáške HYD-10, NVRM"

tam, čo neviem, som zmes nenašiel ale písal som do Poľnonákup Tatry a dúfam že mi odpíšu, akú zmes v období od 6 - 11 týždňov kŕmiť, a ak mi odpíšu, tak ti to sem hodím... skús link :
http://www.polnonakuptatry.sk/polnonakup/eshop/1-1-Krmne-zmesi-pre-pre-HYDINU/2-2-Odchov-kurciat-N-O-S-N-I-C-E.

Kokso dakujem to je hotová chémia . Len mam problem mali by byť voľne s ostatnými stane sa nieco ak dám tuto zmes pre kuričky aj dospelákom?

15.2.2016 10:21
nomad72

XXX.XXX.234.53

bubko napsal(a):
Kokso dakujem to je hotová chémia . Len mam problem mali by byť voľne s ostatnými stane sa nieco ak dám tuto zmes pre kuričky aj dospelákom?

Toto mi odpísali s poľnonákupu : odpovedáme na Váš dotaz:
pre nosnice od 7 týždňov do 10 týždňov veku je určená kŕmna zmes HYD - 04/b
, t.j kŕmna zmes pre kurčatá "K/b" ;
pre nosnice od 11 týždňov do 17 týždňov veku HYD-05, t.j. kŕmna zmes pre
kuričky KZL 1.

15.2.2016 10:22
nomad72

XXX.XXX.234.53

Nestane sa im nič, neboj... odpoveď na zvyšok otázky. a ešte dodám, ak chceš mať výkonné nosnice, tak sa oplatí zainvestovať do tých kŕmnych zmesí, aspoň pokiaľ nezačnú znášať vajcia naplno, ony sa poriadne vyvinú tie sliepky, a aj po zdravotnej stránke budú OK.

15.2.2016 12:20
honzapm

XXX.XXX.182.25

Kolegyně, nejen otisky byly

Kolego, snad vám to vaše udatné odění neroznesly na pařátech?
Dávejte si pozor - víte přece, že je to nadnárodní vzácnost, ta vaše teplákovka.

15.2.2016 12:21
honzapm

XXX.XXX.182.25

veraboskova napsal(a):
Dobré ráno.
Andreakiss: to máte opravdu pěknou úrodičku kuřátek Hlavně jestli tam ten váš kocourek spíš něco nezahrabává

Co by tam tak zahrabával, Věrko? Třeba myš pro strýčka Příhodu?

15.2.2016 12:23
honzapm

XXX.XXX.182.25

Ha Honzik bude muset ješte nějaky čas kojit ale jako zkušený zootechnik si s laktózou jistě poradí, žé?

Nedej bože, aby se na Honzíka dostavila Laktační psychóza

Šmajdá, co to je za výrazy a novotvary? To uplně jako teda neznám, nevim, netušim.
Ale na starý kolena bych to teda chytit nechtěl, to je fakt.
Já musím ještě vydržet.

15.2.2016 12:28
honzapm

XXX.XXX.182.25

Krasavec skvrnitý
To je mangalica?

Vijandotko zakrslá, prosím pěkně, to čuňátko mělo takových 28,
no, v nejhorším případku 29 kilogramů. Je menší, než můj hafák.

15.2.2016 12:36
nomad72

XXX.XXX.234.53

honzapm napsal(a):
Vijandotko zakrslá, prosím pěkně, to čuňátko mělo takových 28,
no, v nejhorším případku 29 kilogramů. Je menší, než můj hafák.

Nieje to dajaký vietnamský kríženec?

15.2.2016 12:40
honzapm

XXX.XXX.182.25

nomad72 napsal(a):
Nieje to dajaký vietnamský kríženec?

Naozaj něvjem, mě spíš přišlo jako tchajvanec.
Ale asi to bude ten Němec, ten Gottingen.
Nebo Alc Hajmr? Netuším. Jako kasička dobrý, asi tak.

15.2.2016 12:45
nomad72

XXX.XXX.234.53

honzapm napsal(a):
Naozaj něvjem, mě spíš přišlo jako tchajvanec.
Ale asi to bude ten Němec, ten Gottingen.
Nebo Alc Hajmr? Netuším. Jako kasička dobrý, asi tak.

Pozri sa sem, ešte keď som chodil na základnú školu, a to je už cca 30 rokov nazad, dobre si pamätám, ako mi jeden učiteľ povedal : sprostá otázka neexistuje, ale sprostá odpoveď áno... nič v zlom, ja som sa len pýtal... zapomeňte na to, Kuře !

josefina2

15.2.2016 12:58
josefina2

XXX.XXX.109.21

Krasavec skvrnitý
To je mangalica?

Diky Vam pani Bubko, jsem si tu mangalicu musela vyhledat, pac to neznam a slysim poprve a smeju se tady.. ze neco takoveho jako je prasopes tak ted prasoovce existuje ;).

15.2.2016 14:53
andreakiss

XXX.XXX.34.131

veraboskova napsal(a):
Dobré ráno.

Kdepak, nezahrabává krmil se, uličník a to má určitě devět kilo. Přijde i když dělám slepičkám ráno míchanici a cpe se, když mi náhodou vypadne z lavoru brambora se šrotem, nedej bože, když jim dávám vařená vajíčka. Dvě mám automaticky pro něj

15.2.2016 15:21
bubko

XXX.XXX.240.41

josefina2 napsal(a):
Diky Vam pani Bubko, jsem si tu mangalicu musela vyhledat, pac to neznam a slysim poprve a smeju se tady.. ze neco takoveho jako je prasopes tak ted prasoovce existuje ;).

Milujem mangalicu - všetko z nej je vraj bez cholesterolu

15.2.2016 15:25
nomad72

XXX.XXX.234.219

bubko napsal(a):
Milujem mangalicu - všetko z nej je vraj bez cholesterolu

Hlúposť ! mäso mangalice je vyhľadávané pre štruktúru mäsa a tuku v ňom rozloženom !

15.2.2016 15:27
nomad72

XXX.XXX.234.219

Tu sa pozri. overte si skôr, ako niečo napíšete.

josefina 2

15.2.2016 15:34
josefina 2

XXX.XXX.109.21

Nejsi dneska malinko podrazdeny NOMAD72?

15.2.2016 15:41

Pardon za tykání..

15.2.2016 15:43
nomad72

XXX.XXX.234.219

josefina 2 napsal(a):
Nejsi dneska malinko podrazdeny NOMAD72?

Nie ale sa čudujem, čo niekto dokáže napísať pozri, písal som, že mám po 40-tke, odmalička žijem na gazdovstve, a niečo som už vychoval, zabil a zjedol... takže, aspoň trochu sa tomu rozumiem, nehovorím že som vševed, to nie, aj ja robím chyby, ale snažím sa im vyvarovať, dosť čítam o chova zvierat, ono, doba ide aj s chovom a čo platilo kedysi, dnes nieje pravda... na tej fotke som ja vpravo...

15.2.2016 16:59
veraboskova

XXX.XXX.174.250

U nás mají to kudrnatý prase v zoo
Nekoukal jste někdo nedávno na dokument Život se sopkami - díl Závody v popelu? Tam normálně běhaly černý "slepice" - prej taboni. Pařátkama hledali optimální teplotu popela od sopky. Tam zahrabali vejce a odběhli (nejlíp během mezi padajícím kamením) do pralesa. Přírodní líheň sopka

15.2.2016 17:13

Optimální teplotu poznají zvláštním orgánem na jazyku a je jich mnoho druhů.Některé druhy si vyrábějí líhně sami, samec utvoří hromadu tlejícího listí a tu po dobu inkubace udržuje v optimální teplotě rozhrabováním a přistýláním dalšího materiálu ke tlení.Jinak je ještě zajímavé to, že nemají vaječný zub a z vajec se klubou pomocí nohou - pařátků a jsou schopni hned po vylíhnutí létat, ale jen krátce, nemají totiž ještě vyvinuta ocasní pera - směrové klapky.

15.2.2016 17:50
bubko

XXX.XXX.185.182

nomad72 napsal(a):
Hlúposť ! mäso mangalice je vyhľadávané pre štruktúru mäsa a tuku v ňom rozloženom !

To mal byt zart - nemam potom vycitky sveedomia ked zjem slaninu z mangalice- nikoho som tym nechcela urazit. A taktiez nikomu neberiem jeho skusenosti a vedomosti ved prreto vznikla tato diskusia' aby sa tu odbornici a skuseni podelili so zaciatocnikmi. Sorry ak ss vas to dotklo' nemyslela som to zle.

15.2.2016 17:50
veraboskova

XXX.XXX.174.250

A jo, vlastně jazykem. No já na to koukala jak zjara, jak to má příroda pěkně vymyšlený.

15.2.2016 18:32
nomad72

XXX.XXX.234.51

bubko napsal(a):
To mal byt zart - nemam potom vycitky sveedomia ked zjem slaninu z mangalice- nikoho som tym nechcela urazit. A taktiez nikomu neberiem jeho skusenosti a vedomosti ved prreto vznikla tato diskusia' aby sa tu odbornici a skuseni podelili so zaciatocnikmi. Sorry ak ss vas to dotklo' nemyslela som to zle.

Však zas to neber osobne... mňa sa to vôbec nedotklo... ja som reagoval všeobecne... ja sa čudujem, aké príspevky a otázky sem niekedy píšu ľudia bez toho, aby použili napr. google... a to bola aj reakcia na to, že som dnes nejaký podráždený... nie nie som mám sa fajn. a aj keď sa ja niečo opýtam, a myslím si že slušne, tak očakávam aj adekvátnu odpoveď . Moja žena hovorí, že aký som ja pedant, že keď sa do niečoho pustím, tak dokážem celé dni zháňať informácie ako blázon, že potom aj ten výsledok stojí za to. prajem pekný večer -salám aleijkum- (mier s tebou). PS : kľudne mi tykaj.

15.2.2016 18:49
bubko

XXX.XXX.185.182

nomad72 napsal(a):
Však zas to neber osobne... mňa sa to vôbec nedotklo... ja som reagoval všeobecne... ja sa čudujem, aké príspevky a otázky sem niekedy píšu ľudia bez toho, aby použili napr. google... a to bola aj reakcia na to, že som dnes nejaký podráždený... nie nie som mám sa fajn. a aj keď sa ja niečo opýtam, a myslím si že slušne, tak očakávam aj adekvátnu odpoveď . Moja žena hovorí, že aký som ja pedant, že keď sa do niečoho pustím, tak dokážem celé dni zháňať informácie ako blázon, že potom aj ten výsledok stojí za to. prajem pekný večer -salám aleijkum- (mier s tebou). PS : kľudne mi tykaj.

Vdaka ti niekedy ale na googli najdes niekedy rozporuplne info. A tu su same overene skusenosti

15.2.2016 19:16
nomad72

XXX.XXX.234.51

A len tak mimochodom, kto nájde toľko odvahy (ako ja) a hodí sem svoje aktuálne foto?to ja len tak sa pýtam, že nech viem, s kým mám dočinenia lebo takmer na 99% si tu píšem so sliepkou, kohútom, líškou, psom a atď a atď... čo vy na to?

15.2.2016 19:21
bubko

XXX.XXX.185.182

Tomu hovoris aktualne foto? Ved je tam leto .

15.2.2016 19:24
nomad72

XXX.XXX.234.51

To je presne z 12.12.2015... boha kto to kedy videl v lete sviňu zabíjať ? a davaj fotku !

15.2.2016 20:00
ovecka

XXX.XXX.203.146

Tak schválně, skoro aktuální. Kdo se přidá. PS: Já jsem na fotce vlevo Dana.

15.2.2016 20:02
bubko

XXX.XXX.185.182

jaaj to tu fotku myslis a ja ze tu kozenku v trave

15.2.2016 20:06

ovecka napsal(a):
Tak schválně, skoro aktuální. Kdo se přidá. PS: Já jsem na fotce vlevo Dana.

Vážně vlevo?

15.2.2016 20:11
honzapm

XXX.XXX.182.25

Dano a Nomáde, a já myslel, že jste oba ti veprostřed.
Musím zajít do optiky pro nové brýle.

15.2.2016 20:12
ovecka

XXX.XXX.203.146

Jasně, vím, co píši. Nebo možná vpravo, jak se to vezme. Vyberte si sami. Dana.

15.2.2016 20:13
honzapm

XXX.XXX.182.25

Vážně vlevo?

Já jsem levák, a celej život si pletu strany, v autoškole mě to při zkouškách stálo nemálo perných chvilek. Takže mi to Danino "vlevo" vůbec nedošlo. Až díky vám.
A to teda řvu smíchy, to zase bude keců v ulici, jak je u nás veselo - přitom v tak těžké době.

15.2.2016 20:14
ovecka

XXX.XXX.203.146

honzapm napsal(a):
Dano a Nomáde, a já myslel, že jste oba ti veprostřed.
Musím zajít do optiky pro nové brýle.

Tak jo, dostals nás. Dana.

15.2.2016 20:16
bubko

XXX.XXX.185.182

Som zistila'ze nic aktualne nemam

15.2.2016 20:17
honzapm

XXX.XXX.182.25

ovecka napsal(a):
Jasně, vím, co píši. Nebo možná vpravo, jak se to vezme. Vyberte si sami. Dana.

No, přísná učitelka, jen co je pravda, takový ten výraz při zvednutém obočí si úplně umím představit. Jejej, ojoj, to bych byl tichý a pilný žáček (což jsem tedy nikdy nebyl).
Máma neustále chodila ze schůzek zarudlá a doma mi říkala: "To jsem na tebe zase slyšela věci... Prý máš v zadu diskusní kroužek s děvčaty - a učitelky absolutně ignoruješ." Anebo - "Paní Bernardová, von ten váš Honzík blbej není, jen kdyby neustále nevyrušoval!"

A zlí jazykové tvrdí, že mi to zůstalo.

15.2.2016 20:57
nomad72

XXX.XXX.234.68

Počuj, ryšavec, davaj fotku a nemudruj

15.2.2016 21:22
dita73

XXX.XXX.238.133

Milí chovatelé, pokud vás trápí vymrzající vilíny nebo jiné keře, pomozte jim připravit se na zimu. Někdy koncem léta zalijte keře draslíkatým hnojivem (např, Kristalon podzim),2-3 x vždy tak po 10 dnech. Pozor - před opadem listů, aby to keříky stihly zapracovat do dřeva. Funguje to. Zdravím a přeji úspěšné líhnutí. Taky už mi to doma pípá (australky a hedvábničky).
Dita73.

15.2.2016 21:30
Olympionik2008

XXX.XXX.193.210

Nazdár.

15.2.2016 21:35
bubko

XXX.XXX.185.182

Nazdár.

Jeeej ahoj ako ide balenie?

15.2.2016 21:39
honzapm

XXX.XXX.182.25

nomad72 napsal(a):
Počuj, ryšavec, davaj fotku a nemudruj

Cheche, příteli, vy nevíte, že to nejlepší přijde vždycky až nakonec?

Navíc nepatřím mezi ty, kteří poslouchají.

15.2.2016 21:39
Olympionik2008

XXX.XXX.193.210

bubko napsal(a):
Jeeej ahoj ako ide balenie?

Ahoj Krasavico tak už to jako pomalu začiná, ale v klidečku objednal jsem stěhováky s velkým autem a hotovo

Já se na to múžu vy.sra.t abych neco tahal

15.2.2016 21:48
bubko

XXX.XXX.185.182

Aj my sme mali velke auto skoro by som povedala kamion a aj tak sm otocili velku dodavku 8 krat ale veci som mala perfektne oznacene, na kazdej krabici alebo vreci bolo napisane ktora miestnost to je. Aj to ti budu robit stahovaci, lebo uz su taki machri, ja som si to robila sama pan domaci iba garaz a dielnu.

15.2.2016 21:52
Olympionik2008

XXX.XXX.193.210

bubko napsal(a):
Aj my sme mali velke auto skoro by som povedala kamion a aj tak sm otocili velku dodavku 8 krat ale veci som mala perfektne oznacene, na kazdej krabici alebo vreci bolo napisane ktora miestnost to je. Aj to ti budu robit stahovaci, lebo uz su taki machri, ja som si to robila sama pan domaci iba garaz a dielnu.

Tak velký nábytek a tak dale, spotřebyče to uďelají stěhováci a osobni věci si převezu sám.

Jinak jsem uďelal vélkou redukci a hodně toho jako vyházel, myslim tím oblečení

Však já budu na statku potřebovat jen montérky a do práce bilý pláštík, když tam tedy někdy občas pújdu

Jinak toho fakt moc nepotřebuji.

15.2.2016 21:53
Olympionik2008

XXX.XXX.193.210

Šmarjá oprava " spotřebiče "

15.2.2016 21:54
Olympionik2008

XXX.XXX.193.210

Tak velký nábytek a tak dale, spotřebyče to uďelají stěhováci a osobni věci si převezu sám.

Jinak jsem uďelal vélkou redukci a hodně toho jako vyházel, myslim tím oblečení

Však já budu na statku potřebovat jen montérky a do práce bilý pláštík, když tam tedy někdy občas pújdu

Jinak toho fakt moc nepotřebuji.

Nějak mi to psani dnes nejde oj oj.

15.2.2016 21:56
bubko

XXX.XXX.185.182

to zistis casom co si vyhodil .ale mas pravdu vela handier mame zbytocne .neviem ci si zaregistroval, kupili sme slecny aj na ozdobu aj na znasku

15.2.2016 21:58
Olympionik2008

XXX.XXX.193.210

bubko napsal(a):
to zistis casom co si vyhodil .ale mas pravdu vela handier mame zbytocne .neviem ci si zaregistroval, kupili sme slecny aj na ozdobu aj na znasku

Ja jsem videl ano ano jen sem nestihal, odpovidat.

Krasavice.

A co Vrány, už se roznesly?

15.2.2016 22:02
bubko

XXX.XXX.185.182

Mam tak 5-6 vajec aj iliputky uz sem tam znesu...a kacky si uz robia hniezdo... A tebe nebude za predanymi smutno?

15.2.2016 22:08
Olympionik2008

XXX.XXX.193.210

bubko napsal(a):
Mam tak 5-6 vajec aj iliputky uz sem tam znesu...a kacky si uz robia hniezdo... A tebe nebude za predanymi smutno?

Smutno mi nebude, však já už mám objednáno zase mnoho Leghorních dorostenek od jednoho chovatele od Vás ze Slovenska.

Má opravdu nádherné Leghornky.

Je to proste život, mě udělaly mnoho radosti a ješte druhému jiste udělaji.

Ha na Velkostatku pak bude pipin jéje no nyni to od 8.3 vypadá na 70 kouskú zatím

Dorostenky si zase vychovám na Olympioničky a zase bude sranda.

15.2.2016 22:10
bubko

XXX.XXX.185.182

Smutno mi nebude, však já už mám objednáno zase mnoho Leghorních dorostenek od jednoho chovatele od Vás ze Slovenska.

Má opravdu nádherné Leghornky.

Je to proste život, mě udělaly mnoho radosti a ješte druhému jiste udělaji.

Ha na Velkostatku pak bude pipin jéje no nyni to od 8.3 vypadá na 70 kouskú zatím

Dorostenky si zase vychovám na Olympioničky a zase bude sranda.

Super nech sa ti dari.. a odkial je ten chovatel?

15.2.2016 22:12
Olympionik2008

XXX.XXX.193.210

bubko napsal(a):
Super nech sa ti dari.. a odkial je ten chovatel?

Od Trnavy

15.2.2016 22:14
bubko

XXX.XXX.185.182

To mam kusok, ako to ze ked som sa tu pytala c niekto nevie o leghornkach trak si mlcal? ze ti rozkopu sandal!

15.2.2016 22:16
Olympionik2008

XXX.XXX.193.210

bubko napsal(a):
To mam kusok, ako to ze ked som sa tu pytala c niekto nevie o leghornkach trak si mlcal? ze ti rozkopu sandal!

Ja jsem asi přehlédl oj oj

15.2.2016 22:18
bubko

XXX.XXX.185.182

Ja jsem asi přehlédl oj oj

Je ti odpusteno

15.2.2016 22:20
Olympionik2008

XXX.XXX.193.210

bubko napsal(a):
Je ti odpusteno

Poslal jsem ti soukromou zprávu tak koukni a Leghornky ti domluvím nebój.

15.2.2016 22:22
bubko

XXX.XXX.185.182

Furt budes drazdit

15.2.2016 22:25
Olympionik2008

XXX.XXX.193.210

bubko napsal(a):
Furt budes drazdit

Ale vúbéc neeeeeee, to bych si nedovolil

15.2.2016 22:28
bubko

XXX.XXX.185.182

No jisteeee verime mu... no pane dochtore idem vyvencit slecinku a idem na ucho.
Dobru noc a nie ze budete ponocovat chlapci.

15.2.2016 22:29

nomad72 napsal(a):

Ale no tak. Kdyby si každy všechno vYguuuglil. Nebyly by diskuze. Lidi si chtějí povídat. Zajímají je zkušenosti, zdar a nezdar druhých.
Me začala před x lety kvokat kvocna v zimě.. Guuuglila jsem a nic z toho. Přišla jsem sem. Pro někoho jsem byla Telatko co nechá kvocnu v zimě kvokat. Ale par lidi mi i poradili co a jak. A já s pomoci těch lidi měla svoje první kuratka v životě. Z 8 vajec 8 kuřat. A 6 slepicek z toho. Proste štěstí smajlík
A ohledně fotky. Tak odvážná teda nejsem, abych tu na netu visela kdoví kolik let :)

Bubko já na fotku teda koukám z mobilu. Ale co to mate na sobě? :).

15.2.2016 22:31

Než to nadatluji tak mi utečete

15.2.2016 22:35
horal

XXX.XXX.58.226

Foto neni úplně aktuelní, ale ten v pravo budu asi já, anebo v levo?

15.2.2016 22:35
honzapm

XXX.XXX.182.25

bubko napsal(a):
No jisteeee verime mu... no pane dochtore idem vyvencit slecinku a idem na ucho.
Dobru noc a nie ze budete ponocovat chlapci.

Dobrou noc, strýčku Fido. :).

16.2.2016 04:54
Olympionik2008

XXX.XXX.193.210

Hop hop hop

Ranni ptáče, dál doskáče hop hop hop

Tak už jsem se dostal opět do normálu.

Po těch rekordech, který padal jeden za druhým minulý týden, myslím tím spánek už jsem zase ve formě

SOUDRUŽKY Olympioničky již samozřejmě poskakuji na zahradě a Oumladina již také pokvokává u krmítka.

Včéra padl ještě jeden rekord celé 4 vejce od Leghorních už né Pannen

Jinak Praha hlasí + 2 stupně a venku krásný svěží vzduch.

Já si jdu udělat káfíčko.

Jinak už i na mistní ptactvo jde pomalu ale jistě Jaro, už to tu začiná pěkně po ránu štěbetat

16.2.2016 05:04
nomad72

XXX.XXX.234.97

A to v Prahe máte i dajakých vtákov? teda okrem holubov, čo serú po sochách ? inak, dobré ráno.

16.2.2016 05:40
honzapm

XXX.XXX.182.25

Odpaněným leghornám zdar. Oumladina kvoká, kolego, jo?
Šmarjá, co jste to zase kde koupil.

16.2.2016 05:41
horal

XXX.XXX.58.226

Šest v práci. Na západní frontě klid -1 a takové nějaké usmrkané počasí. Včera padnul první letošní rekord 30 kousků vajíček. Jenom kdyby to bláto vyschlo a alespoň trošku nakouklo sluníčko, hned se lépe pracuje na zahradě.
Přeju hezký de všem.

16.2.2016 06:30
Olympionik2008

XXX.XXX.193.210

honzapm napsal(a):
Odpaněným leghornám zdar. Oumladina kvoká, kolego, jo?
Šmarjá, co jste to zase kde koupil.

Jako že radostí pokvokávají, myslim kolego

Mé jako za celou mojí chovatelskou činnost Leghorna ani Vlaška nikdy nekvokala

Nevím, jak na západě, ale u mě Nikdy

Hop, hop hop.

16.2.2016 06:31
Olympionik2008

XXX.XXX.193.210

horal napsal(a):
Šest v práci. Na západní frontě klid -1 a takové nějaké usmrkané počasí. Včera padnul první letošní rekord 30 kousků vajíček. Jenom kdyby to bláto vyschlo a alespoň trošku nakouklo sluníčko, hned se lépe pracuje na zahradě.
Přeju hezký de všem.

Čest práci kolego

Tak to už je slušný jako plato vajec za den

16.2.2016 08:38
bubko

XXX.XXX.240.41

Ale no tak. Kdyby si každy všechno vYguuuglil. Nebyly by diskuze. Lidi si chtějí povídat. Zajímají je zkušenosti, zdar a nezdar druhých.
Me začala před x lety kvokat kvocna v zimě.. Guuuglila jsem a nic z toho. Přišla jsem sem. Pro někoho jsem byla Telatko co nechá kvocnu v zimě kvokat. Ale par lidi mi i poradili co a jak. A já s pomoci těch lidi měla svoje první kuratka v životě. Z 8 vajec 8 kuřat. A 6 slepicek z toho. Proste štěstí smajlík
A ohledně fotky. Tak odvážná teda nejsem, abych tu na netu visela kdoví kolik let :)

Bubko já na fotku teda koukám z mobilu. Ale co to mate na sobě? :).

Taktickú vesti - foto zo strelnice smajlík pozor na mna

16.2.2016 08:48
nomad72

XXX.XXX.234.120

bubko napsal(a):
Taktickú vesti - foto zo strelnice smajlík pozor na mna

Ha ha ha ja mám nepriestrelnú vestu

16.2.2016 09:54
bubko

XXX.XXX.240.41

nomad72 napsal(a):
Ha ha ha ja mám nepriestrelnú vestu

Hlava

16.2.2016 09:56
nomad72

XXX.XXX.234.120

Tam sa netrafíš

16.2.2016 11:02
bubko

XXX.XXX.240.41

Ver tumu že hej smajlík mám previerky na 99%... takže väčšinou kam mierim aj trafím

16.2.2016 11:03
bubko

XXX.XXX.240.41

Kokso to vyzera ako chvastanie

16.2.2016 11:06
nomad72

XXX.XXX.234.120

Ak sa mi podarí zoskenovať jednu fotku, hodím sem... ale najprv idem kus dreva nachystať na kúrenie

16.2.2016 11:48
nomad72

XXX.XXX.234.120

Podariť sa podarilo, ale v PC nemá dobré rozlíšenie... tak nebude nič... nevadí, aj tak by tu ostatní písali, že bars machrujem

16.2.2016 11:54
bubko

XXX.XXX.240.41

No daj zamachruj trošku

16.2.2016 12:02
bubko

XXX.XXX.240.41

Viem že to sem nepatrí je to iná časť ifauny ale chcem sa pochváliť... kvalita asi nebude dobra... na tej druhej je najmenší prírastok- teraz je na nerozoznanie od toho na prvej fotke

16.2.2016 12:13

bubko napsal(a):
Viem že to sem nepatrí je to iná časť ifauny ale chcem sa pochváliť... kvalita asi nebude dobra... na tej druhej je najmenší prírastok- teraz je na nerozoznanie od toho na prvej fotke

Domácí mazlik?
Nebo jste krotitélka tygrů?

Mazec!

16.2.2016 12:15
nomad72

XXX.XXX.234.120

bubko napsal(a):

Wau, to je tvoje?

16.2.2016 13:22
bubko

XXX.XXX.240.41

Nie ! kto by to zivil? to su znamej ma ich 17 kuskov a uz sa dala aj aj levy.

16.2.2016 13:24
nomad72

XXX.XXX.234.184

bubko napsal(a):
Nie ! kto by to zivil? to su znamej ma ich 17 kuskov a uz sa dala aj aj levy.

Dúfam, že jej neutečú idem zavrieť sliepky.

16.2.2016 13:28
bubko

XXX.XXX.240.41

Co tam po sliepkach zavri sa aj ty .

16.2.2016 13:32
nomad72

XXX.XXX.234.184

bubko napsal(a):
Co tam po sliepkach zavri sa aj ty .

16.2.2016 13:59
bubko

XXX.XXX.240.41

neboj su to len prerastnute cicušky

16.2.2016 15:43
andreakiss

XXX.XXX.34.131

horal napsal(a):
Foto neni úplně aktuelní, ale ten v pravo budu asi já, anebo v levo?

Jaj, to je krásnej mušketýr Fakt dobrý.

16.2.2016 15:50
andreakiss

XXX.XXX.34.131

horal napsal(a):
Přeju hezký de všem.

Já už měla tento týden také první rekord 38 kousků. A to mám jako ještě specielního kohouta Minulý týden jsem třídila slípky a kohouty, dávala je zvlášt. Araukany. Bylo to večer, s baterkou - slípky zvlášt, kohouty zvlášt. No a včera ráno, za šera, jdu krmit a co nevidím ve voliéře u kohoutů ? VAJÍČKO Takže mám kohouty, co snášejí vajíčka, heč
Z kohoutích vajíček, jak říká můj muž, se líhnou DRACI

16.2.2016 18:08
honzapm

XXX.XXX.182.25

andreakiss napsal(a):
Jaj, to je krásnej mušketýr Fakt dobrý.

Taky si myslím, že by si ho babička měla lépe/více hlídat.

16.2.2016 18:22
bubko

XXX.XXX.185.182

Okukavanie noveho domova . Prvy krat medzi ostatnymi. Nebolo to hladke zoznamovanie . Zajtra sa o zoznamovanie pokusime druhy krat.

16.2.2016 18:42
nomad72

XXX.XXX.234.184

bubko napsal(a):
Okukavanie noveho domova . Prvy krat medzi ostatnymi. Nebolo to hladke zoznamovanie . Zajtra sa o zoznamovanie pokusime druhy krat.

Ja keď dávam mladé kurky prvý krát medzi staré, tak to robím tak, že starým dám do výbehu klietku Pôdorys 1,5x2 metre výška 70 cm a tam zavriem mladé kury + kŕmenie tak aby sa k nim staré nedostali ale aby boli v kontakte... večer už ani nevedia, že je medzi nimi rozdiel... oni si potom trochu vysvetlia postavenie v kŕdli, ale nič hrozné, a potom už spia spolu...

16.2.2016 19:16
ovecka

XXX.XXX.203.146

Hip hip hurá, české husičky jsou na dvorku. Na noc pod zámkem, doufejme, že se lišák nenaučí otevírat petlici. Houser byl v Métách a je nádhernej, husička je drobnější, ale má krásnou hlavu. Už se těším na housátka. Zítra za světla nafotím a budu se chlubit. Dana.

16.2.2016 19:24
bubko

XXX.XXX.185.182

nomad72 napsal(a):
Ja keď dávam mladé kurky prvý krát medzi staré, tak to robím tak, že starým dám do výbehu klietku Pôdorys 1,5x2 metre výška 70 cm a tam zavriem mladé kury + kŕmenie tak aby sa k nim staré nedostali ale aby boli v kontakte... večer už ani nevedia, že je medzi nimi rozdiel... oni si potom trochu vysvetlia postavenie v kŕdli, ale nič hrozné, a potom už spia spolu...

Su od nedele v malom kurine s klietkou. Takze sa cez den vidia... ale aj tak vranohlavky urocili, co ma prekvapilo . Co ma pobavilo, ze judu-staru hybridku iritovalo perie a kruzok na nohe, lebo je ostrozeleny, akze ich odzobavala

16.2.2016 20:19
honzapm

XXX.XXX.182.25

ovecka napsal(a):
Hip hip hurá, české husičky jsou na dvorku. Na noc pod zámkem, doufejme, že se lišák nenaučí otevírat petlici. Houser byl v Métách a je nádhernej, husička je drobnější, ale má krásnou hlavu. Už se těším na housátka. Zítra za světla nafotím a budu se chlubit. Dana.

Dano, mám velkou radost a moc se těším na snímky.
Co uděláte s tím mix triem? Necháte si je taky?

16.2.2016 20:54
veraboskova

XXX.XXX.174.250

Venku se citelně ochlazuje, +2 teď u nás na jihu Čech. Už druhý den žádné běžčí vejce. V líhni 5, tři vypadají jalová.2 ve sklepě. Činily se dnes hempšírky 3 vejce od 4 slepiček. A konečně se roznesly pořádně křepelky smajlík

16.2.2016 21:01
veraboskova

XXX.XXX.174.250

Mimochodem. Jsem si říkala, že také přispěju svojí fotkou. Ale copak to jde? Mě tak leda vyfotí, když vlezu omylem do záběru
Ale našla jsem na jedné fotce kresbu od syna. Vypodobnil mě tam sice bez vlasů, asi nemohl najít odpovídající barvu

16.2.2016 21:11
andreakiss

XXX.XXX.34.131

veraboskova napsal(a):
Mimochodem. Jsem si říkala, že také přispěju svojí fotkou. Ale copak to jde? Mě tak leda vyfotí, když vlezu omylem do záběru
Ale našla jsem na jedné fotce kresbu od syna. Vypodobnil mě tam sice bez vlasů, asi nemohl najít odpovídající barvu

Moc Vám to tam Věrko sluší
Já mám také jednu takovou, vlasy na ní vůbec ten můj synátor pětiletej neřešil, ale zato mám na ruce asi osm prstů

16.2.2016 21:14
mamkamaria

XXX.XXX.55.5

Asi tým chcel vyjadriť, že ste pracovitá

16.2.2016 21:15
honzapm

XXX.XXX.182.25

Věrko, to je ještě příjemné, u nás dnes -1 po celý den. U ovcí voda zamrzlá, u slepic také - venku. Chtěl jsem si přivrtat automatického vrátného, ale po rozhazování máčených granulí mě chytla taková zima do prstů, že jsem tuto činnost odsunul na neurčito.

Soudružky dneska trhly světový rekord v kladení věnců na 100 metrů.
Vyvalily ze sebe neočekávaných 17 kousků!
To bylo pořád 10, dvakrát 11, mockrát 12, jednou 13, dostkrát 14.
Ale víc nikdy - až dnes. Šmarjá, to se líheň zase prohne.
Jedno vajíčko je špinavější - to holky mívají, když se přežerou sójou.

Tadeáš Cibule moc rád provokuje slepičky, zejména tyhle dvě leghorní panny
s ním tu hru na honěnou moc rády hrají.
Jakmile ho někde zmerčí, normálně ho honí, až se musí schovat do dřeva nebo na strom.
Takové jsou to udatné vytrvalkyně a obránkyně.
Kohouti se můžou jít vycpat.

A přidávám snímek mého nového pokladu, mého pravého sobotního nálezu
mezi klecemi... To je prosím Albert.

16.2.2016 21:18
andreakiss

XXX.XXX.34.131

mamkamaria napsal(a):
Asi tým chcel vyjadriť, že ste pracovitá

Jé, děkuju. Udělala jste mi tím radost.
Fakt je, že mě to ani nenapadlo. Každopádně jsem si ho zalaminovala a udělala pěknou záložku do knihy, na památku

16.2.2016 21:59
veraboskova

XXX.XXX.174.250

Andreakiss:
honzapm: s takovým pokladem nás tu napínat

16.2.2016 22:47

honzapm napsal(a):
Věrko, to je ještě příjemné, u nás dnes -1 po celý den. U ovcí voda zamrzlá, u slepic také - venku. Chtěl jsem si přivrtat automatického vrátného, ale po rozhazování máčených granulí mě chytla taková zima do prstů, že jsem tuto činnost odsunul na neurčito.

Jakmile ho někde zmerčí, normálně ho honí, až se musí schovat do dřeva nebo na strom.

Kohout Albert Krasnej. Fakt.

Taky jsem se chtěla pochlubit fesakem. Ale zastrihla jsem mu křidélka. A teď vypadá blbe. Holt az mu to doroste.

17.2.2016 04:44
nomad72

XXX.XXX.234.64

Nazdáááárek lidi... tak dnes mám veľkú radosť, pri otáčaní vajec mi to nedalo a niektoré som presvietil a všetko je na najlepšej ceste, pekne som videl zárodky a aj cievy budúcich kuriatok.hold, stará bioska je kvalita !

17.2.2016 06:34
Olympionik2008

XXX.XXX.193.210

Čest práci

Tak Praha dney -2 stupně, ale sucho a je krásně.

Tak Soudruzky Olympioničky Leghorni jsou dnes u mě naposledy.

K večeru si pro ně přijede kamarád, kolega chovatel.

Tak že mi tu zbyde 5 kousků Soudružek a Oumladina.

To bude takový divný, jak tu nebude Emil s Evženkem kokrhat

No co už, žé?

Krásné rano všem přeji

17.2.2016 06:52
ovecka

XXX.XXX.203.146

honzapm napsal(a):
Dano, mám velkou radost a moc se těším na snímky.
Co uděláte s tím mix triem? Necháte si je taky?

Z mix tria je jen pár, tu pomořanku jsem přestěhovala ke kolegovi, houser ji štípal na hlavě až do krve, U kolegy si rychle zvykla a už ji houser pojímá. Pomořanského a, husu českou chocholatou kyjovskou" si nechám na masné křížence. Potřebuji mít housata aspoň od dvou husí, abych uspokojila poptávku. Dana.

17.2.2016 07:45
bubko

XXX.XXX.240.41

honzapm napsal(a):

Albert je šik. keby som bola sliepka (akože nie som! už počujem chlapské pripomienky ) tak ho naháňam tiež . Tu na juhozápade slovenska +4 a dnes konečne neprší... Dufam, že to vydrží, už ma to blato nebaví pekný deň všetkým.

17.2.2016 07:49
nomad72

XXX.XXX.234.58

Doteraz som ja vám závidel počasie, ale teraz môžete vy mne... východ hlási krásne jasné nebo, slniečko hreje, teplota +2 °C, no dnes to vyzerá na nádherný deň

17.2.2016 08:55
bubko

XXX.XXX.240.41

Tak to závidím tu to zase vyzerá na dážď

17.2.2016 09:05
javorka

XXX.XXX.98.207

U nás tma, vítr. No, fuj.
Pěkný den!

17.2.2016 09:07
Olympionik2008

XXX.XXX.193.210

Tak v Praze sněží, to je fakt masakr to počasi

17.2.2016 09:16
veraboskova

XXX.XXX.174.250

Jižní Čechy na jihu od Budějc +1 a napadáno trocha sněhu. Drží jenom na trávě a střechách, zatím.

17.2.2016 09:17
horal

XXX.XXX.58.226

Šest v práci. Přimda -3 a z mraků se sype krupice, k tomu vítr a ten bílý prevít je všude, stačí centimetrová škvírka. Přeevčírem večer jsem přídal do 27 hlavého hejna vlasěk, nového kohouta. Čekal jsem nějaké bitky se dvěma vlašáky kteří tam hlídali harém a ono nic jsou z nich kamarádi jako tři prasátka.
Přeju hezký den. hezčí než u nás.

17.2.2016 09:34
javorka

XXX.XXX.98.207

Už se to tu taky spustilo. Pěkná chumelenice. Snad je to už letos poslední. I když je pořád ještě únor...

17.2.2016 10:33
mamkamaria

XXX.XXX.55.5

Bola som na záhrade a vyryľovala som kmotričkám zopár koreňov žihľavy, teraz tam hrabú ostošesť a pochutnávajú si na dážďovkách

17.2.2016 11:48
bubko

XXX.XXX.240.41

Nic pozitívne:
Vo výške nad 1400 metrov totiž očakávajú meteorológovia vietor, ktorý dosiahne krátkodobo v nárazoch rýchlosť 90 až 115 kilometrov za hodinu. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) preto vydal výstrahu 1. stupňa, ktorá potrvá od dnešnej 12.00 h do štvrtka 09.00 h.

SHMÚ upozorňuje aj na povodeň z trvalého dažďa na južnom Slovensku. preto vydal hydrologickú výstrahu 1. stupňa, ktorá potrvá v stredu 20.00 h.

17.2.2016 12:17
molousek

XXX.XXX.103.252

Dobrý den
Prosím Vás, když píšete počasí, napište třeba okres, nebo větší město v okolí-, kvvůli orientaci.
U nás Náměšt nad Oslavou a okolí 2 stupně, padá taková krupička
Děkuji všem

17.2.2016 12:39
bubko

XXX.XXX.240.41

bubko napsal(a):
Nic pozitívne:
Vo výške nad 1400 metrov totiž očakávajú meteorológovia vietor, ktorý dosiahne krátkodobo v nárazoch rýchlosť 90 až 115 kilometrov za hodinu. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) preto vydal výstrahu 1. stupňa, ktorá potrvá od dnešnej 12.00 h do štvrtka 09.00 h.

SHMÚ upozorňuje aj na povodeň z trvalého dažďa na južnom Slovensku. preto vydal hydrologickú výstrahu 1. stupňa, ktorá potrvá v stredu 20.00 h.

Juhozápad slovenska. SHMU tiež neuvádza konkrétne. Dufam že u nás 20 km od Bratislavy nebude nejaká kuca paca aj ked uz toho blata mám plný chrup

17.2.2016 12:45
nomad72

XXX.XXX.234.27

No, tak my, čo tu píšeme kus viac vieme odkiaľ sme ale ak chceš vedieť kde je dnes najkrajšie počasie, tak Bystré okres VNT aktuálne foto.

17.2.2016 12:50
nomad72

XXX.XXX.234.27

bubko napsal(a):
Juhozápad slovenska. SHMU tiež neuvádza konkrétne. Dufam že u nás 20 km od Bratislavy nebude nejaká kuca paca aj ked uz toho blata mám plný chrup

Na shmu si môžeš hore nad grafmi nastaviť obec (mesto) a vieš presne.

17.2.2016 12:52
javorka

XXX.XXX.98.207

Tak: Podkrkonoší (Lázně Bělohrad) - sníh už nepadá, ale leží. Takovou chumelenici jsem letos ještě neviděla. Asi si zima ještě chtěla zařádit.
Až to roztaje, to zas bude blátíčko.
Bubko, ať vás to tam neodnese!

17.2.2016 13:32
zstrakac

XXX.XXX.249.4

javorka napsal(a):
Tak: Podkrkonoší (Lázně Bělohrad) - sníh už nepadá, ale leží. Takovou chumelenici jsem letos ještě neviděla. Asi si zima ještě chtěla zařádit.

Kroměříž 3 stupně a jebe, teda poprchá

17.2.2016 13:34
zstrakac

XXX.XXX.249.4

zstrakac napsal(a):
Kroměříž 3 stupně a jebe, teda poprchá

Po snihu ani stopa.

17.2.2016 13:37
bubko

XXX.XXX.240.41

javorka napsal(a):

Našťastie dnes tu neprší, ale výstraha je silný vietor a dážď - to tiež nemusím... naposledy mi odleteli kačky pri takom vetre (a to mali pristrihnuté kridla) využili ten silný vietor a boli fuč . Dufam, že to až také hrozné nebude.

17.2.2016 14:14

U nás, bližší větší město Poděbrady, fouká, sněží, už je bílo, brahmánky odmítly opustit kurník, brakelky si ze svého svižně vyběhly ven, pobyly tam pár minut a šly se vrtat do boxu ke krávě. Ta znechuceně odkráčela ven, počasí nepočasí, se slepicema nebude smajlík. Od 16 nosnic bylo včera 13 vajíček.
Aha, právě koukám, že se sněžení plynule mění v déšť smajlík

17.2.2016 15:13
nomad72

XXX.XXX.234.53

Tak dnes jedno nemilé prekvapenie... kto odhalí vinníka? toto som našiel asi 5 metrov od kurníka :.

Přidejte reakci

Přidat smajlík